Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η σχέση των εφήβων με τα τυχερά παιχνίδια

Η σχέση των εφήβων με τα τυχερά παιχνίδια

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 3 λεπτά

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ενασχόληση των εφήβων με τα τυχερά παιχνίδια και το στοίχημα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο προσελκύοντας εύλογα την προσοχή των ειδικών.

Η συμμετοχή των ανήλικων στα τυχερά παιχνίδια απαγορεύεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία ωστόσο ο έλεγχος είναι δύσκολο να επιτευχθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες στη χώρα μας εφαρμόζουν κάποιες δικλείδες ελέγχου για την αποφυγή αυτού του φαινομένου. Παρόλα αυτά, οι ικανότητες των εφήβων στη χρήση της τεχνολογίας και του διαδικτύου έρχονται να προσθέσουν νέα πρόκληση στην τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.

Αν δεν υπάρχει το πρακτορείο σου στο ίντερνετ πως περιμένεις να σε δουν οι παίκτες ?

Συμμετοχή στον τζόγο από την πρώτη εφηβική ηλικία

Η παράνομη συμμετοχή των νεαρών ατόμων στα τυχερά παιχνίδια μπορεί να εμφανιστεί από την πρώτη κιόλας εφηβεία σε ηλικία 11 με 14 ετών.

Η περιέργεια, η αντίδραση σε κάθε μορφής καταπίεση και φυσικά η άγνοια του κινδύνου που διατρέχει στο κομμάτι αυτό, καθιστούν τον έφηβο ευάλωτο στα τυχερά παιχνίδια.

Να τονίσουμε εδώ πως οι περισσότερες εταιρίες στον χώρο προωθούν το υπεύθυνο παιχνίδι και εφαρμόζουν πολύ αυστηρούς κανόνες ταυτοποίησης για όλους τους παίκτες.

Αν οι νέοι δεν βρίσκουν στα κινητά τους το πρακτορείο σου πως περιμένεις να σε γνωρίσουν και να έρθουν στο πρακτορείο σου?

Η πανάκεια του κέρδους στα τυχερά παιχνίδια

Μπορεί η διασκέδαση να αποτελεί μία πρώτης τάξης δικαιολογία για την συμμετοχή των εφήβων στα τυχερά παιχνίδια ωστόσο οι αιτίες πρέπει να αναζητηθούν αρκετά πιο βαθιά.

Το κέρδος και η ανάγκη για ένα έξτρα εισόδημα είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες που ωθούν άτομα εφηβικής ηλικίας στο στοίχημα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή νόμιμου ή παράνομου τζόγου.

Έρευνες σε άτομα αυτής της ηλικίας αποδεικνύουν έμπρακτα πως οι παίκτες με χαμηλότερα εισοδήματα φτάνουν να ξοδεύουν στα τυχερά παιχνίδια δυσανάλογα μεγαλύτερα ποσά σε σχέση με τους πιο εύπορους.

Αναζητούν επομένως μία λύση στα οικονομικά τους προβλήματα μέσα από καταστάσεις που δεν είναι σε θέση να ελέγξουν απόλυτα.

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Κοινωνική αποδοχή και διαδικτυακός τζόγος

Αν πριν από κάποια χρόνια η ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια μπορούσε να επιφέρει δυσμενή σχόλια για τον παίκτη, πλέον η κοινωνία έχει αποδεχτεί τόσο την ύπαρξή τους όσο και την ευρεία χρήση τους

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε συνδυασμό με την γενικότερη κρίση που επέφερε η έξαρση της Πανδημίας του Κορονοϊού τα τελευταία χρόνια έφερε τους έφηβους ακόμα πιο κοντά στα τυχερά παίγνια.

Η έλλειψη πολλές φορές της επικοινωνίας ακόμα και μέσα στους κόλπους της οικογένειας ωθεί τους εφήβους στις πλατφόρμες των στοιχηματικών εταιριών που αναζητούν νέους παίκτες τηρώντας πάντα στους κανόνες που επιβάλλει η πολιτεία.

Δεν προκαλεί εντύπωση η παρουσία ενός έφηβου τόσο στα επίγεια πρακτορεία όσο και στις σελίδες των Online bookmakers αποποινικοποιώντας επί της ουσίας παντελώς την συμμετοχή τους στα τυχερά παίγνια.

παικτών της περιοχής σου!

Δοκίμασε τώρα Δωρεάν να κάνεις και εσύ το πρακτορείο σου Ψηφιακό και να πάρεις πελάτες από το ίντερνετ

Αλλαγές στην συμπεριφορά των εφήβων

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε την αναφορά μας σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι δίχως να αναφερθούμε στις αλλαγές της συμπεριφοράς των εφήβων που θα μπορούσαν να μας προειδοποιήσουν για την εξάρτησή τους από τον τζόγο.

Τα παιδιά που εμφανίζουν μία τάση εξάρτησης από τα τυχερά παιχνίδια διακατέχονται από τάσεις κατάθλιψης και αποξένωσης από τον κοινωνικό τους περίγυρο.

Ο εκνευρισμός κάνει αισθητή την παρουσία του ενώ η άρνηση στην ιδέα ότι μπορεί να είναι εξαρτημένοι από τον τζόγο πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις την εφαρμογή του πράκτορα στο κινητό σου? 

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Στις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες  θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες που έχουν να κάνουν με τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια και φυσικά τηλέφωνα επικοινωνίας με αρμόδιους φορείς πρόληψης ή αντιμετώπισης του εθισμού.

Κάθε αλλαγή στην συμπεριφορά των εφήβων θα πρέπει να αξιολογείται από τους γονείς που μπορούν να απευθυνθούν στα ειδικά κέντρα απεξάρτησης που προτείνουν οι νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: ” Η σχέση των εφήβων με τα τυχερά παιχνίδια ” στην πηγή ; https://www.onmed.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ