Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Η πώληση του ΟΠΑΠ είναι όλα τα λεφτά

Η πώληση του ΟΠΑΠ είναι όλα τα λεφτά

από
Μόνο < 1 λεπτό

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ και όλοι οι γνώστες της αγοράς τις προσφορές για τα Κρατικά Λαχεία,

ένα πρόγραμμα που αναβάλλεται συνεχώς χωρίς να υπάρχουν σαφείς εξηγήσεις για τους λόγους των αναβολών του από το Ταμείο.

Ιδιαίτερα μάλιστα μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τις τεράστιες διαφορές στις εκτιμήσεις για το τίμημα μεταξύ των μελών της σύμπραξης του ΟΠΑΠ, όπου ο ΟΠΑΠ φέρεται να προετοιμάζει επιχειρηματικό σχέδιο με προσφορά σχεδόν διπλάσια από αυτήν που εκτιμά η Lottomatica.

Για να δούμε θα επιβεβαιωθεί ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Αθανασόπουλος που όπως εξάγεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του στους Financial Times, το Ταμείο έχει εκτιμήσει ότι το τίμημα για τα λαχεία θα κυμαίνεται στα 220-250εκ.€ (ποσό που προκύπτει από το ότι όπως είχε πει: 300 εκατομμύρια θα συγκεντρώσουν η ιδιωτικοποίηση του IBC και η παραχώρηση των λαχείων).

Πάντως: Η απόπειρα μιας μακροχρόνιας δέσμευσης του μελλοντικού ιδιοκτήτη της ΟΠΑΠ Α.Ε. με συγκεκριμένους εταίρους στο παρά ένα της ιδιωτικοποίησής του, και η πιθανή – για πρώτη φορά στα χρονικά του οργανισμού – μη καταβολή μερίσματος, ή η μείωση του μερίσματος, για την χρήση του 2012 σίγουρα θα προξενήσουν δυσμενείς εντυπώσεις στου Θεσμικούς επενδυτές της ΟΠΑΠ και ίσως να αποθαρρύνουν το ενδιαφέρον άλλων funds, να μετέχουν σε άλλες αποκρατικοποιήσεις στο μέλλον.

Διαβάστε το άρθρο «Η πώληση του ΟΠΑΠ είναι όλα τα λεφτά – Ποιος θα τον πάρει» στην πηγή: greekmoney

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ