Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Ανακοίνωση προς όλα τα μελή-σωματεία ΠΟΕΠΠΠ

Ανακοίνωση προς όλα τα μελή-σωματεία ΠΟΕΠΠΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Η σημερινή διοίκηση της ΟΠΑΠ ΑΕ αποφάσισε να επιβάλει στον κάθε νέο συνάδελφο ένα εκβιαστικό δίλημμα: ή πληρώνεις εγγύηση ή άδεια δεν παίρνεις. Ο λόγος είναι για την απαίτηση διασφάλισης των εισπράξεων,

που φτάνει σε βαθμό να ζητά καταβολή μετρητών ως εγγύηση που σε αρκετές περιπτώσεις φτάνει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.


Μια «πολυεθνική», όπως θέλει να ονομάζεται, εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία, έχοντας μόλις λιγότερο από 1% του τζίρου της σε επισφαλής απαιτήσεις, βρίσκεται στο σημείο να ωθεί το δίκτυο της σε συρρίκνωση, απαιτώντας τεράστια ποσά για εγγυήσεις, τόσα ώστε να καθίσταται αδύνατη η εξέλιξη του δικτύου της.


Από θέση ισχύος και ενάντια στη σύμβαση που υπογράφει με τους νέους συναδέλφους, αρνείται να προχωρήσει κάθε μεταβίβαση, αν πρώτα δεν πάρει τις εγγυήσεις. Η Ομοσπονδία, ως όφειλε, κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή και εξάντλησε όλες τις διαπραγματευτικές της δυνατότητες.


Κάθε προσπάθεια, όμως, βρέθηκε απέναντι σε μια στείρα και παράλογη άρνηση. Η θέση μας είναι η πλήρης εφαρμογή των άρθρων της σύμβασης. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπερασπιστούμε τα μέλη μας με ομαδικές αγωγές.


ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Δυστυχώς με την επιβολή των βιβλίων ήταν αναμενόμενο να δημιουργηθεί πρόβλημα με την αποζημίωση των κεντρικών πρακτόρων. Η ΟΠΑΠ ΑΕ τηρώντας το γράμμα του νόμου ζητά από τους κεντρικούς την έκδοση μπλοκ αποδείξεων. Ήδη αρκετοί συνάδελφοι έχουν δηλώσει ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να είναι κεντρικοί, και αυτοί θα αποζημιωθούν για τις μέχρι τώρα υπηρεσίες τους με το παλαιό καθεστώς.


ΦΟΡΟΛΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές της διοίκησης της Ομοσπονδίας μας με το Υπουργείο Οικονομικών ενόψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Πάγια θέση της Ομοσπονδίας, τηρουμένων των αποφάσεων των Γ.Σ. είναι η έξοδος από τα βιβλία εσόδων-εξόδων.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Μετά από την επιτυχημένη παρέμβασή μας στη Βουλή δια στόματος του προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Κ.Τοπτσίδη, ήρθε η αναμενόμενη αναδίπλωση της κυβέρνησης στο θέμα διάθεσης των νέων παιχνιδιών αλλά και στο θέμα πώλησης ης ΟΠΑΠ ΑΕ. Από τις αντιδράσεις των «κηφήνων» καταλαβαίνει εύκολα κανείς το βαθμό της επιτυχίας, είναι όμως ακόμα πολύ νωρίς για εφησυχασμούς καθώς τα πάντα είναι ρευστά.

Ακόμα και αυτό το «όλα μέσω της ΟΠΑΠ ΑΕ, αλλά τα μισά μόνο στα πρακτορεία» κρύβει πρόθεση παραβίασης των συμβατικών μας δικαιωμάτων.
Η πρώτη μάχη κερδήθηκε, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς.

Τερματικές μηχανές

Μετά τις συνεχείς πιέσεις μας προς την ΟΠΑΠ ΑΕ έγινε δεκτή η πρότασή μας για διάθεση ενός μεγάλου αριθμού τερματικών μηχανών οι οποίες θα διατεθούν το συντομότερο δυνατόν στο δίκτυο.


Για το ΔΣ. της ΠΟΕΠΠΠ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΠΠΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΠΤΣΙΔΗΣ

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΕΠΠΠ» στην πηγή: 1-2-Χ ΜΠΟΥΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ