Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Έρευνα ΕΕΕΠ: Ποιοι παίζουν τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα και τι ξοδεύουν

Έρευνα ΕΕΕΠ: Ποιοι παίζουν τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα και τι ξοδεύουν

από ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ
Μόνο 2 λεπτά

Έρευνα που έγινε για την αγορά τυχερών παιχνιδιών στην χώρα μας οδηγεί σε σημαντικά συμπεράσματα για το προφίλ των πολιτών που επιλέγουν να διασκεδάσουν παίζοντας τυχερά παιχνίδια.

Η έρευνα ήταν ποσοτική,  έγινε για την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.)  και αφορούσε τα Χαρακτηριστικά και τη Συμπεριφορά των Παικτών Τυχερών Παιγνίων για το έτος 2021.

Όλοι προσπαθούν να πάρουν τους παίκτες που έχουν τα πρακτορεία!

Συνολικά 3134 κάτοικοι Ελλάδας έλαβαν μέρος. Όλοι έπρεπε να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας και το 80% των συνεντεύξεων έγινε μέσω τηλεφώνου, ενώ το 20% διαδικτυακά.

Έχεις παίξει ποτέ τυχερά παιχνίδια;

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα φαίνεται πως το 76% έχει παίξει τυχερά παιχνίδια στο παρελθόν, ενώ το 22% απάντησε αρνητικά.

Η ηλικιακή ομάδα που έχει μεγαλύτερη επαφή με τα τυχερά παιχνίδια είναι οι νέοι 18 έως 34 ετών, οι οποίοι σε ποσοστό 83% απάντησαν πως έχουν παίξει τυχερά παιχνίδια στο παρελθόν.

Θα τους αφήσεις να τους πάρουν όλους?   

Το ποσοστό αυτό μειώνεται σημαντικά όσο η ηλικία των ερωτηθέντων ανεβαίνει. Επίσης στην ερώτηση εάν έχουν παίξει ποτέ στο παρελθόν τυχερά παίγνια, απαντά θετικά το 82% των ανδρών και των 71% των γυναικών.

Έρευνα ΕΕΕΠ: Πόσο χρόνο αφιερώνουν στα τυχερά παιχνίδια;

Από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην έρευνα το 65% απάντησε πως ασχολείται λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα. Στην αντίστοιχη έρευνα που έγινε το 2019, το ποσοστό αυτό ήταν 78%.

Οι παίκτες των τυχερών παιχνιδιών είναι στο ίντερνετ !

Ένα ποσοστό 5% από τους συμμετέχοντες δήλωσαν πως ξοδεύουν 1 με 3 ώρες την εβδομάδα.

Το 4% των συμμετεχόντων δήλωσε πως παίζει 4 με 20 ώρες.

Το 1% παραδέχτηκε πως αφιερώνει περισσότερες από 20 ώρες την εβδομάδα στα τυχερά παιχνίδια.

Έρευνα ΕΕΕΠ: Τα ποσά που ξοδεύονται σε τυχερά παιχνίδια

Πως προωθείς εσύ το πρακτορείο σου για να τους βρεις στο ίντερνετ?

Συνολικά, 53% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν πως ξοδεύουν λιγότερα από 10€ το μήνα σε τυχερά παιχνίδια.

Το 23% των ερωτηθέντων ξοδεύει από 10€ έως 50€ το μήνα.

Το 9% των συμμετεχόντων ξοδεύει πάνω από 50€ το μήνα.

Σχετικά υψηλότερο, είναι το ποσοστό όσων ξοδεύουν πάνω από 50€ τον μήνα είναι σχετικά υψηλότερο στους άνδρες (11%) και τους νέους 18-24 ετών (15%).

Υψηλά ποσοστά καταγράφονται κυρίως μεταξύ όσων παίζουν διαδικτυακά «φρουτάκια» (57%), ζωντανή ρουλέτα, Blackjack και Poker στο διαδίκτυο (49%).

Έρευνα ΕΕΕΠ: Τι δείχνει για τα τυχερά παιχνίδια και την προβληματική συμπεριφορά

Φτίαξε ΔΩΡΕΑΝ  ΕΔΩ την Ψηφιακή Καρτα  του  Πρακτορείου  σου που είναι  μοιρασμένη στους παίκτες των παιχνιδιών ΟΠΑΠ

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην σχέση των τυχερών παιχνιδιών με τους κινδύνους που αυτά κρύβουν και πώς συνδέονται με τις προβληματικές συμπεριφορές παικτών.

Για τον προσδιορισμό του κινδύνου προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παίγνια χρησιμοποιήθηκε ο δείκτης Problem Gambling Severity Index (PGSI).

To 86.7% των παικτών ανήκουν στην κατηγορία παικτών που δεν παρουσιάζουν προβληματική συμπεριφορά.

Στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου ανήκει το 7.8% των ερωτηθέντων, το 4.2% στην κατηγορία μέτριου κινδύνου, ενώ το 1,2% εμφανίζει προβληματική συμπεριφορά.

Με το app.masterbet.gr το πρακτορείο σου θα βρίσκεται στα κινητά των παικτών της περιοχής σου!

Να τονίσουμε πως το ποσοστό των παικτών με προβληματική συμπεριφορά στην αντίστοιχη έρευνα που έγινε για το 2020 ήταν υπερδιπλάσιο και έφτανε το 2.7%.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: “Έρευνα ΕΕΕΠ: Ποιοι παίζουν τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα και τι ξοδεύουν” στην πηγή :https://www.mypreveza.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ