Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Η 1η μέρα της απεργίας ΚΑΙ η κοπή της πίτας έξω απ΄τον ΟΠΑΠ

Η 1η μέρα της απεργίας ΚΑΙ η κοπή της πίτας έξω απ΄τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Η πρώτη μέρα της απεργίας διαρκείας της ΠΟΕΠΠΠ αρχίζει δυναμικά με κοπή της πίτας του σωματείου της Αθήνας έξω

από το κτήριο του ΟΠΑΠ.

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι η απεργία αποκτά παλμό, καθώς στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΠΠΑΠ έχουν προσκληθεί άτομα από την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ αναμένονται και πούλμαν με αντιπροσωπίες πρακτόρων απ όλη την Ελλάδα!

Με ανακοίνωσή του και ο ΣΕΠΠΠ συμπαρατάσσεται στον δίκαιο αγώνα των Πρακτόρων ΟΠΑΠ. Καλεί τα μέλη του να απέχουν από την είσπραξη λογαριασμών από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου.

Με τα καμώματα τους οι κυβερνώντες καταφέρνουν να πετύχουν μια τόσο μαζική συσπείρωση των πρακτόρων. Πρώτη φορά στα χρονικά των κινητοποιήσεων δεν υπάρχει διαφορετική συνδικαλιστική γνώμη. Άλλωστε, κανένας πράκτορας δεν θα μπορούσε να διαφωνεί με τη σημασία των κινητοποιήσεων κόντρα σε ένα τόσο παράλογο φορολογικό μέτρο όπως είναι η φορολόγηση του 10% στα κέρδη από το πρώτο ευρώ.

Σήμερα, αύριο, το πολύ σε μερικές μέρες, το υπουργείο Οικονομικών θα καταλάβει το λάθος του και τουλάχιστον για τρεις – τέσσερις μήνεες θα έχουμε αναστολή του μέτρου. «Τι τους ψεκάζουν;» Απρόσμενες και άκρως ανησυχητικές οι αντιδράσεις των παικτών στη φορολόγηση των παιχνιδιών ΟΠΑΠ το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας…

Ανίκανοι να αντιδράσουν παρουσιάζονται οι πελάτες του ΚΙΝΟ. Δύο στους τέσσερις πράκτορες που μιλήσαμε το Σαββατοκύριακο, μέσα στον γενικό προβληματισμό που κατέθεταν για το μέτρο, προσπαθώντας να φωτογραφήσουν την προκλητικά στωική συμπεριφορά των πελατών τους στον φόρο 10% στα κέρδη διατύπωναν την έκπληξή τους με την ίδια ερώτηση: «Τι τους ψεκάζουν;».

Σχεδόν κανένας παίκτης ΚΙΝΟ δεν αντέδρασε στον φόρο! Η «γκρίνια» τους περιοριζόταν ότι δεν μπορούν να εξαργυρώσουν άμεσα το δελτίο τους, αλλά και «τι θα κάνουμε από Δευτέρα που θα είναι κλειστά τα πρακτορεία;».
Αυτά «καίνε» τον ήδη «καμένο» παίκτη του ΚΙΝΟ. Τον ενδιαφέρει μόνο να έχει διαθέσιμο το παιχνίδι που τον… κάνει να νιώθει καλά και μοιάζει συμβιβασμένος με τη χασούρα του.
Ο Γολγοθάς του εθισμένου…

«Να το παίξουν αυτοί!»

Αντίθετες με των παικτών του ΚΙΝΟ ήταν οι αντιδράσεις των οπαδών του «Πάμε Στοίχημα». Οι λίγοι πελάτες κάθε πρακτορείου που έπαιζαν κυρίως μονά αποδεκτά «δεν ξαναπάτησαν το πόδι τουςμετά την πρώτη εξαργύρωση».

Το «Πάμε Στοίχημα» περνάει ίσως την πιο τραγική περίοδο του πλησιάζοντας τα 13α γενέθλιά του. Ποιος μπορεί να παίξει π.χ. GG του 1,30 στο Νάπολι – Ρόμα που καταλήγει 1.27 με τον φόρο ή  ακόμα χειρότερα, να ρισκάρει τα λεφτά του σε σημείο του 3,00 που έξω παίζεται 3.40 και με τον φόρο θα το πληρωθεί 2,80; Τεράστια διαφορά 55% στο καθαρό κέρδος έχει το 2.40 έναντι του 1.80 αν από τις αποδόσεις αφαιρέσουμε το «1.00» που είναι πάντα το δικό μας ποντάρισμα!

Αν δεν πετύχει τον στόχο της η απεργία των Πρακτόρων ΟΠΑΠ τότε το «Πάμε Στοίχημα» θα αφορά πλέον μόνο όσους παίζουν «καρφωτές» δεκάδες, ανατροπές και συστήματα με πολλές στήλες που σπάνια φέρνουν πίσω τα λεφτά τους. Στηρίξτε τους!

Διαβάστε το άρθρο «Στον ΟΠΑΠ κόβει πίτα η ΕΠΠΑΠ» στην πηγή: live sport του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΙΖΕΑΚΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ