Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεραυνοί Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ

Μαϊ 19
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Άστραψε και βρόντηξε, χθες, ο πρόεδρος της Intralot Σωκράτης Κόκκαλης, εξαπολύοντας βέλη κατά του ιδιωτικού μονοπωλίου του ΟΠΑΠ, της παραβίασης του ανταγωνισμού που προκαλείται με την εύνοια της Εθνικής Επιτροπής Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), της αναρχίας στο Διαδίκτυο και της απραξίας της κυβέρνησης.

Μιλώντας από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της εισηγμένης, επεσήμανε ότι η Intralot διαπρέπει στο εξωτερικό, αλλά αντιμετωπίζεται με αδιαφορία στην Ελλάδα. Μάλιστα, δεν απέκλεισε την έξοδο της από το ελληνικό Χρηματιστήριο. «Μας ρωτάνε γιατί δεν έχουμε φύγει ακόμη. Εμείς αισθανόμαστε ελληνική εταιρεία, αλλά είναι περίεργο να χάνουμε δουλειές στη χώρα μας από ανταγωνιστές οι οποίοι δεν μπορούν να μας ανταγωνιστούν διεθνώς. Εξετάζουμε κάθε ενδεχόμενο για είσοδο σε ξένα χρηματιστήρια και αυτά στον κλάδο μας είναι η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και το Χονγκ Κόνγκ. Το Χονγκ Κονγκ είναι λίγο μακριά για εμάς» είπε χαρακτηριστικά.

Πιο αναλυτικά, ο ιδρυτής του ομίλου σημείωσε ότι αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία η  ύπαρξη ιδιωτικού μονοπωλίου τυχερών παιχνιδιών, χαρακτηρίζοντας την πορεία της ιδιωτικοποίησης από το 2013 και μετά πονεμένη ιστορία, υπογραμμίζοντας ότι το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρείας πέρασε πρόσφατα σε ανώνυμο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με έδρα το σκοτεινό Λιχτενστάιν, ενώ ο ΟΠΑΠ έχει πρόσφατα αποκτήσει ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση από τον ρυθμιστή, την ΕΕΕΠ, μετά την ξαφνική μεταβολή της στάσης της τελευταίας στον κανονισμό για τα φρουτάκια.

Ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης καυτηρίασε την αναρχία στο διαδικτυακό τοπίο, την πολυετή καθυστέρηση ενός κανονικού διαγωνισμού για μόνιμες άδειες διαδικτυακού στοιχηματισμού, που θα επιτρέψει επενδύσεις για ανάκτηση μεγάλου ποσοστού από τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, και προέτρεψε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις εξαγγελίες της για την τακτοποίηση του ζητήματος.

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε στην ιστορική σχέση της Intralot με τον ΟΠΑΠ και στην αξία που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της τεχνολογικής συνεργασίας τους, εκτοξεύοντας τον κύκλο εργασιών του ΟΠΑΠ από 0,2 δισ. ευρώ σε 5,5 δισ. ευρώ μεταξύ των ετών 1990 και 2010, με την εγκατάσταση των συστημάτων της Intralot και την Έναρξη του Αθλητικού Στοιχήματος το 2000.

Επεσήμανε, επίσης, πως δεν υπάρχει υποστήριξη της εγχώριας βιομηχανίας, πόσω μάλλον για την Intralot, που διαθέτει παρουσία σε 32 χώρες και πραγματοποιεί το 95% των πωλήσεών της σε ξένες αγορές.

Διαβάστε το άρθρο "Κεραυνοί Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ" της Μαρίνας Πρωτονοταρίου στην πηγή "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 12:13 Διαβάστηκε 3506 φορές

Σχετικά Άρθρα