praktores.com
 
 

Και η ΓΣΣΒΕΕ με επιστολή της στο ΥΠ.ΟΙΚ στο πλάι του αγώνα των πρακτόρων .

Μαρ 18
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Οι πρακτορες επιμένουν αντίδραση τους κατά της υπογραφής της νέας Ατ. Συμβασης
 Στην προσπάθεια τους, τόσο να αναδείξουν τους λόγους για τους οποίους είναι αδύνατον όπως χαρακτηριστικά λένε , να υπογράψουν την νέα ατομική Συμβαση, όσο και να αποκτήσουν συμμάχους στην δύσκολή προσπάθεια τους απέναντι τον γίγαντα της ΟΠΑΠ , πραγματοποιούν διαρκώς επαφές με όλους τους φορείς που μπορουν να τους ακούσουν.


   Αυτές τις ημέρες οι πράκτορες  βρίσκονται παντού, στην Βουλή ,στα Υπουργεία, στα κόμματα , στους φορείς , στα βουλευτικά γραφεία σε όλη την Ελλάδα και ξεσηκώνουν τους πάντες .


   Όπως χαρακτηριστικά λένε "Σήμερα είναι ο αγώνας της επιβίωσης του πρακτορείου, που από την μια προσφέρεισε όλους έναν ανώδυνο και ευχάριστο να περνούν την ώρα τους , και από την άλλη προσφέρουν τεράστια ποσά από φόρους στο Ελληνικό Δημόσιο  Σήμερα, το πιο μεγάλο και υγιές δίκτυο που δεν κρύβει τίποτε και που χρόνια τώρα έχει προσφέρει πολλά στην κοινωνία αλλά και στα ταμεία του κράτους έχει πάρει το εξώδικο της λήξης αυτής της προσφοράς από την ΟΠΑΠ "  

Οι πράκτορες κερδίζουν συμμάχους παντού, μέρα με την ημέρα στις επαφές που πραγματοποιούν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Διαχείρισης αλλά και των τοπικών Σωματείων σε όλη την χώρα τα οποια στηρίζουν τον αγώνα τους με νέες αποφάσεις τους και με περισσότερο πάθος μετά το "άδειασμα" που έκανε στον κλάδο το προεδρείο της ΠΟΕΠΠΠ μαζί με την οριακή πλειοψηφία του ΔΣ της
 

 Χωρίς να κουράζονται, επικοινωνουν και κερδίζουν τη βοήθεια όποιου τους δίνει "χώρο" να πουν τις απόψεις τους και το πρόβλημά του κλάδου .
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ΓΣΕΒΕΕ , η οποία στο άκουσμα των προβλημάτων τους ανταποκρίθηκε και απέστειλε άμεσα επιστολή στο Υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας την ανάγκη άμεσης παρέμβαση του, στο πρόβλημα της μονομερής αλλαγής των όρων συνεργασίας της ΟΠΑΠ όπως βλέπουμε στα αποσπάσματα της επιστολής παρακάτω.


"......Η ΓΣΕΒΕΕ εκτιμά πως το υπάρχον θέμα δεν είναι απλά ένα ζήτημα αναγόμενο στο στενό πλαίσιο της εμπορικής σχέσης μίας εταιρίας με το δίκτυο των συνεργατών της. Πρόκειται για ζήτημα εθνικής σημασίας, ......"

."......Η ΟΠΑΠ Α.Ε. έχοντας ως αφορμή τον «Κανονισμό Πρακτόρων» της Ε.Ε.Ε.Π., ασκεί καταχρηστικά αρμοδιότητες και παρεμβαίνει σε πεδία, που εκ του νόμου ανήκουν αποκλειστικά στην ανεξάρτητη Αρχή. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι ιδιότητες του Ελεγκτή και του ελεγχόμενου συγκεντρώνονται πλέον σε ένα και το αυτό πρόσωπο, την ΟΠΑΠ, ήτοι μία επιθετικά κερδοσκοπική εταιρία 100% ιδιωτικών συμφερόντων. ........"

".......Η ΓΣΕΒΕΕ αντιλαμβάνεται πως η ΟΠΑΠ Α.Ε., εκμεταλλευόμενη την πρόδηλη, όπως προκύπτει, έλλειψη επαρκούς εποπτείας και ελέγχου εκ μέρους όλων των εκάστοτε αρμόδιων αρχών, περιλαμβανομένης πρωτίστως της προς τούτο ειδικά εξουσιοδοτημένης Ε.Ε.Ε.Π., με αθέμιτα μέσα, όπως εξώδικα και εκβιασμούς, επιβάλλει την υπογραφή νέων συμβάσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν μια σειρά παράνομων και καταχρηστικών όρων ........"

".......Η λογική του "Υπογράψτε τις νέες συμβάσεις μέχρι 24.3.2017 ή βρείτε άλλη δουλειά", δεν μπορεί να αποτελεί βιώσιμη λύση και επιλογή. Η κατάχρηση της υπερδεσπόζουσας θέσης της εταιρείας, με την οποία επιδιώκεται η μεταβολή των όρων της σύμβασης, χωρίς ουσιαστική διαπραγμάτευση με τα όργανα εκπροσώπησης, αποτελεί έναν καθαρό εκβιασμό........."

"......Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος ζητά την παρέμβαση σας ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να τεθούν όρια στην επεκτατική πολιτική της ΟΠΑΠ. Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, μόνο μέσα από τη διαπραγμάτευση των εμπλεκομένων φορέων, μπορούν να διευθετηθούν, βιώσιμα, θέματα όπως η προμήθεια, οι ρυθμίσεις στα δικαιώματα των Πρακτόρων, το ωράριο λειτουργίας, οι μεταβιβάσεις κ.α.......... "

".....Ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, στον αγώνα για την προστασία του κλάδου και των νόμιμων δικαιωμάτων μας, αλλά και για την επικράτηση της νομιμότητας και την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης........."

Πάντως οξύμωρο τουλάχιστο, είναι το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ, ο οποίος εισηγήθηκε ουσιαστικά την αναστολή των κινητοποιήσεων που έχει αποφασίσει η Γ.Σ του κλάδου , και είναι μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ , δεν είχε ενημερώσει ΚΑΘΟΛΟΥ την Συνομοσπονδία για τα προβλήματα του κλάδου, παρότι είχε την άμεση πρόσβαση για την κοινοποίηση του προβλήματος .


Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες αργά εχθές το βράδυ το Σωματείο στην Δράμα ,όπου ο πρόεδρος κ. Τοπτσιδης της ΠΟΕΠΠΠ που επανεξελέγην μόλις την Δευτέρα 13 Μαρτίου ,τον διέγραψε με ΟΜΌΦΩΝΗ απόφαση τόσο της έκτακτης Γ.Σ όσο και του Δ.Σ, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να τερματίζει ουσιαστικά την καριέρα τους σαν συνδικαλιστής με αποπομπή απο τον κλάδο.
Οι πράκτορες θα συνεχίσουν τον αγώνα τους και θα τον κλιμακώσουν όπως λένε με μεγαλύτερη ένταση χωρίς τα βαρίδια που τους δημιουργουσαν προβλήματα .

Κατηγορία ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017 19:10 Διαβάστηκε 15130 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣΚαι η ΓΣΣΒΕΕ με επιστολή της στο ΥΠ.ΟΙΚ στο πλάι του αγώνα των πρακτόρων . Top of Page