Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Γερουλάνος: Πάνω του χορηγίες & διαφημίσεις ΟΠΑΠ

Γερουλάνος: Πάνω του χορηγίες & διαφημίσεις ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Έμμεσο άδειασμα στις πρακτικές Σπανουδάκη. Παίρνει πάνω του ο υπουργός Πολιτισμού τη διανομή των χρημάτων του ΟΠΑΠ σε χορηγίες και διαφημίσεις, «αδειάζοντας» εμμέσως τη διοίκηση Σπανουδάκη,

 η οποία με την τακτική που εφάρμοσε έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις από πλήθος φορέων για τον τρόπο και τα κριτήρια των επιλογών του.

Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ο υπουργός Πολιτισμού θα είναι αυτός που θα αποφασίζει ουσιαστικά για τις χορηγίες του Οργανισμού, την κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης αλλά και τα συμβόλαια που θα υπογράφονται με τα ποδοσφαιρικά σωματεία.

Δεν είναι μάλιστα τυχαίο ότι απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ κυρίας Κατερίνας Μπατζελή σχετικά με χορηγίες του ΟΠΑΠ σε περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης, ο κ.Γερουλάνος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χρονιά που πέρασε είδαμε αρκετά λάθη, τα οποία εν μέρει ήταν από κακές πρακτικές του παρελθόντος, λόγω της ελλειμματικής πληροφόρησης που είχαμε. Παρ’ όλα αυτά θεωρώ ότι είναι πολύ μικρά σε σχέση με αυτά τα οποία γινόντουσαν παλιά. Όσο αυτά τα συστήματα λειτουργούν περισσότερο, θα μπορούμε και να τα εξειδικεύουμε καλύτερα».

Χορηγίες στην περιφέρεια

Αποκαλυπτικός ήταν και για τις χορηγίες στην περιφέρεια, αναφέροντας ότι το σύνολο είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, περίπου 1,5 εκατομμύριο σε εφημερίδες και 1 εκατομμύριο σε τηλεόραση και ραδιόφωνο και καταλήγει πως «η αξιολόγηση του κατά πόσο τηρήθηκαν οι κανόνες κ.λπ. γίνεται τώρα και με βάση αυτό θα γίνουν οποιεσδήποτε διορθωτικές κινήσεις».

Το Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων

 Ουσιαστικά ο κ. Γερουλάνος παραδέχεται ότι υπάρχουν ζητήματα _ με τον ΟΠΑΠ, προσπαθώντας να μην εκθέσει τελείως τη διοίκηση Σπανουδάκη. Με βάση τα όσα ανέφερε ο υπουργός σε ό,τι αφορά τις χορηγίες, δημιουργήθηκε το Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων. Αυτό έγινε για να υπάρχει ένα μητρώο για το ποιος παίρνει χρήματα, γιατί παίρνει χρήματα, τι κάνει τα χρήματα τα οποία παίρνει και πώς δίνει τον απολογισμό γι’ αυτά τα οποία έκανε, με σκοπό να αξιολογηθεί η επόμενή του χρηματοδότηση.

Σε ό,τι αφορά τη διαφήμιση, ο κ. Γερουλάνος αναφέρεται σε τήρηση κάποιων κανόνων, συνδέοντας τη διαφημιστική προβολή με την κυκλοφορία, τη θεαματικότητα και την ακροαματικότητα των μέσων. Ωστόσο, δεν μπαίνει στη λογική να τοποθετηθεί αν τηρήθηκαν οι κανόνες αλλά μιλά για εντολές που είχαν δοθεί και προκειμένου μάλιστα να δικαιολογήσει τις «αποκλίσεις» αναφέρει ότι «δουλεύαμε ακόμα με αξιολογήσεις οι οποίες είχαν γίνει το 2007 και δυστυχώς δεν είχαμε το χρόνο ακόμα να φέρουμε τα κριτήρια αυτά στο σήμερα».

Πηγή: ΑΞΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ