Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Ανεστάλη η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ

Ανεστάλη η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 3 λεπτά

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ξανανοίγουν. Η απόφαση λήφθηκε χθες βράδυ από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ,

καθώς ο κλάδος πήρε διαβεβαιώσεις ότι τα αιτήματά του θα “τρέξουν” από τους αρμόδιους φορείς και την κυβέρνηση. Πάντως, η ΠΟΕΠΠΠ θα επαναξιολογήσει την στάση της εντός 10ημέρου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“Συνάδελφοι, η χθεσινή απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ για συνέχιση της Απεργίας Διαρκείας που ξεκίνησε την Δευτέρα 7 Γενάρη, ήταν προφητική. Σήμερα το μεσημέρι, έγινε το πιο αποφασιστικό βήμα στη κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης της παράλογης επιβολής του φόρου από το πρώτο ευρώ στα κέρδη των παικτών μας. Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, εξαιτίας της συνεχιζόμενης πίεσης μας όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται σε εγρήγορση και μπορούμε να έχουμε βάσιμη την πεποίθηση ότι θα έρθει η τελική δικαίωση.

Σήμερα 11/1/2013, με απόφαση του Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ που συνεδρίασε εκτάκτως στην Αθήνα, αποφασίστηκε με 13 ΝΑΙ 1 ΑΠΩΝ και 1 ΠΑΡΩΝ, η προσωρινή διακοπή των απεργιακών κινητοποιήσεων δίνοντας το χρονικό περιθώριο ώστε να ευοδωθούν οι ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί. Θα επανέλθουμε σύντομα με νέο Δ.Σ, προκειμένου να αξιολογήσουμε τα όποια αποτελέσματα και να αποφασίσουμε για νέες κινητοποιήσεις πιο δυνατές και πιο μαχητικές. Από αύριο μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια τους πελάτες μας και να τους πούμε ότι ο πρωτοφανής πενθήμερος αγώνας μας, δεν πήγε χαμένος και οι προσπάθειες μας δεν έπεσαν στο κενό. Τα Δ.Σ των Σωματείων μπορούν να είναι υπερήφανα για τα μέλη τους, αλλά και τα μέλη να είναι περήφανα για τα Σωματεία τους.

Τα «παπαγαλάκια» που διέδιδαν την αποτυχία της συγκλονιστικής κινητοποίησης μας, αλλά και εκείνοι που προσπάθησαν με κάθε τρόπο και μέσο, να πλήξουν το φρόνημα των συναδέλφων διαψεύστηκαν περίτρανα. Τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην Απεργία μας, απέδειξαν την αγωνιστικότητα και την ενότητα του κλάδου μας. Το Δ.Σ της ομοσπονδίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους πράκτορες σε όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο για τον τίμιο και καθαρό αγώνα που έδωσαν με ήθος και αυταπάρνηση. Η συμμετοχή σε όλη την επικράτεια έφθασε σε συντριπτικά ποσοστά επιτυχίας και οι παροτρύνσεις τους, για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τέλους, μας έδωσαν δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε. Ιδιαίτερα, να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους της Αθήνας που παρά τις τρικλοποδιές ορισμένων λιγόψυχων και καιροσκόπων …”συναδέλφων” μεταξύ των οποίων και τρανταχτά ονόματα του κλάδου, κράτησαν ψηλά τη σημαία της Απεργίας μας με προσωπικό, οικονομικό και επαγγελματικό κόστος.

Συνάδελφοι, η προσπάθεια δεν τελείωσε!

Ήδη τις τελευταίες ώρες έχουν δρομολογηθεί ραγδαίες εξελίξεις προς θετική κατεύθυνση αναγνώρισης των αιτημάτων μας. Για αυτό το λόγο αποφασίζουμε να δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο που απαιτείται για να καρπωθούμε παίκτες, πράκτορες, ΟΠΑΠ και δημόσιο τα οφέλη του αγώνα μας. Ο κλάδος δεν φοβάται! Είναι εδώ πιο δυνατός από ποτέ, με υψηλό φρόνημα και αίσθημα ευθύνης, έτοιμος για νέους αγώνες, όπου και όταν απαιτηθεί.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε, για το καλό όλων μας, να μην χρειαστεί! Αν όμως οι εξελίξεις μας αναγκάσουν, θα βγούμε και πάλι στους δρόμους με αγώνες και θυσίες που δεν έχει δει ο κλάδος μέχρι και σήμερα γιατί τώρα ξέρουμε και είμαστε σοφότεροι. Ξέρουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά μόνο με την ενότητα, την ομοψυχία και την πίστη στον αγώνα και τις δυνάμεις μας. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους! Η ΠΟΕΠΠΠ είναι αποφασισμένη να προασπίζει με κάθε τρόπο και κόστος τα συμφέροντα όλων των συναδέλφων, που σέβονται και στηρίζουν τους αγώνες του κλάδου. Δεσμευόμαστε! Το Δ.Σ της ΠΟΕΠΠΠ”.

Διαβάστε το άρθρο «Ανεστάλη η απεργία των πρακτόρων του ΟΠΑΠ» στην πηγή: pelop.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ