praktores.com
 
 

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ μπρα-ντε-φερ μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων ξεκίνησε !!!

Μαρ 04
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΟ ΣΚΛΗΡΟ μπρα-ντε-φερ μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων ξεκίνησε με το ηχηρό «όχι» στη σύμβαση που απέστειλαν οι πράκτορες από τη Γενική Συνέλευσή τους την προηγούμενη εβδομάδα, μπλοκάροντας τα σχέδια της εταιρείας να ελέγξει το δίκτυο.

Η απόφαση για «όχι» στη σύμβαση συνεργασίας που προτείνει ο ΟΠΑΠ ελήφθη στη Γενική Συνέλευση των πρακτόρων, την προ-προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη, με πλειοψηφία 2/3 ή 51 ψήφων υπέρ της σύμβασης έναντι 98 ψήφων κατά.

 Οι πράκτορες είχαν ωστόσο αποφασίσει  στη Συνέλευση ότι, αν η εταιρεία τούς πιέσει να υπογράψουν τη σύμβαση που καταψήφισαν, θα μπλοκάρουν τα «φρουτάκια» στα πρακτορεία και θα εξετάσουν και κινητοποιήσεις.
Μετά το βέτο των πρακτόρων, με την καταψήφιση της προτεινόμενης από τον ΟΠΑΠ σύμβασης από τη Γενική Συνέλευση της ομοσπονδίας τους, ο Οργανισμός, όπως αναμενόταν, κλιμάκωσε τις πιέσεις για διάσπαση του μετώπου τους, επιδιώκοντας άμεσα την υπογραφή των συμβάσεων. Αγνόησε το ψήφισμά τους και το αίτημά τους για δίμηνη αναστολή κάθε κίνησης για νέα σύμβαση και από την επόμενη ημέρα κιόλας, από την προηγούμενη Τετάρτη, άρχτσε να στέλνει στα πρακτορεία την καταψηφτσμένη από τη Συνέλευση σύμβαση, ζητώντας από τους πράκτορες να την υπογράψουν, μαζί με καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης. Αυτό πρακττκά σημαίνει ότι, αν δεν υπογράψουν τη νέα σύμβαση, θα έχουν δουλετιά... σε έναν χρόνο.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει στείλει τη νέα σύμβαση συνεργασίας στο σύνολο των 4.800 πρακτορείων του μαζί με καταγγελία της υπάρχουσας σύμβασης, αν δεν έχουν υπογράψει τη νέα σύμβαση μέχρι της ότι 24 Μαρτίου.

 Στο ψήφισμά τους, οι πράκτορες, αφού απέρριψαν τη σύμβαση του ΟΠΑΠ, ζητούσαν από τον Οργανισμό πίστωση χρόνου, για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για νέα ηγεσία στην ομοσπονδία, που θα γίνουν στις 13 Μαρτίου, και οποιαδήποτε νέα συζήτηση να πραγματοποιηθεί μετά τις 24 Απριλίου, όταν και θα έχει αναλάβει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας τους, το οποίο και θα ξεκινήσει από την αρχή τις συζητήσεις για νέα σύμβαση.
  Η Συνέλευση αποφάσισε επίσης τη σύσταση μιας Επιτροπής Διαχείρισης, με ρόλο να αναλάβει μαζί με το σημερινό Δ.Σ. της ομοσπονδίας την ενημέρωση, με επιστολή σε κάθε πράκτορα, για τα υπέρ και τα κατά της προτεινόμενης σύμβασης από τον ΟΠΑΠ, αλλά και τις συνέπειες της άρνησης υπογραφής της.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας είπαν ότι ο ΟΠΑΠ τούς έχει ήδη προειδοποιήσει ότι, «αν δεν περάσει η πρότασή μας από τη Γενική Συνέλευση, αυτό θα σημάνει τη ρήξη», ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, κ. Τοπτσίδης, σημείωσε πως η προειδοποίηση από τον ΟΠΑΠ ήταν σαφής: «Αν δεν μπορέσετε να περάσειε από το σώμα αυτό που διαπραγματευτήκατε, την επομένη δεν υπάρχετε». «Δεν πρόκειται να μας περιμένουν», σημείωσε.
«Ηδη τους ζητήσαμε να περιμένουν να κάνουμε τις εκλογές μας και μας “έγραψαν”», πρόσθεσε.

ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η νέα σύμβαση που προτείνει ο ΟΠΑΠ αλλάζει τα πάντα στα κεκτημένα των πρακτόρων, καθώς ουσιαστικά γίνονται... υπάλληλοι στα δικαιώματα και επιχειρηματίες στις υποχρεώσεις.

Μέσω της νέας σύμβασης, ο ΟΠΑΠ μπορεί να προχωρήσει ανεμπόδιστα σε πλήρη αναδιάταξη του δικτύου των πρακτορείων, παίρνοντας πίσω άδειες και δίνοντας νέες κατά το δοκούν, ενώ τόσο οι άδειες όσο και οι μετεγκαταστάσεις και οι οικονομικοί όροι θα αποφασίζονται μονομερούς.

 Επίσης, η επένδυση στο κατάστημα, τα λειτουργικά και τα κόστη της μετεγκατάστασης θα βαραίνουν τον πράκτορα.
Το αν τελικά η νέα σύμβαση του ΟΠΑΠ θα γίνει αποδεκτή θα κριθεί τόσο από τις σημερινές αποφάσεις της ομοσπονδίας όσο και από την επιτυχή εφαρμογή τους. Αν δηλαδή πράγματι στο σύνολό τους οι πράκτορες θα αρνηθούν να υπογράψουν ή θα διασπαστεί το μέτωπό τους και καταφέρει έτσι ο ΟΠΑΠ να δέσει στο άρμα του κάποια πρακτορεία, «αδειάζοντας» όσα αρνηθούν...Με απεργία στις 9 και 10 Μαρτίου απαντούν στις καταγγελίες συμβάσεων του Οργανισμού από τους πράκτορες

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο  : « «Ντόρτια» στον ΟΠΑΠ απο τους πράκτορες

Στην πηγή : ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ Της Μ. ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017 10:56 Διαβάστηκε 5516 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ μπρα-ντε-φερ μεταξύ ΟΠΑΠ και πρακτόρων ξεκίνησε !!! Top of Page