praktores.com
 
 

Το "Προπατζίδικο"

Απρ 16
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα πρώτα δελτία του ΠΡΟΠΟ άρχισαν  να διατίθενται σε μικρά μαγαζιά όπως γαλατάδικα και ψιλικατζίδικα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά στα τέλη της δεκαετίας του 50.

Σταδιακά, τα πρώτα προποτζίδικα εμφανίζονται στις γειτονιές και από τότε μέχρι σήμερα συντροφεύουν αδιαλείπτως τους επίδοξους κυνηγούς  της Θεάς Τύχης!

Το μικρό ή μεγαλύτερο αντίτιμο του δελτίου συμμετοχής, είναι ένα εισιτήριο στο άγνωστο και μια αφορμή για μία καλημέρα, μία συζήτηση, μία επικοινωνία με τον διπλανό διεκδικητή  του «άπιαστου».

Τα προποτζίδικα μοιάζουν με «εφήμερες πατρίδες» με μαγικούς τόπους μετάβασης  από την μουντή καθημερινότητα στον κόσμο της επιθυμίας μας! 
Ορίζουν τα στέκια της  συναναστροφής και της ελπίδας .

Στα πρακτορεία ΠΡΟΠΟ θα συναντήσει κανείς συνταξιούχους, άνεργους, φοιτητές,  νέους, γυναίκες ακόμη και παιδιά που θα «προβλέψουν τα τυχερά νούμερα» για το χατίρι της γιαγιάς αλλά και της σοκολάτας που τους υποσχέθηκε. Τα παιχνίδια, πολλά για όλα τα γούστα  και τα βαλάντια!

Ένας χώρος  φιλόξενος με φιλικούς οικοδεσπότες, τους πράκτορες.

Το πρακτορείο ΠΡΟΠΟ είναι ένας  τόπος που γεμίζει με φωνές, χαμόγελα, προβληματισμούς και ζωή για τους θαμώνες του, περαστικούς ή μόνιμους!

Ακόμη κι αν για κάποιους οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και τα τυχερά  παιχνίδια οδηγούν, ορισμένους, σε σκοτεινά μονοπάτια εθισμού, το προποτζίδικο θα αποτελεί πάντα μια ιδιότυπη «συνοικία ονείρου» την οποία όλοι έχουν δικαίωμα να επισκεφθούν, εξ άλλου «Αν έχεις τύχη διάβαινε»!


Στην συντροφιά μας σε αυτό το ταξίδι στον κόσμο της Τύχης θα βρίσκονται (με αλφαβητική σειρά) οι: Γιώργος Γεωργίου (δημοσιογράφος), Σταυρούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης της πάλης, πράκτορας ΟΠΑΠ), Νίκος Θωμαΐδης (ιδιωτικός υπάλληλος), Παναγιώτης Καρατζάς (πράκτορας ΟΠΑΠ), Δημήτρης Λεβίδας (τοπογράφος μηχανικός), Θεολόγος Λεοντίδης (Γενικός Γραμματέας Πρακτόρων Αττικής), Άννα Λυδάκη (καθηγήτρια Κοινωνιολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο), Παναγιώτης Μαντέλης (ηθοποιός-σκηνοθέτης), Ρόμπερτ Μέλλον (καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας- Πάντειο Πανεπιστήμιο), Κωνσταντίνος Μιχαλούδης (συνταξιούχος), Γιώργος Μουτσάτσος (έμπορος), Κώστας Μπουλιώτης (ιδιωτικός υπάλληλος), Γιώργος Παυριανός (στιχουργός- δημοσιογράφος Athens Voice), Αριστείδης Πετρούλης (συνταξιούχος), Λάμπρος Πισσάρης (ιδιωτικός υπάλληλος), Γιώργος Πουλημάς (πράκτορας ΟΠΑΠ), Καίτη Πουλημά (συνταξιούχος), Φώτης Τάγκαρης (συνταξιούχος), Κώστας Τρωϊανός (“Τσιμπίδας”, εφημερίδα Στοίχημα), Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης (ομότιμος καθηγητής Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας, ΕΚΠΑ).
Σκηνοθέτης: Νίκος Τριανταφυλλίδης
Δημοσιογραφική Έρευνα: Ηλιάνα Δανέζη 
Μουσική Σήματος: Blaine L. Reininger 
Σχεδιασμός Τίτλων Αρχής: Γιώργος Βελισσάριος 
Μιξάζ: Δημήτρης Μυγιάκης 
Εκτέλεση Παραγωγής: ΝΙΜΑ Ενέργειες Τέχνης και Πολιτισμού 
Ηχοληψία: Γιάννης Αντύπας 
Οργάνωση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου 
Μοντάζ: Δώρα Μασκλαβάνου 
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Claudio Bolivar 
Διεύθυνση Παραγωγής: Μαρίνα Δανέζη 
Σενάριο: Νίκος Τριανταφυλλίδης 
Παραγωγή: ΝΕΡΙΤ

Πολυμέσα

Κατηγορία ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΠΡΑΚΤΟΡΕΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣΤο "Προπατζίδικο" Top of Page