Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση Δ.Σ. του ΟΠΑΠ

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση Δ.Σ. του ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Αναβάλλεται η σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΠ. Η συνεδρίαση, συνέχεια της προηγούμενης

μαραθώνιας συνεδρίασης της Τρίτης, αναβλήθηκε, καθώς όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΠΑΠ, τελικά δεν ήταν καλά προετοιμασμένα τα θέματα της ημερήσιας Σε εκκρεμότητα η συζήτηση για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις άδειες εκμετάλλευσης των παίγνιομηχανών διάταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο, αποφασίσθηκε ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης.
Στη σημερινή συνεδρίαση ανεμένετο να συζητηθούν δύο σημαντικά θέματα: η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις άδειες εκμετάλλευσης των παίγνιο μηχανών (VLTs} και η διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια του κεντρικού συστήματος των παιγνιομηχανών.
Το πρώτο θέμα αφορά την εκχώρηση 8 έως 10 αδειών εκμετάλλευσης VLTs σε ισάριθμους υποπαραχωρηοιούχους, όπως προβλέπει ο ν. 4002/2011.

Με την πρόσκληση αυτή, στόχος του ΟΠΑΠ είναι η έναρξη δημόσιας διαβούλευσης με σκοπό την εκχώρηση των σχετικών αδειών.

Το δεύτερο θέμα αφορά τον διαγωνισμό προμήθειας του κεντρικού συστήματος ελέγχου των VLTs.
Στελέχη του ΟΠΑΠ διέψευδαν χθες ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση, προκειμένου να μη συζητηθούν τα θέματα που βρίσκονταν στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου, και τα οποία πιθανώς να δεσμεύουν τον επενδυτή στο ενδεχόμενο της αποκρατικοποίησης του οργανισμού.

Ο προβληματισμός αυτός ήταν έντονος τους τελευταίους μήνες, τόσο σε ορισμένα μέλη του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, όσο και στη διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Η αλήθεια, πάντως, είναι ότι σε μια έστω και μαραθώνια- συνεδρίαση, το Δ.Σ.του ΟΠΑΠ επιχείρησε να κλείσει όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούσαν τον οργανισμό τα τελευταία δύο χρόνια. Η αγορά κάνει λόγο για «μοίρασμα της πίτας» σε Intralot και Lottomatica, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν συγκρουστεί, τόσο για τον ΟΠΑΠ (το 2007), όσο και σε άλλες αγορές του κόσμου.


Υπενθυμίζεται ότι με την απόφαση του Δ.Σ. της περασμένης Τρίτης, το συμβόλαιο της υποστήριξης των επίγειων τυχερών παιγνίων του οργανισμού αναλαμβάνει η Intralot, ενώ εταίρος του ΟΠΑΠ στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια αποφασίστηκε να γίνει η ιταλική εταιρεία Lottomatica, και συγκεκριμένα η θυγατρική της G2. Η Lottomatica χθες χαρακτήρισε σημαντική υπόθεση την είσοδο της στην ελληνική αγορά τυχερών παιγνίων, ενώ ο πρόεδρος της εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε το άρθρο:  «Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση δ.σ. του ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ