Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ζητούν «μαύρη λίστα» για τις παράνομες online εταιρίες

Ζητούν «μαύρη λίστα» για τις παράνομες online εταιρίες

από
Μόνο < 1 λεπτό

Τρεις από τις μεγαλύτερες ενώσεις τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη έστειλαν επιστολή στον επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ,

Μισέλ Μπαρνιέ, ζητώντας την δημιουργία «μαύρης λίστας» για τις παράνομες εταιρείες online τυχερών παιχνιδιών που διαρκώς αυξάνονται.

Η επιστολή αυτή αποτελεί την απάντηση ενώσεων εταιρειών για το σχέδιο δράσης της Ε.Ε. για τα τυχερά παιχνίδια που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2012.

Οι European Lotteries Association, European Pari Mutuel και Europe Casino Association επέκριναν ομόφωνα το νομοσχέδιο τονίζοντας πως δεν θα καταφέρει να εντοπίσει τους παράνομους παρόχους online τυχερών παιχνιδιών ούτε να ελέγξει την απεριόριστη προβολή τους.

Η κατάσταση με τα online τυχερά παιχνίδια στην Ευρώπη είναι κρίσιμη τα τελευταία χρόνια μιας και πολλά κράτη μέλη επιλέγουν να δημιουργούν δικούς τους νόμους για την αδειοδότηση εταιρειών.

“Φωτεινό” παράδειγμα αποτελεί η Ελλάδα. Μάθετε τι γίνεται με το online poker στην Ελλάδα.

Οι τρεις ενώσεις ζητάνε από τον επίτροπο να δημιουργηθεί μια λίστα με τους παράνομους παρόχους τυχερών παιχνιδιών και στην συνέχεια να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Η επιστολή βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση και η ΕΕ δεν έχει δείξει σημάδια για το αν θα στηρίξει την πρόταση ή όχι.

Διαβάστε το άρθρο «Ζητούν «μαύρη λίστα» για τις παράνομες online εταιρίες» στην πηγή: POKERLOBBY

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ