Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Η Κομισιόν περιμένει την απάντηση της Ελλάδας

Η Κομισιόν περιμένει την απάντηση της Ελλάδας

από
Μόνο 2 λεπτά

Αφίχθη ήδη στην Αθήνα η πρώτη προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν που ουσιαστικά ζητά να πληροφορηθεί τους λόγους

που η χώρα μας δεν ακολούθησε τις διαδικασίες στο μείζον θέμα που έχει ανακύψει με την απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ) να μπλοκάρει μετά τις 5 Δεκεμβρίου όποια εταιρεία προσφέρει ιντερνετικό στοίχημα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την οδηγία EE 98/34, η απόφαση της ΕΕΕΠ θα έπρεπε να είχε κοινοποιηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: αυτό δεν έγινε και μετά την καταγγελία της RGA (της Ένωσης των Εταιρειών), κινήθηκαν οι διαδικασίες κατά της Ελλάδας.


Η ελληνική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει, να αιτιολογήσει τη στάση του προέδρου της ΕΕΕΠ. 0 Ευγένιος Γιαννακόπουλος ήδη απάντησε στη RGA ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει τον νόμο και το ίδιο θα πει και στην Κομισιόν, όμως αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και άλλες, νέες καταγγελίες μπορούν να έχουν επιπτώσεις ακόμα και στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Η RGA προτίθεται να επιχειρήσει να δημιουργήσει πρόβλημα στην επικείμενη αποκρατικοποίηση, διεκδικώντας τα δικά της συμφέροντα στα άλλα μέτωπα…


Η ΕΕΕΠ έχει ζητήσει από τους παρόχους υπηρεσιών internet να εμποδιστεί η πρόσβαση στους ιστοτόπους των παροχών, ενώ έχει ζητηθεί και η απαγόρευση στις τράπεζες να επιτρέπουν τις συναλλαγές με τους παίκτες και με τους παρόχους τυχερών παιγνίων που θα ενταχθούν στην ίδια μαύρη λίστα.


Βέβαια, οι περισσότερες των εταιρειών συμμορφώθηκαν ανακοινώνοντας ότι αποσύρονται από την ελληνική αγορά, αναμένοντας αποτελέσματα από την ένωσή τους, την RGA, η οποία έχει κάνει προσφυγή.


Σε κάθε περίπτωση
, οι ιντερνετικοί πάροχοι επιμένουν πως οι περιορισμοί που επιβάλλονται από τις ελληνικές αρχές παραβαίνουν τη νομοθεσία της Ε.Ε. Υποστηρίζουν ότι εξαιτίας της υπεροχής των νόμων της Ε.Ε, στην περίπτωση πουπάροχοι από άλλα κράτη-μέλη, δεν είναι σε θέση να αποκτήσουν εθνική άδεια, υπό τους συμβατούς νόμους της Ε.Ε., δεν μπορούν να δεχθούν κυρώσεις, κάτι που έχει αποφασιστεί επανειλημμένως από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CJEU), στις υποθέσεις Placanica και πιο πρόσφατα στις Engelmann και Costa and Cifone. Μένει να φανεί η αντίδραση της ΕΕΕΠ και της κυβέρνησης στην περίπτωση που οι Βρυξέλλες παρέμβουν, όπως μεταφέρεται, στη συγκεκριμένη απαγόρευση.

Διαβάστε το άρθρο «Η Κομισιόν περιμένει την απάντηση της Ελλάδας» στην πηγή: ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ