Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ

από
Μόνο < 1 λεπτό

Οι εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη σημερινή 24ωρη απεργία των Ομοσπονδιών ΔΕΚΟ και ΓΣΕΕ, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική εκποίησης των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Με αφορμή την κινητοποίησή τους, εξέδωσαν δελτίο Τύπου, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής:


«Η κυβέρνηση υπακούοντας στις προσταγές της τρόικας, κάνοντας αγωνιώδη προσπάθεια να κερδίσει μερικούς ακόμη μήνες παραμονής στην εξουσία και υποκύπτοντας στις πιέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, που εποφθαλμιούν τα έσοδα του τζόγου, ετοιμάζεται να ΧΑΡΙΣΕΙ κυριολεκτικά τον ΟΠΑΠ, ο οποίος είναι μια εταιρεία με δημόσια συμμετοχή 34%, που παραμένει διαχρονικά ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ.


Δεν επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά αντίθετα τον χρηματοδοτεί με 700 εκ. ευρώ τον χρόνο σε φόρους και μερίσματα, ενώ άλλα 100 εκ. ευρώ επιστρέφει στην Ελλάδα ως κοινωνικό μέρισμα, μέσω χορηγιών και δωρεών στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την υγεία και την παιδεία. Η πώληση του ΟΠΑΠ -με την τρέχουσα χρηματιστηριακή του αξία- μπορεί να αποφέρει το πολύ 2 δισ. ευρώ, συνυπολογίζοντας υψηλό υπερτίμημα για την παραχώρηση του management.


Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με τα έσοδα 2-3 ετών για το δημόσιο, με τα σημερινά δεδομένα. Αν ο ΟΠΑΠ είχε κρατήσει το 100% των μετοχών του από το 2000 ως σήμερα, θα είχε εισπράξει περισσότερα από όσα εισέπραξε με τις μετοχοποιήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα από τις προηγούμενες μετοχοποιήσεις δεν αξιοποιήθηκαν για τη μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά εξανεμίστηκαν σε μαύρες τρύπες».

 

Πηγή: ΦΩΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ