Αρχική ΝΕΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ Έρχεται «Καυτός» Δεκέμβριος για τον ΟΠΑΠ

Έρχεται «Καυτός» Δεκέμβριος για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Με έντονο ενδιαφέρον περιμένουν μέσα στον Δεκέμβριο στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για την περιβόητη απελευθέρωση ή καλύτερα «ρύθμιση».

Το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του 2011 έχει εγγραφεί ένα μεγάλο ποσό οδηγεί παράγοντες της αγοράς στο να πιστεύουν ότι το όλο «μενού» θα περιλαμβάνει και «φρουτάκια».

Κατά τα άλλα, στελέχη της αγοράς φοβούνται ότι η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να μεγιστοποιήσει τα κρατικά έσοδα, θα επιβάλει μεγάλα τιμήματα για τις νέες άδειες και υψηλούς φορολογικούς συντελεστές.

Αν όμως κάνει κάτι τέτοιο, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να δούμε τον «παράνομο» στοιχηματισμό να διατηρείται και μετά την επίσημη απελευθέρωση της αγοράς.

Ενδεικτική είναι η θέση του γενικού διευθυντή της Avenir, κ. Κάρολου Γκίκα, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει έτσι ώστε ούτε τα τιμήματα των αδειών αλλά ούτε και η φορολόγηση των παιχνιδιών να είναι υπερβολικά, γιατί με αυτόν τον τρόπο θα εξακολουθήσει να υπάρχει η αγορά που σήμερα χαρακτηρίζεται γκρίζα.

Σ’ αυτό το ομιχλώδες τοπίο, οι ξένοι θεσμικοί δείχνουν επιφυλακτικοί για τη μετοχή του

Πηγή: Euro2day

ΟΠΑΠ, παρά το γεγονός ότι πιστεύουν στις μακροχρόνιες προοπτικές του οργανισμού.

Ενδεικτικό ήταν το report της Credit Suisse στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν διερωτάτο «short term pain, but long term gain?» (βραχυπρόθεσμα πλήγμα, αλλά μακροπρόθεσμα κέρδος;), όπου ο διεθνής οίκος προέβλεπε πως τα νέα προϊόντα και η ρύθμιση της αγοράς θα μπορούσαν να προσθέσουν στην τιμή-στόχο της μετοχής του ΟΠΑΠ κάτι μεταξύ των 95 λεπτών και του 1,88 ευρώ.

Στη νεότερη έκθεσή της (στις 25 Νοεμβρίου) η Credit Suisse επικαιροποιεί την προηγούμενη θέση της, υποστηρίζοντας: «Δεν πιστεύουμε ότι στην τιμή της μετοχής θα απεικονιστούν αυτά τα δυνητικά οφέλη, όσο τουλάχιστον παραμένει αυτό το καθεστώς της έντονης αβεβαιότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ