Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Ηφαίστειο έγιναν οι πράκτορες με τις διαφημίσεις της ΕΡΤ

Ηφαίστειο έγιναν οι πράκτορες με τις διαφημίσεις της ΕΡΤ

από
Μόνο 2 λεπτά

Στο κενό έχουν πέσει οι ενέργειες της ΟΠΑΠ Α.Ε. για να σταματήσουν τα διαφημιστικά μηνύματα που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση

και προωθούν ιδιωτικές εταιρίες στοιχήματος. Την ώρα που η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. προσπαθεί να καθιερώσει το live betting και επιβάλει στα πρακτορεία να μένουν ανοικτά έως τις 11 ώστε να τρέχουν παράλληλα και το ΚΙΝΟ, μία ξένη εταιρία διεισδύει σε κάθε ελληνικό σπίτι μέσω της κρατικής τηλεόρασης.

Μέσω της ΕΡΤ, την οποία διοικεί το ελληνικό δημόσιο που κάνει κουμάντο και στην ΟΠΑΠ Α.Ε. από την πώληση της οποίας προσδοκά σε σημαντικά έσοδα.


«Καλά όλα αυτά, στην Αγία Παρασκευή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν», μου σχολίαζε χθες ένας πράκτορας, ο οποίος ήταν έξαλλος. Τόσο από την αδυναμία της ΟΠΑΠ Α.Ε. να μπλοκάρει τις, κατά τη γνώμη του, παράνομες διαφημίσεις του στοιχήματος όσο και από την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού να αντιληφθεί πως κάποιοι παραβαίνουν την κείμενη νομοθεσία.


«Η διαφήμιση αφορά την sporting bet, αλλά αυτή η εταιρία δεν έχει υπαχθεί ούτε στο προσωρινό καθεστώς», επέμεινε ο ίδιος πράκτορας, ο οποίος ξεσηκώνει και συναδέλφους του να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.


Στο παρελθόν, βέβαια, ανάλογη κίνηση των πρακτόρων έπεσε στο κενό. Αλλά αυτή τη φορά οι δικηγόροι ισχυρίζονται πως έχουν αλλάξει πλήρως τα δεδομένα διότι η διαφήμιση προβάλλεται οπό κρατικό κανάλι, γίνεται προτροπή για στοιχηματισμό σε εταιρία η οποία δεν έχει πάρει άδεια επειδή δημιούργησε μία θυγατρική για να αποφύγει την καταβολή φόρων.


«Εσείς το γράψατε και βάλατε και μία πίτα με τα ποσοστά που έχει η κάθε χώρα στα συνολικά κέρδη της συγκεκριμένης εταιρίας.
Ποιο δικαστήριο θα αρνηθεί τώρα να μας δικαιώσει όταν εμείς πληρώνουμε φόρους και κάποιοι επιμένουν στα αφορολόγητα κέρδη; Τι είναι ο ελληνικός λαός που καλείται να πληρώσει επειδή κάποιες εταιρίες αρνούνται να καταβάλουν τους φόρους που τους αναλογούν;», συνέχισε ο πράκτορας την έκρηξή του.


Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το παιχνίδι χοντραίνει.

Και οι πράκτορες δείχνουν αποφασισμένοι να εξαντλήσουν κάθε ένδικο μέσο που έχουν στη διάθεσή τους για να καλύψουν την αδυναμία του Γιάννη Σπανουδάκη, αλλά και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Είναι, μάλιστα, αποφασισμένοι να στραφούν και κατά της ΕΡΤ για τη μετάδοση των διαφημιστικών προωθήσεων.


«Σε μία ευνομούμενη χώρα που θέλει να ξεφύγει από το καθεστώς της ανομίας και την απαξίωσης των νόμων είναι αδιανόητο ένας κρατικός φορέας να αγνοεί βασικές νομικές διατάξεις», υποστηρίζουν οι πράκτορες. Αναφέρομαι στον πληθυντικό διότι ο αρχικός συνομιλητής μου με παρέπεμψε και στους συναδέλφους του, με τους οποίους επιχειρεί να συγκεντρώσει τα στοιχεία που θα ενισχύσουν την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό και προβλέπω να μπλέκουν σε περιπέτειες κορυφαία στελέχη της κρατικής τηλεόρασης…

Διαβάστε το άρθρο «Ηφαίστειο έγιναν οι πράκτορες με τις διαφημίσεις της ΕΡΤ» στην πηγή: ΓΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ