Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Αισιοδοξούν για τις εκκρεμότητες στον ΟΠΑΠ

Αισιοδοξούν για τις εκκρεμότητες στον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Σήμερα θα συνεδριάσει το Κολέγιο των Επιτρόπων για να λάβει τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις

στον ΟΠΑΠ. Κλείνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το θέμα των κρατικών ενισχύσεων του ΟΠΑΠ στις Βρυξέλλες. Σήμερα θα συνεδριάσει το Κολέγιο των Επιτρόπων για να λάβει τις τελικές αποφάσεις, ενώ χθες το θέμα τέθηκε στην προκαθορισμένη (γραπτή) διαδικασία που ακολουθείται πριν από τις συνεδριάσεις των επιτρόπων στις Βρυξέλλες.


Αν και το περιεχόμενο της εισήγησης των υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν έχει γίνει γνωστό, εντούτοις στην ελληνική κυβέρνηση και στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) δεν δείχνουν ν’ ανησυχούν.


Όλοι προεξοφλούν μια θετική εισήγηση, με δεδομένη τη συμφωνία που έχει επέλθει μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και υπηρεσιών της Κομισιόν, για τη βάση του νέου φορολογικού καθεστώτος στον ΟΠΑΠ.


Εκκρεμότητες, ωστόσο, υπάρχουν και εντοπίζονται στις καταγγελίες των ανταγωνιστών του ΟΠΑΠ στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς. Τις εκκρεμότητες αυτές, μάλιστα, ήρθε να υπενθυμίσει χθες η Ένωση Παρόχων Διαδικτυακών Τυχερών Παιγνίων (RGA), γνωστοποιώντας ότι απέστειλε σχετικά με το θέμα αυτό επιστολή στους συμβούλους της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ. Η επιστολή είχε ως αποδέκτες την Deutsche Bank και την Εθνική Τράπεζα, αμφότερες σύμβουλοι του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων στην πώληση του 33% του ΟΠΑΠ. Τα θέματα που θίγει η επιστολή αφορούν την αναδρομική φορολόγηση των διαδικτυακών παρόχων τυχερών παιγνίων και τη διατήρηση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ στο στοίχημα.


Η RGA αναφέρει ότι έχει προσφύγει τόσο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και στο Ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με την αναδρομική φορολόγηση των εταιρειών Διαδικτύου,όπως προβλέπεται στον ν. 4002/2011. Σε ό,τι αφορά το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ στον επίγειο -και πιθανώς στον online στοιχηματισμό, n RGA έχει προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς.


Παράγοντες της αγοράς, ωστόσο, προεξοφλούσαν την επίλυση και των ζητημάτων του μονοπωλίου, όπως και όλων των άλλων νομικών εκκρεμοτήτων, με στόχο να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του οργανισμού. «Μέχρι να αρχίσει να ζεσταίνεται (η αποκρατικοποίηση) το σκηνικό θα έχει ξεκαθαρίσει», ανέφερε παρ άγοντας της αγοράς.

Διαβάστε το άρθρο «Αισιοδοξούν κυβέρνηση, ΤΑΙΠΕΔ για τις εκκρεμότητες στον ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ