Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Ε.Ε : Δράσεις για το διαδικτυακό στοίχημα

Ε.Ε : Δράσεις για το διαδικτυακό στοίχημα

από
Μόνο < 1 λεπτό

Το 10% του συνόλου των τυχερών παιχνιδιών με ετήσιο τζίρο που υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, πραγματοποιείται μέσω Διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, επισημαίνει σε μη νομοθετικό

 

ψήφισμα του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Με το ψήφισμα ζητείται συντονισμένη δράση για να μπει ένας έλεγχος στο παράνομο διαδικτυακό στοίχημα και να θεσπισθούν κανόνες για την προστασία των παιδιών και άλλων ευάλωτων ομάδων που κινδυνεύουν από τον εθισμό στο Διαδίκτυο.
Ειδικότερα, το ψήφισμα αναφέρει ότι: «Για κράτη-μέλη, για την αντιμετώπιση της μαύρης αγοράς στο παράνομο διαδικτυακό στοίχημα, πρέπει να καθιερώσουν ένα μοντέλο χορήγησης αδειών για την παροχή ασφάλειας για τους παίκτες και να διασφαλίσουν ότι οι πάροχοι υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών πληρούν τα κριτήρια που επιβάλλονται από το κράτος-μέλος υποδοχής.
Η Κομισιόν θα πρέπει να βρει τρόπους παρεμπόδισης των χρηματοοικονομικών συναλλαγών, μεταξύ τραπεζών και πιστωτικών καρτών, με τους παρόχους παράνομων παιχνιδιών στο Διαδίκτυο.
Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία των παιδιών και ιδιαιτέρως των εφήβων, από τον εθισμό που προκαλεί η ευκολία πρόσβασης στο παράνομο στοίχημα στο Διαδίκτυο».
Το 10% του συνόλου των τυχερών παιχνιδιών

 

Διαβάστε το άρθρο «Δράσεις για το παράνομο διαδικτυακό στοίχημα στην Ευρώπη» στην πηγή: ΚΕΡΔΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ