Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ 9 συλλήψεις για στημένα παιχνίδια στο στοίχημα

9 συλλήψεις για στημένα παιχνίδια στο στοίχημα

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε εννέα συλλήψεις αθλητικών παραγόντων, προπονητών, πρώην ποδοσφαιριστών αλλά και ιδιοκτητών γραφείων στοιχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει προχωρήσει τις τελευταίες ώρες η ΕΛΑΣ για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων με παράνομα στοιχήματα.

 

Συνολικά έχουν προσαχθεί για την υπόθεση 15 άτομα που ανακρίνονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Αναμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι μεγαλοπαράγοντες των ομάδων Καβάλα, Ολυμπιακού Βόλου και Ηλιούπολης κ.κ. Σταύρος Ψωμιάδης, Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης και άλλοι οι οποίοι έχουν θεωρηθεί ύποπτοι γιατί στοιχημάτισαν σε ύποπτα παιχνίδια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης κ. Γιώργος Τσακογιάννης συνελήφθη από την Ασφαλεια Θεσσαλονίκης γιατί στο σπίτι του στο Ωραιόκαστρο βρέθηκαν δύο όπλα με σιγαστήρα για τα οποία δεν είχε σχετική άδεια. Ο Τσακογιάννης μεταφέρεται στην Αθήνα για να εξεταστεί για την υπόθεση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ακόμη συλληφθεί ένας προπονητής, ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Πιερικού καθώς και τέσσερις ακόμη «μπουκς» που φέρεται να διοργάνωναν τους ύποπτους αγώνες και τα στοιχήματα.

Συμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και άλλοι αθλητικοί παράγοντες, μεταξύ των οποίων και ο γιος μεγαλοπαράγοντα. Τη σχετική έρευνα πραγματοποιεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με τις δικαστικές αρχές και το ΣΔΟΕ, ύστερα από σχετικό φάκελο που έστειλε στις ελληνικές αρχές η UEFA για 40 στημένα παιχνίδια.

 

Επιβαρυντικά στοιχεία φέρεται να έχουν προκύψει για τους προσαχθέντες σχετικά με σειρά αγώνων της Α’ και Β’ Εθνικής, που είχαν χαρακτηριστεί από την UEFA ως «ύποπτοι» ή ακόμη και ως «άκρως διεφθαρμένοι» για την εξέλιξη των οποίων είχαν υπάρξει στοιχήματα μεγάλων ποσών και οι επιτήδειοι είχαν κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ