Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Γιατί πήραν αποτιμητή για την εκτίμηση του ΟΠΑΠ;

Γιατί πήραν αποτιμητή για την εκτίμηση του ΟΠΑΠ;

από
Μόνο < 1 λεπτό

Η άνοδος της μετοχής του ΟΠΑΠ έχει οδηγήσει την κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού στα 2,4 δισ. ευρώ, γεγονός που αυτόματα

αποτιμά το 33% στα 800 εκατ. ευρώ, ποσό που δύσκολα οι υποψήφιοι μνηστήρες θα προσφέρουν στις 5 Απριλίου, γι’ αυτό και το ΤΑΙΠΕΔ με τον ανεξάρτητο αποτιμητή καλύπτει τα νώτα του.

Λόγω της φορολογίας με συντελεστή 30% στα μικτά κέρδη από 1.1.2013, τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ θα υποστούν καθίζηση, γεγονός που θα επηρεάσει το τίμημα των υποψήφιων επενδυτών. Σύμφωνα με τους αναλυτές, από 480 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού το 2012 θα περιοριστούν το 2013 στα 135-150 εκατ. ευρώ.

Με αυτά τα νούμερα, εάν ο υποψήφιος αγοραστής θέλει να κάνει απόσβεση σε 5 χρόνια, το τίμημα θα είναι της τάξης των 750 εκατ. ευρώ, ενώ σε περίπτωση απόσβεσης σε 10 χρόνια, θα πρέπει να καταβάλλει 1.5 δισ.

Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε και την προοπτική κερδοφορίας που υπόσχεται η εγκατάσταση των VLTs (φρουτάκια] του Οργανισμού, η οποία θα αποφέρει ετήσια μικτά έσοδα της τάξης των 450 εκατ. ευρώ. Αν θυμηθούμε τα αποτελέσματα 9μήνου του ΟΠ ΑΠ, στα οποία τα καθαρά κέρδη ανέρχονταν στα 400 εκατ.. όταν τα μικτά ήταν 1 δισ., τότε τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ για το 2013 θα είναι αρκετά υψηλότερα, εφόσον βέβαια τοποθετηθούν τα VLTs.

Διαβάστε τον άρθρο «Γιατί πήραν αποτιμητή;» στην πηγή: kingbet

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ