praktores.com
 
 
Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» συγκέντρωσε ήδη πάνω από 3,3 εκατ. ευρώ και συνεχίζει

Οι επισκέπτες στο περίπτερο του ΟΠΑΠ δίνουν αύριο τον παλμό στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του ΟΠΑΠ στο Χωριό των Χορηγών, όπου αύριο, στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, θα υποδεχθεί δρομείς και επισκέπτες για μια ακόμη δράση της «Ομάδας Προσφοράς».

Όσοι βρεθούν στο περίπτερο του ΟΠΑΠ απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν τον παλμό στο σημαντικό έργο ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων που υλοποιεί η εταιρεία. Οι επισκέπτες θα μετρούν τους παλμούς τους, τοποθετώντας τα δάχτυλά τους σε ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές, και ο ΟΠΑΠ θα τους μετατρέπει σε οικονομική ενίσχυση που θα προστεθεί στην συνολική συνεισφορά της «Ομάδας Προσφοράς».

Ήδη, μέσω της δωρεάν συμμετοχής όλων στην εφαρμογή, έχουν συγκεντρωθεί πόντοι που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι το τελικό ποσό που θα διαθέσει ο ΟΠΑΠ για νέα έργα στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, να αυξηθεί έως αύριο ακόμη περισσότερο.

1

Οι εργασίες κατασκευής στο περίπτερο του ΟΠΑΠ, στο Χωριό των Χορηγών

Με κάθε νέο μέλος που προστίθεται στην «Ομάδα Προσφοράς» αυξάνεται και η συνεισφορά στα παιδιά.

Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν και χρειάζεται τρία απλά βήματα:

 • Κατεβάζουμε δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς» στο κινητό μας τηλέφωνο ή tablet
 • Παίζουμε στις δοκιμασίες
 • Ο ΟΠΑΠ προσφέρει για εμάς
 

Υπάλληλοι γραφείου από εταιρία για λογαριασμό της ΟΠΑΠ !

Η CQS S.A.,  ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον ΟΠΑΠ, αναζητά :

Υπάλληλους Γραφείου

4ωρη πενθήμερη απασχόληση Δευτέρα έως Παρασκευή με πρωινές και απογευματινές βάρδιες

Οι κάτοχοι των θέσεων θα συμμετέχουν σε ενέργειες διασφάλισης της ικανοποίησης των πελατών του ΟΠΑΠ, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Απαραίτητα Προσόντα:

 • Απολυτήριο Λυκείου
 • Ανεπτυγμένη ικανότητα επικοινωνίας & πελατοκεντρική αντίληψη
 • Άριστη χρήση Η/Υ σε περιβάλλον Windows
 • Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας
 • Αίσθημα ευθύνης κατά τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών

Η Εταιρία προσφέρει:

 • Σταθερό μηνιαίο μισθό (με όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις και ασφαλιστική κάλυψη)
 • Ολοκληρωμένη εισαγωγική εκπαίδευση και καθοδήγηση από ικανά στελέχη
 • Δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης
 • Άριστο περιβάλλον εργασίας
 • Εύκολη πρόσβαση (3’ από τη στάση του Ηλεκτρικού Σταθμού Νέας Ιωνίας)

Διαβάστε όλη το αρθρο με τίτλο ¨"Υπάλληλοι γραφείου για λογαριασμό του ΟΠΑΠ !" στην πηγή : https://www.kariera.gr

Οι champions της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» μας καλούν να κατεβάσουμε την εφαρμογή

ΟΙ ΟΠΑΠ Champions συμμετέχουν δυναμικά στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» για να συμβάλουν στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

 

Οι νεαροί αθλητές έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα #OPAP CHAMPIONS στην εφαρμογή και, μέσω των social media, καλούν τους διαδικτυακούς τους φίλους να τους ακολουθήσουν και στην «Ομάδα Προσφοράς».

Μέσω του app, τo οποίo μπορούν όλοι να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους τηλέφωνο ή tablet (Google Play και App Store), συμμετέχουν σε δοκιμασίες, που «ξεκλειδώνουν» σταδιακά. Όσο περισσότερο παίζουν, τόσο ο ΟΠΑΠ αυξάνει το ποσό που θα προσφέρει στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Δείτε τα μηνύματα των ΟΠΑΠ Champions για την «Ομάδα Προσφοράς»:

Γιώργος Καλαϊτζάκης – Καλαθοσφαίριση (ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Απόστολος Χρήστου – Κολύμβηση/Ύπτιο

Γρηγόρης Σουβατζόγλου – Τρίαθλο

Αλέξης Ιωακειμίδης – Πυγμαχία

Κωνσταντίνος Κοτσοβός - Golf

Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη – Tένις

Γιάννης Κυριαζής – Ακόντιο

Σεμέλη Ζαρμακούπη – Tae Kwon Do & Kick Boxing

Όποιος θέλει να γίνει μέλος της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ», αρκεί να ακολουθήσει τα εξής απλά βήματα:

 • Κατεβάζει δωρεάν την εφαρμογή
 • Παίζει στις δοκιμασίες
 • Ο ΟΠΑΠ προσφέρει

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Οι champions της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» μας καλούν να κατεβάσουμε την εφαρμογή  "  στην πηγή : https://www.sdna.gr/

Από την Admine η καμπάνια της OPAP SPORTS για το Κυπριακό Πρωτάθλημα.
 
Η ADMINE αναδείχθηκε νικήτρια σε spec που διοργάνωσε η OPAP SPORTS LTD, για το 360ᶛ επικοινωνιακό λανσάρισμα του opapbet, του νέου, καινοτόμου, καναλιού αθλητικού στοιχηματισμού μέσω αυτόματων betting terminals.

To scope της συνεργασίας, περιλαμβάνει καμπάνια λανσαρίσματος του opapbet, activations με στόχο να συστήσουν το νέο τρόπο sports betting στους Κύπριους παίκτες, το branding των ειδικών χώρων που θα διαμορφωθούν στα περισσότερα από 160 πρακτορεία της OPAP SPORTS για το νέο κανάλι στοιχηματισμού και όλη η digital στρατηγική της OPAP SPORTS.

«Πραγματικά μας τιμά η επιλογή της OPAP SPORTS. Μαζί έχουμε σχεδιάσει μια ανατρεπτική 360ᶛ στρατηγική που θα δώσει νέα δυναμική στο brand, αλλάζοντας την Κυπριακή αγορά betting», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADMINE, Τηλέμαχος Μαυράκης.

Η συνεργασία εγκαινιάστηκε ήδη με την πρώτη καμπάνια, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο και την δεύτερη, «Κυπριακό πρωτάθλημα» να βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στον αέρα. Με κεντρικό μήνυμα «Εδώ το ζεις» και με τη χρήση πρωτότυπων illustrations που δίνουν χρώμα στην επικοινωνία και διαφοροποιούνται ριζικά από τον ανταγωνισμό, η καμπάνια επικοινωνεί τη νέα εποχή που φέρνουν τα τερματικά μηχανήματα opapbet στο Κυπριακό Πρωτάθλημα, που φέτος αναμένεται πιο συναρπαστικό από ποτέ.

Η Ξένια Χατζηιωαννίδου Director της Admine Κύπρου συμπληρώνει «είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία μας με την OPAP SPORTS καθώς μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία σε επίπεδο στρατηγικής της επικοινωνίας και έχουμε μια κοινή προσέγγιση στη δημιουργικότητα και την καινοτομία».

Διαβάστε όλο το αρθρο με τίτλο :" Από την Admine η καμπάνια της OPAP SPORTS για το Κυπριακό Πρωτάθλημα." στην πηγή : http://www.24sports.com.cy/gr/

Το "Mega Play" αλλά και στην πρόταση "Block", δηλαδή ο συνδυασμός gaming hall δίπλα σε πρακτορείο !!!

Πάνω από 25 αναλυτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μετείχαν στο πρώτο Analyst Day του ΟΠΑΠ. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες, εάν όχι η πρώτη, αποκλειστική ημερίδα που πραγματοποιείται για τους αναλυτές που καλύπτουν μια εισηγμένη και στην οποία 10 υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη παρουσιάζουν λεπτομερώς τη στρατηγική και τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με όλους τους επιχειρησιακούς τομείς.

Η Ημέρα των Αναλυτών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 1 Νοεμβρίου στο κτίριο της εταιρείας στη Λ. Αθηνών και περιελάμβανε επισκέψεις σε ένα από τα gaming hall "Play" της εταιρείας και στο Πρότυπο Πρακτορείο δίπλα στα κεντρικά γραφεία. Την ειδική ημερίδα παρακολούθησαν εκπρόσωποι και αναλυτές από εγχώριες ΑΧΕΠΕΥ και ξένες επενδυτικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων οι Citi, HSBC, Wood, Ambrosia Investments, Axia Ventures, Alpha Finance, Euroxx, Edison Partners, Beta,  IBG, Merit, NBG, Piraeus, Eurobank Research Greece, Pantelakis, VRS Investments κ.α, ενώ θα υπάρχει follow up για "σπίτια" του μεγέθους της Morgan Stanley, Goldman Sachs και Credit Suisse.

Από την πλευρά του ΟΠΑΠ συμμετείχε η πλειονότητα του Executive Committee, πραγματοποιώντας μια εκτεταμένη παρουσίαση των δραστηριοτήτων και στόχων του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, στους αναλυτές μίλησαν οι Damian Cope (CEO), Michal Houst (CFO), Οδυσσέας Χριστοφόρου (Επικεφαλής Εταιρικών & Ρυθμιστικών Υποθέσεων), Βάιος Καραντίνος (COO - PLAY Games), Ian Catchick (Επικεφαλής Προϊόντων), Michele Fusella (Chief Technology Officer), Jan Karas (Επικεφαλής Δικτύου Λιανικής), Petr Matejovsky (Επικεφαλής Σχέσεων με Πελάτες), Rene Langen (Επικεφαλής Ανάπτυξης), Κωνσταντίνος Φρυδάκης (CEO of Tora Direct and Tora Wallet) και φυσικά το τμήμα IR με τους Νίκο Πολυμενάκο, Διευθυντή Επενδυτικών Σχέσεων και Γιώργο Βιτωράκη, Επικεφαλής Επιχειρησιακής Ανάλυσης.

Η στρατηγική στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο βρέθηκε η στρατηγική του ομίλου που ενσωματώνεται στο "Όραμα 2020" και έχει ως στόχο να καθιερωθεί ο ΟΠΑΠ ως μια παγκόσμιου επιπέδου εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Damian Cope παρουσίασε τις οκτώ στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας στο πλαίσιο του "Οράματος 2020", αναφέροντας πως έπειτα από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του στρατηγικού πλάνου που αφορούσε στην αναδιάταξη λειτουργιών και δομών, η εταιρεία έχει εισέλθει στη δεύτερη φάση εστιάζοντας σε πιο ελκυστικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης και υλοποίησης επενδύσεων.

Ο κ. Cope, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για την ολοκλήρωση του τεχνολογικού μετασχηματισμού του ομίλου, τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, το πλάνο εκσυγχρονισμού και ποιοτικής αναβάθμισης του δικτύου καταστημάτων και πρακτορείων και στο πρόγραμμα REX 2020 (network retail excellence) και τη στόχευση για την ενίσχυση του brand της εταιρείας. Αναφορικά με την online αγορά, έπειτα από το λανσάρισμα της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας  αθλητικού στοιχηματισμού Pamestoixima.gr, σαφής πρόθεση είναι να αποτελέσει μια πλήρως ανταγωνιστική δραστηριότητα και να ενισχυθεί με νέα προϊόντα και παιχνίδια, στο πλαίσιο πιθανών αλλαγών που θα φέρει η νέα ρύθμιση για την Online αγορά. Σε ό,τι αφορά τα νέα εγχειρήματα και συνεργασίες, μέσα στο 2019 αυτά θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις υπηρεσίες Tora μέσω του δικτύου των πρακτορείων του ΟΠΑΠ.

Ο Michal Houst, CFO, αναφέρθηκε στις υψηλές αποδόσεις προς τους μετόχους και στην αύξηση των μεγεθών του ΟΠΑΠ παρά τη συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς των τυχερών παιχνιδιών λόγω της οικονομικής κρίσης και του παράνομου στοιχηματισμού. Εστίασε στην πολιτική διαχείρισης του λειτουργικού κόστους, στην ολοκλήρωση του σχεδίου για τις προμήθειες των πρακτόρων, στη πολιτική χρηματοδότησης καθώς και στην ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδιασμού της περιόδου 2017-2019 (ύψους περίπου 130 εκατ ευρώ) που θα οδηγήσει στην επαναφορά του CAPEX σε επίπεδα της τάξης των 15-25 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά και στη μερισματική πολιτική του ΟΠΑΠ που θα διατηρηθεί

 

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, Επικεφαλής Εταιρικών & Ρυθμιστικών Υποθέσεων, εστίασε στις σχέσεις του ΟΠΑΠ με τις ρυθμιστικές αρχές και την Επιτροπή Παιγνίων (ΕΕΕΠ) και στην αλλαγή των εσωτερικών δομών προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότερη διαχείριση. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα της παράνομης αγοράς και της αγαστής συνεργασίας του ΟΠΑΠ με τις αρχές για την αντιμετώπιση της μάστιγας του παράνομου στοιχηματισμού.

Στα 19 χιλιάδες τα VLTs στο τέλος του έτους

Στο πλαίσιο της παρουσίασης για τα VLTs και το δίκτυο των καταστημάτων PLAY, ο Βάιος Καραντίνος, μίλησε για την επένδυση, της τάξης των 900 εκατ. ευρώ συνολικά (περιλαμβάνεται και το κόστος απόκτησης της άδειας, δαπάνες για καταστήματα κλπ), που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Το δίκτυο καταστημάτων PLAY ανέρχεται σε 307 σημεία πώλησης, με το roll out να είναι ένα από τα ταχύτερα πανευρωπαϊκά τον τελευταίο 1,5 χρόνο.  Μάλιστα έγινε αναφορά στο νέο concept καταστήματος, το "Mega Play" αλλά και στην πρόταση "Block", δηλαδή ο συνδυασμός gaming hall δίπλα σε πρακτορείο.  

Συνολικά μέχρι το τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου λειτουργούσαν περίπου 16.000 VLTs σε gaming halls και πρακτορεία. Στόχος είναι να έχουν εγκατασταθεί 19.000 παιγνιομηχανήματα μέχρι το τέλος του 2018 και το σύνολο των 25.000 μέσα στο 2019. Περίπου 50 νέα παιχνίδια για VLTs θα είναι διαθέσιμα μέσα στο 2019.

Τέλος, στη ειδική ημερίδα έγινε λόγος για τις νέες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΟΠΑΠ για την ενίσχυση του υπάρχοντος χαρτοφυλακίου των παιχνιδιών του, την πορεία και τη συμβολή των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) και των virtual games, καθώς και για την επένδυση άνω των 100 εκατ. ευρώ για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του Οργανισμού. Ακόνη, οι αναλυτές ενημερώθηκαν για την πρόθεση δημιουργίας ενός "οικοσυστήματος" εφαρμογών (mobile world app) από τον ΟΠΑΠ, καθώς για τα σχέδια αξιοποίησης της επένδυσης των Tora Wallet και Tora Direct.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Τι έγινε στην "Ημέρα Αναλυτών" του ΟΠΑΠ " σστην πηγή :" http://www.capital.gr/

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

OΠΑΠ: O πρωταθλητισμός… στην εταιρική υπευθυνότητα και η στήριξη του ελληνικού επιχειρείν

Ο ΟΠΑΠ συνεχίζει με πολύ αθόρυβο αλλά στοχευμένο τρόπο να στηρίζει την ελληνική επιχειρηματικότητα και να κάνει με τις δράσεις του πρωταθλητισμό στην εταιρική κοινωνική ευθύνη. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αναγνώριση των δράσεων και των αποτελεσματικών παρεμβάσεών του σε Υγεία, Αθλητισμό και Απασχόλησης, ο ΟΠΑΠ τιμήθηκε το 2017 από το ΕΒΕΑ με το Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Γράφει ο: 

Η στρατηγική του Οργανισμού για την Εταιρική Υπευθυνότητα βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, με επίκεντρο τους νέους και το μέλλον της χώρας. Η διοίκηση του Οργανισμού συνεχίζει να υποστηρίζει σημαντικά το έργο της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας. Επίσης, ο Οργανισμός επενδύει στο μέλλον του αθλητισμού μέσω του προγράμματος «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», με στόχο να στηρίζονται τα ελληνόπουλα να γίνουν καλοί αθλητές και καλύτεροι πολίτες αύριο.

«ΟΠΑΠ Forward»

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη στρατηγική του να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, συνεχίζει και φέτος με μεγάλη επιτυχία την υλοποίηση του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Forward».

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα παρέχει:

Ολοκληρωμένη στρατηγική καθοδήγηση από ένα σημαντικό δίκτυο επιτυχημένων επιχειρηματιών και έμπειρων στελεχών της αγοράς

Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα στρατηγικής, διαχείρισης οικονομικών, λειτουργίας και ανθρωπίνου δυναμικού, πωλήσεις και επικοινωνία

Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία (επενδύσεις και δανεισμό) σε συνεργασία με κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα

Προοπτικές πρόσβασης σε διεθνείς αγορές και δράσεις δικτύωσης

Τα σημαντικά οφέλη από το πρόγραμμα

Στον πρώτο επιτυχημένο κύκλο του προγράμματος του ΟΠΑΠ εντάχθηκαν 20 επιχειρήσεις, οι οποίες πέτυχαν να αυξήσουν, έως σήμερα, τον συνολικό τους τζίρο κατά 20% (25 εκατ. ευρώ). Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 111 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 2.236 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Από τον Απρίλιο του 2017, όταν άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 120 συναντήσεις μεταξύ των εταιρειών και του δικτύου συμβούλων (mentors) του προγράμματος, 90 συμβουλευτικές συνεδρίες με το δίκτυο των υψηλόβαθμων στελεχών που συμμετέχουν συμβουλευτικά στο πρόγραμμα, 40 επαφές με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και 18 εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Διαδικασία και κριτήρια επιλογής

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που υλοποιείται σε συνεργασία με το διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece, απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται σε εκείνους, όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

Ο όμιλος ΟΠΑΠ

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς.

 Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : "OΠΑΠ: O πρωταθλητισμός… στην εταιρική υπευθυνότητα και η στήριξη του ελληνικού επιχειρείν" στην πηγή : " http://www.fmvoice.gr

Πώς ο ΟΠΑΠ χτυπάει τον… εαυτό του μέσω Stoiximan !

Ενώ προχωρούν οι διαδικασίες για την εξαγορά πακέτου μετοχών, δρομολογείται η έκδοση απόφασης από το ΣτΕ για το on line στοίχημα

Μπορεί ακόμη να μη έχει ολοκληρωθεί το due diligence για την αποτίμηση της ελληνικής δραστηριότητας της Stoiximan, όμως ήδη έχουν κυκλοφορήσει σενάρια για το τί θα γίνει μετά.

Στόχος ΟΠΑΠ και Stoiximan είναι  να εξασφαλίσουν υπεραξίες από την αγορά και στο πλαίσιο αυτό, λέγεται ότι θα επιδιώξουν να τη «βάλουν» στο ΧΑ, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παλαιούς μετόχους της Stoiximan να αποεπενδύσουν με κέρδος.

Στη συνέχεια, λέει το σενάριο, την εισηγμένη Stoiximan θα είναι θέμα χρόνου να απορροφήσει ο ΟΠΑΠ.

Δηλαδή ουσιαστικά το παραπάνω τίμημα που μπορεί να ζητούσαν οι ιδιοκτήτες της Stoiximan, μέσω της εγγύησης του ΟΠΑΠ θα το πάρουν από την αγορά.

Κι ενώ ο ΟΠΑΠ έχει συμφωνήσει να αποκτήσει τη Stoiximan, -σε πρώτη φάση το 38% μερίδιο του Φ.Μπόμπολα και σε δεύτερη φάση το 50% της θυγατρικής που θα δημιουργηθεί για την ελληνική δραστηριότητα της εταιρείας-,

δεν απέσυρε την προσφυγή του κατά του μεταβατικού καθεστώτος, δηλαδή συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η εταιρεία στην οποία απέκτησε… συμμετοχή έχει παράνομη δραστηριότητα στην Ελλάδα.

Μάλιστα όχι μόνο το ισχυρίζεται αλλά επιδιώκει να βγει από το ΣτΕ μια τέτοια απόφαση!

Ειδικότερα, την προηγούμενη Τρίτη συζητήθηκαν στο ΣτΕ και οι τρεις προσφυγές που είχαν γίνει εδώ και χρόνια και αφορούσαν στην αγορά online.

Η στάση του ΟΠΑΠ είναι αξιοπερίεργη αφού ουσιαστικά …υπονομεύει την επένδυσή του.

Αν η απόφαση του ΣτΕ καταλήξει ότι η μεταβατική περίοδο ήταν παράνομη….τότε οι επιχειρήσεις που λειτουργούν στην αγορά σήμερα (μαζί και η Stoiximan ) με το καθεστώς των προσωρινών αδειών θα πρέπει να κλείσει.

Αλλά η απόφαση του ΣτΕ έχει ενδιαφέρον και για έναν ακόμη λόγο.

Αν το ΣτΕ αποφασίσει ο ΟΠΑΠ έχει δικαίωμα στο online στοίχημα μέχρι το 2020 τότε ο νόμος για τις μόνιμες άδειες, που ετοιμάζεται να δημοσιευθεί στην Κομισιόν και να ψηφιστεί στις αρχές του έτους… δεν θα μπορεί να ισχύσει πριν το 2020….

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : " Πώς ο ΟΠΑΠ χτυπάει τον… εαυτό του μέσω Stoiximan" στην πηγη : http://www.fpress.gr

ΚΟΠ και ΟΠΑΠ συνεργάζονται και επιβραβεύουν το Τίμιο Παιχνίδι

Τη συνεργασία τους για επιβράβευση του Τίμιου Παιχνιδιού ανακοίνωσαν σε Συνέντευξη Τύπου ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, στην παρουσία μελών της Εκτελεστικής Επιτροπή της ΚΟΠ και του Γενικού Διευθυντή, μελων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΠΑΠ Κύπρου εκπροσώπων των ομάδων Α’ Κατηγορίας και εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης.

Με χορηγό την ΟΠΑΠ Κύπρου, δίνονται σημαντικά κίνητρα στις ομάδες για να προάγουν το Τίμιο Παιχνίδι με ενέργειες τους εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Οι σημαντικότερες πρόνοιες της συμφωνίας, όπως αναλύθηκαν από τον κ. Κώστα Μιχαηλίδη, εκ των Αντιπροέδρων της ΚΟΠ είναι:

-Οι ετήσιες βραβεύσεις των ομάδων ήθους που καθιερώθηκαν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και απονέμονται κάθε Ιανουάριο, για την περίοδο 2018-2019 θα μετονομαστούν σε ΒΡΑΒΕΙΑ ΗΘΟΥΣ ΟΠΑΠ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΠ.

-Η καινοτομία που προκύπτει μετά τη συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, είναι πως η επιβράβευση του ήθους αρχίζει άμεσα με μηνιαίες βραβεύσεις των ομάδων στο Πρωτάθλημα Cyta. Συγκεκριμένα, σε κάθε τέσσερις αγωνιστικές θα βραβεύεται η ομάδα η οποία στις συγκεκριμένες αγωνιστικές θα είναι πρώτη στην ειδική βαθμολογία Fair play.

Η βράβευση θα γίνεται από εκπροσώπους της ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ και της ΚΟΠ, πριν από την έναρξη του επόμενου εντός έδρας αγώνα της ομάδας, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.
Επιπλέον στο τέλος κάθε γύρου του πρωταθλήματος Cyta θα βραβεύεται η πρώτη ομάδα στην σχετική κατάταξη της βαθμολογίας Fair play.

-Ο τρόπος της επιλογής των ομάδων που θα βραβεύονται παραμένει ο ίδιος ωστόσο θα αυξηθούν τα χρηματικά βραβεία στις βραβεύσεις της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 που θα πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2020 .

Από τις βραβεύσεις αποκλείονται ομάδες για τους ακόλουθους λόγους:

*Ομάδα που θα τιμωρηθεί για φάκελο με ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα. Νοείται ότι για να τιμωρηθεί ομάδα θα πρέπει στο φάκελο της UEFA να κατονομάζεται ως υπαίτια για την χειραγώγηση του αγώνα.

*Τιμωρία για σοβαρά επεισόδια που θα επισύρουν ποινή κεκλεισμένων των θυρών σε αγώνα πρωταθλήματος Cyta ή κυπέλλου Coca-Cola.

*Ομάδα που θα τιμωρηθεί η ίδια ή παίκτες/προπονητές της για χρήση απαγορευμένων ουσιών
*Ομάδα που θα τιμωρηθεί για πλαστοπροσωπία.

-Κοινή επιτροπή ΚΟΠ-ΟΠΑΠ στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου θα καταγράφει πέραν από τις βαθμολογίες fair play , ενέργειες από ομάδες, παράγοντες, προπονητές, ποδοσφαιριστές, οι οποίες θα προάγουν το fair play και θα βραβεύονται στα Βραβεία Ήθους ΟΠΑΠ Πρωταθλημάτων ΚΟΠ. Θα τους απονέμεται και χρηματικό έπαθλο το οποίο θα παραχωρούν σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής τους.

Σε περίπτωση που δεν επιλεγούν άτομα ή ομάδες για τέτοιες ενέργειες, για παραχώρηση του ειδικού βραβείου FAIR PLAY ύψους 10.000 ευρώ, το ποσό θα καταβάλλεται σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που θα επιλεγούν από κοινού από την ΚΟΠ και την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ

Ως σταθμό στη διαχρονική συνεργασία της ΚΟΠ με τον ΟΠΑΠ, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας. Στο χαιρετισμό του, ο κ. Κούμας τόνισε τη σημαντικότητα της επιβράβευσης του τίμιου παιχνιδιού, κάτι για το οποίο υπάρχει κοινή γραμμή με τον ΟΠΑΠ.

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ:

«Βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε ένα νέο σταθμό της διαχρονικής συνεργασίας μας με τον ΟΠΑΠ Κύπρου. Μια σχέση που βασίζεται σε κοινές αρχές, αξίες και ανησυχίες, φτάνοντας στο σημείο να ακολουθούμε μια ταυτόσημη πορεία βάζοντας στόχους και πετυχαίνοντας το καλύτερο δυνατό.

Η ανακοίνωση της σημερινής χορηγίας για το fair play δεν είναι καθόλου τυχαία. Σε επίπεδο ηγεσίας των δυο οργανισμών, αλλά και προσωπικά με τον φίλο μου Δημήτρη Αλετράρη το είχαμε συζητήσεις αρκετές φορές, διαπιστώνοντας από κοινού πόσο σημαντικό είναι να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το τίμιο παιχνίδι στο ποδόσφαιρο, το γνωστό σε όλους σας fair play. Επί της ουσίας είναι αυτό που μένει μετά από ένα αγώνα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Ανάλογα με την κάθε περίπτωση, η νίκη, η ισοπαλία και η ήττα έχουν μια σχετική αξία.

Αυτό που κάθε φορά αξίζει το ίδιο είναι το fair play. Αυτό που προσπαθούμε να μάθουμε στα παιδιά από τις ακαδημίες ποδοσφαίρου μέχρι τους παίχτες και τις παίχτριες ψηλού επιπέδου. Άλλωστε για αυτό το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της κοινωνίας, αφού πρεσβεύει και εκπροσωπεί αρχές και αξίες που κρατούν ζωντανή την ανθρώπινη πλευρά του ποδοσφαίρου, αυτή που μετατρέπει ένα άθλημα σε τρόπο ζωής.

Ευχαριστούμε θερμά τον ΟΠΑΠ Κύπρου για την απόφαση του να εντάξει στα χορηγικά του προγράμματα το fair play. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θέλουμε να τιμήσουμε πρόσωπα αλλά και γενικότερα ομάδες για την συμπεριφορά τους, αναδεικνύοντας πως σημασία στο ποδόσφαιρο δεν έχει μόνο το σκορ, η νίκη και η απόδοση.

Όταν πριν από μερικά χρόνια η UEFA προσπάθησε να θεσμοθετήσει το fair play διαπίστωσε πως αυτό δεν μπορούσε να συμβεί καθώς δεν υπήρχε τρόπος να υποχρεώσεις μια ομάδα να σταματήσει την επιθετική της πρόθεση όταν παίχτης της αντίπαλης ομάδας βρισκόταν τραυματισμένος στο γήπεδο.

Δεν μπορούσε να υπάρξει κανονισμός που να αφαιρεί το δικαίωμα σε μια από τις δυο ομάδες να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Αφού δεν μπορούσε να υπάρξει τιμωρία αποφάσισαν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμο. Προώθησαν διαδικασίες όπως αυτή που υλοποιούμε σήμερα, την επιβράβευση δηλαδή πράξεων fair play για να δημιουργήσουν μια κουλτούρα πέραν από κανονισμούς και ποινές.

Ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στοχεύουμε να εμπεδώσουμε το fair play από τα παιδικά πρωταθλήματα, εκεί όπου διαμορφώνονται παίχτες και χαρακτήρες. Θεωρούμε πως το fair play είναι ένας σημαντικός πυλώνας του ποδοσφαίρου το οποίο κάνει το άθλημα όχι μόνο συναρπαστικό αλλά κυρίως ανθρώπινο.

Θέλουμε να κυριαρχήσει το fair play στο ποδόσφαιρο και η κοινή μας δράση μαζί με τον ΟΠΑΠ Κύπρου στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Άλλωστε ο μεγάλος χορηγός της Εθνικής Κύπρου δεν μπορούσε να απουσιάζει από αυτή την προσπάθεια καθώς μέσα από συλλογικές ενέργειες πετυχαίνουμε την πραγματική αναβάθμιση του ποδοσφαίρου.

Αγαπητέ Κύριε Αλετράρη ευχαριστούμε θέρμα για την απόφαση του ΟΠΑΠ Κύπρου να χορηγήσει το fair play όπως επίσης και για την τεράστια στήριξη που γίνεται στην Εθνική μας ομάδα η οποία πολύ σύντομα θα βρεθεί μπροστά σε νέες προκλήσεις προσδοκώντας πως με την βοήθεια του κόσμου θα φθάσουμε σε επιτυχίες».

Η ομιλία του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρη Αλετράρη:

«Η παρουσία μας σήμερα εδώ, αποσκοπεί στο να δώσει συνέχεια στη δημιουργική συνεργασία που έχουμε εγκαθιδρύσει με την ΚΟΠ. Συνεργασία που έχει κοινό παρονομαστή την πρόταξη της αυθεντικής εικόνας του ποδοσφαίρου, ως του δημοφιλέστερου αθλήματος παγκόσμια και βέβαια, την ενίσχυση αυτής της εικόνας σε σχέση με το κυπριακό ποδόσφαιρο.

Θεωρώντας, ως ΟΠΑΠ Κύπρου, ότι ο ιδανικότερος εκφραστής του ποδοσφαίρου μας είναι οι Εθνικές μας ομάδες, προχωρήσαμε όπως είναι γνωστό, στη στήριξη τόσο της Εθνικής ανδρών από το 2017, όσο και της Εθνική μας ομάδα κάτω των 17, νωρίτερα. Χάριν της ιστορίας υπενθυμίζω ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου είχε σταθεί κοντά στην Εθνική Κύπρου και το 2008, αναγνωρίζοντας ότι αυτή αποτελεί και τη σημαία της χώρας μας.

Αν όμως η Εθνική ομάδα της Κύπρου, αποτελεί την πιο δυνατή έκφραση του ποδοσφαίρου μας, το ήθος και το ευ αγωνίζεσθαι, πρέπει να αποτελούν, το πιο δυνατό θεμέλιο του αθλήματος και της προσπάθειας των ποδοσφαιριστών μας. Είτε αυτοί φορούν τη φανέλα των Εθνικών ομάδων, είτε τη φανέλα της ομάδας τους.

Γι αυτό λοιπόν, αποφασίσαμε ως ΟΠΑΠ να στηρίξουμε τις ετήσιες βραβεύσεις της ΚΟΠ, για τις ομάδας ήθους των ποδοσφαιρικών της διοργανώσεων, θέλοντας να προσθέσουμε την ανάλογη βαρύτητα στην κορυφαία αξία του ήθους, αλλά και επιπρόσθετα ποιοτικά κίνητρα για τα σωματεία και τους αθλητές μας.

Ο θεσμός των Βραβείων ήθους ως ουσιαστικό κίνητρο, αλλά και ύψιστη επιβράβευση ήταν πάντα προτεραιότητα στις δράσεις της ΟΠΑΠ Κύπρου. Από το 1987 και για 25 συνεχή χρόνια, είχαμε καθιερώσει με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού τα Βραβεία Ήθους και Αθλητοπρέπειας, στα οποία περιλαμβάνονταν και βραβεύσεις που αφορούσαν στο ποδόσφαιρο. Σήμερα, σε μια εποχή όπου ο έντονος αγωνιστικός ανταγωνισμός στριμώχνει πολλές από τις αξίες του αθλητισμού, αποτελεί ανάγκη και υποχρέωσή μας να προτάξουμε ξανά το ήθος και να το αναδείξουμε ως την κορυφαία διάκριση στον αθλητισμό και το ποδόσφαιρό μας ειδικότερα.

Είμαι σίγουρος πως η συνεργασία μας με την ΚΟΠ στο κεφαλαιώδες αυτό θέμα, στη βάση των κριτηρίων και παραμέτρων που έχουμε συμφωνήσει, θα αποδώσει τα ωραιότερα δυνατά αποτελέσματα για το ποδόσφαιρό μας, αλλά και για την ίδια την κοινωνία. Γιατί το ποδόσφαιρο, μέσα από τις αυθεντικές του αθλητικές και κοινωνικές διαστάσεις, μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει αυτό το ρόλο.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ για αυτή τη συνεργασία και να τους βεβαιώσω ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου θα στηρίξει με συνέπεια όλες τις ενέργειες που αποσκοπούν στην ανάδειξή του ποδοσφαίρου μας, αλλά πολύ περισσότερο στην ανάδειξη των αρχών και αξιών του αθλητισμού. Είναι άλλωστε αυτή η φιλοσοφία που διέπει τη συνολική δράση της ΟΠΑΠ Κύπρου».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : " ΚΟΠ και ΟΠΑΠ συνεργάζονται και επιβραβεύουν το Τίμιο ΠαιχνίδιΚΟΠ και ΟΠΑΠ συνεργάζονται και επιβραβεύουν το Τίμιο Παιχνίδι"  στην πηγή :http://www.24sports.com.cy

H καρδιά του Σάκη Ρουβά χτυπά για την «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»!
H καρδιά του Σάκη Ρουβά χτυπά για την «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»! 
 
Ο δημοφιλής τραγουδιστής, ο οποίος είναι ευαισθητοποιημένος απέναντι στα παιδιά, έχει αγκαλιάσει την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ για την ανακαίνιση των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων, έχει κατεβάσει την εφαρμογή, έχει δημιουργήσει τη δική του ομάδα και ζητεί από τους followers του στα social media να τον ακολουθήσουν και στην «Ομάδα Προσφοράς».

 

Ο Σάκης θέλει να ανεβάσει την ομάδα του στην κορυφή σε ακόλουθους και πόντους, τους οποίους ο ΟΠΑΠ θα μετατρέψει σε οικονομική ενίσχυση για την ανακαίνιση των νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».
 
 
Όποιος θέλει να γίνει μέλος της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ», αρκεί να ακολουθήσει τα εξής απλά βήματα:

· Κατεβάζει την εφαρμογή

· Παίζει στις δοκιμασίες

· Ο ΟΠΑΠ προσφέρει

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο:" Η καρδιά του Σάκη Ρουβά χτυπά για την «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» - Δείτε το post που έκανε στο InstagramΗ καρδιά του Σάκη Ρουβά χτυπά για την «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» - Δείτε το post που έκανε στο Instagram" στην πηγή :https://www.zougla.gr 

Οι δρομείς κουζουλάθηκαν με τον ΟΠΑΠ και απαγγέλλουν μαντινάδες

Με μαντινάδες μίλησαν για την μοναδική εμπειρία που έζησαν στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου οι δρομείς και οι θεατές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης ήταν για πρώτη φορά ο ΟΠΑΠ, ο οποίος φρόντισε να διασκεδάσει όλους τους επισκέπτες στο περίπτερό του, μεταμορφώνοντάς τους σε λυράρηδες.

Με την κρητική λύρα ανά χείρας και σαρίκι στο κεφάλι απήγγειλαν μαντινάδες και έλαβαν ως δώρο αναμνηστικά βίντεο. Η κάμερα κατέγραψε απολαυστικά στιγμιότυπα

έσπασε εφέτος όλα τα ρεκόρ συμμετοχών, με 4.000 δρομείς από 34 χώρες. Ο αγώνας περιλάμβανε τρεις διαδρομές των 5 χλμ., 10 χλμ. και 21 χλμ., μία ξεχωριστή διαδρομή για άτομα με αναπηρία και μία διαδρομή 1.000 μέτρων για παιδιά.
 
Κατά μήκος όλων των διαδρομών υπήρχε μουσική υπόκρουση από κρητική λύρα, ενώ στα χωριά αθλητές και θεατές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάζουν τοπικά εδέσματα στους σταθμούς που είχαν στηθεί ανά 2 χιλιόμετρα.
 
Μεγάλος νικητής του Ημιμαραθωνίου Κρήτης αναδείχθηκε ο Αυστραλός Χάμερλοκ Ντάγκλας που κατέρριψε το ρεκόρ διαδρομής (χρόνος: 1.11.48).
 
Μετά τον αγώνα ακολούθησε μεγάλο κρητικό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : "Οι δρομείς κουζουλάθηκαν με τον ΟΠΑΠ και απαγγέλλουν μαντινάδες – Δείτε το απολαυστικό βίντεο από τον Ημιμαραθώνιο Κρήτης" στην πηγή : http://www.novasports.gr/

Το αποτύπωμα του ΟΠΑΠ Forward στον κλάδο τροφίμων και ποτών

Να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών επιδιώκουν οι εταιρείες του κλάδου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΟΠΑΠ Forward. Έξι από αυτές παρακολούθησαν πρόσφατα ένα σεμινάριο για τη βιομηχανική παραγωγή στους Μύλους Λούλη. Εκεί, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο εργοστάσιο, να παρακολουθήσουν από κοντά την παραγωγική διαδικασία και να ανταλλάξουν απόψεις με ανθρώπους που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, καθώς οι Μύλοι Λούλη είναι μία από τις μακροβιότερες ελληνικές παραγωγικές εταιρείες.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΑΓΑΝ, Βιοαγρός Α.Ε., Green Family AE, Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ, Pelopac και Coffee Island, που παρακολούθησαν το σεμινάριο, δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται συνεχώς στον κλάδο της παραγωγής τροφίμων και ποτών. Στόχος τους, μέσω του ΟΠΑΠ Forward, είναι να κατορθώσουν, κατά περίπτωση, να αυξήσουν τον όγκο της παραγωγής τους, να αναπτύξουν νέα προϊόντα, να  ενισχύσουν το δίκτυο διανομής τους σε αγορές του εξωτερικού και όλες τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

 

Η θέση των εταιρειών στην αγορά

Η εταιρεία ΑΓΑΝ είναι μια γεωργική επιχείρηση που αξιοποιεί την υψηλή τεχνολογία και τη μέθοδο της υδροπονίας για την παραγωγή τομάτας. Διαθέτει ένα υπερσύγχρονο θερμοκήπιο υψηλής τεχνολογίας στη Μεσσήνη βασισμένο σε σύστημα αυτοματισμών.

Η Βιοαγρός Α.Ε., με παρουσία σε όλες τις εθνικές και τοπικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και με εξαγωγές σε περισσότερες από 12 χώρες, είναι μία από τις μεγαλύτερες και πρωτοπόρους ελληνικές εταιρείες βιολογικών τροφίμων. Το εργοστάσιό της βρίσκεται στην Κρύα Βρύση της Πέλλας σε έκταση 4.000 τ.μ.,  διαθέτει υποκατάστημα 2.000 τ.μ. στο κέντρο της Αθήνας και γραφεία στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία Green Family AE είναι η μοναδική καθετοποιημένη εταιρεία που δραστηριοποιείται και καινοτομεί στον χώρο των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα με 8 σημεία πώλησης (Θεσσαλονίκη–Λάρισα–Ξάνθη) προάγοντας την υγιεινή διατροφή. Στο συσκευαστήριό της πραγματοποιούν συνεχώς R&D (έρευνα και ανάπτυξη) για τη δημιουργία καινούργιων καινοτόμων προϊόντων.

Η Αφοί Α. Πιτένη ΑΒΕΕ είναι εταιρεία παραγωγής gourmet και καινοτόμων εδεσμάτων, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή προϊόντων όπως σαλάτες και dressings με κρόκο Κοζάνης, ψαρικά σε λάδι - καπνιστά, γεμιστά τουρσάκια με τυρί κ.α. Το εργοστάσιο παραγωγής της βρίσκεται στην Κοζάνη.

Η Pelopac ιδρύθηκε το 1993 έχοντας ως κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και εξαγωγή τροφίμων υψηλής ποιότητας.  Διαθέτει μια παραγωγική μονάδα 5.500 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη.

Η Coffee Island από το 1999 έως σήμερα προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από specialty καφέ και πλήθος χρηστικών αντικειμένων για την παρασκευή γευστικού και άκρως ποιοτικού καφέ στο σπίτι. Διαθέτει δύο υπερσύγχρονες μονάδες μεταποίησης και συσκευασίας καφέ στην περιοχή της Πάτρας.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : "Το αποτύπωμα του ΟΠΑΠ Forward στον κλάδο τροφίμων και ποτών " στην πηγή :http://newpost.gr/

Το Μαξίµου συζητά µε τον Μελισσανίδη και τους Τσέχους για το 6o κανάλι !

Πριν από δύο εβδομάδες η στήλη είχε αποκαλύψει τις πιέσεις που δεχόταν από το Μέγαρο Μαξίμου ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μελισσανίδης, προκειμένου να πείσει τους Τσέχους συνεταίρους του στον ΟΠΑΠ να ενεργοποιήσουν τον παλιότερο σχεδιασμό για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως γράφαμε, έπαιζε ο στενός φίλος του αφεντικού της ΑΕΚ, υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Με βάση όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, αυτές τις ημέρες διενεργείται οικονομικός έλεγχος και από τη στιγμή που όλα θα πάνε καλά το νέο σχήμα θα αποκτήσει ένα σημαντικό ποσοστό στην εταιρεία που διαχειρίζεται το καλό κανάλι.

Στις μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει δεν έχει τεθεί θέμα management, πράγμα που σημαίνει ότι το Action 24 θα εξακολουθήσει να λειτουργεί υπό τις οδηγίες του έμπειρου επί των τηλεοπτικών Διονύση Παναγιωτάκη.

Επίσης, σε πρώτη φάση δεν πρόκειται να υπάρξουν μεταβολές στο πρόγραμμα του σταθμού, αν και δεν αποκλείεται να δούμε να ενισχύεται σε διάφορα επίπεδα.

Πάντως, εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι θετικός στο ενδεχόμενο εξαγοράς του Action24 εμφανίζεται και ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Μάλιστα, με το άκουσμα της σχετικής είδησης κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι πίσω από το συγκεκριμένο deal κρύβεται αυτόνομα το αφεντικό της Aegean, γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται από τους καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο.

Εν κατακλείδι, εκείνο που μένει είναι η ανακοίνωση της συμφωνίας των δύο πλευρών, που θα σηματοδοτήσει εκ των πραγμάτων μια νέα εποχή στα τηλεοπτικά δρώμενα

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Ο ΟΠΑΠ ενδιαφέρεται για την αγορά του Action24" στηνΠηγή: https://www.parapolitika.gr/

4

Δεν αφήνει τίποτε στην τύχη του η ΟΠΑΠ . Μπαίνει με φόρα παντού για να μείνει κυρίαρχος του παιχνιδιού

Ο ΟΠΑΠ Χρυσός Χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

 

Ο ΟΠΑΠ και η Εθνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) παρουσίασαν, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, την ανανέωση της χορηγικής τους συνεργασίας για δύο ακόμα χρόνια. Η εταιρεία θα είναι Χρυσός Χορηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου.

 
(από αριστερά προς τα δεξιά): Τάσος Μπακασέτας, Δημήτρης Κουρμπέλης, Οδυσσέας Χριστοφόρου - Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Κάρλος Ζέκα, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ντάμιαν Κόουπ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Βαγγέλης Γραμμένος – Πρόεδρος ΕΠΟ, Πέτρ Ματεγιόφσκι - Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, Μίκαελ Σκίμπε – Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Ορέστης Καρνέζης, Πετρ Φούσεκ - Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμων FIFA - UEFA στην ΕΠΟ

Ο ΟΠΑΠ βρίσκεται στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου στην προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του ΕURO 2020. Η ομάδα συνεχίζει τους αγώνες της στο Nations League, ενώ θα ακολουθήσουν τα παιχνίδια της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

 

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, η διοίκηση της ΕΠΟ, ο Πετρ Φούσεκ, Ανεξάρτητος Εμπειρογνώμονας FIFA-UEFA, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Μίκαελ Σκίμπε, ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών Ομάδων, Ζήσης Βρύζας και οι ποδοσφαιριστές Ορέστης Καρνέζης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Δημήτρης Κουρμπέλης, Τάσος Μπακασέτας και Κάρλος Ζέκα.

 
(από αριστερά προς τα δεξιά): Οδυσσέας Χριστοφόρου - Επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Βαγγέλης Γραμμένος – Πρόεδρος ΕΠΟ, Πέτρ Ματεγιόφσκι - Chief Customer Officer ΟΠΑΠ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, στην προσπάθειά της για πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2020.

H συνεργασία μας, όμως, με την ΕΠΟ δεν περιορίζεται μόνο στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Παράλληλα, μοιραζόμαστε κοινούς στόχους για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου και την προώθηση των αθλητικών ιδεωδών.

Η ανανέωση της συνεργασίας μας συμπίπτει με ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας: την επέτειο των 60 χρόνων από την ίδρυσή της.

Στη διάρκεια της ιστορικής του διαδρομής, ο ΟΠΑΠ έχει δημιουργήσει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενώ στηρίζει έμπρακτα τον αθλητισμό.

Η διαρκής μας δέσμευση στον ελληνικό αθλητισμό αντικατοπτρίζεται σε μία σειρά από πρωτοβουλίες.

Σε αυτές περιλαμβάνονται το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», που υποστηρίζει 128 ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες και 13.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και η «Kερkidα ΟΠΑΠ», η οποία έχει στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στην υγιή πλευρά του αθλητισμού».

 
(από αριστερά προς τα δεξιά): Σωκράτης Παπασταθόπουλος – Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Ντάμιαν Κόουπ - Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Βαγγέλης Γραμμένος - Πρόεδρος ΕΠΟ, Μίκαελ Σκίμπε - Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, τόνισε: «H σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί τη συνέχιση μιας μακροχρόνιας και επιτυχημένης συνεργασίας. Η υποστήριξη του ΟΠΑΠ στο νέο ξεκίνημα της Εθνικής Ομάδας στις διεθνείς διοργανώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ελπίζουμε ότι θα πανηγυρίσουμε μαζί νέες επιτυχίες. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε τον αγωνιστικό πήχη, προβάλλοντας, παράλληλα, τις αξίες του αθλητισμού. Ο ΟΠΑΠ υποστηρίζει το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, αφήνοντας καθημερινά το στίγμα του στη χώρα με τις δράσεις του για τη νέα γενιά και την κοινωνία. Με την ευκαιρία της επετείου των 60 χρόνων από την ίδρυσή του εύχομαι να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσφορά του στον ελληνικό αθλητισμό».

 
(από αριστερά προς τα δεξιά): Καμίλ Ζίγκλερ – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΟΠΑΠ, Μίκαελ Σκίμπε – Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Ντάμιαν Κόουπ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Μίκαελ Σκίμπε, υπογράμμισε: «Η προσφορά του ΟΠΑΠ στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά είναι πολύ σημαντική. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για όσα έχει προσφέρει στην ομάδα, καθώς χωρίς την υποστήριξή του θα ήταν πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις. Εμείς με τη σειρά μας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την πρόκριση της ομάδας στην τελική φάση του EURO 2020».

 
(από αριστερά προς τα δεξιά): Ζήσης Βρύζας – Τεχνικός Διευθυντής Εθνικών Ομάδων, Δημήτρης Κουρμπέλης, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Μίκαελ Σκίμπε – Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Τάσος Μπακασέτας, Ορέστης Καρνέζης και Κάρλος Ζέκα

Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Σωκράτης Παπασταθόπουλος επεσήμανε: «O OΠΑΠ είναι μια εταιρεία που έχει ταυτιστεί με το ποδόσφαιρο. Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου και ο ΟΠΑΠ ακολουθούν κοινή πορεία εδώ και πολλά χρόνια ως «συμπαίκτες», καθώς μοιράζονται τις ίδιες αξίες».

 
(από αριστερά προς τα δεξιά): Σωκράτης Παπασταθόπουλος – Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου, Ντάμιαν Κόουπ - Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Βαγγέλης Γραμμένος - Πρόεδρος ΕΠΟ, Μίκαελ Σκίμπε - Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου
 
 
Ντάμιαν Κόουπ - Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ
 
 
Βαγγέλης Γραμμένος – Πρόεδρος ΕΠΟ
 
 
Μίκαελ Σκίμπε - Προπονητής Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου
 
 
Σωκράτης Παπασταθόπουλος - Αρχηγός Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου
(από αριστερά προς τα δεξιά): Σωκράτης Παπασταθόπουλος, Ντάμιαν Κόουπ – Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ
 
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : "ΟΠΑΠ-ΕΠΟ μαζί για δύο ακόμα χρόνια (Photos - Video)" στην πηγή : http://www.documentonews.gr 
Ο ΟΠΑΠ «ξαναχτυπά» με χρώμα και εκπλήξεις στο κέντρο της Αθήνας

Όσοι βρέθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο κέντρο της Αθήνας και ακολούθησαν τις χρωματιστές γραμμές στο πλακόστρωτο της πλατείας Συντάγματος απόλαυσαν μοναδικές εκπλήξεις από τον ΟΠΑΠ.

Οι επισκέπτες στο Σύνταγμα είχαν να επιλέξουν ανάμεσα στην κόκκινη, την κίτρινη, την πράσινη και τη μπλεδιαδρομή ή να αγνοήσουν την πρόκληση.

Εκείνοι που τόλμησαν να ζήσουν το παιχνίδι και ακολούθησαν τη διαδρομή της επιλογής τους, γέμισαν τη μέρα τους με χρώμα και χαμόγελα.

photo 3photo 2

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Ο ΟΠΑΠ «ξαναχτυπά» με χρώμα και εκπλήξεις στο κέντρο της Αθήνας" στην πηγή : CNN

 
Ο ΟΠΑΠ επεκτείνεται και στην TV , εξαγοράζει ελληνικό κανάλι ?

Σε προχωρημένο στάδιο, βρίσκονται οι συζητήσεις του ΟΠΑΠ με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού καναλιού, «Action24», Διονύση Φιλιππάκη, σχετικά με την αγορά του καναλιού.

Σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά», οι διαπραγματεύσεις έχουν ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο, ενώ διενεργείται ακόμη οικονομικός έλεγχος για να επισπευσθεί η διαδικασία εξαγοράς.

Δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλες μεταβολές, παρά μόνο να ενισχυθεί σε διάφορα επίπεδα.

Στις σχετικές συζητήσεις δεν έχει  τεθεί θέμα management, κάτι που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό τον Διονύση Φιλιππάκη.

 

Διαβαστε όλο το΄άρθρο με τίτλο: " «Bόμβα» στην TV: Ο ΟΠΑΠ εξαγοράζει ελληνικό κανάλι"  στην πηγή : https://neaselida.gr 

Μεγαλώνει ο αριθμός των ΚΑΖΙΝΟ . Σε κάθε πόλη και από ένα ?

Ήταν να μη γίνει η αρχή στην Κύπρο, καθώς τα νέα projects που αφορούν κατασκευές καζίνο, ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο σαν τα… μανιτάρια.

Στη Λάρνακα αναμένεται σύντομα να λειτουργήσει στην περιοχή του αεροδρομίου το νέο καζίνο-δορυφόρος, ενώ στην Πάφο το νέο καζίνο θα φιλοξενηθεί σε χώρο παρακείμενο του δημοτικού χώρου στάθμευσης,

Όσον αφορά το καζίνο της Λευκωσίας, που θα βρίσκεται στην περιοχή της Έγκωμης, η έναρξη της λειτουργίας του αναμένεται και αυτή σύντομα.

Το συγκεκριμένο θα είναι το μεγαλύτερο απ’ όλα επί κυπριακού εδάφους, με περισσότερα από 50 «φρουτάκια» και πέντε τραπέζια.

Σε Πάφο και Λάρνακα δεν θα υπάρχουν τραπέζια, καθώς θα τοποθετηθούν μόνο μηχανήματα, μεταξύ αυτών και ηλεκτρονική ρουλέτα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Melco στην Κύπρο, Βικτώρια Μιχαηλίδου, «βασική φιλοσοφία της εταιρείας για τις διαδικασίες πρόσληψης είναι το «Hire on Attitude, Image and Potential, and We Train on Skills».

Αναζητούμε δυναμικά και φιλόδοξα άτομα. Οι θέσεις αφορούν κυρίως dealers, slot attendants και cashiers και οι επιτυχόντες θα περάσουν από εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης», δήλωσε σχετικά με 200 άτομα που αναμένεται να στελεχώσουν τα τρία καζίνο στην Κύπρο.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : "Γεμίζει καζίνο η Κύπρος " στην πηγή: gaming365.gr

To deal ΟΠΑΠ - Stoiximan όμως έχει και …ουρά. !!!

Eίμαι σίγουρος πως η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ θα εξελιχθεί σε μια win-win συμφωνία και θα επιταχύνει το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας Stoiximan». Αυτό δήλωσε ο εκ των ιδρυτών της Stoiximan και διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Δασκαλάκης σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους με αφορμή τη στρατηγική τοποθέτηση του ΟΠΑΠ με 36,75% στην εταιρεία TCB Holdings Ltd, μητρική της Stoiximan, έναντι 50 εκατ. ευρώ.

To deal όμως έχει και …ουρά.

Ο ΟΠΑΠ έχει επίσης προσυμφωνήσει με την TCB να κάνει μια επιπλέον επένδυση, ώστε να αποκτήσει τον από κοινού, με την TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι δραστηριότητες της Ελλάδος και της Κύπρου αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% των μικτών κερδών της TCB. Στη νέα εταιρεία –joint venture- πληροφορίες αναφέρουν πως ο ΟΠΑΠ θα ελέγχει το 51%. Ο κ. Δασκαλάκης δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία αλλά επισήμανε πως στο ΔΣ της νέας εταιρείας και οι δύο πλευρές θα έχουν τον ίδιο αριθμό μελών.

Η Stoiximan σήμερα αναπτύσσει δραστηριότητες στη διαδικτυακή αγορά τυχερών παιγνίων (διαδικτυακό στοίχημα – διαδικτυακό καζίνο) σε πέντε χώρες. Στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Γερμανία και την Αυστρία. Στο εξωτερικό είναι όμως γνωστή με το brand «Βetano.com». Σε Ελλάδα και Γερμανία δραστηριοποιείται μέσω προσωρινών αδειών. Στην Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των 24 εταιρειών που έχουν ενταχθεί στο μεταβατικό καθεστώς του νόμου Ν.4002/2011 ( αρ.50 παρ.12) αλλά σύντομα η αγορά θα «επανεκκινήσει» καθώς είναι σε διαβούλευση –λήγει στις 5 Οκτωβρίου- σχέδιο νόμου του υπουργείου οικονομικών για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια που προβλέπει απεριόριστο αριθμό αδειών με «κόστος εισόδου» 4 εκατ. ευρώ για 5ετη άδεια αθλητικού στοιχήματος και 1 εκατ. ευρώ για άδεια άλλων διαδικτυακών παιχνιδιών (ρουλέτα, live kazino κ.α.).

Αυτή την περίοδο η Stoiximan βρίσκεται στο στάδιο για έγκριση άδειας ώστε να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά της Πορτογαλίας. Οι ενεργοί πελάτες του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό στο τέλος του 2018 αναμένεται να ξεπεράσουν τις 300.000.

Το 2017 ο όμιλος Stoiximan «υποδέχθηκε» στοιχήματα 2,2 δις. ευρώ και τα καθαρά έσοδα GGR (τζίρος στοιχημάτων μείον κέρδη παικτών) διαμορφώθηκαν στα 136 εκατ. ευρώ. Το GGR στην Ελλάδα φορολογείται με 35% και η ετήσια συνεισφορά σε έμμεσους και άμεσους φόρους της Stoiximan ήταν 50 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 16 εκατ. ευρώ.

Μόνο στην Ελλάδα η Stoiximan απασχολεί 450 εργαζόμενους και το 2017 δαπάνησε για χορηγίες, δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και διαφήμιση το ποσό των 14 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία «μετρά» πέντε χρόνια ζωής και αποτελεί ένα πραγματικό success story στον κλάδο της.

Και αυτό γιατί μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια «μεγάλωσε» και έγινε leader στον κλάδο των αδειοδοτημένων τυχερών διαδικτυακών παιγνίων. Όπως προαναφέρθηκε το 36,75% που θα αποκτήσει ο ΟΠΑΠ, αποτιμήθηκε στα 50 εκατ. ευρώ, καθόλου άσχημα για μια εταιρεία που ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο 1 εκατ. ευρώ!

Αναφερόμενος στο νέο σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση του διαδικτυακού τζόγου στην Ελλάδα ο κ. Δασκαλάκης τόνισε ότι επιθυμούμε τον ανταγωνισμό και έκανε την πρόβλεψη ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον για 10-15 άδειες. Από την άλλη πλευρά εμφανίστηκε αντίθετος με την εξαίρεση των παιχνιδιών RNG (όταν το αποτέλεσμα του παιχνιδιού στηρίζεται σε ηλεκτρονική γεννήτρια αριθμών) από το νομοσχέδιο. Oπως τόνισε τα έσοδα αυτά υπάρχουν στο υφιστάμενο καθεστώς και φορολογούνται με 35% από το κράτος και αν εξαιρεθούν θα υπάρξει απώλεια εσόδων. Επίσης προέβλεψε ότι θα είναι αντικίνητρο για να έρθουν μεγάλοι παίκτες. Σήμερα το 25% των καθαρών εσόδων της Stoiximan αλλά και των άλλων αδειοδοτημένων εταιρειών του νόμου 4011/2011 προέρχονται από τα διαδικτυακά παιχνίδια RNG.

Η νόμιμη ελληνική αγορά του διαδικτυακού τζόγου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) τζιράρισε το 2017 περίπου 5,3 δις. ευρώ και είχε καθαρά έσοδα GGR 282 εκατ. ευρώ. Οι εκτιμήσεις για το 2018 ανεβάζουν το GGR του κλάδου στα 360-380 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη από το 2017 τα GGR του διαδικτυακού τζόγου ξεπέρασαν τα GGR των καζίνο της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Δασκαλάκη παρά τη συμμετοχή του ΟΠΑΠ στον όμιλο Stoiximan, η πλατφόρμα με την ίδια διοικητική ομάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ και θα υπάρχει ευθύς ανταγωνισμός μεταξύ τους.

«Με τον ΟΠΑΠ μοιραζόμαστε το όραμά μας για ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας. Επιδιώκουμε να καθιερωθούμε ανάμεσα στις κορυφαίες GameTech εταιρείες της Ευρώπης, διατηρώντας τον ελληνικό χαρακτήρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση», τόνισε ο κ. Δασκαλάκης.

Μέτοχοι σήμερα στην ΤCB είναι ο ΟΠΑΠ με 36,75% -αναμένονται οι εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές- με 33% ο κ. Δημήτρης Μάρης, με 20% ο κ. Γιώργος Δασκαλάκης, ενώ ποσοστό 10% είναι μοιρασμένο σε στελέχη της εταιρεία

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: "Γ. Δασκαλάκης: Η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ θα επιταχύνει την ανάπτυξη της Stoiximan" στην πηγή : Το ΒΗΜΑ

Πώς φτάσαμε στη συμφωνία ΟΠΑΠ – Stoiximan: Οι όροι, το παρασκήνιο και ο ρόλος του Δημήτρη Μάρη

Γιατί η Stoiximan προχώρησε στη συμφωνία με την ΟΠΑΠ και τι κερδίζουν οι δύο πλευρές από τη στρατηγική σύμπραξη.

Στρατηγική σύμπραξη. Αυτός είναι ο όρος που περιγράφει την επένδυση της ΟΠΑΠ στη Stoiximan, στη σημαντικότερη επιχειρηματική είδηση της ημέρας. Όπως ανακοινώθηκε, η ΟΠΑΠ, μέσω της θυγατρικής της OPAP Investment Ltd, αγοράζει εξ΄ολοκλήρου του μερίδιο του Φώτη Μπόμπολα (36,75%), ο οποίος και αποχωρεί από την εταιρεία TCB Holdings Ltd («TCB»), που «τρέχει» τη Stoiximan.gr.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν αρκετό χρονικό διάστημα και ουσιαστικά οδήγησαν στην αντικατάσταση του κ. Μπόμπολα από έναν θεσμικό μέτοχο, με τη σύμπραξη του οποίου θα επιταχυνθεί το πλάνο ανάπτυξης της Stoiximan.gr.

Το τίμημα είναι κατά προσέγγιση 8 φορές το EBITDA του 2017 και ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Με τα νέα δεδομένα, η αποτίμηση της Stoiximan ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Η TCB παρέχει, μέσω των κατά 100% θυγατρικών της, υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan, και στη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό το εμπορικό σήμα Betano. Το 2017, ο Όμιλος Stoiximan κατέγραψε έσοδα 136 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Bάσει της συμφωνίας, η Stoiximan διατηρεί την αυτονομία της, δηλαδή συνεχίζει κανονικά να παρέχει τις υπηρεσίες της, όπως μέχρι σήμερα, από τη δική της πλατφόρμα και ιστοσελίδα, ενώ το management παραμένει το ίδιο, καθώς και ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας, κάτι που τα στελέχη της εταιρείας μεταφράζουν ως ψήφο εμπιστοσύνης από την ΟΠΑΠ στη διοίκηση της Stoiximan.

O ρόλος του Δημήτρη Μάρη

Μετά την στρατηγική σύμπραξη ΟΠΑΠ-Stoiximan και την αποχώρηση του Φώτη Μπόμπολα, οι υπόλοιποι μέτοχοι της Stoiximan όχι μόνο παραμένουν διοικητικά ενεργοί, αλλά αυξάνουν και το ποσοστό τους στη μητρική εταιρεία.

Ο Δημήτρης Μάρης είναι εκείνος που αναδεικνύεται στον ισχυρό -ιδιοκτησιακά και χρηματοοικονομικά- παίκτη της επόμενης ημέρας, κεφαλαιοποιώντας έτσι τη στρατηγική που ακολούθησε κατά την τελευταία διετία, και η οποία βασίζεται στη δημιουργία ισχυρών εταιρικών συμπράξεων και στην προσέλκυση επενδυτών, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

maris2

Μελλοντικά, και ανάλογα με την επίτευξη των στόχων, η ΟΠΑΠ θα κινηθεί για μια επιπλέον επένδυση, ώστε να αποκτήσει τον από κοινού, με την TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Όμιλος Stoiximan, με την ίδια διοικητική ομάδα, θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ.

Γιατί η Stoiximan προχώρησε στη συμφωνία με την ΟΠΑΠ

Όπως αναφέρουν πηγές της εταιρείας στο Fortune, στόχος της Stoiximan, που βάσει οικονομικών μεγεθών αποτελεί μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα, είναι πλέον να καταστεί σημαντικός διεθνής παίχτης.

Έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία το πρώτο πενταετές πλάνο ανάπτυξης, ρίχνει το βάρος στην εδραίωσή της στις αγορές του εξωτερικού που δραστηριοποιείται (Κύπρος, Ρουμανία, Γερμανία), αλλά και την επιτάχυνση της εισόδου σε νέες αγορές.

Αυτά τα πέντε χρόνια η Stoiximan πέτυχε να διατηρήσει και να ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία της στην Ελλάδα στο διαδικτυακό στοίχημα και η στρατηγική συμμαχία με την ΟΠΑΠ, την «θωρακίζει» ενόψει του ανοίγματος της αγοράς και της προοπτικής εισόδου διεθνών (πχ BET365) και εγχώριων (πχ OTE/Intralot) σχημάτων μεγάλων παικτών στην ελληνική αγορά, μετά την οριστική της ρύθμιση της.

Ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση σχέδιο νόμου μέσω του οποίου θα τερματιστεί το σημερινό καθεστώς αδειοδότησης (αποκαλούμενο και ως “προσωρινό”) μέσω των διατάξεων που προβλέπει ο Ν.4002/2011 ( αρ.50 παρ.12) και θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία αδειοδότησης. Μέσω της συμφωνίας, οι δύο όμιλοι ενδυναμώνονται ενόψει και της εισόδου μεγάλων ξένων ομίλων στη χώρα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα απελευθερώνονται δυνάμεις για την είσοδο και δραστηριοποίηση σε ευρωπαϊκές αγορές τυχερών παιχνιδιών.

Κατά το παρελθόν, η επιτυχία και τα μεγέθη της Stoiximan είχαν και πάλι προσελκύσει ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό, ωστόσο όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρείας στο Fortune, προτιμήθηκε η ΟΠΑΠ λόγω της ισχυρής επιθυμίας για διατήρηση του ελληνικού χαρακτήρα της εταιρείας, καθώς και λόγω της συμπληρωματικότητας των δυο εταιρειών σε Ελλάδα (online-offline) και εξωτερικό (παρουσία & τεχνολογία Stoiximan).

Eπίσης πρόκειται για τις δυο εταιρείες που συνεισφέρουν αθροιστικά περισσότερο απ’ όλους στα έσοδα του κράτους. Έτσι με το νέο σχήμα, αποκτούν την ισχύ και την ευκαιρία να περιοριστεί η μαζική φοροδιαφυγή και να σταματήσει η λειτουργία εκτός νόμιμων πλαισίων που μαστίζουν τον χώρο.

stoiximan

Σύμπραξη «win – win»

Από αυτή τη σύμπραξη, και οι δύο πλευρές βγαίνουν ωφελημένες. Η ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, με δίκτυο πωλήσεων άνω των 4.000 πρακτορείων και δραστηριότητα σε αριθμολαχεία, αθλητικό στοιχηματισμό, ιππόδρομο, λαχεία και σκρατς. Το 2017 πραγματοποίησε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 1,45 δισ. ευρώ και EBITDA 307 εκατ. ευρώ. Πλέον κερδίζει άμεσα τεχνογνωσία και στην ανερχόμενη αγορά του online, στην οποία δεν είχε καταφέρει μέχρι σήμερα να έχει σημαντικό μερίδιο. Παράλληλα, ολοκληρώνει την γκάμα των υπηρεσιών της στην Ελλάδα, αποκτά πρόσβαση σε in-house τεχνολογίες και εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και έχει «πάτημα» σε αγορές του εξωτερικού, που η Stoiximan έχει καταφέρει ισχυρές επιδόσεις όπως η Ρουμανία και η Κύπρος ή έχει μπει με αξιώσεις όπως η Γερμανία και η Αυστρία.

Η Stoiximan από την πλευρά της διαθέτει πλέον τα κεφάλαια και το αναγκαίο μέγεθος, ώστε εισέλθει και να εδραιωθεί σε ακόμα περισσότερες αγορές στο εξωτερικό, επιταχύνοντας παράλληά την ανάπτυξη των δικών της, in-house τεχνολογιών.

Stoiximan: Μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ελλάδας

H Stoiximan αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στοιχηματισμού στο διαδίκτυο στην Ελλάδα, ενώ συγκαταλέγεται, τα τελευταία χρόνια, στις πλέον αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας. Παράλληλα με την ελληνική και κυπριακή αγορά, δραστηριοποιείται στη Γερμανία, την Αυστρία και τη Ρουμανία, με το διεθνές της brand Betano, ενώ για το 2019 ετοιμάζεται η είσοδος στην αγορά της Πορτογαλίας.

Από μια μικρή ομάδα 40 ανθρώπων στο Μουντιάλ του 2014, υπήρξε ραγδαία ανάπτυξη της εταιρείας που υπολογίζεται ότι το 2018 θα έχει προχωρήσει σε περισσότερες από 180 προσλήψεις και θα φτάσει τα 500 άτομα προσωπικό.

Η είσοδος της Betano, του διεθνούς brand της Stoiximan, στη γερμανική αγορά είναι μια σημαντική πρόκληση για τη Stoiximan. Η Γερμανία είναι μια μεγάλη, πολλά υποσχόμενη και ταυτόχρονα δύσκολη αγορά, με έντονο ανταγωνισμό.

Η επέκταση στο εξωτερικό αποτελεί βασικό μέρος του οράματος της εταιρείας. Από το 2016 λειτουργεί με επιτυχία στη Ρουμανία και στην Κύπρο, κατέχοντας πλέον μεγάλα μερίδια αγοράς και στις δύο αυτές χώρες. Το 2018 σηματοδοτεί την έναρξη του δεύτερου σκέλους του στρατηγικού πλάνου επέκτασής στο εξωτερικό, καθώς το φθινόπωρο ετοιμάζεται η είσοδος στην αγορά της Πορτογαλίας.

Οι κοινωνικές δράσεις αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του DNA της Stoiximan και το πρόγραμμά «Μικροί Ηρωες» στην Ελλάδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πολιτικής της. Παράλληλα η Stoiximan στηρίζει χορηγικά εθνικές ομάδες, ολυμπιονίκες, συλλόγους, ομοσπονδίες και εθνικά πρωταθλήματα, και αθλητικούς θεσμούς όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.

Διαβάστε όλο τό άρθρο με τίττλο στην πηγή :"Πώς φτάσαμε στη συμφωνία ΟΠΑΠ – Stoiximan: Οι όροι, το παρασκήνιο και ο ρόλος του Δημήτρη Μάρη"

http://www.fortunegreece.com Του Τάσου Ζάχου

Σελίδα 1 από 89
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΟΠΑΠ Top of Page