Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Δ.Μελισσανίδης: Και αν του κάτσει (;) ο ΟΠΑΠ

Δ.Μελισσανίδης: Και αν του κάτσει (;) ο ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Να «εξαργυρώσει» τη σχέση του με τον Σαμαρά θέλει ο Μελισσανίδης Και αν του κάτσει [;) ο ΟΠΑΠ . Σε πεδίο μάχης μεταξύ κορυφαίων

επιχειρηματιών του τόπου μετατρέπεται ο πολύφερνος ΟΠΑΠ. Οι δυνατότητες του πιο πλούσιου κρατικού οργανισμού, σε μια περίοδο που ακόμη και οι ισχυρότεροι οικονομικοί παράγοντες της χώρας δίνουν μάχη επιβίωσης, αποτελούν σημαντικό κίνητρο για συγκρούσεις μέχρις εσχάτων στον βωμό του ελέγχου του ΟΠΑΠ.


Η ένταση της «μάχης» αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών και εποπτεύων του ΟΠΑΠ Γιάννης Στουρνάρας αναγκάστηκε να αναβάλει τη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του. Επίσημα η αναβολή αιτιολογείται λόγω εκκρεμοτήτων και περιορισμένης προετοιμασίας των διαφόρων μερών για τη συνεδρίαση.


Στο παρασκήνιο, όμως, βγαίνει ότι ο πόλεμος για τις άδειες εκμετάλλευσης των παιχνιδομηχανών του ΟΠΑΠ, πιο γνωστές ως VLTS, είναι σε πλήρη εξέλιξης και η αναβολή ουσιαστικά επιβλήθηκε «από πιο ψηλά». Και αυτό γιατί υπάρχει δυσαρέσκεια από τους «γνωστούς» υποπαραχωρησιούχους (Δ. Κοντομηνάς μέσω Glory Tech, Intralot Κόκκαλης, όμιλος Βαρδινογιάννη, όμιλος Μπόμπολα) για την εμφάνιση ενός ακόμη ανταγωνιστή, του Δημήτρη Μελισσανίδη!

Η εμπλοκή του γνωστού επιχειρηματία στα «μηχανάκια» ακούγεται πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, από τη στιγμή που για πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ «παίζει» ο στενός συνεργάτης του και πρώην πρόεδρος του ΟΠΑΠ,  Αναστασόπουλος.

«Δεν είναι δυνατόν ο πρώην δάσκαλος οδήγησης να θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και να αντικαταστήσει παραδοσιακούς “παίκτες” της οικονομίας», λένε πηγές από τα στρατόπεδα των… θιγομένων. Από την άλλη, υπάρχουν διαρροές από την πλευρά Μελισσανίδη πως οι σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά, τη στιγμή που ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του στη μάχη των εκλογών, «επιβάλλουν» την εμφάνισή του μέσω Αναστασόπουλου στο προσκήνιο.


Ο Παπαθανασίου

Για την ηλεκτρική καρέκλα του επικεφαλής στον ΟΠΑΠ «έπαιξε» και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή Γιάννης Παπαθανασίου. Όμως, ο ίδιος ποτέ δεν φάνηκε ότι ήταν ιδιαίτερα «ζεστός» για κάτι τέτοιο.
Βοηθούμενος και από τις διαρροές ότι θα αναλάμβανε μόνο την προεδρία ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου θα ήταν άλλο πρόσωπο, αρνήθηκε τη θέση.

Διαβάστε το άρθρο «Και αν του κάτσει (;) ο ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ