Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Αρχές του 2012 τα πρώτα vlts στα πρακτορεία

Αρχές του 2012 τα πρώτα vlts στα πρακτορεία

από
Μόνο 2 λεπτά

Αιχμάλωτη των υψηλών προσδοκιών που πηγάζουν από τους τζίρους του πρόσφατου παρελθόντος δείχνει να είναι η ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών, αλλά και η ίδια η Πολιτεία. Η ύφεση όμως

έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα της ελληνικής οικονομίας και προβλέπεται να έχει μεγάλη διάρκεια και αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα. Αν δεν υπάρξει προσαρμογή στο νέο οικονομικό τοπίο, τότε, σύμφωνα με αναλυτές του χώρου, θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον.

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα είναι η υπερβολική και συγκεκριμένα τριπλή φορολογία στους τζίρους των εταιρειών του διαδικτύου, κάτι που θα ρίξει κατά πολύ τους τζίρους και από τα σημερινά επίπεδα, που ήδη υποχωρούν σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ο κίνδυνος να πέσει έξω η Πολιτεία στους υπολογισμούς της είναι πλέον ορατός, σε μια εποχή που δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθος κινήσεις και αποτυχίες.


Με κλεισμένη τη στρόφιγκα των τραπεζών για πολλά χρόνια, όλες οι δραστηριότητες θα επηρεαστούν άμεσα η έμμεσα μέσα από το ντόμινο, η ανεργία θα κάνει υψηλούς δείκτες, οι φόροι θα αυξηθούν και ακόμα και οι έχοντες θα περιορίσουν σε μεγάλο Βαθμό τα έξοδα.
To νέο τοπίο θα είναι πολύ διαφορετικό και αυτό θα διαρκέσει μέχρι να αφαιρεθεί όλος ο αέρας από τη μεγάλη φούσκα της ελληνικής οικονομίας. Αυτό πιθανολογείται να συμβεί μέσα στην επόμενο πενταετία, όμως μέχρι τότε η Πολιτεία πρέπει να παίρνει συμβατές με Βάση την πραγματικότητα αποφάσεις, δηλαδή πρέπει να εγκαταλείψει τη λογική ότι υπάρχουν πολλά λεφτά για να χαθούν στα τυχερά παιχνίδια.


Στις αρχές της νέας χρονιάς τοποθετεί ο ΟΠΑΠ την εγκατάσταση των πρώτων Vlts στα πρακτορεία του, όμως βασικός στόχος του Κηφισού φαίνεται να είναι η δημιουργία των μίνι καζίνων τα οποία θα μεγιστοποιήσουν τα κέρδη των μετόχων, ανάμεσα στους οποίους είναι και το ελληνικό Δημόσιο με ποσοστό 34%.

Τα μίνι καζίνα προβλέπεται να ανεβάσουν τα κέρδη της εταιρείας και αυτό θα ανεβάσει το τίμημα της πώλησης του ποσοστού που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Η πώληση προβλέπεται να γίνει μέσα στο 2012, όμως υπάρχουν αμφιβολίες λόγω πολιτικών εξελίξεων. Σύμφωνα με αυτές θα έχουμε μεταβατική κυβέρνηση μέχρι την άνοιξη και στη συνέχεια θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης, η οποία θα κληθεί να τρέξει και όλα τα θέματα της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα να πάμε πάλι από την αρχή και βλέπουμε…

Διαβάστε το απόσπασμα του άρθρου «Bet times» στην πηγή: KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ