Αρχική ΝΕΑ ΟΠΑΠ Έγινε η εκταμίευση του ποσού για τα VLTs

Έγινε η εκταμίευση του ποσού για τα VLTs

από
Μόνο < 1 λεπτό

Περίπου 474 εκατ. ευρώ εισέρρευσαν πριν από τρεις μέρες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ο ΟΠΑΠ εκταμίευσε το συμφωνηθέν ποσό

που αφορά την σύμβαση παραχώρησης 35.000 Vlts λίγα μόλις 24ωρα μετά την γενική συνέλευση μετόχων του Οργανισμού και αφού υπεγράφη η σχετική σύμβαση με το Ταμείο Αξιοποίησης  της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Σε λίγες μέρες αναμένεται να εκταμιευτούν και άλλα 375 ευρώ αφού υπογραφεί μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ η δεύτερη σύμβαση παραχώρησης για τη 10ετη επέκταση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ.

Η σύμβαση αυτή βρίσκεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έγκριση και στην περίπτωση που αυτή η έγκριση δοθεί θα ανοίξει ο δρόμος της υπογραφής της σύμβασης και της εκταμίευσης του σχετικού ποσού από τον ΟΠΑΠ. Η εταιρεία δεν έχει σημαντικό ταμειακό πρόβλημα για τις συγκεκριμένες εκταμιεύσεις, δεδομένου ότι τα αποθεματικά του φέρεται να ξεπερνούν τα 800 εκατ. ευρώ. Σύντομα όμως η ΟΠΑΠ ΑΕ θα πρέπει να προχωρήσει στην υπογραφή μιας ή περισσοτέρων δανειακών συμβάσεων προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια 500 εκατ. ευρώ τα οποία απαιτούνται για την εγκατάσταση των VLTs και τα άλλα επιχειρηματικά σχέδια της εταιρείας όπως η επέκταση στο διαδίκτυο και το Ξυστό Λαχείο.

Διαβάστε το άρθρο «Έγινε η εκταμίευση για τα VLTs» στην πηγή: 1-2-Χ ΜΠΟΥΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ