Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Απάντηση της κυβέρνησης προς την Κομισιόν

Απάντηση της κυβέρνησης προς την Κομισιόν

από
Μόνο 2 λεπτά

«Έχουμε προϋπολογίσει 500 εκατ. ευρώ το 2011 από τα τυχερά παιχνίδια και η ψήφιση του σχεδίου νόμου είναι ζωτικής σημασίας για τις υποχρεώσεις της χώρας έναντι των ξένων πιστωτών της». Αυτό αναφέρει η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης

(υπ. Οικονομικών) στην Εμπεριστατωμένη Γνώμη (Detailed Opinion) που είχε εκφράσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σχέδιο νόμου που ρυθμίζει τη λειτουργία της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.


Η απάντηση απεστάλη από το υπ. Οικονομικών στις υπηρεσίες της Επιτροπής στις 20/7/2011 και μαζί της επισυνάπτονται το νέο σχέδιο νόμου που εισήχθη στη Βουλή για ψήφιση στις 14/7/2011 και η αιτιολογική έκθεση που τον συνοδεύει.


«Τα κοινοποιημένα σχέδια νόμου (2011/166/GR και 2008/184/GR)», αναφέρει χαρακτηριστικά η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης, «έχουν ενσωματωθεί στο νέο σχέδιο νόμου που εισήχθη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 14/7/2011. Για τον λόγο αυτό, συνημμένα θα βρείτε το νέο σχέδιο νόμου που περιλαμβάνεται στο Τρίτο Μέρος/Κεφάλαιο 8 “Ρύθμιση Τυχερών Παιγνίων” όπου συμπεριλαμβάνονται όλες οι ρυθμίσεις οι οποίες ήδη σας έχουν κοινοποιηθεί».


Η ελληνική πλευρά όμως παραδέχεται αλλαγές μεταξύ των σχεδίων νόμου που έχουν κοινοποιηθεί στην Κομισιόν με το σχέδιο νόμου που αναμένει την ψήφισή του από την ελληνική Βουλή. Οι αλλαγές αυτές ωστόσο, όπως αναφέρεται, δεν αλλάζουν την ουσία του νόμου. «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν συγκεριμένες νομοθετικές βελτιώσεις σε ορισμένες ρυθμίσεις που προάγουν τη διαφάνεια, αλλά αυτές οι αλλαγές δεν αλλάζουν το ουσιαστικό περιεχόμενο των ρυθμίσεων και για τον λόγο αυτό, επισημαίνονται ως “ίδια ρύθμιση” στη στήλη των παρατηρήσεων».


Τέλος, η ελληνική πλευρά επισημαίνει ότι, με βάση την κοινοτική νομολογία (υποθέσεις C-65/05 και C-109/08) δεν έχει υποχρέωση για το άνοιγμα της αγοράς των τυχερών παιγνίων, αλλά μόνον της αγοράς των τεχνικών/ψυχαγωγικών παιγνίων. Ωστόσο «η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς των τυχερών παιγνίων, για λόγους που λεπτομερώς εκτίθενται στην Αιτιολογική Έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο νόμου που έχουμε υποβάλλει».

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο «Η απάντηση προς την Κομισιόν για τυχερά παιχνίδια» στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ