Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Θέσεις-Προτάσεις ΠΟΕΠΠΠ έναντι σ/ν

Θέσεις-Προτάσεις ΠΟΕΠΠΠ έναντι σ/ν

από
Μόνο 2 λεπτά

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των πρακτόρων εν όψει της επικείμενης ψήφισης στη Βουλή του τελικού σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση της εσωτερικής αγοράς παιγνίων, με την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΠΠΠ)  

 να κάνει λόγο για ρυθμίσεις οι οποίες είναι καταστρεπτικές για τον κλάδο, ζητώντας μάλιστα συστράτευση στις δυναμικές ενέργειες και κινητοποιήσεις των αμέσως προσεχών ημερών.

Στην τεταμένη αυτή ατμόσφαιρα, όπου μάλιστα υπάρχει απόλυτη σύμπλευση απόψεων και με τον Σύλλογο Υπαλλήλων του ΟΠΑΠ για τη ρύθμιση της αγοράς, η ΠΟΕΠΠΠ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου έναντι της πιθανής καζινοποίησης της χώρας, του κινδύνου μη τήρησης της σύμβασης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας και τέλος του κίνδυνου απώλειας του δικαιώματος μονοπωλιακής εκμετάλλευσης ακόμη και των παιχνιδιών που διεξάγει σήμερα ο ΟΠΑΠ.

Προτάσεις ΠΟΕΠΠΠ:

  1. Με τους πλέον συντηρητικούς να ομιλούν για απεργιακές κινητοποιήσεις, οι οποίες θα είναι ενδεικτικές της απόγνωσης που επικρατεί στον κλάδο, η ΠΟΕΠΠΠ αποφάσισε να προχωρήσει και παραπέρα, στέλνοντας εξώδικη πρόσκληση σε εννέα τράπεζες και θυγατρικές τραπεζών, καλώντας τες να απέχουν από τη διενέργεια κάθε πληρωμής, είτε μέσω διατραπεζικής μεταφοράς κεφαλαίων είτε μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας με δέκτη ή αποστολέα επτά αλλοδαπών εταιρειών, που μέσω του Internet απορροφούν υψηλότατα ποσά από το παρανόμως διεξαγόμενο ιντερνετικό στοίχημα, τάξης μεγέθους άνω των 5 δισ. ευρώ ετησίως.
  2. Κάνοντας μάλιστα λόγο για τραγική κάμψη της τάξεως του 30% έως και 45% κατά περίπτωση στον μέσο τζίρο των πρακτορείων κατά το πρώτο δίμηνο του 2011,

οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων αποφάσισαν να κάνουν έκκληση στους τρεις ισχυρούς την παρούσα χρονική στιγμή, άνδρες της χώρας, ήτοι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Και οι τρεις επιστολές, με όχι ιδιαίτερα διαφορές στη σύλληψή τους, απεστάλησαν χθες, επικεντρωμένες κατά βάση στις επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις της εσωτερικής αγοράς και στον άμεσο κίνδυνο απαξίωσης του ΟΠΑΠ.

Πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ