Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Έτοιμοι για νέα απεργία οι πράκτορες της ΟΠΑΠ Α.Ε.

Έτοιμοι για νέα απεργία οι πράκτορες της ΟΠΑΠ Α.Ε.

από
Μόνο 2 λεπτά

Προς νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι πράκτορες «που θα είναι ακόμη πιο ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ», όπως λέει στο «1-2-χ»

ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΠΟΕΠΠΠ, Κυριάκος Τοπτσίδης- αν μέχρι τα μέσα της εβδομάδας δεν βρεθεί λύση στο θέμα της φορολόγησης των κερδών από το πρώτο ευρώ και δεν ανασταλεί -έστω και προσωρινά- ο νόμος.

«Εμείς κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Την εβδομάδα που πέρασε οι πράκτορες έκαναν τις τελευταίες τους προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση. Και θα περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη. Αν δεν τηρήσουν τις υποσχέσεις τους κι αν δεν υπάρξει εξέλιξη που να μας κατοχυρώνει, τα «τύμπανα του πολέμου» θα ηχήσουν και πάλι. Κι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω και ο ίδιος ο Θεός να μας το ζητήσει».

Σύμφωνα με τον κ. Τοπτσίδη «από σήμερα που δεν θα υπάρχει το μπόνους του ΟΠΑΠ, τα πρακτορεία μας θα αδειάσουν και πάλι. Δεν καταλαβαίνουν ότι με τις αποφάσεις που παίρνουν κάνουν δώρο τους πελάτες μας στους παράνομους; Το παράνομο στοίχημα οργιάζει, τα παιχνίδια καταστρέφονται, το ίδιο κι εμείς. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί δεν δίνουν μία προσωρινή αναστολή στην εφαρμογή του νόμου μέχρι να συνεννοηθούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να βρεθεί οριστική λύση. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε κι αν δεν υλοποιήσουν αυτά που μας υποσχέθηκαν σε λίγα 24ωρα θα καταλάβουν το λάθος τους».

Σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου να λυθεί η απεργία των πρακτόρων, ο ΟΠΑΠ ανέλαβε να επιστρέψει στους παίκτες το 10% του φόρου, ως μπόνους, ώστε να βρεθεί λίγος χρόνος για διαβουλεύσεις, με στόχο είτε να βρεθεί μόνιμη λύση με κλιμακωτή φορολόγηση στα κέρδη άνω των 100 ευρώ, είτε να ανασταλεί προσωρινά η εφαρμογή του νόμου μέχρι να γίνουν οι συνεννοήσεις με την ευρωπαϊκή επιτροπή. Το μπόνους ολοκληρώθηκε χθες (21 Ιανουαρίου) κι αν μέχρι αύριο δεν βρεθεί λύση, είναι προφανές πως θα βρεθούμε και πάλι μπροστά σε αδιέξοδο.Η ΠΟΕΠΠΠ προχώρησε ήδη σε σχετική ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύουμε σε διπλανή στήλη.

Διαβάστε το άρθρο «Έτοιμοι για νέα απεργία οι πράκτορες» στην πηγή: 1-2-Χ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ