Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΟΠΑΠ: Ίσως κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός!

ΟΠΑΠ: Ίσως κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός!

από
Μόνο 2 λεπτά

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται π υπόθεση του μονοπωλίου της ΟΠΑΠ και του διαδικτυακού στοιχήματος

στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να παίξει το τελευταίο της χαρτί για την υπεράσπιση του μονοπωλίου, παρόλο που αυτό αμφισβητείται αφόρητα, θα γνωστοποιήσει άμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχέδιο νομού που θα παραχωρεί το αποκλειστικό δικαίωμα για το διαδικτυακό στοίχημα στην υπό ιδιωτικοποίηση ΟΠΑΠ Α.Ε. (χωρίς διαγωνισμό) και ενδεχομένως θα «συμμαζεύει» κάποια προβληματικά σημεία του μονοπωλίου, έτσι ώστε τουλάχιστον να μπορεί να παρουσιαστεί ως συμβατό με την Ευρωπαϊκή Συνθήκη και τις επιταγές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Νομικοί κύκλοι στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες χαρακτηρίζουν τη προσπάθεια αυτή ως «νομικό πραξικόπημα», καθώς ο νομοθέτης «αλλάζει γνώμη» για ένα νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα και προωθεί ένα εκ διαμέτρου αντίθετο.

Καταλυτικός θα είναι πλέον ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα πρέπει να ζυγίσει την τήρηση της ευρωπαϊκής νομιμότητας με την πολιτική σκοπιμότητα της Βοήθειας προς την Ελλάδα να πραγματοποιήσει την πρώτη της σοβαρή ιδιωτικοποίηση, αυτήν της ΟΠΑΠΑ.Ε.

Τελειώνοντας, να συμπληρώσουμε την ειρωνεία που κρύβει η σημαντικότατη πλέον πιθανότητα να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός ιδιωτικοποίησηςτηςΟΠΑΠγιαδυο λόγους: Ο ένας είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι περίμεναν ότι το deal θα κλείσει γύρω στα 500 εκατ., ενώ π χρηματιστηριακή αξία του 33% είναι τώρα 700 εκατ., με ανοδική τάση και είναι άγνωστο αν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα κεφάλαια μαζί με το εύλογο premium για την απόκτηση του μάνατζμεντ.

O άλλος λόγος είναι ότι ενδεχόμενη παραχώρηση διαδικτυακού δικαιώματος αποτελεί αλλαγή των όρων ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.
Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε το άρθρο «Ίσως κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός!» στην πηγή:KINGBET

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ