Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Β. Βενιζέλος: “Να μην πωληθεί ο ΟΠΑΠ “

Β. Βενιζέλος: “Να μην πωληθεί ο ΟΠΑΠ “

από
Μόνο < 1 λεπτό

«Να μην πωληθεί ο ΟΠΑΠ και να τιτλοποιήσουμε τα έσοδα του δημοσίου για 10χρόνια»

Πλήρως αντίθετος με την πώληση του 34% του ΟΠΑΠ είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου,

 όπου ήταν ο βασικός ομιλητής με θέμα «Μπορούμε να υπερβούμε τη κρίση», αναφέρθηκε και στον ΟΠΑΠ, αποκαλύπτοντας τι πρότεινε στο Υπουργικό Συμβούλιο για το ζήτημα της πώλησης του Οργανισμού:

«Στο Υπουργικό Συμβούλιο πρότεινα μια άμεση κίνηση, προκειμένου να τη σκεφτούν οι αρμόδιοι Υπουργοί. Δεν έχω όλα τα στοιχεία υπ όψιν μου, αλλά θεωρώ ότι είναι κάτι που αξίζει να το διερευνήσουμε. Μπορούμε να τιτλοποιήσουμε αμέσως τα έσοδα του Δημοσίου από τα κέρδη του ΟΠΑΠ για τα επόμενα 10 χρόνια.

Τα κέρδη αυτά είναι πάρα πολύ σημαντικά, θα γίνουν σημαντικότερα μέσα από την αλλαγή της αγοράς στον τομέα αυτό, διατηρουμένου του μονοπωλίου του  ΟΠΑΠ και βεβαίως αυτή η τιτλοποίηση, και άρα η προεξόφληση, θα οδηγήσει σ’ένα έσοδο το οποίο θα είναι πάρα πολύ  σημαντικό και θα μειώσει το δημόσιο χρέος και άρα το κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους. Θα το εξετάσουν οι συνάδελφοί μου.

Είμαι βέβαιος ότι είναι μια ιδέα που τους απασχολεί και τους δελεάζει».

 Πηγή: ΑΠΟΨΗ- Μιχάλης Κουτσάκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ