Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Έρευνα σε 33 ιστοσελίδες για διαφήμιση παράνομου στοιχήματος

Έρευνα σε 33 ιστοσελίδες για διαφήμιση παράνομου στοιχήματος

από
Μόνο < 1 λεπτό

Δικογραφία σε βάρος 33 ιστοσελίδων που διαφημίζουν «παράνομο στοίχημα» σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής

Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η καταγγελία είχε γίνει από την Επιτροπή Αντιμετώπισης Παράνομου Στοιχηματισμού της ΟΠΑΠ Α.Ε.: «Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριάντα τριών (33) διαχειριστών ιστοσελίδων για διαφήμιση παράνομου στοιχήματος.


Είκοσι δύο (22) οπό τις ιστοσελίδες εντοπίστηκαν σε διακομιστές (servers) στην Ελλάδα και έντεκα (11) στο εξωτερικό. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Europol και της Interpol.

 Δικογροφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε οπό την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος τριάντα τριών (33) διαχειριστών ιστοσελίδων, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφήμισης παράνομου στοιχήματος.


Ειδικότερα, ύστερα από καταγγελία της Επιτροπής Αντιμετώπισης Παράνομου Στοιχηματισμού της ΟΠΑΠ Α.Ε., ακολούθησε ψηφιακή έρευνα και τα στοιχεία, που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής ποινικής εξέτασης», αναφέρει μεταξύ άλλων το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας.

Διαβάστε το άρθρο «Έρευνα σε 33 ιστοσελίδες για διαφήμιση παράνομου στοιχήματος» στην πηγή: ΓΑΤΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ