Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ε-τζόγος: Κλειδώστε το επιτέλους το… Ρημάδι!

Ε-τζόγος: Κλειδώστε το επιτέλους το… Ρημάδι!

από
Μόνο 5 λεπτά

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι! Χθες νωρίς το πρωί, στο δρόμο προς τη δουλειά, έτυχε να ακούω κάποιον αγγλικό αθλητικό

ραδιοφωνικό σταθμό (τα νέας τεχνολογίας κινητά τηλέφωνα σου δίνουν πλέον αυτή τη δυνατότητα), ο οποίος αναφερόταν σε σκάνδαλο ντόπινγκ αθλητών, αλλά και στημένων αγώνων, διάφορων αθλημάτων, που ξέσπασε ξαφνικά στην Αυστραλία.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος ραδιοφωνικός αθλητικός σταθμός έκανε αναφορά σε δηλώσεις, του προφανώς ελληνικής καταγωγής, Αυστραλού Γερουσιαστή κ. Νικ Ξενοφών, ο οποίος έλεγε πως η αυστραλιανή κυβέρνηση θα πρέπει να απαγορεύσει το στοίχημα στα σπορ για έναν τουλάχιστον χρόνο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση!! Αυτό που έγινε στην Αυστραλία, το οποίο μάλιστα συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα, ακολούθησε την “αποκάλυψη” της προηγούμενης εβδομάδας, πως πάνω από τριακόσιοι αγώνες 3ΐην Ευρώπη είναι ύποπτοι διαφθοράς κι ερευνώνται από τις αρχές.

Μάλιστα στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε και ο τόπος … καταγωγής της συμμορίας που φέρεται να έστηνε αυτούς τους αγώνες, η Ασία και φωτογραφία του φερόμενου ως ηγέτη αυτής της εγκληματικής οργάνωσης.
Το ερώτημα που προκύπτει, εκτός φυσικά πάρα πολλών άλλων είναι το εξής. Ποιος τελικά φταίει για αυτή την κατάντια και για τα σκάνδαλα περί στημένων αγώνων που “σκάνε” σε όλο τον πλανήτη;

Φταίει το στοίχημα, αυτό κάθε αυτό το παιχνίδι; Η γνώμη η δική μου είναι πως βασικό ρόλο σε όλη αυτή τη τραυματική ιστορία έχει παίξει το ίντερνετ, η ραγδαία εξάπλωσή του πάνω σε αυτό το αντικείμενο ‘το στοίχημα, η δυνατότητα κάποιου να μπορεί να στοιχηματίζει χρηματικά ποσά σε εταιρίες ή σε παράνομους μπουκ που έχουν έδρα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, σε εκατοντάδες μάλιστα πιθανά γεγονότα κάθε αθλητικής συνάντησης και φυσικά η δυνατότητα να μπορούν να κινούνται τα ποσά που προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες, μέσω των τραπεζών, με μία απλή “ιντερνετική” εντολή!

Η υπόθεση “στημένα παιχνίδια”, δεν είναι σημερινή. Διάφορες πηγές αναφέρουν πως αυτή η ιστορία ξεκίνησε από την αρχή της διεξαγωγής των αθλημάτων, μόνο που τότε οι αιτίες ήταν άλλες, π.χ. η δόξα, η προσωπική προβολή του αθλητή, οι βαθμολογικές ανάγκες των ομάδων κτλ.

Τώρα αυτή η αρρώστια έχει πάρει μορφή επιδημίας κι όλα τα βέλη στρέφονται πάνω στο αγαπημένο μας παιχνιδάκι στο στοίχημα, το οποίο φυσικά δεν φταίει σε τίποτα. Και δεν φταίει, γιατί κάποιοι δίνουν τη δυνατότητα στο οργανωμένο έγκλημα να “βάζει χέρι” στον αθλητισμό και στα αθλητικά γεγονότα και να αποκομίζει από αυτόν τεράστια κέρδη μέσω των στημένων αγώνων.

Ερωτώ! Αν, όπως είναι και το φυσιολογικό, δεν επιτρεπόταν ο ιντερνετικός στοιχηματισμός, που φέρνει στο σημείο κάποιον π.χ. από την Αθήνα, να παίζει τα χρήματα του με κάποιον από την Ασία που δεν ξέρει από πού κρατάει η σκούφια του και τι σκοπούς έχει, θα ξεσπούσαν αυτά τα σκάνδαλα με την ίδια ευκολία με την οποία ξεσπούν σήμερα; Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα του ιντερνετικού στοιχηματισμού κι αυτή η θρυλική παγκοσμιοποίηση που τα έχει σαρώσει όλα, θα μπορούσε ο κάθε Ασιάτης που εκπροσωπεί το οργανωμένο έγκλημα να αποκομίζει τόσο υπέρογκα ποσά από τα αθλητικά γεγονότα, που υπολογίζονται σε πολλά δις ευρώ;

Διαβάστε με προσοχή τα παρακάτω, είτε συμφωνείτε με τα παραπάνω, είτε όχι. Μεγαλώσαμε όσοι ασχολούμαστε με τον τζόγο με τα εξής.

Αν κρατούσες μία εφημερίδα για το ΠΡΟ – ΠΟ ή ένα δελτίο ΠΡΟ – ΠΟ σε ένα δημόσιο χώρο μέσα π.χ. σε ένα λεωφορείο, κανείς δεν σου έδινε σημασία. Όπως κανείς δεν σου δίνει, ακόμη, σημασία, αν σε δει γενικά σε δημόσιο χώρο κρατώντας ένα κουπόνι του στοιχήματος. Κι αυτό το γεγονός δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, καθώς το ζούμε όλοι πιστεύω! Όταν συμπληρώνω ένα δελτίο ΠΡΟ ΠΟ ή ένα δελτίο στοιχήματος, ακόμα, δεν ξέρω στο μέλλον τι θα συμβεί, όλοι μου εύχονται καλή τύχη! Υπάρχει ορατός ο κίνδυνος με όλα αυτά που συμβαίνουν, να αλλάξει η κατάσταση κι όσοι κάνουμε τα παραπάνω που αναφέρω, μετά από αυτές τις συνεχείς αποκαλύψεις, να αρχίσουμε πλέον να γινόμαστε αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού! Καταλαβαίνετε τι θέλετε να πω.

Το έχουν βιώσει αυτό στη χώρα μας παλιότερα φίλοι άλλων αθλητικών γεγονότων και άλλου είδους στοιχηματισμού…

Αυτός όμως ήταν κι εξακολουθεί να είναι ο ΟΠΑΠ Αυτά είναι τα Πρακτορεία του! Κανείς δεν πρόκειται να σε σχολιάσει αν σε δει μέσα σε ένα Πρακτορείο. Γιατί τα Πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι αφ’ ενός μεν οικογενειακές επιχειρήσεις, το κλίμα που επικρατεί εκεί δεν είναι το “καθαρόαιμο τζογαδόρικο” και μέσα σε αυτά συχνάζουν άνθρωποι όλων των κοινωνικών τάξεων. Μέσα στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ έχουν χτιστεί ανθρώπινες σχέσεις που κρατάνε πολλά – πολλά χρόνια Κι εμείς αυτό θέλουμε να συνεχιστεί! Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Πολύ φοβάμαι όμως πως αν συνεχιστεί ακόμη αυτή η κατάσταση, με τον ασύδοτο ιντερνετικό στοιχηματισμό να δίνει το δικαίωμα στον καθένα να αποκομίζει τρελά κέρδη με το στήσιμο απλώς και μόνο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, απλώς και μόνο μίας φάσης ενός αγώνα, πολύ φοβάμαι λέω, πως το αγαπημένο μας παιχνίδι θα καταστραφεί κι αυτό είναι το λιγότερο, θα καταστραφεί κι αρκετός κόσμος που δεν φταίει σε τίποτα, καθώς δεν είναι υποχρεωμένος ο καθένας να γνωρίζει τα χούγια του ασιάτη ή του κάθε “ασιάτη” όπου κι αν βρίσκεται. Και θα γίνουμε κι εμείς που παίζουμε το στοιχηματάκι μας, αλλά και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια, με σκοπό, όχι τον άμεσο πλουτισμό, αλλά δίνουμε μεγάλη σημασία και στην ψυχαγωγία μας, “ταπί και ψύχραιμοι” αλλά και αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Μεγάλες οι ευθύνες της πολιτείας! Μεγάλες κι οι ευθύνες των ανθρώπων που ηγούνται των αθλητικών ομοσπονδιών.
Κάθονται και κλαίνε πάνω από τις αποκαλύψεις που βγαίνουν καθημερινά στον αέρα κι όλο υπόσχονται πως θα πάρουν μέτρα καταπολέμησης των στημένων παιχνιδιών, του ντόπινγκ και τα λοιπά.

Απλά είναι τα πράγματα κύριοι.

Απαγορεύστε δια ροπάλου τον ιντερνετικό στοιχηματισμό! Απαγορεύστε το δικαίωμα να μπορεί ο καθένας να γίνεται πλούσιος με την αλλοίωση ενός και μόνο αποτελέσματος κάποιου αθλητικού γεγονότος.

Απαγορεύστε την διακίνηση χρηματικών ποσών, τεραστίων κεφαλαίων, που προέρχονται από αυτού του είδους το στοιχηματισμό. Δεν θα λύσετε το πρόβλημα, αλλά θα το περιορίσετε αισθητά. Γιατί αυτός που στήνει παιχνίδια, σε πόσα πρακτορεία της χώρας του θα μπορέσει να στοιχηματίσει; Σε ένα, σε δύο, σε δέκα, σε εκατό; Μέσα από το Ιντερνετ όμως έχει τη δυνατότητα να στοιχηματίσει σε πολλά διαδικτυακά σάιτ, έχει τη δυνατότητα να τινάξει την μπάνκα στον αέρα που λέμε. Γιατί να γνωρίζετε, υπάρχουν σάιτ ιντερνετικού στοιχηματισμού που δεν βάζουν χρηματικά όρια στον παίκτη. Είτε γιατί δέχονται τον ασιάτικο τρόπο στοιχηματισμού, είτε για διάφορους λόγους που ας το αφήσουμε κι ας μην τα εξηγήσουμε όλα τώρα.

Αυτό φταίει λοιπόν κύριοι και μην κάνετε πως δεν το βλέπετε. Η δυνατότητα κάποιου από την Ελλάδα να στοιχηματίσει στην Μαλαισία ή οπουδήποτε αλλού, η δυνατότητα να γίνει κάθε δωμάτιο σπιτιού κι ένα πρακτορείο, μέσω του Ιντερνετ, είναι αυτά που καταστρέφουν τον αθλητισμό και το αγαπημένο μας παιχνιδάκι το στοίχημα! Αφήστε για μετά τις υπόλοιπες αιτίες.

Ο τζόγος είναι σοβαρό πράγμα, δεν μπορεί να μπαίνει στο σπίτι του καθενός, ούτε το Ιντερνετ δεν πρέπει να γίνεται τόπος διακίνησης του οργανωμένου εγκλήματος και της μεταφοράς χρημάτων από το έγκλημα.

Όποιος θέλει να παίξει τζόγο, μπορεί να πηγαίνει στα κατάλληλα γι αυτό σημεία, όπως είναι τα πρακτορεία της ΟΠΑΠ στη χώρα μας, όπως είναι τα καζίνο, εκεί όπου γίνεται και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συναλλαγή με ασφάλεια. Εκεί όπου μπορεί η πολιτεία να ελέγξει το οτιδήποτε και να μάθει αμέσως κι από πρώτο χέρι, αν κάτι πάει στραβά.
Αυτό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, ούτε μόνο ευρωπαϊκό. Είναι παγκόσμιο. Ας γίνει λοιπόν η πρώτη προσπάθεια καταπολέμησης των στημένων αγώνων μέσα από την απαγόρευση του ιντερνετικού στοιχηματισμού.

Αυτή πρέπει να είναι η αρχή. Αν θέλουν φυσικά να δώσουν λύση στο πρόβλημα και να μην το αφήσουν να καταστρέψει ολοκληρωτικά και τον αθλητισμό και το αγαπημένο μας παιχνιδάκι το στοίχημα. Αν θέλει η Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύσει τους πολίτες της και δεν κόπτεται μόνο για το αν το μονοπώλιο φέρνει λίγα χρήματα στο κράτος, οπότε μπορεί να παραμείνει μονοπώλιο ή φέρνει πολλά χρήματα και για αυτό το λόγο πρέπει να σπάσει, να βάλουν κι άλλοι χέρι στην πίτα! Υποκριτές…
Κλειδώστε το τώρα το ρημάδι, σε όλον τον πλανήτη, τι άλλο περιμένετε να συμβεί και να ακούσετε;;;

Διαβάστε το άρθρο «ΚΛΕΙΔΩΣΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ… ΡΗΜΑΔΙ!» στην πηγή: ΣΤΟΙΧΗΜΑ του Τσιμπίδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ