Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Ελλάδα: Οι τελευταίες εξελίξεις στα online τυχερά παιχνίδια

Ελλάδα: Οι τελευταίες εξελίξεις στα online τυχερά παιχνίδια

από
Μόνο 2 λεπτά

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) αποφάσισε να δώσει παράταση μέχρι τις 19 Μαρτίου σε όσες εταιρείες

online τυχερών παιχνιδιών δεν είχαν ξεκινήσει διαδικασίες νομιμοποίησης στην Ελλάδα, πριν αρχίσει να εφαρμόζει τις αυστηρές κυρώσεις που έχουν ανακοινωθεί.

Όπως είχε ανακοινωθεί η ημερομηνία σταθμός για το μέλλον των online τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα θα ήταν η 5η Δεκεμβρίου του 2012 αλλά μετά από παρέμβαση της Κομισιόν δόθηκε 3μηνη παράταση. Επιπλέον και η διοίκηση της ΕΕΕΠ παραδέχθηκε πως δεν ήταν έτοιμη (τεχνολογικά και λειτουργικά) να ξεκινήσει την εφαρμογή του νόμου.

Το euro2day.gr αναφέρει χαρακτηριστικά πως μόνο οι 24 εταιρείες που είχαν πάρει προσωρινή άδεια θα έχουν το δικαίωμα να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα από τις 20 Μαρτίου και μετά. Από τις μεγάλες εταιρείες online τυχερών παιχνιδιών μόνο η SportingBet βρίσκεται στην λίστα με τις 24 εταιρείες.

Όλοι οι Έλληνες παίζουν πόκερ στη Sportingbet.gr – €1000 και $1000 μπόνους σε περιμένουν!

Για να εντείνει τις πιέσεις η ΕΕΕΠ στην Κομισιόν για άμεση ρύθμιση της αγοράς online τυχερών παιχνιδιών υποστηρίζει πως: «ενώ κατά πρόσφατες δημοσιεύσεις και εκτιμήσεις, στην Ελλάδα είναι προσβάσιμοι και λειτουργούν 200 περίπου ιστότοποι προσφοράς υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια, μία προέρευνα της Αρχής στο διαδίκτυο κατέδειξε ότι οι ιστότοποι αυτοί είναι περισσότεροι από 400, με τάση αύξησης».

Επιπλέον η EEEΠ σημειώνει: «η παροχή και διεξαγωγή τυχερών παιγνίων από τους ιστότοπους αυτούς πραγματοποιείται χωρίς να προκύπτει η δυνατότητα προληπτικού εντοπισμού και αποκλεισμού των ανηλίκων.

Αυτό, σε συνδυασμό με την διαπιστούμενη μεγάλη διαφορά στον αριθμό των ιστοτόπων που δραστηριοποιούνται και το ενδεχόμενο αυτοί να αυξάνονται περαιτέρω ανεξέλεγκτα, υποδηλώνει την ύπαρξη ενός αγνώστου μεγέθους κινδύνου, στον οποίο εκτίθενται οι ανήλικοι πολίτες.

Τα παραπάνω, με υπόβαθρο τη μεγάλη περικοπή των εισοδημάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης, την οποία διέρχεται η χώρα, και την αύξηση του ποσοστού ανεργίας, κυρίως στις νεότερες ηλικιακά ομάδες του πληθυσμού, καθιστούν το φόβο να καταφεύγουν ανήλικοι σε τυχερά παιχνίδια μέσω διαδικτύου έντονα βάσιμο, τη δε πιθανότητα, αυτή η δραστηριότητα να αυξάνεται, τόσο από πλευράς παιζόμενου χρήματος όσο και από πλευράς αριθμού συμμετεχόντων, ιδιαίτερα ισχυρή».

Διαβάστε το άρθρο «Ελλάδα: Οι τελευταίες εξελίξεις στα online τυχερά παιχνίδια» στην πηγή: Pokerlobby.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ