Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Απάντηση ΟΠΑΠ για κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος

Απάντηση ΟΠΑΠ για κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος

από
Μόνο 2 λεπτά

Η ανακοίνωση δεν απαντά στο ερώτημα σχετικά με την ανωνυμία των δελτίων, γεγονός που επιτρέπει τη μεταβίβαση -φυσικά με το

αζημίωτο- των τυχερών δελτίων. Απαντήσεις για το θέμα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω των κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ, επιχείρησε να δώσει χθες η διοίκηση του Οργανισμού.

Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση-απάντηση που απευθύνεται σε μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου και του Ευρωκοινοβουλίου, ο ΟΠΑΠ αναφέρει ότι η έκδοση των βεβαιώσεων κερδών στα τυχερά δελτία πραγματοποιείται ηλεκτρονικά μέσω ενός πληροφοριακού συστήματος.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι κάθε χρόνο διανέμει περίπου 15.000 επώνυμες βεβαιώσεις για κέρδη των 500 εκατ. ευρώ. Οι βεβαιώσεις αυτές, όπως διευκρινίζει ο ΟΠΑΠ, αφορούν δελτία με κέρδη άνω των 1.500 ευρώ.


Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, για την καταβολή των κερδών στους τυχερούς, ακολουθούνται διαδικασία «που συμβαδίζουν με τις συνήθεις πρακτικές που έχουν υιοθετήσει διεθνώς οι εταιρείες τυχερών παιγνιδιών νια τα επίγεια δίκτυά τους». Επίσης ακολουθούνται αυστηρές διαδικασίες στην έκδοση βεβαιώσεων κέρδους, όπως η επισύναψη παραστατικού ταυτοποίησης, το τυχερό δελτίο και οι αντίστοιχες αποδείξεις πληρωμής.


Τέλος, σύμφωνα με τον Οργανισμό, n εταιρεία συνεργάζεται στενά με τις ελεγκτικές αρχές της χώρας στη διερεύνηση «τόσο των πρόσφατων, όσο και των παλαιότερων υποθέσεων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».


Ωστόσο, ο ΟΠΑΠ δεν απαντάει στο βασικό ερώτημα που έθεσαν πρόσφατα με αφορμή την υπόθεση του κυκλώματος τοκογλυφίας στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ.
Παπαδημούλη με ερώτησή του στη Βουλή, όσο και ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Θ. Σκυλακάκης σε ανακοίνωσή του. Οι δύο τελευταίοι αναφέρθηκαν στην ανωνυμία των δελτίων, γεγονός που επιτρέπει τη μεταβίβαση -φυσικά με το αζημίωτο- των τυχερών δελτίων και όχι στο θέμα της έκδοσης των βεβαιώσεων κερδών. Χθες ήταν να απαντηθεί στην ελληνική Βουλή n ερώτηση του κ. Παπαδημούλη από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο, η οποία, ωστόσο, δεν απαντήθηκε, καθώς ο υπουργός δήλωσε κώλυμα.

Διαβάστε το άρθρο «Απάντηση ΟΠΑΠ για κατηγορίες ξεπλύματος χρήματος μέσω δελτίων» του Β. ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ