praktores.com
 
 
Προβληματική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια. Τι είναι και τι μπορούμε να κάνουμε;

Για πολλούς ανθρώπους της σύγχρονης εποχής τα τυχερά παιχνίδια αποτελούν ένα είδος διασκέδασης με σκοπό το κέρδος, και είναι μια κοινωνικά αποδεκτή απασχόληση κατά τον ελεύθερο χρόνο.  Σήμερα, υπάρχουν τέσσερις κύριες κατηγορίες τυχερών παιχνιδιών.

Γράφει η Δρ. Παυλίνα Αντωνίου,  Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Η πρώτη κατηγορία είναι το ποντάρισμα, που αποτελεί αλλαγή χρημάτων με βάση το αποτέλεσμα του παιγνίου.  Για παράδειγμα το πόκερ.  Η δεύτερη κατηγορία είναι το στοίχημα, που είναι η τοποθέτηση χρημάτων στο αποτέλεσμα ή στην εξέλιξη ενός μελλοντικού γεγονότος.   Για παράδειγμα, ιπποδρομίες ή στοίχημα για την νίκη κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Η τρίτη κατηγορία είναι η λοταρία, που είναι η διανομή χρημάτων βάσει λαχνών (ξυστά για παράδειγμα), και η τέταρτη κατηγορία είναι η επένδυση, που νοείται ως η τοποθέτηση χρημάτων σε μετοχές (για παράδειγμα το χρηματιστήριο).   Το συνδετικό νήμα των πιο πάνω τυχερών παιχνιδιών είναι ότι οι παίκτες ρισκάρουν κάτι με υλική αξία (συνήθως χρήματα) για την πιθανότητα να κερδίσουν, και η επιτυχία ή η αποτυχία καθορίζονται από την τύχη (Οικονόμου, Θεοδώρου και Παπαδημητρίου, 2016).

Η σωματική διέγερση που επιφέρει αυτή η διαδικασία, η πιθανότητα χρηματικού κέρδους που μπορεί να φέρει ονειρικές αλλαγές, και η κοινωνική συνύπαρξη με άλλους παίκτες φαίνεται να συντελούν στην δημιουργία μιας γοητευτικής εμπειρίας.   Αν και είναι αλήθεια πως πολλοί περιστασιακά κερδίζουν, το σταθερό φαινόμενο που παρατηρείται είναι ότι η πλειονότητα των ανθρώπων μακροπρόθεσμα χάνει.  Από τις έρευνες αποδεικνύεται ότι σχεδόν πάντα οι περισσότεροι παίκτες ξαναπαίζουν και χάνουν τα κέρδη τους. Υπάρχει δηλαδή η τάση να μην ικανοποιούνται από τα κέρδη και να πιστεύουν ότι θα τα αυξήσουν αν συνεχίσουν (Blaszczynski, 2003).

Ο κίνδυνος που κρύβεται πίσω από την τάση των ανθρώπων να θέλουν να ρισκάρουν, είναι η ανάπτυξη – αυτού που ονομάζουμε στην ψυχολογία –  της παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια, που δημιουργεί με την σειρά της άλλα προβλήματα για τα οποία θα μιλήσουμε στην πορεία.  Ακόμη και αν τα επεισόδια παθολογικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια δεν έχουν κερδοφόρο αποτέλεσμα, εξακολουθούν να επαναλαμβάνονται παρά τη στενοχώρια που προκαλούν και την παρεμπόδιση της λειτουργικότητας στην καθημερινή ζωή. Επίσης το άτομο με παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια περιγράφει μια επείγουσα ανάγκη να παίξει που είναι δύσκολο να ελέγξει, και αναφέρει ότι είναι ανίκανο να σταματήσει με δικά του μέσα.  Τέλος, το ίδιο άτομο απασχολείται με σκέψεις ή νοητικές εικόνες για τη διαδικασία του τζόγου ή τις περιστάσεις γύρω από αυτή (International Classification of Diseases, 10th Ed.).

Η παθολογική ενασχόληση εμφανίζεται κυρίως σε άνδρες, με ποσοστό των ανδρών επί του συνόλου των παθολογικών παικτών να προσεγγίζει το 70% και αυτό των γυναικών να περιορίζεται αντίστοιχα στο 30% (Οικονόμου, Θεοδώρου και Παπαδημητρίου, 2016).    Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη αιτιολογία για την παθολογική ενασχόληση, αφού είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο φαίνεται να εξαρτάται από την αλληλεπίδραση μεταξύ ατομικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Μερικοί από τους σημαντικότερους παράγοντες επικινδυνότητας για παθολογική ενασχόληση εκτός από το φύλο και το νεαρό της ηλικίας, είναι η ανεργία, το χαμηλό εισόδημα, η ύπαρξη οικογενειακού ιστορικού ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και η εύκολη πρόσβαση.   Οι λανθασμένες αντιλήψεις περί τζόγου και οι ψευδαισθήσεις ελέγχου, μπορούν επίσης να αυξήσουν τις πιθανότητες ανάπτυξης και διατήρησης παθολογικής ενασχόλησης με τυχερά παιχνίδια. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι παίκτες αρέσκονται να πιστεύουν ότι διαθέτουν κάποια δεξιότητα ή ικανότητα επηρεασμού του αποτελέσματος ενός γεγονότος που βασίζεται στην τύχη (π.χ. μέσω τυχερών αριθμών ή μαγικών σκέψεων).

Η παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια, συχνά συνυπάρχει με άλλες διαταραχές όπως διαταραχές προσωπικότητας, διάθεσης, άγχους, κατάθλιψη, αυτοκτονικές τάσεις καθώς και με την κατάχρηση εξαρτησιογόνων ουσιών (κυρίως νικοτίνης και οινοπνεύματος).   Τα άτομα που παίζουν παθολογικά φυλακίζονται σε φαύλους κύκλους, όπου αρχικά επιβραβεύονται και ενθουσιάζονται με κάποιο κέρδος, στην πορεία χάνουν, επιχειρούν να τα ξανακερδίσουν σπαταλώντας όλο και μεγαλύτερα ποσά, ελπίζοντας να πάρουν πίσω τα χαμένα.   Οι επανειλημμένες απώλειες βυθίζουν τον παίκτη όλο και βαθύτερα στα χρέη και στην απόγνωση.  Μαζί με την απελπισία έρχεται η απομόνωση από τους φίλους για να συνεχίσει να παίζει τυχερά παιχνίδια, οι συνέπειες στην ψυχική υγεία και στις κοινωνικές σχέσεις, αδιαφορία για την οικογενειακή ζωή, αδικαιολόγητα διαστήματα απουσίας από την δουλειά, δάνεια, οικονομικά προβλήματα, κ.ο.κ..  Μαζί με το άτομο που παίζει παθολογικά, επηρεάζεται και η οικογένεια του, αφού υπάρχει μειωμένο κίνητρο για δραστηριότητες μαζί τους που δεν σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια.   Κάτι άλλο που επηρεάζει τις οικογενειακές σχέσεις είναι ίσως η κακοκεφιά του παίκτη όταν χάσει, καθώς και η ανάγκη να κρατήσει μυστική αυτή του την εξάρτηση.

Σε σωματικό επίπεδο, έρευνες δείχνουν πως η παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια πολλές φορές συνυπάρχει με διαταραχές του γαστρεντερικού / μεταβολικού συστήματος καθώς και του κυκλοφοριακού και αναπνευστικού συστήματος.  Η παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια επηρεάζει την λειτουργικότητα του εγκεφάλου και του σώματος μας, και στην πορεία μπορεί να δημιουργήσει μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

Το μήνυμα αυτού του άρθρου δεν είναι να σταματήσουμε εξ’ολοκλήρου την ενασχόληση μας με τυχερά παιχνίδια. Το μήνυμα είναι να αναγνωρίσουμε τα όρια μας για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο και να παίζουμε υπεύθυνα.  Προσέξτε αυτά που σκέφτεστε: το μυαλό μας δεν είναι πάντα σοφός μας φίλος.  Η ψευδαίσθηση ότι θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε δεν στηρίζεται μαθηματικά.   Συγκριτικές αναλύσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής στηρίζουν πως είναι πολύ πιο πιθανόν να κτυπηθεί κανείς από κεραυνό (1 στους 56,439) παρά να κερδίσει το λόττο (250 φορές λιγότερο πιθανόν) (CAMH, 2018).  Η πιθανότητα να κερδίσει κανείς στην λοταρία είναι 1 στα 13,9 εκατομμύρια, ενώ να φέρει 5 αριθμούς σε μια μηχανή πόκερ 1 στα 9,7 εκατομμύρια.   Από την άλλη, ένας στους 7 ανθρώπους που ενασχολούνται με τα παιχνίδια μία ή περισσότερες φορές την εβδομάδα έχει πιθανότητα να αναπτύξει παθολογικό πρόβλημα (Turning Point, 2018).

Εάν κάποιος που γνωρίζετε έχει τέτοιες δυσκολίες, ακούστε τον, μοιραστείτε μαζί του αυτά που γνωρίζετε και παραπέμψτε τον στο να ζητήσει βοήθεια από ειδικούς.  Να είστε υπομονετικοί και να μην περιμένετε πως η συμπεριφορά του θα αλλάξει από την μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται σωστή ενημέρωση, υπομονή, επιμονή και μη-επικριτικότητα.

Τέλος, προστατέψτε τον εαυτό σας, είναι ότι πιο πολυτιμότερο έχετε.

Βιβλιογραφία

Blaszczynski, A. (2003). Τζόγος: Ξεπερνώντας το πάθος για τα τυχερά παιχνίδια, ένας οδηγός αυτοβοήθειας (Μετ. Νίκος Βουλαλάς). Αθήνα: Ελληνικά Γράμματα

Schwartz, D. (2006). Roll the bones. New York: Gotham Books

Οικονόμου, Μ., Θεοδώρου, Β.Ν., και Παπαδημητρίου, Γ.Ν. (2016). Η ψυχοπαθολογία των τυχερών παιχνιδιών. Σύγχρονα διαγνωστικά, αιτιολογικά και θεραπευτικά δεδομένα. Αρχεία Ελληνικής Ιατρικής, 33 (2), 165-179

Διαβάστε ολο το άρθρο με τίτλο : "Προβληματική ενασχόληση με τυχερά παιχνίδια. Τι είναι και τι μπορούμε να κάνουμε; " στην πηγή :http://socialista.com.cy/

Στα «άδυτα των αδύτων» της κλήρωσης του Τζόκερ

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί ότι κέρδισε το… Τζόκερ. Ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια του ΟΠΑΠ στην χώρα μας συμπληρώνει 20 χρόνια στη ζωή των Ελλήνων. Από το 1997 μέχρι και σήμερα το Τζόκερ παραμένει προσιτό και εύκολο ακόμη και για τον πιο αρχάριο παίκτη που θέλει να δοκιμάσει την τύχη του. 

Συντηρεί το «όνειρο» για μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του μέσου ανθρώπου ή έστω για μια διαφυγή από τρέχοντα προβλήματα. Το συντηρεί «μοιράζοντας» εκατομμύρια σε κάποιους τυχερούς, αλλά και συντηρώντας σειρά ερωτημάτων, αστικών μύθων, έως και θεωρίες συνωμοσίας. 

Ο ΟΠΑΠ διαχρονικά αγωνίζεται να εξασφαλίσει την πιο διαφανή, αξιόπιστη και αδιάβλητη διαδικασία στην κλήρωση του Τζόκερ. Τα κάθε είδους λογικά επιχειρήματα όμως φαίνεται να μην πείθουν όσους υιοθετούν έναν σκεπτικισμό έναντι της διαδικασίας. 

Το Zougla.gr εισήλθε στα «άδυτα των αδύτων» του Τζόκερ και κατέγραψε όλη τη διαδικασία που ακολουθείται για την κλήρωση των τυχερών αριθμών, από το ειδικό χρηματοκιβώτιο που φυλάσσονται τα εξειδικευμένα μπαλάκια, τη διαδικασία ζύγισης τους, την ειδική βαλίτσα μεταφοράς τους, τις κληρωτίδες και τον τρόπο λειτουργίας τους, τα μέλη της επιτροπής του Κράτους ως και την τελική εικόνα που παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές με το δελτίο στο χέρι.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Ας αρχίσουμε όμως με τη βοήθεια του ίδιου του ΟΠΑΠ να απαντάμε στα κυρίαρχα ερωτήματα που απασχολούν τους παίκτες.

Πόσο κοστίζει αν συμπληρώσουμε όλους τους αριθμούς του δελτίου

Εάν κάποιος παίκτης επιδιώξει να επιλέξει όλα τα νούμερα του 1ου πεδίου (και τα 45) και όλα τα Τζόκερ (και τα 20) από το 2ο πεδίο, τότε δημιουργούνται 24.435.180 μοναδικές στήλες. Ένα τέτοιο δελτίο θα κοστίσει 12.217.590 ευρώ

Ενδιαφέροντα στατιστικά

• Το Τζόκερ στα 20 χρόνια της παρουσίας του στην ελληνική αγορά έχει μοιράσει συνολικά πάνω από € 1δις (συγκεκριμένα € 1.117.399.224) στους νικητές της 1ης κατηγορίας. Και επιπλέον € 1,5δις στις μικρότερες κατηγορίες!

• Έκανε εκατομμυριούχους περισσότερα από 600 άτομα!

• Ο αριθμός με τις περισσότερες εμφανίσεις είναι το 37 (263 εμφανίσεις), ενώ ο αριθμός Τζόκερ είναι το 16 (120 εμφανίσεις).
Από τις πιο «δυνατές» κληρώσεις στην πρόσφατη ιστορία του παιχνιδιού είναι:

• 15 Απριλίου 2010: 19,3 εκατ. ευρώ με ρεκόρ συμμετοχής 50 εκατομμύρια στήλες

• 6 Νοεμβρίου 2014: 18,4 εκατ. ευρώ με 39 εκατομμύρια στήλες

• 13 Δεκεμβρίου 2015: 15,5 εκατ. ευρώ 

• 10 Νοεμβρίου 2016: 13,8 εκατ. ευρώ 

• 16 Φεβρουαρίου 2017: 16,4 εκατ. ευρώ *τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν ποτέ στην ιστορία του παιχνιδιού σε έναν μόνο νικητή

Οι διαδικασίες πίσω από τη μεγάλη στιγμή της κλήρωσης…

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε παρακάτω τα πιο συχνά ερωτήματα των παικτών, ενώ παράλληλα εξηγούμε τι ισχύει στην πραγματικότητα:

Πως διασφαλίζεται το αδιάβλητο και η αξιοπιστία των κληρώσεων; Πως ελέγχονται οι κληρώσεις;

Για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία και το αδιάβλητο των κληρώσεων, ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί μια σειρά από διαδικασίες που ορίζονται από τη νομοθεσία του παιχνιδιού:

1. Οι κληρώσεις γίνονται παρουσία Ανεξάρτητης Επιτροπής Κληρώσεων (ΕΚ) που αποτελείται από μέλη που ορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, τα οποία πιστοποιούν ότι έχουν τηρηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες (α. τελική έγκριση από την Επιτροπή Ελέγχου β. η διαδικασία δοκιμαστικών κληρώσεων) για το αδιάβλητο της κλήρωσης.

2. Πριν ξεκινήσει η διαδικασία της κάθε κλήρωσης πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κληρωτίδες και στα σφαιρίδια από την Επιτροπή Κληρώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Πιο συγκεκριμένα, γίνονται δοκιμαστικές κληρώσεις για τον έλεγχο των κληρωτίδων και επιλέγεται τυχαία από την ΕΚ μια από τις τρεις διαθέσιμες σειρές σφαιριδίων. Τα σφαιρίδια ζυγίζονται με ζυγαριά ακριβείας, ώστε σε κάθε κλήρωση να πιστοποιείται ότι οι αποκλίσεις από το βάρος που ορίζει ο κατασκευαστής, σε καμία περίπτωση δεν ξεπερνούν τα 0,4 γραμμάρια. 

3. Οι ζυγαριές ακριβείας, οι μηχανικές κληρωτίδες και τα σφαιρίδια είναι πιστοποιημένα από διεθνώς πιστοποιημένους κατασκευαστές. Δύο φορές το χρόνο γίνεται διακρίβωση για τη σωστή λειτουργία των ζυγαριών ακριβείας.

4. Την διαδικασία ελέγχου των κληρωτίδων και των σφαιριδίων, καθώς και τη ζωντανή κλήρωση, μπορεί να την παρακολουθήσει οποιοσδήποτε εκδηλώσει ενδιαφέρον.

5. Η μετάδοση των κληρώσεων γίνεται ζωντανά από τηλεοπτικό κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας διασφαλίζοντας και με αυτό τον τρόπο το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Τι γίνεται στο διάστημα των 30 λεπτών από τη στιγμή που κλείνει η κατάθεση δελτίων (21:30) μέχρι την έναρξη της κλήρωσης (περίπου 22:00); 

Το τριαντάλεπτο που μεσολαβεί από το κλείσιμο των συμμετοχών (21:30) μέχρι την έναρξη της κλήρωσης (22:00) είναι ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. 

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δελτίων στις 21:30, ασφαλίζεται με κλειδάριθμο το ηλεκτρονικό αρχείο που περιέχει όλες τις συμμετοχές. Αμέσως μετά το αρχείο αποστέλλεται ηλεκτρονικά στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου Κληρώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και όλες οι συμμετοχές φορτώνονται στο ανεξάρτητο σύστημα της Επιτροπής, η οποία πιστοποιεί την εγκυρότητα του αρχείου. 

Μόνο μετά τη διασφάλιση των στοιχείων, η Επιτροπή Ελέγχου δίνει το τελικό ΟΚ για την έναρξη της κλήρωσης. H Επιτροπή Ελέγχου αποτελείται από μέλη που ορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και έχει ως κύριο μέλημά της να ελέγχει και να πιστοποιεί κάθε φορά ότι έχουν τηρηθεί όλες διαδικασίες που είναι απαραίτητες για τη διασφάλιση των δελτίων πριν την έναρξη της κλήρωσης.

Γιατί δεν μαθαίνουμε ποτέ τα ονόματα των μεγάλων νικητών του ΤΖΟΚΕΡ;

Η ανωνυμία του εκάστοτε νικητή του Τζόκερ προστατεύεται από την Ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση οποιουδήποτε στοιχείου αφορά το μεγάλο νικητή χωρίς το άτομο να έχει δώσει τη συγκατάθεσή του. 

Ο ΟΠΑΠ σέβεται το δικαίωμα που έχουν οι παίκτες να μην δημοσιοποιούν τα προσωπικά τους στοιχεία, και για το λόγο αυτό δεν μπορεί να μοιραστεί δημόσια οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του μεγάλου νικητή. Ωστόσο, το τυχερό πρακτορείο, το κόστος και ο τρόπος συμμετοχής του δελτίου επικοινωνούνται με Δελτίο Τύπου, το οποίο αναρτάται και στο www.opap.gr. Επίσης, τα πρακτορεία στα οποία έχουν παιχτεί τα τυχερά δελτία αναρτούν αφίσες με το μήνυμα «Εδώ, βρέθηκε το τυχερό δελτίο που κερδίζει το € ΧΧΧ ποσό». 

Γενικά, το θεσμικό πλαίσιο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων είναι διαφορετικό μεταξύ χωρών. Υπάρχουν όντως χώρες στις οποίες επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων των νικητών χωρίς την συγκατάθεσή τους. Στις χώρες αυτές συνήθως το μεγάλο χρηματικό έπαθλο δεν καταβάλλεται εφάπαξ, αλλά σε δόσεις καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του μεγάλου νικητή. Αυτό αποτελεί και μια μορφή προστασίας του νικητή, από τη στιγμή που το όνομά του φανερώνεται στο ευρύ κοινό.

Ισχύει ότι τα ΤΖΑΚΠΟΤ αυξάνονται τις μεγάλες γιορτές (π.χ. Χριστούγεννα); Συμβαίνουν περισσότερα ΤΖΑΚΠΟΤ σήμερα σε σχέση με το παρελθόν; 

Τα αποτελέσματα του παιχνιδιού είναι τυχαία και κάθε συνδυασμός 5+1 έχει τις ίδιες πιθανότητες να εμφανιστεί στην κλήρωση. Κάθε φορά που πραγματοποιείται η κλήρωση και δεν προκύπτει τυχερό δελτίο που να έχει προβλέψει τον συνδυασμό 5+1, τότε έχουμε ΤΖΑΚΠΟΤ και το διανεμόμενο ποσό για την 1η κατηγορία αυτής της κλήρωσης μεταφέρεται στην επόμενη κλήρωση. 

Το αν θα υπάρξει ή όχι ΤΖΑΚΠΟΤ είναι ένα τυχαίο γεγονός που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Η κάθε κλήρωση είναι ανεξάρτητη της προηγούμενης.

Ο μύθος ότι το Τζόκερ αυξάνει τα «ΤΖΑΚΠΟΤ» του κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων έχει τη ρίζα της στην ιστορία του παιχνιδιού: Το ΤΖΟΚΕΡ συνήθιζε να αυξάνει το διανεμόμενο ποσό κατά την περίοδο των Χριστουγέννων μέχρι και το 2012. Η αύξηση αυτή οφειλόταν στο γεγονός ότι μέρος των αδιάθετων κερδών του έτους αποδιδόταν ως προωθητική ενέργεια μέσα από το ΤΖΟΚΕΡ. 

Αυτό συνέβαινε γιατί μέχρι και το 2012, ο ΟΠΑΠ όφειλε σύμφωνα με το Π.Δ. 7/97, να επιστρέφει στο σύνολό τους τα ποσά των κερδισμένων δελτίων, τα οποία δεν εισπράχθηκαν πότε από τους παίκτες. 

Τα αδιάθετα αυτά ποσά αποδίδονταν μετά τη λήξη κάθε οικονομικής χρήσης στην αμέσως επόμενη, είτε υπό μορφή προωθητικών ενεργειών (π.χ. δώρα), είτε επιπλέον επιδότησης επιλεγμένων κληρώσεων, όπως π.χ. των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Από 01/01/2013, σύμφωνα με ΦΕΚ, τα αδιάθετα ποσά καταβάλλονται από την ΟΠΑΠ ΑΕ στο κράτος. 

Λόγω της παραπάνω προωθητικής ενέργειας, ο κόσμος έβλεπε το παιχνίδι να ανεβαίνει απότομα τα Χριστούγεννα σε πολύ υψηλά ποσά που ερμηνεύτηκαν ως “μεγάλα ΤΖΑΚΠΟΤ στις γιορτές”. Στην ουσία όμως ο λόγος ήταν η προωθητική ενέργεια.

Διαβάστε όλο το άρθρο  με τιτλο :" Στα «άδυτα των αδύτων» της κλήρωσης του Τζόκερ " στην πηγή : https://www.zougla.gr/

 

Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» συγκέντρωσε ήδη πάνω από 3,3 εκατ. ευρώ και συνεχίζει

Οι επισκέπτες στο περίπτερο του ΟΠΑΠ δίνουν αύριο τον παλμό στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες του ΟΠΑΠ στο Χωριό των Χορηγών, όπου αύριο, στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, θα υποδεχθεί δρομείς και επισκέπτες για μια ακόμη δράση της «Ομάδας Προσφοράς».

Όσοι βρεθούν στο περίπτερο του ΟΠΑΠ απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν τον παλμό στο σημαντικό έργο ανακαίνισης των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων που υλοποιεί η εταιρεία. Οι επισκέπτες θα μετρούν τους παλμούς τους, τοποθετώντας τα δάχτυλά τους σε ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές, και ο ΟΠΑΠ θα τους μετατρέπει σε οικονομική ενίσχυση που θα προστεθεί στην συνολική συνεισφορά της «Ομάδας Προσφοράς».

Ήδη, μέσω της δωρεάν συμμετοχής όλων στην εφαρμογή, έχουν συγκεντρωθεί πόντοι που αντιστοιχούν σε περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια ευρώ. Στόχος είναι το τελικό ποσό που θα διαθέσει ο ΟΠΑΠ για νέα έργα στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία, να αυξηθεί έως αύριο ακόμη περισσότερο.

1

Οι εργασίες κατασκευής στο περίπτερο του ΟΠΑΠ, στο Χωριό των Χορηγών

Με κάθε νέο μέλος που προστίθεται στην «Ομάδα Προσφοράς» αυξάνεται και η συνεισφορά στα παιδιά.

Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν και χρειάζεται τρία απλά βήματα:

 • Κατεβάζουμε δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς» στο κινητό μας τηλέφωνο ή tablet
 • Παίζουμε στις δοκιμασίες
 • Ο ΟΠΑΠ προσφέρει για εμάς
 

Αμετανόητος ο 27χρονος διαρρήκτης πρακτορείων του ΟΠΑΠ

 Συνελήφθη εκ νέου προχθές το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου ο 27χρονος ημεδαπός, που αφέθηκε την 6η Νοεμβρίου 2018, ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και της υποχρεωτικής παρακολούθησης του προγράμματος υποκατάστασης από τα ναρκωτικά του ΟΚΑΝΑ, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου

Ο 27χρονος εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών σε πρακτορεία του ΟΠΑΠ, έθραυσε την τζαμαρία ακόμη ενός πρακτορείου στην οδό Ευαγόρα στο Κορακόνερο τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου 2018, εισήλθε εντός και επιχείρησε να αφαιρέσει ξυστά από τον πάγκο του καταστήματος, αλλά ανεπιτυχώς.
Χτύπησε ο συναγερμός του πρακτορείου και τράπηκε σε φυγή για να εντοπιστεί και να προσαχθεί λίγη ώρα αργότερα και συγκεκριμένα την 07.00 της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι την 4η Νοεμβρίου 2018 καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν 51χρονο ιδιοκτήτη πρακτορείου του ΟΠΑΠ στην οδό Αθηνών, ότι την ίδια ημέρα, τις πρώτες πρωινές ώρες, άγνωστος δράστης παραβίασε την κλειδαριά της πλάγιας εισόδου του καταστήματος, προκαλώντας σε αυτήν φθορές, και αφού εισήλθε σε αυτό αφαίρεσε πλήθος από δελτία «Ξυστό» αξίας περίπου 150 ευρώ, ενώ οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης του καταστήματος.

Ακολούθως, περί ώραν 04.25 καταγγέλθηκε προφορικά από έναν 57χρονο ιδιοκτήτη άλλου πρακτορείου στην οδό Αλεξανδρουπόλεως, ότι την ίδια ημέρα άγνωστος δράστης έθραυσε με πέτρα τη βιτρίνα του καταστήματος και αφού εισήλθε σε αυτό αφαίρεσε πλήθος από δελτία «Ξυστό» αξίας περίπου 2500 ευρώ, ενώ οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης του καταστήματος.
Κατόπιν αναζητήσεων εντοπίστηκε την 08:50 ώρα επί της οδού 7ης Μαρτίου ο κατηγορούμενος γνωστός από παρόμοιες περιπτώσεις κλοπών ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα δελτία του στιγμιαίου λαχείου «ξυστό» αξίας 10€ έκαστο, εννιά όμοια αξίας 5€ έκαστο, 17 δελτία αξίας 3€ έκαστο, 28 αξίας 2€ έκαστο και 66 αξίας 1€ έκαστο.
Από περαιτέρω έρευνα και προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος δράστης, την 28η Οκτωβρίου 2018 παραβίασε την κλειδαριά της θύρας πρακτορείου στην οδό Αλεξανδρουπόλεως και αφαίρεσε πλήθος όμοιων δελτίων αξίας περίπου 1000 ευρώ και την 20η Οκτωβρίου 2018 και περί ώρα 05:00′ εισήλθε εντός ταχυφαγείου στην οδό Ηλία Βενέζη και αφαίρεσε από τον πάγκο κουτί προσφοράς για το Χαμόγελο του παιδιού που περιείχε χρηματικό ποσό περίπου 500 ευρώ, ενώ οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κλειστό κύκλωμα βιντεοσκόπησης του καταστήματος.

 Διαβάστε όλο το άρθρο με τιτλο :"Αμετανόητος ο 27χρονος διαρρήκτης πρακτορείων του ΟΠΑΠ"  στην Πηγή:www.dimokratiki.gr

SaS… Η επόμενη γενιά στατιστικών Master Bet στα πρακτορεία ΟΠΑΠ !!!

Το SaS έρχεται να ζωντανέψει το ενδιαφέρον των παιχτών για τα παιχνίδια ΚΙΝΟ & ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Με το Smart Alert System η μετάδοση στατιστικών γίνεται ζωντανή εκπομπή.
Το KiNOPRO παράγει διαρκώς στοιχεία τόσο από τη συμπεριφορά των αριθμών και κληρώσεων όσο και από τα αποτελέσματα των κερδών.
Ένας "ψηφιακός speaker" αναλαμβάνει να προβάλει όλα αυτά τα στοιχεία που συμβουλεύουν τον παίχτη και βοηθούν τον πράκτορα να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία στο πρακτορείο του.

Ειδικοί αλγόριθμοι που έχει αναπτύξει η εταιρεία μας αναλαμβάνουν ανάλογα με τη συμπεριφορά του παιχνιδιού κάθε χρονική στιγμή να αναλύουν τα δεδομένα και να επιλέγουν τα κατάλληλα μηνύματα και με αυτά να μιλούν στον παίχτη ζωντανά ώστε να δείχνουν ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει το παιχνίδι του ευχαριστημένος.

Στόχος του SaS είναι να τονώσει το παιχτικό ενδιαφέρον ανανεώνοντας την ελπίδα και την πίστη του παίχτη στα παιχνίδια.

Στιγμιότυπο 2018-11-09, 11.22.03 πμ.png

Στην εποχή μας η τάση είναι οι αγορές και συναλλαγές να γίνονται μέσω ίντερνετ με αποτέλεσμα τα φυσικά σημεία να υφίστανται μεγάλη πίεση από τη διαρροή πελατών.

Το πρακτορείο πρέπει να ανακόψει αυτή την τάση που φυλλοροεί τους πελάτες του. Για να το κάνει αυτό πρέπει:

 • Να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία υπέρ του αφού εξαιτίας της χάνει πελάτες
 • Να αναδείξει τα μοναδικά δυνατά χαρακτηριστικά που έχει το φυσικό σημείο π.χ. την έμφυτη ανάγκη που έχει ο άνθρωπος για επικοινωνία και κοινωνική συναναστροφή
 • Να προσαρμόσει τα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει στις ανάγκες του πρακτορείου του

Το κάθε πρακτορείο είναι μοναδικό όσο ομοιόμορφο και αν είναι με τα υπόλοιπα.

Έχει μοναδικό πράκτορα, μοναδικούς και ιδιαίτερους πελάτες, επηρεάζεται από την τοποθεσία που βρίσκεται, τις συνήθειες, την κουλτούρα, την κοινωνική και οικονομική κατάσταση της περιοχής.

Ποιος άλλος εκτός από τον πράκτορα γνωρίζει καλύτερα τις ανάγκες των παικτών που βρίσκονται μέσα στο πρακτορείο του?

Η σκέψη και το αυτονόητο είναι να δώσεις στον πράκτορα τη δύναμη και τα μέσα ώστε να βοηθηθεί να κάνει αυτός το παιχνίδι στο χώρο που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. 
Έτσι, αφενός δε φεύγει από τη γραμμή της εμπορικής πολιτικής και αφετέρου φέρνει τα βέλτιστα αποτελέσματα στην απόδοσή και στις πωλήσεις του, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πρακτορείου, των πελατών και της περιοχής.

Οι εφαρμογές Master Bet μπαίνοντας στην επόμενη γενιά επεξεργασίας, μετάδοσης και προβολής στατιστικών στα παιχνίδια της ΟΠΑΠ, δημιουργεί τα μοναδικά εργαλεία για τον πράκτορα ώστε αυτός να δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες του.Στιγμιότυπο 2018-11-09, 11.22.44 πμ.png

Μία από τις διαφορές των εφαρμογών Master Bet είναι ότι εκτός από την προσαρμογή των μηνυμάτων ανάλογα με τη συμπεριφορά των παιχνιδιών, αυτές προσαρμόζονται απόλυτα στο πρακτορείο και στον πράκτορα.
Έτσι σχεδιάσαμε τις νέες λειτουργίες ώστε να δείχνουν όλα τα στοιχεία στον πράκτορα χωρίς κόπο, με ευκολία και ασφάλεια.

Ο πράκτορας προσαρμόζει τις προβολές στατιστικών και πληροφοριών στο πρακτορείο του χωρίς να διαφοροποιείται από τη γενική εμπορική πολιτική αλλά ταυτόχρονα να διαφέρει αισθητά από τα άλλα πρακτορεία και φυσικά να δημιουργεί όλους αυτούς τους λόγους που ένας παίχτης θα τον προτιμάει μόνιμα και δε θα τον αλλάζει.

Με τις εφαρμογές Master Bet και τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες, παρέχουμε στον πράκτορα τα εργαλεία με τα οποία θα δημιουργήσει μοναδικό περιβάλλον στο κατάστημά του, θα κρατήσει τους παίχτες στο πρακτορείο του και φυσικά θα αυξήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη του.

Με τις εφαρμογές Master Bet δίνουμε τη δυνατότητα στον πράκτορα να γίνει πρωταγωνιστής στο πρακτορεία του και να δείξει στους παίχτες πως


«Το πραγματικό παιχνίδι είναι ΜΟΝΟ σε ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ»

www.masterbet.info

Με ταχύ ρυθμό προχωρά η αναδιάταξη της αγοράς στον καζίνο στην Ελλάδα

Με ταχύ ρυθμό προχωρά η αναδιάταξη της αγοράς στον καζίνο στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των ρυθμιστικών παρεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία της κυβέρνησης το προηγούμενο διάστημα.

Οι εξελίξεις την περίοδο αυτή δείχνουν να αφορούν τους δύο κύρια μέτωπα της αγοράς, το διαγωνισμό παραχώρησης άδειας λειτουργίας καζίνο στο Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, με τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα Integrated Resort Casinos (IRC) στην Ευρώπη, και τη μετεγκατάσταση του Καζίνο Πάρνηθας στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Πρόκειται, σύμφωνα με γνώστες του χώρου, για τους δύο βασικούς πόλους γύρω από τους οποίους θα διαμορφωθεί η εγχώρια αγορά των καζίνο για τα επόμενα χρόνια.

Στο μέτωπο του Ελληνικού, όπως έχει αναφέρει το Capital.gr, η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη από τους συμβούλους του διαγωνισμού, σε συνεργασία με την ΕΕΕΠ και το ΥΠΟΙΚ.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού παραχώρησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καζίνο στο Ελληνικό αναμένεται ευθύς μόλις συναποφασιστεί η εμπορική πολιτική του σχήματος των επενδυτών που υλοποιούν το project.

Πρόκειται ουσιαστικά για το ετήσιο κόστος που θα καταβάλει ο ανάδοχος της άδεις του καζίνο για τη διάρκεια της παραχώρησης, 20 έως 30 χρόνια.

Το συνολικό κόστος που θα κληθεί να καταβάλλει ο operator αποτελεί συνάρτηση παραγόντων όπως το κόστος της επένδυσης, το ύψος των μισθωμάτων που θα εισπράττει η κοινοπραξία των επενδυτών, το κόστος παραχώρησης της άδειας που παραχωρεί το Δημόσιο και της επιβάρυνσης από τους φόρους που θα καταβάλλονται στο κράτος (8% ή 12% και σε τοπική αυτοδιοίκηση (2%).

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σύνθετη άσκηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα καθορίσει ποιοι τελικά θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό για την παραχώρηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό.

Οι μέχρι σήμερα πληροφορίες αναφέρουν πως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θεωρούν ιδιαίτερα υψηλό το συνολικό κόστος της επένδυσης που καλούνται να υλοποιήσουν. Οι προσδοκίες τόσο από το Δημόσιο (για την παραχώρηση της άδειας) και από τους επενδυτές που υλοποιούν το project στο Ελληνικό είναι υψηλές.

Την περίοδο αυτή βρίσκονται σε εξέλιξη διάφορες διεργασίες που αφορούν τις προϋποθέσεις που θέτει το σχήμα υπό τη Lamda Development. Ως γνωστόν, μεταξύ των αρχικά ενδιαφερόμενων περιλαμβάνονται ο όμιλος Genting Group, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου βρίσκεται το περίφημο Resorts World Sentosa στη Σιγκαπούρη, η Hard Rock International, η Ceasars Entertainment Coproration, η Mohegan Gaming Entertainment, ο γαλλικός όμιλος Groupe Barriere και άλλα funds.

Στο Μαρούσι η μετεγκατάσταση του Μον Παρνές

 

Σε διαδικασία μεταφοράς του σε ακίνητο στο Μαρούσι, με στόχο τη δημιουργία ενός casino entertainment complex, βρίσκεται το Καζίνο Πάρνηθας (Μοντ Παρνές).

Οι μετοχικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Καλοκαίρι, με την είσοδο της Intralot στο σχήμα, δείχνουν να έχουν επιταχύνει τις εξελίξεις, με το ζήτημα της μετεγκατάστασης να βρίσκεται στο προπαρασκευαστικό σκέλος των μελετών για την σχετική αδειοδότηση.

Σημειώνεται πως η Intralot απέκτησε (μέσω της θυγατρικής Intralot Global Holdings BV) έναντι 6,75 εκατ.ευρώ, το 50% της "KARENIA ENTERPRISES COMPANY LIMITED", η οποία συμμετέχει με ποσοστό 30% στην εταιρεία "Athens Resort Casino Α.Ε. Συμμετοχών", που με τη σειρά της κατέχει το 51% της "Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας Α.Ε." (το υπόλοιπο 49% ανήκει στην ΕΤΑΔ).

Το ακίνητο που έχει επιλεγεί είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό πως πρόκειται για το Κτήμα Δηλαβέρη, που βρίσκεται στην ιδιοκτησία ενός από τους επιχειρηματικούς ομίλους που μετέχουν στο project. Το 40 στρεμμάτων ακίνητο βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Σπύρου Λούη και Κηφισίας, σε κοντινή απόσταση από το Golden Hall.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της "Αυγής", η εταιρεία αιτήθηκε την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) για την εγκατάσταση του καζίνου, η οποία θα συζητηθεί στις 16 Νοεμβρίου.

Με βάση τη ρύθμιση για τη μετεγκατάσταση του Καζίνο Πάρνηθας, θα υλοποιηθεί επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ που θα πραγματοποιήσει η Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας (στην οποία το 51% ανήκει στην Athens Resort Casino και το 49% στην ΕΤΑΔ) για τη τη δημιουργία ενός Το casino entertainment complex που θα περιλαμβάνει λειτουργίες ψυχαγωγίας, εστίασης, διασκέδασης και πολιτισμού.

Το 2017 το Μοντ Παρνές εμφάνισε ακαθάριστο τζίρο από στοιχηματισμό στα 523 εκατ. ευρώ (αμετάβλητος έναντι του 2016) και μικτά κέρδη (GGR) 82 εκατ. ευρώ (-4% έναντι του 2016).

 Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο  :"Έντονες διεργασίες στην αγορά των καζίνο " στην πηγή Capital.gr  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Εκδήλωση «Πάρε την τύχη στα χέρια σου – Create Before Regret» στο AlexanderCollege

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου το Alexander College οργάνωσε διάλεξη και βιωματικό εργαστήρι στην αίθουσα τελετών του Κολεγίου στη Λάρνακα, με θέμα «Πάρε την τύχη στα χέρια σου – Create Before Regret». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια προγράμματος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και του Οργανισμού Νεολαίας και με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας και της Ομοσπονδίας Συνδέσμου Γονέων Μέσης και Τεχνικής εκπαίδευσης Λάρνακας.

Ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Alexander Κώστας Χριστοδουλίδης, τόνισε ότι «ο συνολικός σχεδιασμός του εγχειρήματος μας περιλαμβάνει την εκπόνηση ποσοτικής έρευνας ανάμεσα σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Μια προηγούμενη πολύ σοβαρή έρευνα που εκτελέστηκε για λογαριασμό της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων κατέληγε ότι «συμπτώματα πιθανής προβληματικής συμπεριφοράς παρουσιάζει το 13% των παικτών, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 6% κατατάσσεται στην κατηγορία των προβληματικών/παθολογικών παικτών». Η δική μας έρευνα μελέτησε ένα παρεμφερές θέμα που αφορά τις αντιλήψεις των νέων. Το πιο βασικό της ερώτημα ήταν εάν οι ερωτώμενοι γνωρίζουν φίλους ή συγγενείς που θεωρούν ότι έχουν εθιστεί σε τυχερά παιχνίδια. Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας μας δείχνουν ότι ένα ποσοστό κοντά στο 50% απαντά ότι έχει φίλους ή συγγενείς που οι ίδιοι θεωρούν ότι έχουν εθιστεί σε τυχερά παιχνίδια. Πρόκειται ασφαλώς για ένα καινούριο δεδομένο που δεν μπορεί να αποτελεί απλά στατιστική. Χρειάζεται να αποτελέσει ένα δείκτη για χάραξη πολιτικής πρόληψης.»

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λάρνακας, κ. Ανδρέας Βύρας, αφού ανέφερε τους κινδύνους που προκύπτουν από τον εθισμό στη στοιχηματική δραστηριότητα, τόνισε πως όλοι μαζί κράτος και κοινωνία, οικογένεια και εκπαίδευση πρέπει να συμβάλουν στη δημιουργία μιας κουλτούρας υπευθυνότητας. Επίσης ο κ. Βύρας χαιρέτισε την δουλεία του Ερευνητικού Κέντρου Alexander καθώς μέσω της προωθείται η κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Επαρχίας της Λάρνακας.

Ο κ. Χρίστος Χαϊλής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παιδεία, αναφέροντας ότι είναι μια δίοδος που θα οδηγήσει στη μείωση των αυξημένων περιστατικών εθισμού.

Στη συνέχεια ακολούθησαν διαλέξεις από τους Δρ Νίκο Καρφάκη, τη Δρ Παυλίνα Αντωνίου Συμβουλευτική Ψυχολόγο και την Πετρούλα Χατζηφώτη, Κλινική Ψυχολόγο στα Κέντρα Πρόληψης Μεσόγειος και Κλινικής Βερεσιέ.

Ο Δρ Νίκος Καρφάκης αφού πρώτα έκανε μια εισαγωγή για την ιστορία του στοιχηματισμού μίλησε για τα οικονομικά της προβληματικής ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια και για τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα που εγείρονται.

Η Δρ Παυλίνα Αντωνίου τόνισε ότι η αλληλεπίδραση μεταξύ ατομικών παραγόντων και του κοινωνικού και οικογενειακού περιβάλλοντος είναι η κύρια αιτία που οδηγεί σε παθολογική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις συνέπειες του εθισμού και έλαβαν γνώση για να αναγνωρίζουν σημάδια εξάρτησης και να στηρίζουν εξαρτημένους παίχτες.

Τέλος, η κα. Πετρούλα Χατζηφώτη μέσα από την παρουσίαση περιπτωσιολογικής μελέτης έδειξε στην πράξη τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν άτομα που είναι εθισμένα στη στοιχηματική δραστηριότητα και πόσο σημαντική είναι η κατάλληλη στήριξη για να θεραπευτούν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με βιωματικό εργαστήρι στο οποίο συμμετείχαν μέλη της Φοιτητικής Κοινότητας του Alexander College. Το βιωματικό εργαστήρι ήταν εξαιρετικής σημασίας αφού οι εκπαιδευόμενοι μέσα από διάφορα σενάρια έδωσαν τις δικές τους λύσεις και συμβουλές υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών τους Δρ Παυλίνας Αντωνίου και Πετρούλας Χατζηφώτη.

Πώς το νησάκι Μακάου κατάφερε να «φτιάξει» τους πλουσιότερους πολίτες του κόσμου !!!

Το νησί Μακάου είναι γνωστό και ως η κινεζική απάντηση στο Λας Βέγκας, υπήρξε πορτογαλική αποικία  που πέρασε στην κυριότητα την Κίνας το 1999 και έχει 650.000 κατοίκους. Βασικά όμως, και πέρα από όλα αυτά, το Μακάου είναι ένα από τα πλουσιότερα μέρη του κόσμου.

Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναμένεται να ξεπεράσει το Κατάρ το 2020 ως το μέρος με το υψηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα.

Αν και το χωρίζουν μόλις 40 μίλια από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάου είναι ειδική διοικητική περιφέρεια, πράγμα του εξασφαλίζει ξεχωριστούς κανόνες και οικονομικές ελευθερίες από την υπόλοιπη Κίνα.

Με τα χρόνια, το Μακάου έχει γίνει hotspot για την ελίτ της Κίνας: Τα έσοδα από τυχερά παιχνίδια είναι πέντε φορές υψηλότερα από αυτά του Λας Βέγκας. Τα έσοδα από τα 33 καζίνο του νησιού ολοένα και αυξάνονται, και η οικονομία του συνεχίζει να ανθεί καθώς πολίτες από την ηπειρωτική Κίνα άρχισαν να γίνονται όλο και πλούσιοι λόγω της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας και το επισκέπτονται ολοένα και περισσότερο μετά το 2003, χρονολογία που οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί της χώρας χαλάρωσαν.

Μέχρι το 2020, το ετήσιο κατά κεφαλήν εισόδημα του Μακάου θα φτάσει τα 143.000 δολάρια ανά άτομο, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Αυτή είναι η χρονιά-ορόσημο που το Μακάου θα ξεπεράσει το μέσο ετήσιο εισόδημα των πολιτών του Κατάρ, που ανέρχεται σε 139.000 δολάρια και το αντίστοιχο του Λουξεμβούργου, που ανέρχεται σε 118.000 δολάρια.

Αλυσίδες καζίνο και ξενοδοχείων που δραστηριοποιούνται τόσο στο Λας Βέγκας όσο και στο Μακάου, όπως οι Las Vegas Sands και Wynn Resorts, βλέπουν ότι το 70% των κερδών τους προέρχεται πλέον από την κινέζικη πόλη και όχι από τον αμερικανικό παράδεισο του gambling, όπως αναφέρει το CNBC.

FRÉDÉRIC SOLTAN VIA GETTY IMAGES

 Η ιστορία του νησιού

Κατά τη δυναστεία των Μινγκ, το νησί κατοικήθηκε από ψαράδες, αλλά δεν αναπτύχθηκε ιδιαίτερα παρά μετά την άφιξη των Πορτογάλων το 16ο αιώνα, που ξεκίνησαν να το εκμεταλλεύονται εμπορικά μέχρι να το καταστήσουν ως την παλιότερη ευρωπαϊκή αποικία στην Κίνα.

Τα φαγητά στο Μακάου αποτελούν ένα μίγμα καντονέζικης και πορτογαλικής κουζίνας, αφού πολλά πιάτα προέρχονται από τη μίξη τοπικών μπαχαρικών που χρησιμοποίησαν οι Πορτογάλοι για να αναπαράγουν την τοπική τους κουζίνα στην Κίνα.

Άγρια ομορφιά

Το Μακάου είναι ένας πραγματικός τροπικός παράδεισος από πλευράς κλίματος, καθώς βρίσκεται στα νότια του τροπικού του Καρκίνου, με θερινές βροχές και υγρούς ανέμους. Οι παραλίες του είναι τροπικές με τιρκουάζ νερά, ενώ η βλάστηση, τι άλλο θα μπορούσε να ήταν παρά τροπική και αυτή... Το φυσικό τοπίο άλλωστε, του δίνει ένα ακόμα αβαντάζ έναντι του Λας Βέγκας, που είναι χτισμένο καταμεσής της ερήμου.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Πώς το νησάκι Μακάου κατάφερε να «φτιάξει» τους πλουσιότερους πολίτες του κόσμου  "  στην πηγή :" https://www.huffingtonpost.gr/

Ενας ιδιοφυής «απατεώνας»: Ξεχαρβάλωσε τον αλγόριθμο του Λόττο 4 φορές !!!

Oι πιθανότητες να χάσει κάποιος τη ζωή του από επίθεση καρχαρία έχει υπολογιστεί ότι είναι μία στις περίπου 3.750.000. Αρκετά πιο πιθανό από το να κερδίσει στη λοταρία των ΗΠΑ, το γνωστό Powerball, όταν έχει σημειωθεί τζακ ποτ. Το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει θεωρητικά πιθανότητες μία προς 175.000.000.

Για αυτό και οι Αρχές της Βιρτζίνια βρέθηκαν προ εκπλήξεως έως… παράνοιας, όταν διαπίστωσαν ότι στο τζακ ποτ των 27 εκατομμυρίων δολαρίων το 1992, ο μοναδικός νικητής είχε σαρώσει σε όλες τις κατηγορίες. Είχε κερδίσει επιπλέον 6 φορές στη δεύτερη κατηγορία νικητών, 132 στην τρίτη και 135 μικρότερης απόδοσης θέσεις, ποσά που στο σύνολό τους έφταναν τις επιπλέον 900 χιλιάδες δολάρια!

Υπερτυχερός; Όχι, σε καμία περίπτωση. Όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, ο άνθρωπος αυτός δεν ήταν καν τζογαδόρος. Η νίκη του είχε οικοδομηθεί πάνω σε έναν μαθηματικό τύπο και σε μια πρωτόγνωρη ιστορία στα χρονικά της λοταρίας.

Ήταν ο ιθύνων νους ενός δικτύου διεθνών επενδυτών, δεκάδων ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών, που είχε εγγυηθεί την επιτυχία στο εν λόγω τζακ ποτ. Πολύ απλά, διότι ο Στεφάν Μαντέλ είχε παίξει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς…

Πρόκειται για έναν Ρουμάνο μαθηματικό, που δεν συμβιβάστηκε με τη μιζέρια και τη φτώχεια του κομμουνιστικού καθεστώτος. Ανήσυχος καθώς ήταν και με μηνιαίο μισθό 360 λέι (που αντιστοιχούν σε σημερινά 77 ευρώ) ως λογιστής σε συνεταιρισμό μεταλλείων, αναζητούσε τρόπους να αυξήσει το εισόδημα του τη δεκαετία του ’60.

Έπεσε με τα μούτρα στην έρευνα, μελετώντας την «ακολουθία Φιμπονάτσι», με ορίζοντα να τη χρησιμοποιήσει στα τυχερά παιχνίδια κλήρωσης αριθμών. Έπειτα από χρόνια προσπαθειών, κατέληξε σε έναν αλγόριθμο επιλογής αριθμών, που του επέτρεπε να «μαντέψει» τους 6 αριθμούς του λόττο, μειώνοντας κατά πολύ τους 3.838.380 συνδυασμούς, που αντιστοιχούν σε μια λοταρία 40 αριθμών.   

Τη φόρμουλα δεν την αποκάλυψε ποτέ. Ήταν όμως ο λόγος που κατάφερε να μεταναστεύσει με την οικογένεια του από τη Ρουμανία. Συγκεντρώνοντας ένα μικρό κεφάλαιο μαζί με μερικούς φίλους του, πήραν το ρίσκο να παίξουν όλους τους πιθανούς συνδυασμούς που «έβγαζε» ο αλγόριθμος του. Το μίνιμουμ ήταν να πιάσουν 5 αριθμούς, με τη βοήθεια της τύχης όμως έπιασαν και τους έξι, κερδίζοντας περίπου 17.000 ευρώ.

Ο Μαντέλ πήρε το μερτικό του και δεν το σκέφτηκε στιγμή. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο του θα μπορούσε να εφαρμοστεί με επιτυχία μόνο σε μια καπιταλιστική χώρα. Η μετεγκατάσταση στην Αυστραλία σήμαινε ότι πλέον μπορούσε να συναλλάσσεται ελεύθερα με τις χώρες της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και να έχει πρόσβαση στο σύστημα τυχερών κληρώσεων της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Μαντέλ εξασφάλισε το ζην βρίσκοντας δουλειά στην Αυστραλία ως ασφαλιστής και έβαλε πλώρη για το ευ ζην. Έστησε ένα είδος επιχείρησης με αντικείμενο τις λοταρίες,βασιζόμενος στο δεδομένο ότι με τη δική του μέθοδο το κόστος του να παίξεις όλους τους συνδυασμούς ήταν σημαντικό χαμηλότερο από το πιθανό κέρδος στις περιπτώσεις κάποιων τζακ ποτ.

Δεν είχε βέβαια ούτε τα απαραίτητα κεφάλαια, ούτε το χρόνο για να συμπληρώσει και να παίξει τόσα πολλά δελτία. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ένα είδος «συνδικάτου κληρώσεων». Κατάφερε να πείσει εκατοντάδες επενδυτές να συμμετάσχουν στο σχέδιο του και ακολούθως αυτοματοποίησε το σύστημα του, που έως τότε ήταν χειρωνακτικό και είχε σοβαρές πιθανότητες λάθους. Νοίκιασε ένα διαμέρισμα, το οποίο γέμισε με υπολογιστές και εκτυπωτές, προκειμένου να υπολογίζει και να τυπώνει όλους τους πιθανούς συνδυασμούς με ακρίβεια.

Όλα ήταν έτοιμα, το μόνο που απέμενε ήταν να δημιουργηθεί κάποιο μεγάλο τζακ ποτ. Χρειαζόταν απλώς υπομονή. Οι ευκαιρίες προέκυψαν σωρηδόν. Ο Μαντέλ και οι συνεργάτες του κέρδισαν συνολικά 12 κληρώσεις σε Αυστραλία και Μεγάλη Βρετανία!

Και αυτό παρότι από κάποιο χρονικό σημείο και έπειτα οι Αρχές προσπαθούσαν να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού, έχοντας αντιληφθεί τι συμβαίνει: ότι πίσω απ’ όλες αυτές τις επιτυχίες κρυβόταν κάποιος που αγόραζε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς.

Η δραστηριότητα του μέσω αυτής της ιδιότυπης «εταιρίας» ήταν απόλυτα νόμιμη και το κράτος αναγκάστηκε να νομοθετήσει μέτρα για να την καταστήσει «παράνομη». Στο νόμο που απαγόρευε σε ένα άτομο να «αγοράσει» όλες τις πιθανότητες μιας κλήρωσης, ο Μαντέλ «απάντησε» βρίσκοντας πέντε συνεταίρους.

Όταν απαγορεύτηκε και σε ομάδες ατόμων να αγοράζουν όλα τα δελτία μιας κλήρωσης, ο Ρουμάνος μαθηματικός σύστησε εταιρία. Μετά τη 12η νίκη του όμως απαγορεύτηκε και η κατ’ οίκων εκτύπωση δελτίων. Έως τότε οι παίκτες μπορούσαν να τυπώνουν τα δελτία από τους υπολογιστές στο σπίτι τους. Ο Μαντέλ βεβαιώθηκε ότι δεν τον σήκωνε άλλο το… κλίμα στην Αυστραλία.

 

Έπρεπε να μεταφέρει το σύστημα του σε μια πιο «φιλική» για την επένδυση του χώρα. Ίσως και πιο κερδοφόρα, διότι μετά την διανομή των κερδών στους συμμετέχοντες, τους φόρους και το κόστος αγοράς των δελτίων, τα ποσά που κέρδιζε δεν ήταν υπέρογκα. Για παράδειγμα, από μία νίκη 1,3 εκατ. δολαρίων το 1987, εκείνος πήρε τελικά περί τις 100.000 δολάρια.

Επόμενος προορισμός του Μαντέλ ήταν οι ΗΠΑ. Έπρεπε όμως να βρει σε ποια πολιτεία θα μπορούσε να εγκαταστήσει τη «φάμπρικα» του με τους καλύτερους δυνατούς όρους. Μετά από ενδελεχή έρευνα κατέληξε στο ότι η λοταρία της Βιρτζίνια ήταν η ιδανική περίπτωση: δυνατότητα εκτύπωσης δελτίου από το σπίτι, μόνο 7,1 εκατομμύρια συνδυασμοί (έναντι 25 εκατομμυρίων που είχαν άλλα παιχνίδια) και χαμηλό κόστος, με μόνο ένα δολάριο ανά δελτίο.

Οι επιτυχίες του τον είχαν κάνει διάσημο στην Αυστραλία κι έτσι έπεισε μετά ευκολίας 2.500 Αυστραλούς να επενδύσουν από περίπου 4.000 δολάρια έκαστος στην εταιρία – τραστ που δημιούργησε. Ο ίδιος έμεινε στο Σίδνεϊ για να συντονίζει από εκεί την επιχείρηση.

Αφού συγκέντρωσε με συνοπτικές διαδικασίες 9 εκατομμύρια δολάρια, προσέλαβε υπαλλήλους για να χειρίζονται τους δεκάδες υπολογιστές και εκτυπωτές που αγόρασε, στην υπηρεσία του μεγάλου «κόλπου». Μέσα σε τρεις μήνες τυπώθηκαν σε δελτία όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί της λοταρίας της Βιρτζίνια, συνολικά 7,1 εκατομμύρια δελτία! Το κόστος αποστολής τους στις ΗΠΑ έφτασε τα 60.000 δολάρια.

Τα δελτία αποθηκεύτηκαν στη Βιρτζίνια – έτοιμα να κατατεθούν σε εξουσιοδοτημένα καταστήματα για να συμμετάσχουν στην κλήρωση. Ο Μαντέλ περίμενε πια να δημιουργηθεί ένα μεγάλο τζακ ποτ για να τα «ρίξει» στη μάχη. Και αυτό συνέβη το Φεβρουάριο του 1992.

Το Powerball της Βιρτζίνια κλήρωνε 27 εκατ. δολάρια. Ο Μαντέλ έδωσε την εντολή, αλλά του είχε διαφύγει μια… λεπτομέρεια. Ο διαθέσιμος χρόνος ήταν μόνο 72 ώρες. Οι άνθρωποί του έπρεπε να καταθέσουν 7,1 εκατομμύρια δελτία, που θα πλήρωναν από τις εκατοντάδες ταχυδρομικές επιταγές που τους είχε στείλει.

Οι 35 κούριερ που επιστρατεύτηκαν επισκέφθηκαν 125 βενζινάδικα και σούπερ μάρκετ, όπου κατέθεταν δελτία αξίας χιλιάδων δολαρίων τη φορά, αφήνοντας άναυδους τους υπαλλήλους. Λίγες ώρες πριν την κλήρωση, πολλά καταστήματα ξέμειναν από δελτία και έτσι περίπου ένα εκατομμύριο συνδυασμοί-δελτία του Μαντέλ έμειναν εκτός κλήρωσης.

Μικρό το κακό ωστόσο. Έστω και χωρίς αυτά, o Μαντέλ κέρδισε το Powerball. Για καλή του τύχη μάλιστα, ήταν ο μοναδικός νικητής που σημαίνει ότι δεν μοιράστηκε το ποσό. Μαζί με τις μικρότερες κατηγορίες κερδών, η «εταιρία λόττο» κέρδισε συνολικά περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια!

Το ποσό θα μοιραζόταν σε 20 ετήσιες δόσεις, αλλά οι Αρχές της Βιρτζίνια προσπάθησαν να βάλουν τρικλοποδιές στον Μαντέλ, θεωρώντας ανήθικο τον τρόπο του. O τοπικός Τύπος έγραφε τότε για το «μυστηριώδες συνδικάτο της Αυστραλίας, που επένδυσε 5 εκατ. δολάρια στο μεγάλο τζακ ποτ».

Ξεψαχνίζοντας τις διατάξεις της Κρατικής Λοταρίας της Βιρτζίνια, ανακάλυψαν ότι ένα δελτίο θεωρείται νόμιμο μόνο όταν o παίκτης πληρώσει για αυτό στο εξουσιοδοτημένο κατάστημα από το οποίο το προμηθεύτηκε. Τα δελτία του Μαντέλ είχαν φτάσει συμπληρωμένα στα καταστήματα κι έτσι τέθηκε θέμα για την εγκυρότητά τους.

Κατά την τετραετή δικαστική διαμάχη που ακολούθησε, ο Μαντέλ πέρασε από το μικροσκόπιο 14 διεθνών οργανισμών όπως η CIA και το FBI. Εν τέλει πρυτάνευσε η λογική και οι… δικηγόροι του πιο λελογισμένου «τζογαδόρου» της ιστορίας. Από τη στιγμή που τα δελτία επιτράπηκε να συμμετάσχουν, θα έπρεπε και να θεωρηθούν έγκυρα.

Ο Μαντέλ δικαιώθηκε το 1996, αλλά ήταν τότε που λοξοδρόμησε. Πούλησε τα 20 εκατομμύρια που θα έπαιρνε σε δόσεις από τη νίκη σε μια ασφαλιστική εταιρία, για 14 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα εκ των οποίων κατέληξαν σε λογαριασμό του στο Χονγκ Κονγκ.

Οι επενδυτές πήρα πίσω μόνο 1.400 δολάρια, βρέθηκαν δηλαδή και με χασούρα περίπου 2.500 δολαρίων. Το τελευταίο mail τους το είχε στείλει το 1994 και ουσιαστικά προλόγιζε τα μελλούμενα. «Αυτό που είχαμε υπολογίσει άλλαξε. Ίσως να μην είναι καλή επένδυση τώρα…».

Πριν ακόμα εισπράξει το ζεστό χρήμα, ο Μαντέλ προσπάθησε ανεπιτυχώς να στήσει μια ασφαλιστική εταιρία και μια εταιρία λόττο στο Γιβραλτάρ, με αποτέλεσμα να κυρήξει πτώχευση το 1995.

Εβραίος καθώς ήταν στην καταγωγή, επιχείρησε ακολούθως να επαναλάβει το κόλπο της Βιρτζίνια στο Ισραήλ. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι από τους παλιούς «συνοδοιπόρους» του τού την είχαν στημένη. Καταγγέλοντάς τον για μη απόδοση πιθανοτήτων και κερδών, τον έσυραν στα δικαστήρια και ο Μαντέλ φυλακίστηκε στο Ισραήλ για 20 μήνες.

«Θύμα» της απληστίας του, αλλά διδαγμένος από το πάθημα του. Αφότου αποφυλακίστηκε, φρόντισε να μείνει μακριά από τα φώτα των επενδύσεων και κατά συνέπεια της δημοσιότητας. Φημολογείται ότι απολαμβάνει κάπου τους καρπούς της ιδιοφυΐας και των… καταθέσεων του στο Χονγκ Κονγκ.

Ο ίδιος δηλώνει πια κάτοικος του εξωτικού Βανουάτου στο νότιο Ειρηνικό, του οποίου έχει λάβει μάλιστα την υπηκοότητα!

Και μάλλον κάπως έτσι, αραχτός στη θέα του αρχιπέλαγους, δεν πρόκειται ποτέ να μας πει αν όλη αυτή, η κολοσσιαία σε χρόνο, κόπο και οργάνωση, επιχείρηση, αποσκοπούσε εξ’ αρχής στο να γίνει εκατομμυριούχος, εξαπατώντας μερικές εκατοντάδες ανυποψίαστους επενδυτές…

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Ενας ιδιοφυής «απατεώνας»: Ξεχαρβάλωσε τον αλγόριθμο του Λόττο 4 φορές (βίντεο)" στην πηγή : https://www.pronews.gr/

Υπάλληλοι γραφείου από εταιρία για λογαριασμό της ΟΠΑΠ !

Η CQS S.A.,  ηγέτιδα ελληνική εταιρεία στην παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πελατειακών σχέσεων, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον ΟΠΑΠ, αναζητά :

Υπάλληλους Γραφείου

4ωρη πενθήμερη απασχόληση Δευτέρα έως Παρασκευή με πρωινές και απογευματινές βάρδιες

Οι κάτοχοι των θέσεων θα συμμετέχουν σε ενέργειες διασφάλισης της ικανοποίησης των πελατών του ΟΠΑΠ, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Απαραίτητα Προσόντα:

 • Απολυτήριο Λυκείου
 • Ανεπτυγμένη ικανότητα επικοινωνίας & πελατοκεντρική αντίληψη
 • Άριστη χρήση Η/Υ σε περιβάλλον Windows
 • Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής Γλώσσας
 • Αίσθημα ευθύνης κατά τη διαχείριση ευαίσθητων πληροφοριών

Η Εταιρία προσφέρει:

 • Σταθερό μηνιαίο μισθό (με όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις και ασφαλιστική κάλυψη)
 • Ολοκληρωμένη εισαγωγική εκπαίδευση και καθοδήγηση από ικανά στελέχη
 • Δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης
 • Άριστο περιβάλλον εργασίας
 • Εύκολη πρόσβαση (3’ από τη στάση του Ηλεκτρικού Σταθμού Νέας Ιωνίας)

Διαβάστε όλη το αρθρο με τίτλο ¨"Υπάλληλοι γραφείου για λογαριασμό του ΟΠΑΠ !" στην πηγή : https://www.kariera.gr

Κυρία ανάκριση για φοροδιαφυγή στο καζίνο της Ρόδου.

Για αύριο έχουν κληθεί σε απολογία ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και πιθανότατα θα ζητήσουν νέα προθεσμία, δύο εντεταλμένοι της «Καζίνο Ρόδου ΑΕ» που διώκονται για κακουργηματική φοροδιαφυγή.
Η έρευνα κινήθηκε μετά την ολοκλήρωση τακτικού φορολογικού ελέγχου, που διενεργήθηκε στις οικονομικές χρήσεις των ετών 2007 έως 2011 και την έκδοση έκθεσης ελέγχου με την οποία εντέλλεται να καταβάλει στο Ελληνικό Δημόσιο 8,5 εκατ. ευρώ περίπου, η εταιρεία Καζίνο Ρόδου ΑΕ.
Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων είχε υποβάλει αρμοδίως στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δύο μηνυτήριες αναφορές κατά ισάριθμων εκπροσώπων της εταιρείας και ζητά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του, για ανακριβή υποβολή ΦΠΑ το οικονομικό έτος 2011, το ύψος της οποίας έχει προσδιορίσει στις 230.000 ευρώ περίπου.
Η εταιρεία, όπως έγραψε η «δημοκρατική», εξέφρασε επιφυλάξεις για την ορθότητα των διαλαμβανομένων στην έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και ανέθεσε σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών την υποβολή προσφυγής στα αρμόδια Διοικητικά Δικαστήρια.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο έλεγχος του Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ. της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, διαπίστωσε μεταξύ άλλων διαφορές στον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων συνολικού ύψους 1.450.000 ευρώ περίπου.
Οι διαφορές προέκυψαν συγκεκριμένα διότι ο έλεγχος έκρινε δαπάνες της εταιρείας μη παραγωγικές.
Οι λογιστικές διαφορές του ελέγχου ανέρχονται συγκεκριμένα στο ποσό των 6,9 εκατ. ευρώ περίπου για την ελεγχόμενη περίοδο.
Η διαφορά του ΦΠΑ που προσδιορίστηκε από τον νέο έλεγχο των φορολογητέων εκροών και εισροών ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 1.117.000 ευρώ περίπου.
Οι διαφορές στον ΦΠΑ προέρχονται κυρίως μετά τον νέο προσδιορισμό της αξίας αγαθών και υπηρεσιών που παρείχε δωρεάν η εταιρεία σε πελάτες της.
Όπως ξανάγραψε η «δημοκρατική», οι επιθεωρητές δεν αναγνώρισαν ως έξοδα, που εκπίπτουν, δαπάνες για «complimentary» υπηρεσίες σε πελάτες της επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα δεν θεωρούν ότι θα έπρεπε να συμπεριληφθούν στα έξοδα της επιχείρησης οι ναυλώσεις αεροσκαφών για τη μεταφορά πελατών σε οργανωμένα γκρουπς από το Ισραήλ, η κάλυψη των εξόδων διαμονής τους ως και η μη καταβολή του αντιτίμου εισόδου τους στην επιχείρηση.
Τα έξοδα αυτά σε βάθος πενταετίας καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό του προστίμου και ήδη η εταιρεία βρίσκεται στην εξαιρετικά δύσκολη θέση να εξετάζει την αναθεώρηση του πλάνου ενίσχυσης της πελατείας της με τουρίστες από το Ισραήλ, ως και διακοπή του προγράμματος ναυλωμένων πτήσεών της.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας διαμαρτύρονται και για τον πρόσθετο λόγο ότι ανάλογα «complimentary» έξοδα έχουν αναγνωριστεί σε όμοιους φορολογικούς ελέγχους άλλων καζίνο ως νόμιμα.

 Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Κυρία ανάκριση για φοροδιαφυγή στο καζίνο της Ρόδου" Πηγή:www.dimokratiki.gr

Ανεπιθύμητο το καζίνο στο υπερφορτωμένο Μαρούσι

Δημοτική κίνηση Όλοι μαζί για το Μαρούσι! - "Μόνο δεινά μπορεί να φέρει στην καθημερινότητα των πολιτών" υποστηρίζει η κίνηση

Τη σφοδρή αντίδραση της δημοτικής κίνησης Όλοι μαζί για το Μαρούσι προκαλούν τα σχέδια για μεταφορά του καζίνου της Πάρνηθας στο Μαρούσι, στο Κτήμα Δηλαβέρη έκτασης 40 στρεμμάτων, στον χώρο που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Σπύρου Λούη και Κηφισίας απέναντι από το Golden Hall.

Σε ανακοίνωσή της, η κίνηση επισημαίνει ότι «τον Νοέμβρη του 2017 η κυβέρνηση, με νομοθετική ρύθμιση, επέτρεψε τη μεταφορά του καζίνου της Πάρνηθας εντός του Νομού Αττικής. Η ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας θορύβησε την τοπική κοινωνία για την πιθανή μετεγκατάσταση του καζίνου στο Μαρούσι και απ’ ό,τι φαίνεται όχι άδικα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εταιρεία αιτήθηκε και πιθανότατα θα λάβει την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ (Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) για την εγκατάσταση του καζίνου».

Όπως εξηγεί, «η μεταφορά του καζίνου της Πάρνηθας εντός του οικιστικού ιστού της πόλης μας είναι αυτονόητο ότι βρίσκει την τοπική κοινωνία αντίθετη, αφού έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη υπερκορεσμένο πολεοδομικά προάστιο. Είναι ανεπιθύμητο, καθώς μόνο νέα δεινά στην καθημερινότητα των κατοίκων μπορεί να φέρει. Η ύπαρξη και η λειτουργία τριών υπουργείων (υπουργείο Παιδείας, υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και κάποιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας Πρόνοιας), δύο μεγάλων εμπορικών κέντρων (Golden Hall και The Mall Athens), καθώς και πληθώρας επιχειρήσεων υπερτοπικών δραστηριοτήτων έχουν συμβάλλει ήδη στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της πόλης μας. Η εγκατάσταση καζίνου σε περιοχές που γειτνιάζουν με εκείνες που έχουν χρήση αμιγούς κατοικίας επιφέρουν περαιτέρω υποβάθμιση των περιοχών αυτών, καθώς συμβάλλουν στην όξυνση των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων».

Η μετεγκατάσταση του καζίνου στο Μαρούσι επιχειρείται μέσω Ειδικού Χωρικού Σχεδίου που κατατέθηκε από ιδιώτες (στους οποίους ανήκει η έκταση και ταυτόχρονα συμμετέχουν στην εταιρεία που διαχειρίζεται το καζίνο της Πάρνηθας) στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αλλαγή των χρήσεων γης, από πολεοδομικό κέντρο κατά το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αμαρουσίου σε χρήση τουρισμός - αναψυχή, για να «χωρέσει» το καζίνο σε ισόγειο σχεδιαζόμενου ξενοδοχείου.

Το θέμα αναμένεται να εισαχθεί στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ στη συνεδρίασή του στις 16 Νοεμβρίου. Η δημοτική κίνηση Όλοι μαζί για το Μαρούσι καλεί όλες τις τοπικές πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και τη δημοτική αρχή να ενώσουν τις δυνάμεις τους, πέρα από πολιτικές και κομματικές προσεγγίσεις, προκειμένου να εμποδίσουν την κατασκευή του καζίνου, καθώς «τα καζίνα, μεγάλα και 'μικρά', δεν έχουν θέση εντός των αστικών ιστών, δίπλα σε περιοχές κατοικίας. Ο τζόγος ως στάση ζωής και το 'όραμα' του εύκολου πλουτισμού ως διέξοδος στην οικονομική κρίση δεν μπορούν να γίνουν τα πρότυπα της νεολαίας και της κοινωνίας» καταλήγει.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :" Ανεπιθύμητο το καζίνο στο υπερφορτωμένο Μαρούσι""  στην πηγή :http://www.avgi.gr/

Οι champions της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» μας καλούν να κατεβάσουμε την εφαρμογή

ΟΙ ΟΠΑΠ Champions συμμετέχουν δυναμικά στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» για να συμβάλουν στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

 

Οι νεαροί αθλητές έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομάδα #OPAP CHAMPIONS στην εφαρμογή και, μέσω των social media, καλούν τους διαδικτυακούς τους φίλους να τους ακολουθήσουν και στην «Ομάδα Προσφοράς».

Μέσω του app, τo οποίo μπορούν όλοι να κατεβάσουν δωρεάν στο κινητό τους τηλέφωνο ή tablet (Google Play και App Store), συμμετέχουν σε δοκιμασίες, που «ξεκλειδώνουν» σταδιακά. Όσο περισσότερο παίζουν, τόσο ο ΟΠΑΠ αυξάνει το ποσό που θα προσφέρει στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων.

Δείτε τα μηνύματα των ΟΠΑΠ Champions για την «Ομάδα Προσφοράς»:

Γιώργος Καλαϊτζάκης – Καλαθοσφαίριση (ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

Απόστολος Χρήστου – Κολύμβηση/Ύπτιο

Γρηγόρης Σουβατζόγλου – Τρίαθλο

Αλέξης Ιωακειμίδης – Πυγμαχία

Κωνσταντίνος Κοτσοβός - Golf

Γαβριέλλα Χαραλαμπίδη – Tένις

Γιάννης Κυριαζής – Ακόντιο

Σεμέλη Ζαρμακούπη – Tae Kwon Do & Kick Boxing

Όποιος θέλει να γίνει μέλος της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ», αρκεί να ακολουθήσει τα εξής απλά βήματα:

 • Κατεβάζει δωρεάν την εφαρμογή
 • Παίζει στις δοκιμασίες
 • Ο ΟΠΑΠ προσφέρει

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Οι champions της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» μας καλούν να κατεβάσουμε την εφαρμογή  "  στην πηγή : https://www.sdna.gr/

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ για ΣΣΕ

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΠΑΠ. Το πρωί πραγματοποίησαν δίωρη στάση εργασίας από τις 10 π.μ. ενώ έγιναν κινητοποιήσεις στα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ, στην Αθήνα στη Λ. Αθηνών 112 και στη Θεσσαλονίκη στην Αγ. Γεωργίου 5 στην Πυλαία.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ εξέφρασε ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων Αθήνας. Αντιπροσωπεία της Διοίκησης παραβρέθηκε στην κινητοποίηση. Ο Νίκος Τζώρτζης πρόεδρος του Σωματείου, χαιρέτισε τον αγώνα των εργαζομένων του ΟΠΑΟ για υπογραφή ΣΣΕ. Τους κάλεσε να διεκδικήσουν ανάκληση όλων των απωλειών των χρόνων της κρίσης, ΣΣΕ με αυξήσεις και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους και τόνισε ότι οι καθημερινοί αγώνες στους χώρους δουλειάς πρέπει να ενωθούν σε ένα κοινό μέτωπο δυνάμεων ενάντια σε κυβέρνηση και εργοδότες, ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :" Κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ για ΣΣΕ "  στην πηγη : https://www.902.gr/

«Χτυπούσε» πρακτορεία ΟΠΑΠ και έκλεβε ξυστά λαχεία

Ο 27χρονος Έλληνας παραβίασε διαδοχικά δυο πρακτορεία του ΟΠΑΠ και έκλεψε 130 ξυστά λαχεία, αλλά εντοπίστηκε άμεσα από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και τα κλοπιμαία βρέθηκαν πάνω του

Η τύχη γύρισε την πλάτη της σε ένα νεαρό που είχε βάλει στο μάτι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στην πόλη της Ρόδου και τα παραβίαζε για να αρπάξει στιγμιαία λαχεία! Μετά από δυο διαρρήξεις σε διάστημα μιας ώρας, συνελήφθη και εξιχνιάστηκαν μια ακόμη σε πρακτορείο και μια σε εστιατόριο με λεία χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς!

Ο 27χρονος Έλληνας παραβίασε διαδοχικά δυο πρακτορεία του ΟΠΑΠ και έκλεψε 130 ξυστά λαχεία, αλλά εντοπίστηκε άμεσα από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και τα κλοπιμαία βρέθηκαν πάνω του. Έτσι, προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε ότι πριν από 15 ημέρες είχε διαρρήξει ακόμη ένα πρακτορείο του Ο.Π.Α.Π. και είχε κλέψει από ένα κατάστημα εστίασης τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί για την ενίσχυση ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος!

Σε βάρος του νεαρού διαρρήκτη σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου που του άσκησε δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα και τον παρέπεμψε να απολογηθεί στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία.
 
Διαβάστε όλο το αρθρο με τίτλο :" «Χτυπούσε» πρακτορεία ΟΠΑΠ και έκλεβε ξυστά λαχεία "  στην πηγη : https://www.protothema.gr/
Από την Admine η καμπάνια της OPAP SPORTS για το Κυπριακό Πρωτάθλημα.
 
Η ADMINE αναδείχθηκε νικήτρια σε spec που διοργάνωσε η OPAP SPORTS LTD, για το 360ᶛ επικοινωνιακό λανσάρισμα του opapbet, του νέου, καινοτόμου, καναλιού αθλητικού στοιχηματισμού μέσω αυτόματων betting terminals.

To scope της συνεργασίας, περιλαμβάνει καμπάνια λανσαρίσματος του opapbet, activations με στόχο να συστήσουν το νέο τρόπο sports betting στους Κύπριους παίκτες, το branding των ειδικών χώρων που θα διαμορφωθούν στα περισσότερα από 160 πρακτορεία της OPAP SPORTS για το νέο κανάλι στοιχηματισμού και όλη η digital στρατηγική της OPAP SPORTS.

«Πραγματικά μας τιμά η επιλογή της OPAP SPORTS. Μαζί έχουμε σχεδιάσει μια ανατρεπτική 360ᶛ στρατηγική που θα δώσει νέα δυναμική στο brand, αλλάζοντας την Κυπριακή αγορά betting», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ADMINE, Τηλέμαχος Μαυράκης.

Η συνεργασία εγκαινιάστηκε ήδη με την πρώτη καμπάνια, με αφορμή το Παγκόσμιο Κύπελλο και την δεύτερη, «Κυπριακό πρωτάθλημα» να βρίσκεται εδώ και μερικές μέρες στον αέρα. Με κεντρικό μήνυμα «Εδώ το ζεις» και με τη χρήση πρωτότυπων illustrations που δίνουν χρώμα στην επικοινωνία και διαφοροποιούνται ριζικά από τον ανταγωνισμό, η καμπάνια επικοινωνεί τη νέα εποχή που φέρνουν τα τερματικά μηχανήματα opapbet στο Κυπριακό Πρωτάθλημα, που φέτος αναμένεται πιο συναρπαστικό από ποτέ.

Η Ξένια Χατζηιωαννίδου Director της Admine Κύπρου συμπληρώνει «είμαστε ενθουσιασμένοι με τη συνεργασία μας με την OPAP SPORTS καθώς μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία σε επίπεδο στρατηγικής της επικοινωνίας και έχουμε μια κοινή προσέγγιση στη δημιουργικότητα και την καινοτομία».

Διαβάστε όλο το αρθρο με τίτλο :" Από την Admine η καμπάνια της OPAP SPORTS για το Κυπριακό Πρωτάθλημα." στην πηγή : http://www.24sports.com.cy/gr/

Ο ΟΠΑΠ επαναλανσάρει το Pamestoixima.gr

Στην πλήρη ανανέωση και τεχνολογική αναβάθμιση της πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού που έχει αναπτύξει προχώρησε ο ΟΠΑΠ.

To νέο Pamestoixima.gr βρίσκεται ήδη σε λειτουργία με στόχο να αποτελέσει μια άκρως ανταγωνιστική πρόταση για την εγχώρια διαδικτυακή στοιχηματική αγορά. Η νέα πλατφόρμα προσφέρει πλέον ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις, περισσότερες στοιχηματικές επιλογές, "έξυπνο" cashout και πλούσιο livestreaming (για το οποίο ισχύουν όροι και προϋποθέσεις). Η πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ  είναι διαθέσιμη και μέσω εφαρμογής (app) για κινητά και tablet δίνοντας τη δυνατότητα στους παίκτες να ενημερωθούν και να επιλέξουν εύκολα και γρήγορα όλες τις διαθέσιμες στοιχηματικές επιλογές, όπου και αν βρίσκονται.

Διευρύνονται αποδόσεις και στοιχηματικές επιλογές

Βασικό χαρακτηριστικό της νέας πλατφόρμας είναι οι ανταγωνιστικές αποδόσεις, οι οποίες προσφέρονται όχι μόνο πριν την έναρξη των αγώνων (pregame), αλλά και κατά τη διάρκειά τους (live). Στόχος της εταιρείας είναι να ικανοποιηθούν και οι πιο απαιτητικοί παίκτες.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΑΠ σε σχετική ανακοίνωση, στο νέο Pamestoixima.gr, oι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν ένα μεγάλο εύρος αθλητικών αναμετρήσεων μέσω livestreaming*. Η νέα πλατφόρμα του ΟΠΑΠ προσφέρει μεγάλη ποικιλία στοιχηματικών επιλογών σε αναμετρήσεις διοργανώσεων όλων των αθλημάτων από όλο τον κόσμο, καθώς και αγώνες Ε- Sports. Η νέα πλατφόρμα παρέχει, επίσης, την επιλογή της εξαργύρωσης κερδών, του γνωστού cashout. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτες μπορούν με τον πιο απλό τρόπο να εξαργυρώσουν τα στοιχήματα τους πριν τη λήξη όλων των αναμετρήσεων που έχουν επιλέξει.

Bonus πρώτου στοιχήματος

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως για πρώτη φορά το νέο Pamestoixima.gr προσφέρει bonus πρώτου στοιχήματος*, για εγγραφή είτε online, είτε μέσω καταστημάτων ΟΠΑΠ. Περαιτέρω, οι παίκτες του νέου Pamestoixima.gr μπορούν να πραγματοποιούν καταθέσεις και αναλήψεις χρημάτων, μέσω χρεωστικής, προπληρωμένης ή πιστωτικής κάρτας. Η πλατφόρμα συνεργάζεται με τις τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Alpha, Eurobank, καθώς και με άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Μάλιστα, η εγγραφή και δημιουργία λογαριασμού στο νέο Pamestoixima.gr, καθώς και η ταυτοποίηση στοιχείων και η κατάθεση χρημάτων μπορούν να πραγματοποιηθούν και στα καταστήματα  ΟΠΑΠ, διευκολύνοντας όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Για όσους εγγράφονται online, το νέο Pamestoixima.gr παρέχει τη δυνατότητα ταυτοποίησης στοιχείων ακόμα και με τη χρήση μόνο του αριθμού IBAN.

Η νέα πλατφόρμα εξασφαλίζει την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων του υπεύθυνου παιχνιδιού, παρέχοντας δυνατότητες αυτοπεριορισμού. Συγκεκριμένα, οι παίκτες μπορούν να επιλέξουν όριο κατάθεσης, όριο συμμετοχής και όριο ημερήσιων απωλειών. Επιπλέον, είναι διαθέσιμη και η δυνατότητα αυτοαποκλεισμού του παίκτη.

Ο ΟΠΑΠ αναφέρει, τέλος, πως για θέματα που αφορούν στον τρόπο εγγραφής, τοποθέτησης στοιχημάτων, ανάληψης χρημάτων από τον λογαριασμό τους κ.α., οι παίκτες μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το εξειδικευμένο προσωπικό του Pamestoixima.gr, μέσω ζωντανής συνομιλίας εντός της πλατφόρμας, email, SMS  ή μέσω της τηλεφωνικής της γραμμής 18280.  (*ισχύουν όροι και προϋποθέσεις)

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : "Ο ΟΠΑΠ επαναλανσάρει το Pamestoixima.gr" στην πηγή :   http://www.capital.gr/

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ την Τετάρτη 7/11/2018 από εργαζόμενους του ΟΠΑΠ !

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ     την Τετάρτη 7/11/2018, 10πμ-12μ    στα κεντρικά γραφεία της ΟΠΑΠ,   στην Αθήνα Λ. Αθηνών 112 & στη Θεσσαλονίκη Αγ. Γεωργίου 5, Πυλαία    

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

 • για να αρθούν οι ανισότητες και οι διακρίσεις, να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση όλων των εργαζόμενων, παλαιών αλλά και νέων συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις για όλους όσους εργάζονται με εξαρτημένη σχέση εργασίας ανεξάρτητα τρόπου αμοιβής (ΔΠΥ ή κανονική πρόσληψη), χωρίς μισθολογική διάκριση με βάση την ηλικία (μικρότερος μισθός για τους κάτω των 25), χωρίς την πολυδιάσπαση ανάμεσα σε εργαζόμενους που ενώ κάνουν την ίδια δουλειά αμείβονται διαφορετικά.

 

 • για όλο το προσωπικό, με κριτήρια τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, την εργασιακή εμπειρία και προϋπηρεσία, την κοινωνική κατάσταση του κάθε εργαζόμενου και την ευρύτερη οικονομική συγκυρία και που θα εγγυάται τα επιδόματα που δικαιούμαστε (γάμου, παιδιού, κλπ). Αυτά τα κριτήρια δεν δημιουργούν τεμπέληδες εργαζόμενους όπως μας συκοφαντεί η διοίκηση αλλά περιορίζουν το διευθυντικό δικαίωμα που σήμερα αμείβει όπως και όσο θέλει.

 

 • που θα καθορίζει τον κατώτατο μισθό και την εξέλιξή του με τρόπο συλλογικό. Για να μην είναι ο εργαζόμενος ευάλωτος στις πιέσεις της ατομικής διαπραγμάτευσης όπως επιδιώκει η λογική του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών φορέων, στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και «της παραγωγικότητας». Λέμε όχι στη λογική του μισθού-παροχή με βάση την «απόδοση» του εργαζόμενου, αυθαίρετες αξιολογήσεις, «grading» και όρκους πίστης στον ανταγωνισμό για να έχουμε μία δουλειά.

 

 • με κανονικό και όχι ελαστικό ωράριο που θα μας κρατά 10 ώρες μέσα στην εταιρεία ως απόδειξη της δέσμευσής μας στους στόχους της. Γιατί έχουμε οικογενειακή και προσωπική ζωή έξω από την «οικογένεια» του ΟΠΑΠ, ο ελεύθερος χρόνος μας είναι μέτρο του πλούτου μας, γιατί τα παιδιά μας δεν θα είναι πολλές φορές παιδιά και γιατί δεν μετράμε την αξία μας μονοσήμαντα με τις εργασιακές/επαγγελματικές επιδόσεις και τη ζωή μας μέσα στο κτήριο, όσο σύγχρονες υποδομές και να διαθέτει αυτό.

 

 • με βάση την αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας που αυτοδιαφημίζεται ως ένα best work place αλλά δεν επιστρέφει τίποτα από αυτήν στους εργαζόμενους και στο μισθό τους, προβάλλει δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και χορηγίες στον Αθλητισμό, αλλά αρνείται την υπογραφή αξιοπρεπούς συλλογικής σύμβασης ενάμιση χρόνο τώρα, και μιλά για βασικό μισθό στα «νόμιμα» εξευτελιστικά όρια των 586 ευρώ της ΕΓΣΣΕ χωρίς αναγνώριση της προϋπηρεσίας και επίδομα πτυχίου. Την ίδια ώρα δίνει εκατομμύρια σε παροχές στελεχών για στόχους που υλοποιούνται από τη δουλειά των εργαζόμενων της εταιρείας, από τη δουλειά μας.
 • που θα κατοχυρώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δικαιώματά μας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τις καταχρηστικές συμπεριφορές mobbing, παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, κλπ

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση μαζικά

Τα αιτήματα του σωματείου είναι αναγκαία για να μπορούμε να ζούμε στη σημερινή συγκυρία της κρίσης με αξιοπρέπεια, είναι εφικτά (δεν είναι θέμα budget παραδέχτηκε η διοίκηση), είναι δίκαια γιατί με τη δουλειά μας οι εργαζόμενοι συμβάλλουμε στο να υλοποιούνται οι στόχοι και η κερδοφορία της εταιρείας.

 

ΕΚΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ταχ. Διεύθ.: Γ’ Σεπτεμβρίου 48Β, 104 33, Αθήνα ■ Τηλ.: 210 88 36 918 ■

■Web Site: www.eka.org.gr ■ e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αρ. Πρωτ.: 5778                                                     Αθήνα, 05/11/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους εργαζόμενους του ΟΠΑΠ που αγωνίζονται για σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), προχωρώντας σε στάση εργασίας την Τετάρτη 7/11 από τις 10:00 έως τις 12:00.

Η σύναψη ΣΣΕ είναι βασική προϋπόθεση για κάθε εργαζόμενο κι ειδικότερα για τους εργαζόμενους στον ΟΠΑΠ, για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς μισθού ανάλογα με την εκπαίδευση, εμπειρία, ομαλή εργασιακή εξέλιξη αλλά και την κοινωνική/οικογενειακή κατάσταση του καθένα, για εξασφάλιση ισότητας στη μεταχείριση όλων των εργαζομένων παλιών και νέων, για κανονικό κι όχι ελαστικό (και καταστρατηγούμενο) ωράριο. Αγωνίζονται για μια ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει μια δίκαιη αμοιβή στους εργαζόμενους ως αποτέλεσμα του μόχθου τους. Επιπλέον, μια ΣΣΕ η οποία θα κατοχυρώνει την προστασία των συνδικαλιστικών κι εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε μορφή εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων του ΟΠΑΠ για αυξήσεις και σύναψη ΣΣΕ και θα είμαστε δίπλα τους σε όποια αγωνιστική κινητοποίηση προχωρήσουν. Καλούμε τα σωματεία μέλη του ΕΚΑ καθώς και κάθε εργαζόμενο του Λεκανοπεδίου της Αθήνας να δείξουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας, δίνοντας δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ, στη Λ. Αθηνών 112.

 

Το Δ.Σ.

 

Αθήνα, 4/11/2018

 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ

 Η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ και στο επιχειρησιακό τους σωματείο.  Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις, την απόφαση για  στάση εργασίας  την Τετάρτη 7 Νοέμβρη, 10:00 πμ με 12:00, για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

 

Ο ΟΠΑΠ έχει διαχρονικά πρωτοστατήσει στην εφαρμογή των ελαστικών μορφών κακοπληρωμένης εργασίας, αξιοποιώντας το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, που διατηρεί διευρύνοντας το και η σημερινή.

Η εντατικοποίηση, οι μισθολογικές ανισότητες, οι προσχηματικές απολύσεις για "χαμηλές αξιολογήσεις", οι ατομικές συμβάσεις και οι μειώσεις μισθών είναι η "κανονικότητα", που ήδη βιώνουν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Στην επιδίωξη του ΟΠΑΠ να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του, να επιβληθεί στους ανταγωνιστές του, τα εργασιακά δικαιώματα αποτελούν "αναχρονισμό" και "παθογένειες", όπως πολλές φορές έχει διατυπώσει, σε πλήρη συμφωνία με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση.

Η σταθερή και μόνιμη δουλειά, με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, ο σταθερός εργάσιμος χρόνος και η κατοχύρωση ελεύθερου χρόνου για μας και τις οικογένειες μας, είναι ζήτημα καθημερινού και επίμονου αγώνα, είναι υπόθεση δική μας και των σωματείων μας.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ, συνολικά όλες οι μάχες που δίνουμε καθημερινά σε κάθε χώρο δουλείας, είναι επιτακτικό να ενωθούν απέναντι στο σύνολο των εργοδοτών του κλάδου, απέναντι στις κυβερνήσεις τους, σε παλιά και νέα μέτρα και να διεκδικήσουμε ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας και τη ζωή που μας αξίζει.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στον ΟΠΑΠ για την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας.

Απαντάμε με Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία

την Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2018

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Σελίδα 1 από 215
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Top of Page