Αρχική ΤΥΧΕΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ Συνεχίζονται οι συζητήσεις με Κομισιόν για τον ΟΠΑΠ

Συνεχίζονται οι συζητήσεις με Κομισιόν για τον ΟΠΑΠ

από
Μόνο 2 λεπτά

Οι συζητήσεις σχετικά με το θέμα της φορολογίας των τυχερών παιγνίων του ΟΠΑΠ, μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Γενικής

Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεν έχουν καταλήξει ακόμη. Τη γνωστοποίηση αυτή έκανε χθες το υπουργείο Οικονομικών προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έπειτα από σχετικό ερώτημα της τελευταίας που διατυπώθηκε προς τη διοίκηση του ΟΠΑΠ την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μόλις οι συζητήσεις με την Επιτροπή σχετικά με το φορολογικό καθεστώς του ΟΠΑΠ καταλήξουν, τότε θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση.


Την ίδια θέση εκφράζει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία σε επικοινωνία με την «Κ» αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων στον ΟΠΑΠ βρίσκονται σε εξέλιξη, χωρίς να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα, κ. Κάρλο Μαρτέν, οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής θα ληφθούν στο μέλλον, χωρίς όμως ο ίδιος να είναι σε θέση να προσδιορίσει τον χρόνο λήψης των αποφάσεων.


Τόσο η ελληνική, όσο και n κοινοτική πλευρά στις απαντήσεις για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων του ΟΠΑΠ, αφήνουν ανοιχτό το θέμα της αλλαγής φορολογίας των τυχερών παιγνίων του οργανισμού, γεγονός που επηρεάζει καθοριστικά την αποτίμηση του οργανισμού ενόψει της αποκρατικοποίησης.


Παρά όμως τη ρευστότητα που προκαλείται από την απουσία αποφάσεων, η κυβέρνηση και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ με την πώληση του 29% των μετοχών του οργανισμού, τις οποίες κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ.


Στελέχη του υπ. Οικονομικών ανέφεραν ότι η πολιτική βούληση να προχωρήσει n συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση είναι δεδομένη και ότι η κυβέρνηση προχωρεί χωρίς άλλη καθυστέρηση. Οι ίδιοι πρόσθεταν ότι οι οποίες εκκρεμότητες υπάρχουν, θα διευθετηθούν με τον καλύτερο τρόπο, ενώ η Επιτροπή θα στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση στη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση.


Το θέμα της αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που είναι προγραμματισμένη για αύριο. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο θέμα φέρεται ότι είχαν την περασμένη Παρασκευή επικοινωνία ο υπ. Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Τ. Αθανασόπουλο.


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ΟΠΑΠ αναμένεται να συνεργαστεί με επενδυτικό κεφάλαιο προερχόμενο από την Τσεχία στην αποκρατικοποίηση των κρατικών λαχείων. Πρόκειται για την επενδυτική εταιρεία PPF n οποία ήδη έχει επενδύσει στην Τράπεζα Πειραιώς, αποκτώντας το 2011 το 5,72% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Η PPF αναφέρεται ότι θα λάβει το 49% της ΟΡΑΡ Investment Ltd. η οποία διεκδικεί με τη σειρά της το 34% των Κρατικών Λαχείων.

Διαβάστε το άρθρο «Συνεχίζονται οι συζητήσεις με Κομισιόν για το φορολογικό καθεστώς του ΟΠΑΠ» στην πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ