Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠΕΤΑΙΡΙΚΑ ΝΕΑ Αύξηση κερδών αναμένει για τον ΟΠΑΠ στο β’ τρίμηνο η Eurobank Eq. 

Αύξηση κερδών αναμένει για τον ΟΠΑΠ στο β’ τρίμηνο η Eurobank Eq. 

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο στα 15,90 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ να παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές της στην ελληνική αγορά. 

Ιδιαίτερα θετικά θα είναι τα οικονομικά μεγέθη β’ τριμήνου τα οποία θα ανακοινώσει ο ΟΠΑΠ τη Δευτέρα 29 Αυγούστου πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Eurobank Equities.

Σημειώνεται ότι η πλήρης ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει στις 8 Σεπτεμβρίου τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. 

Έχεις πρακτορείο?
Ακόμα να δοκιμάσεις την εφαρμογή του πράκτορα στο κινητό σου? 

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η ελληνική χρηματιστηριακή αναμένει ότι στα οικονομικά μεγέθη θα καταγραφεί: 

  • Η ικανότητα του ΟΠΑΠ να παράγει ταμειακές ροές στη νέα εποχή του χαμηλού τέλους για τα τυχερά παιχνίδια 
  • Η ομαλοποίηση του τριμηνιαίου EBITDA κοντά στα 160 εκατ. σε ένα εποχικά «αργό» τρίμηνο 
  • Η ανθεκτικότητα του οργανισμού παρά τους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους, με το λιανικό εμπόριο του 2ου τριμήνου του 22 να είναι μειωμένο κατά περίπου 8% σε σχέση με τα επίπεδα προ-COVID με βάση τα στοιχεία της χρηματιστηριακής

Όλοι προσπαθούν να πάρουν τους παίκτες που έχουν τα πρακτορεία!

Θα τους αφήσεις να τους πάρουν όλους?   

Εκτιμάται ότι οι λιανικές δραστηριότητες θα έχουν υποχωρήσει πιο κοντά στην κανονικότητα (περίπου 8% κάτω από την προ-COVID έναντι -11% το α’ τρίμηνο του 2022  και -13% το δ’ τρίμηνο του 2021) βοηθούμενες από τη χαλάρωση των περιορισμών.
Από την άλλη πλευρά, ο ψηφιακός ΟΠΑΠ βρίσκεται σε δύσκολη συγκριτική κατάσταση με το αθλητικό στοίχημα να αντιμετωπίζει επίσης ένα μάλλον φτωχό ημερολόγιο εκδηλώσεων. Ως αποτέλεσμα, αναμένονται online έσοδα 95 εκατ. ευρώ, -11% σε ετήσια βάση (και -10% σε τριμηνιαία βάση) με το αθλητικό στοίχημα (και συνεπώς τη Stoiximan) να επηρεάζεται περισσότερο.

Οι πελάτες σου είναι στο ίντερνετ !

Συνολικά, αναμένονται έσοδα ομίλου (GGR) ύψους 446 εκατ. ευρώ, +13% σε ετήσια βάση (-3% σε τριμηνιαία). Στο μέτωπο του opex, εκτιμάται αύξηση περίπου 7 εκατ., καταλήγοντας έτσι σε αναφερόμενα (ταμειακά) EBITDA ύψους 156 εκατ. (+9% ετησίως και -8% σε βάση τριμήνου). Εκτιμάται ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 76 εκατ. ευρώ έναντι 72 εκατ. ευρώ το 2ο τρίμηνο του 21 (+5%).

Το πρακτορείο σου υπάρχει στο ιντερνετ ?

Εκτός από τα θεμελιώδη μεγέθη, οι αναλυτές της Eurobank Equities εξετάζουν και την προαιρετικότητα της ανανέωσης των αδειών, εκτιμώντας ότι μόνο το 30-35% της αξίας που σχετίζεται με τις ανανεώσεις/τελικές αξίες των παραχωρήσεων του ΟΠΑΠ είναι ενσωματωμένο στην τρέχουσα τιμή της μετοχής, αφήνοντας >4 ευρώ ως προαιρετικότητα, που αντιστοιχεί σε >30% περιθώριο ανόδου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. 

Κάνε το πρακτορείο σου πιο ανταγωνιστικό  

στο ιντερνετ  σήμερα που ακόμα  μπορείς και ανανέωσε τους πελάτες σου με νέους!

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο στα 15,90 ευρώ, δηλαδή βλέπει περιθώριο ανόδου περίπου 17 % σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα, με τον ΟΠΑΠ να παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές της στην ελληνική αγορά. 

Μπες με το κινητό σου στο app.masterbet.gr  και θα δεις!

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη του ΟΠΑΠ

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Αύξηση κερδών αναμένει για τον ΟΠΑΠ στο β’ τρίμηνο η Eurobank Eq. ” στην πηγή:https://www.businessdaily.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ