praktores.com
 
 
Μέσα στους επόμενους 12 μήνες, επιπλέον προϊόντα της ΟΠΑΠ στο κανάλι του διαδικτύου.

Η ΟΠΑΠ ΑΕ («ΟΠΑΠ») ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της, OPAP Investment Ltd, υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση μετοχών του Ομίλου Stoiximan

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική επένδυση. Συγκεκριμένα, η θυγατρική του ομίλου ΟΠΑΠ Investment Ltd κατέληξε σε προσυμφωνία για την απόκτηση μεριδίου 36,75% στην TCB Holdings Ltd, μητρική εταιρεία του Stoiximan Group, κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων της αγοράς τυχερών παιγνίων. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει επίσης τον έλεγχο, από κοινού με την TCB Holdings, των δραστηριοτήτων του Stoiximan Group στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η επένδυση αυτή τελεί υπό την πλήρωση διάφορων προηγούμενων όρων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού και ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων, και της διεξαγωγής έρευνας δέουσας επιμέλειας (due diligence). 

Σε επίπεδο ομίλου, η επένδυση δίνει επίσης στον ΟΠΑΠ παρουσία σε αρκετές ταχέως αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές. Μέσω των θυγατρικών της, η TCB Holdings παρέχει υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan, καθώς και στη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό το εμπορικό σήμα Betano.

Το Stoiximan Group, με την ίδια διοικητική ομάδα, θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ.

Ακολουθεί το επίσημο κείμενο της ανακοίνωσης

Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας του Ν. 3556/2007: Ο ΟΠΑΠ πραγματοποιεί επένδυση στην Stoiximan

Η ΟΠΑΠ ΑΕ («ΟΠΑΠ») ανακοινώνει ότι η κατά 100% θυγατρική της, OPAP Investment Ltd, υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για την απόκτηση μετοχών του Ομίλου Stoiximan.

Η OPAP Investment Ltd έχει προσυμφωνήσει να αποκτήσει μερίδιο 36,75% στη μητρική εταιρεία του Ομίλου Stoiximan, TCB Holdings Ltd («TCB»), έναντι τιμήματος 50 εκατ. ευρώ, κατόπιν ρυθμιστικών εγκρίσεων της αγοράς τυχερών παιγνίων. Η TCB παρέχει, μέσω των κατά 100% θυγατρικών της, υπηρεσίες τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα και την Κύπρο, υπό το εμπορικό σήμα Stoiximan, και στη Ρουμανία και τη Γερμανία, υπό το εμπορικό σήμα Betano. Το 2017, ο Όμιλος Stoiximan κατέγραψε έσοδα 136 εκατ. ευρώ και κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ έχει επίσης προσυμφωνήσει με την TCB να κάνει μια επιπλέον επένδυση, ώστε να αποκτήσει τον από κοινού, με την TCB, έλεγχο των δραστηριοτήτων του Ομίλου Stoiximan στην Ελλάδα και την Κύπρο. Η επένδυση αυτή τελεί υπό την πλήρωση διάφορων προηγούμενων όρων, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού και ρύθμισης της αγοράς τυχερών παιγνίων, και της διεξαγωγής έρευνας δέουσας επιμέλειας (due diligence). Με την ολοκλήρωση της έρευνας δέουσας επιμέλειας, θα αποκρυσταλλωθούν οι όροι της επένδυσης οπότε και οι πλήρεις λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν.

Ο Όμιλος Stoiximan, με την ίδια διοικητική ομάδα, θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα από τις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ.

Οι επενδύσεις αυτές ευθυγραμμίζονται με μία από τις βασικές στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ, την Αξιοποίηση των πλέον Σύγχρονων Ψηφιακών και Τεχνολογικών Δυνατοτήτων. Έπειτα από την ολοκλήρωση, το περασμένο καλοκαίρι, του μεγάλης κλίμακας προγράμματος για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του δικτύου του, ο ΟΠΑΠ εστιάζει στην ανάπτυξη των διαδικτυακών του δραστηριοτήτων και τις επόμενες ημέρες θα διαθέσει στην αγορά το Pamestoixima.gr, τη νέα πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού μέσω διαδικτυακών καναλιών και φορητών συσκευών.  

Ο Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ σχολίασε: «Φιλοδοξώντας να καθιερώσουμε τον ΟΠΑΠ ως εταιρεία ψυχαγωγίας και τυχερών παιγνίων παγκόσμιου επιπέδου, γνωρίζουμε ότι πρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας μία ελκυστική και ανταγωνιστική παικτική εμπειρία στο διαδίκτυο. Η επικείμενη λειτουργία της νέας μας διαδικτυακής πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού Pamestoixima.gr είναι το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Επίσης, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, πρόθεσή μας είναι να προστεθούν επιπλέον προϊόντα στο κανάλι του διαδικτύου. Η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει ανταγωνιστικές αποδόσεις στους πελάτες μας στην Ελλάδα και θα δημιουργήσει πρόσθετα έσοδα από προμήθειες για τους πράκτορες του δικτύου μας.

Η στρατηγική επένδυση στην Stoiximan που ανακοινώνουμε σήμερα, είναι ευθέως συμπληρωματική στις διαδικτυακές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ και μας προσφέρει διαδικτυακή παρουσία σε διεθνές επίπεδο. Η Stoiximan έχει αναδειχθεί σε επιτυχημένο διαδικτυακό πάροχο και είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε. Για αυτό, είμαστε αισιόδοξοι για το επόμενο στάδιο εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης του ΟΠΑΠ, καθώς οδεύουμε προς την επίτευξη του συνολικού μας Οράματος για το 2020».

Ο Γιώργος Δασκαλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Stoiximan δήλωσε: «Η στρατηγική επένδυση του ΟΠΑΠ στη Stoiximan, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ελλάδα, αποτελεί μια έμπρακτη αναγνώριση της σκληρής δουλειάς των 450 εργαζομένων μας και του επιτυχημένου μοντέλου ανάπτυξης της εταιρείας μας. Ταυτόχρονα καταδεικνύει τη δυναμική της, καθώς εισερχόμαστε στην περίοδο οριστικής ρύθμισης της αγοράς διαδικτυακών παιγνίων στη χώρα μας. Η σύμπραξη αυτή ενισχύει την ηγετική θέση της Stoiximan στην Ελλάδα και παράλληλα μας επιτρέπει να επιταχύνουμε το πλάνο ανάπτυξής μας σε αγορές του εξωτερικού, καθώς και να εντείνουμε το βασικό μας προσανατολισμό για ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας. Όραμά μας είναι να καθιερωθούμε ανάμεσα στις κορυφαίες GameTech εταιρείες της Ευρώπης, διατηρώντας τον ελληνικό χαρακτήρα μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε καθημερινά με το ίδιο πάθος και την ίδια προσήλωση».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο: "  Ανακοίνωση του ΟΠΑΠ για την επένδυση στον Ομιλο StoiximanΑνακοίνωση του ΟΠΑΠ για την επένδυση στον Ομιλο Stoiximan" στην πηγή :http://www.thetoc.gr

Στον έλεγχο του ΟΠΑΠ το “stoiximan” - Εξαγοράζει το ποσοστό του Φώτη Μπόμπολα με 50 εκατ. ευρώ

Στην εξαγορά του 37% της Gambling Malta Ltd στην οποία ανήκει το «stoiximan.gr», καθώς και άλλοι ιστότοποι στοιχηματισμού, προχωρά ο ΟΠΑΠ μέσω της θυγατρικής του Opap Investments.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το capital.gr (Νίκος Χρυσικόπουλος) οι διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν ολοκληρωθεί και αποτελεί θέμα χρόνου να πραγματοποιηθούν οι σχετικές ανακοινώσεις. Η συναλλαγή, με βάση τις ίδιες πηγές, αφορά στην πώληση της συμμετοχής του κ. Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος και αποχωρεί πλήρως.

Οι νέοι μέτοχοι θα προχωρήσουν στην ίδρυση μιας νέας κοινής εταιρικής οντότητας, πιθανόν με τη μορφή investment holding company, μέσω της οποίας θα περάσει ο πλήρης έλεγχος των δραστηριοτήτων της Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο. Το τίμημα της συναλλαγής υπολογίζεται στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ, ενώ στην νέα εταιρεία το 51% αναφέρεται πως θα ελέγχεται από τον ΟΠΑΠ. Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ευρύτερη συνεργασία των δύο πλευρών εντός και εκτός ελληνικής αγοράς, σε επίπεδο στρατηγικής αλλά και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της Opap Investments θυγατρικής του ΟΠΑΠ με έδρα στην Κύπρο.

Σήμερα ο ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, με δίκτυο πωλήσεων άνω των 4.000 πρακτορείων και δραστηριότητα σε αριθμολαχεία, αθλητικό στοιχηματισμό, ιππόδρομο, λαχεία και σκρατς. Το 2017 πραγματοποίησε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 1,45 δισ. ευρώ και EBITDA 307 εκατ. ευρώ.

Η Gambling Malta Ltd συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων «παικτών» της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, τόσο σε επίπεδο τζίρων όσο και μεριδίων. Η εταιρεία που λειτουργεί και διαχειρίζεται τον ιστότοπο Stoiximan.gr (καθώς και άλλους ιστότοπους για οnline πόκερ και καζίνο) ιδρύθηκε στη Μάλτα από εταιρείες συμφερόντων των κ.κ. Δημήτρη Μάρη και Φώτη Μπόμπολα.

Στην Ελλάδα η Stoiximan συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στοιχηματισμού στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΕΠ και του ΥΠΟΙΚ, το 2017 διαχειρίστηκε στοιχήματα ύψους 2,2 δισ. ευρώ και εμφάνισε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR, το ποσό προκύπτει από το τζίρο των παιγνίων αφού αφαιρεθούν τα κέρδη των παικτών) 135,29 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2008 διαχειρίστηκε στοιχηματισμό ύψους 1,2 δισ. ευρώ και εμφάνισε GGR 72,3 εκατ. ευρώ.

Η Stoiximan απασχολεί σήμερα περισσότερους από 450 εργαζόμενους για τις 5 ευρωπαϊκές αγορές (Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία, Γερμανία και Αυστρία) στις οποίες δραστηριοποιείται, με όχημα την εταιρεία Betano (betano.com) που αποτελεί το διεθνές brand της Stoiximan.

Διαβάστε όλο το με τιτλο : "Στον έλεγχο του ΟΠΑΠ το “stoiximan” - Εξαγοράζει το ποσοστό του Φώτη Μπόμπολα με 50 εκατ. ευρώ" στην πηγή : https://economico.gr/

Super deal ΟΠΑΠ - Stoiximan

Στην εξαγορά ποσοστού της GML Interactive στην οποία ανήκει το "stoiximan.gr", καθώς και άλλοι ιστότοποι στοιχηματισμού, προχωρά ο ΟΠΑΠ μέσω της θυγατρικής του Opap Investments.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες έχουν ολοκληρωθεί και αποτελεί θέμα χρόνου να πραγματοποιηθούν οι σχετικές ανακοινώσεις. Η συναλλαγή, με βάση τις ίδιες πηγές, αφορά στην πώληση της συμμετοχής, ύψους περίπου 37%, που κατέχει στην GML ο επιχειρηματίας κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος και αποχωρεί πλήρως.

Αν και δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, στο Capital.grγίνεται γνωστό πως οι νέοι μέτοχοι θα προχωρήσουν στην ίδρυση μιας νέας κοινής εταιρικής οντότητας, πιθανόν με τη μορφή investment holding company, μέσω της οποίας θα περάσει ο πλήρης έλεγχος των δραστηριοτήτων της Stoiximan σε Ελλάδα και Κύπρο. Το τίμημα της συναλλαγής υπολογίζεται στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ, ενώ στην νέα εταιρεία το 51% αναφέρεται πως θα ελέγχεται από τον ΟΠΑΠ. Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ευρύτερη συνεργασία των δύο πλευρών εντός και εκτός ελληνικής αγοράς, σε επίπεδο στρατηγικής αλλά και τεχνολογικής ανάπτυξης.

Η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της Opap Investments θυγατρικής του ΟΠΑΠ με έδρα στην Κύπρο. Προετοιμάζεται παράλληλα η σχετική ανακοίνωση – η οποία βρίσκεται στο στάδιο της σύνταξης – των δύο πλευρών, καθώς και προς το επενδυτικό κοινό και τις χρηματιστηριακές αρχές (καθότι η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι εισηγμένη εταιρεία), το πιθανότερο αύριο Δευτέρα. Από πλευράς ΟΠΑΠ, πάντως, δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο ή τοποθέτηση μέχρι αυτή την ώρα.

Η ρύθμιση της αγοράς 

Η συμφωνία αυτή έρχεται σε μια περίοδο καταλυτικών αλλαγών στην αγορά διαδικτυακού στοιχήματος στην εγχώρια αγορά. Ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση σχέδιο νόμου μέσω του οποίου θα τερματιστεί το σημερινό καθεστώς αδειοδότησης (αποκαλούμενο και ως "προσωρινό") μέσω των διατάξεων που προβλέπει ο Ν.4002/2011 ( αρ.50 παρ.12) και θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία αδειοδότησης. Μέσω της συμφωνίας, οι δύο όμιλοι ενδυναμώνονται ενόψει και της εισόδου μεγάλων ξένων ομίλων στη χώρα και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα απελευθερώνονται δυνάμεις για την είσοδο και δραστηριοποίηση σε ευρωπαϊκές αγορές τυχερών παιχνιδιών.

Σήμερα ο ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα, με δίκτυο πωλήσεων άνω των 4.000 πρακτορείων και δραστηριότητα σε αριθμολαχεία, αθλητικό στοιχηματισμό, ιππόδρομο, λαχεία και σκρατς. Το 2017 πραγματοποίησε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ύψους 1,45 δισ. ευρώ και EBITDA 307 εκατ. ευρώ.

Η GML συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγάλων "παικτών" της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, τόσο σε επίπεδο τζίρων όσο και μεριδίων. Η εταιρεία που λειτουργεί και διαχειρίζεται τον ιστότοπο Stoiximan.gr (καθώς και άλλους ιστότοπους για οnline πόκερ και καζίνο) ιδρύθηκε στη Μάλτα από εταιρείες συμφερόντων των κ.κ. Δημήτρη Μάρη και Φώτη Μπόμπολα. Ο τελευταίος αρχικά διέθετε ποσοστό 50%, το οποίο με την πάροδο των ετών υποχώρησε. Ως μέτοχοι μειοψηφίας συμμετέχουν οι κ.κ. Σπανουδάκης και Δασκαλάκης, ο οποίος κατέχει και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Stoiximan.

Διαχειριστής του ιστότοπου της Stoiximan είναι η εταιρεία GML, με έδρα τη Μάλτα, και εποπτεύεται από την Ρυθμιστική Αρχή της Μάλτας (MGA), κάτι που αποτελεί συνήθης πρακτική στην αγορά του διαδικτυακού στοιχηματισμού στην Ευρώπη, λόγω του νομοθετικού και λειτουργικού πλαισίου που διαθέτει η χώρα.

Στην Ελλάδα η Stoiximan συγκαταλέγεται στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στοιχηματισμού στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕΕΠ και του ΥΠΟΙΚ, το 2017 διαχειρίστηκε στοιχήματα ύψους 2,2 δισ. ευρώ και εμφάνισε καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR, το ποσό προκύπτει από το τζίρο των παιγνίων αφού αφαιρεθούν τα κέρδη των παικτών) 135,29 εκατ. ευρώ. Στο πρώτο εξάμηνο του 2008 διαχειρίστηκε στοιχηματισμό ύψους 1,2 δισ. ευρώ και εμφάνισε GGR 72,3 εκατ. ευρώ.

Η Stoiximan απασχολεί σήμερα περισσότερους από 450 εργαζόμενους για τις 5 ευρωπαϊκές αγορές (Ελλάδα, Κύπρος, Ρουμανία, Γερμανία και Αυστρία) στις οποίες δραστηριοποιείται, με όχημα την εταιρεία Betano (betano.com) που αποτελεί το διεθνές brand της Stoiximan. Στη Ρουμανία διαθέτει ηγετική θέση στην αγορά, ενώ προ διμήνου πραγματοποιήθηκε η επίσης είσοδος της Betano στη γερμανική αγορά, η οποία συνοδεύτηκε από χορηγική συμφωνία με την ποδοσφαιρική ομάδα VfB Stuttgart 1893. Σύμφωνα με πληροφορίες, επίκειται η είσοδος της Betano και μια ακόμη ευρωπαϊκή αγορά online στοιχηματισμού μέχρι το τέλος του χρόνου.

 Διαβάστε όλο το άρθρο με τιτλο :"Super deal ΟΠΑΠ -  Stoiximan" στην πηγή capital.gr του  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

 
Νέα εταιρία στοιχηματισμού από ΟΤΕ και ΙΝΤΡΑΛΟΤ !

Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις ΟΤΕ- Intralot για την σύσταση κοινής εταιρείας που θα δραστηριοποιηθεί στον στοιχηματισμό.

Σε προχωρημένο στάδιο οι συζητήσεις ΟΤΕ- Intralot για την σύσταση κοινής εταιρείας που θα δραστηριοποιηθεί στον στοιχηματισμό. Γνωστή από το καλοκαίρι η πρόθεση της διοίκησης του Οργανισμού που έχει αρχίσει να παίρνει…σάρκα και οστά.

Υπολογίζεται πως είναι θέμα μίας-δύο εβδομάδων να κλείσει η διαβούλευση για το περιεχόμενο του νέου νομοσχεδίου που θα διέπει τον στοιχηματισμό, το διαδικτυακό beting και τα συναφή. Και αμέσως μετά το περιμένουν στις Βρυξέλλες να περάσει από την DG Comp. 

Διαδβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Δύο αποκλειστικές πληροφορίες για το ….Σαββατοκύριακό σας…" στην πηγή : https://banks.com.gr

Νόμιμα Καζίνο στην Ελλάδα

Από σαράντα κύματα έχει περάσει το online gaming (στοίχημα και νόμιμα καζίνο) στην Ελλάδα, καθώς μπορεί αρχικά να απαγορεύθηκε και αργότερα να νομιμοποιήθηκε με ένα μεταβατικό στάδιο, ωστόσο όπως φαίνεται μετά από πιέσεις των εταιριών, αλλά και της ΕΕ για τον περιορισμό του κρατικού μονοπωλίου η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει επιτέλους προς την οριστική ρύθμιση της αγοράς με κανονικές άδειες.

 

Βέβαια αυτό θα γίνει όχι προς όφελος του online gaming γενικότερα, αλλά προς όφελος και με γνώμονα το συμφέρον του κράτους, το οποίο λόγω και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης ψάχνει ζεστό χρήμα και η ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιγνίων προσφέρεται. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι Έλληνες παίχτες οι οποίοι μπορεί να είδαν τις επιλογές τους να μειώνονται, συνέχισαν να παίζουν νόμιμα τυχερά παιχνίδια καζίνο, αλλά και στοίχημα σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο, καθώς ο ΟΠΑΠ μπορεί να απέκτησε και online στοίχημα, ωστόσο προσφέρει μόνο αθλητικό στοίχημα και λαχεία.

Όπως και να χει πρόκειται για μια περίπλοκη κατάσταση όπου δεν υπάρχει ουσιαστικά κάνενας νόμος που να απαγορεύει στους Έλληνες πάιχτες να παίζουν σε online casino, ενώ πολλά από αυτά προσφέρουν νόμιμα τις υπηρεσίες τους στην Ελλάδα καθώς έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό στάδιο.

Online Gaming εκτός Ατζέντας

Στην αρχή η ελληνική κυβέρνηση ήταν σφόδρα κατά των online τυχερών παιγνίων και το 2002 πέρασε ένα νόμο που απαγόρευε όλων των ειδών τις μορφές ηλεκτρονικών παιγνίων στο διαδίκτυο. Φυσικά, ήταν ένας αποτυχημένος νόμος καθώς δεν μπορούσε να ξεχωρίσει τα τυχερά παιχνίδια από τα απλά ψυχαγωγικά όπως το σκάκι και το τάβλι. Στο μεταξύ ο ΟΠΑΠ του οποίου το 34% συνέχισε να κατέχει το κράτος ήταν ο απολύτος κυρίαρχος στην επίγεια αγορά και έπαιζε χωρίς αντίπαλο. Μάλιστα, το 2008 οι ελληνικές αρχές έκλεισαν 2 μαγαζιά της βρετανικής Stanleybet, την ίδια χρονιά που ξεκίνησαν οι εντατικές πιέσεις από πλευράς ΕΕ προς την Ελλάδα να ανοίξει την αγορά τυχερών παιγνίων.

gamb.jpg

Τζογάροντας με την ελληνική οικονομία

Το 2011 ο νόμος άλλαξε και περάσαμε στο μεταβατικό στάδιο όπου και δόθηκαν 24 άδειες λειτουργίας σε εταιρίες που ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο του online στοιχήματος και online casino. Μεγάλες εταιρίες του χώρου εξασφάλισαν την προσωρινή άδεια και άρχισαν να πληρώνουν φόρους στο ελληνικό κράτος, ονόματα όπως η Paddy Power, η Sportingbet και η Bet365. Όμως και αυτός ο νόμος κράτησε μόλις ένα χρόνο με τις άδειες να ανακαλούνται και ταυτόχρονα να δίδεται το απόλυτο μονοπώλιο στον ΟΠΑΠ μέχρι το 2030! Μετά από πολλές και έντονες αντιδράσεις τόσο από τις εταιρίες όσο και από την Κομισιόν το ελληνικό κράτος πούλησε το μερίδιο που είχε στον ΟΠΑΠ έναντι 652 εκ. ευρώ στην τσέχικα Emma Delta.

Ρευστή Κατάσταση

Από τότε ισχύει η μεταβατική περίοδος και το 2015 όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε η πρόθεση του να ρυθμίσει την αγορά προσδοκώντας σημαντικά οικονομικά οφέλη μέσω της φορολογίας αλλά και της αγοράς της άδειας. Η ΕΕΕΠ το 2014 νακοίνωσε ότι ο τζίρος σε τυχερά παιχνίδια έφτασε τα 5.9 δις ευρώ με το δημόσιο να εισπράτει πάνω από 500 εκατομμύρια σε φόρους, ενώ όπως τόνισε η επιτροπή πάνω από 5 δις ευρώ παίχτηκαν από Έλληνες σε παράνομα σάιτ τυχερών παιγνίων. Μην ξεχνάμε βέβαια και τον παράνομο τζόγο.

Ένα νέο τοπίο

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης όλα είναι σχεδόν έτοιμα ώστε να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση της αγοράς, παρουσιάζοντας σχέδιο νόμου που φυσικά θα πρέπει να λάβει την έγκριση από την ΕΕ και θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στα δημόσια ταμεία, βάζοντας επιτέλους και οριστική τάξη στον χώρο των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. Βέβαια, πολλά είναι αυτά που θα πρέπει να δούμε και να απαντηθούν τόσο όσο αφορά την φορολογία όσο και το κόστος και την χρονική διάρκεια της άδειας, καθώς το σημαντικότερο είναι να έχουμε ένα σχέδιο που όχι μόνο θα ρυθμίζει την αγορά, αλλά θα την ρυθμίζει δίκαια και θα προωθεί τον θεμιτό ανταγωνισμό ανάμεσα στις εταιρίες οφελώντας εν τέλει τους ίδιους τους παίχτες.

 
 
Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : " Νόμιμα Καζίνο στην ΕλλάδαΝόμιμα Καζίνο στην Ελλάδα" στην πηγή : http://www.thestival.gr 
Για αλλά τρία χρόνια Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων η Ιωάννα Φιάκου
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2018, επαναδιορίστηκε η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων για την επόμενη τριετία.

Η κα Ιωάννα Φιάκκου, είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και εργάστηκε στις εταιρείες Abacus Ltd, HLB Afxentiou Ltd και AAKotsomitis Accountancy & Tax Ltd. Η κα Φιάκκου είναι άτομο εγνωσμένου κύρους και εντιμότητας με εγνωσμένη πείρα στον κλάδο των οικονομικών και κρίνεται ως ικανή να συμβάλει στην πραγμάτωση των σκοπών του Νόμου που διέπει την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων.

Ο κ. Φοίβος Λ. Ζαχαριάδης, είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών, του Πανεπιστημίου La Verne. Εργάστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος από το 1988 μέχρι 1992 της εταιρείας εισαγωγής αυτοκινήτων FIAT. Είναι ο Ιδρυτής και διευθυντής της ακαδημίας τένις Ελαιών. Από το 2002 μέχρι το 2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος του Δήμου Έγκωμης και Πρόεδρος διάφορων Επιτροπών του Δήμου Έγκωμης. Από το 2007 μέχρι το 2016 διετέλεσε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Έγκωμης. Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης Κύπρου. Ο κ. Ζαχαριάδης είναι άτομο εγνωσμένου κύρους και εντιμότητας, με εξειδικευμένες γνώσεις συνακόλουθες με τις αρμοδιότητες της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και κρίνεται ικανός να συμβάλει στην πραγμάτωση των σκοπών του Νόμου που διέπει την
Αρχή.

Ο κ. Δημήτρης Τσίγκης, είναι κάτοχος πτυχίου στις πολιτικές επιστήμες και στα οικονομικά (1st Class Honours). Κατέχει επίσης και μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι ορκωτός λογιστής. Εργάστηκε ως Βοηθός Διευθυντής στη Μονάδα Private Banking της Τράπεζας Κύπρου από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013. Στη συνέχεια και μέχρι τον Νοέμβριο του 2016 εργάστηκε ως Συνέταιρος στην εταιρεία K. Treppides & Co Ltd. Έκτοτε και μέχρι σήμερα εργάζεται ως Διευθύνων Συνέταιρός στην εταιρεία FinCap Advisers Ltd. Παράλληλα διδάσκει στο Cyprus International Institute Of Management. Ο κ. Τσίγκης είναι άτομο εγνωσμένου κύρους και εντιμότητας με εξειδικευμένες γνώσεις συνακόλουθες με τις αρμοδιότητες της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και κρίνεται ως ικανός να συμβάλει στην πραγμάτωση των σκοπών του Νόμου που διέπει την Αρχή.

Ο κ. Αλέξανδρος Ιωαννίδης κατέχει πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Πάτρας και μεταπτυχιακό σε Quantitative Finance and Financial Engineering από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Εργάστηκε ως Διευθυντής στην εταιρεία Ania Focusnet Group και από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα εργάζεται ως λειτουργός Διεθνών Σχέσεων στο ΚΕΒΕ. Ο κ. Ιωαννίδης είναι άτομο εγνωσμένου κύρους και
εντιμότητας με εξειδικευμένες γνώσεις συνακόλουθες με τις αρμοδιότητες της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και κρίνεται ως ικανός να συμβάλει στην πραγμάτωση των σκοπών του Νόμου που διέπει την Αρχή.

Διαβάστε όλο τοά άρθρο με τίτλο : "Για αλλά τρία χρόνια Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων η Ιωάννα ΦιάκουΓια αλλά τρία χρόνια Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων η Ιωάννα Φιάκου" στην πηγή : capitaltoday.sigmalive.com

Τεράστιο deal αξίας 100.000.000 δολαρίων για τη Formula 1 και τον στοιχηματισμό !!

Στον κόσμο του στοιχήματος μπαίνει η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς η Liberty Media, κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων της F1, υπέγραψε συμβόλαιο για την πώληση χορηγίας τυχερών παιχνιδιών.

Η συμφωνία ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων έχει διάρκεια πέντε ετών, με το ποσό να δίνεται εφάπαξ από την Interregional Sports Group στη Liberty Media. Φυσικά, η ISG θα έχει το δικαίωμα να εξασφαλίζει συνεργασίες με εταιρείες στοιχημάτων σε όλο τον κόσμο και να καρπώνεται τα κέρδη. 

Τα στοιχήματα που θα παίζονται κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων και των αγώνων θα παρακολουθεί η εταιρεία Sportradar.

Ο επικεφαλής εμπορικών δραστηριοτήτων της F1, Sean Bratches, δήλωσε ότι αυτή η συνεργασία θα προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιπλέον θεατές να ασχοληθούν με το σπορ και παράλληλα να αυξηθούν τα έσοδα προς τις ομάδες.

Διαβάστε 'ολο το άρθρο με τίτλο : " Τεράστιο deal αξίας 100.000.000 δολαρίων για τη Formula 1" στην πηγή zougla.gr

Kαζίνο: 200 νέες θέσεις εργασίας προκήρυξε η Melco

Νέες θέσεις εργασίας προκήρυξε η Melco Group, η εταιρεία πίσω από την ανάπτυξη του πρώτου πολυθεματικού καζίνο θερέτρου στην Ευρώπη, για να στελεχώσει τα δορυφορικά καζίνο Cyprus Casinos (C2) Λευκωσίας, Λάρνακας και Πάφου, που προγραμματίζεται να λειτουργήσουν εντός του 2018.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ήδη πέραν των 600 ατόμων εργοδοτούνται από τη Melco, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων είναι Κύπριοι πολίτες. Σε μεταγενέστερο στάδιο θα ανακοινωθούν θέσεις εργασίας και για το δορυφορικό καζίνο της Αγίας Νάπας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε λειτουργία από σήμερα το Cyprus Casinos (C2) (εικόνες)
 
Σε δηλώσεις της, η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Melco στην Κύπρο, κ. Βικτώρια Μιχαηλίδου, ανέφερε πως «βασική φιλοσοφία της εταιρείας για τις διαδικασίες πρόσληψης είναι το “Hire on Attitude, Image and Potential, and We Train on Skills”. Αναζητούμε δυναμικά και φιλόδοξα άτομα. Οι θέσεις αφορούν κυρίως dealers, slot attendants και cashiers και οι επιτυχόντες θα περάσουν από εξειδικευμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης».

Σε επίσημη λειτουργία η ιστοσελίδα του “Cyprus Casinos C2”
 

Επιπρόσθετα, επισημαίνεται ότι «το “Cyprus Casinos C2”, το πρώτο αδειοδοτημένο καζίνο στην Κυπριακή Δημοκρατία,  έχει θέσει σε λειτουργία την επίσημη ιστοσελίδα του. Η ιστοσελίδα είναι διαθέσιμη στα αγγλικά και ελληνικά στον σύνδεσμο www.cypruscasinos.com. Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν να ενημερωθούν για τα παιχνίδια που είναι διαθέσιμα στο C2 και να βρουν οδηγίες για τον τρόπο διεξαγωγής τους. Μπορούν, επίσης, να ενημερωθούν για την πολιτική Υπεύθυνου Παιγνίου που εφαρμόζει η Melco και για νέες θέσεις εργασίας. Το C2 έχει επίσης δημιουργήσει σελίδα στο Facebook  www.facebook.com/pg/C2.CyprusCasinos και προφίλ στο Instagram www.instagram.com/cyprus_casinos».
 
Σημειώνεται ότι στο C2 βρίσκεται επίσης το Columbia Bistro, μέλος των εστιατορίων Columbia, το οποίο διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο μενού για το καζίνο, με μεγάλη ποικιλία γαστρονομικών επιλογών, ενώ  τo Columbia Bistro φιλοξενεί επίσης μοναδικές προσφορές, όπως το Ladies Thursdays, καθώς και δωρεάν μπουφέ για τα μέλη του C2 κάθε Τετάρτη.
 
Επιπρόσθετα η εταιρεία Melco αναφέρει ότι το Cyprus Casinos (C2), το οποίο βρίσκεται στη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ 271 στο Ζακάκι στη Λεμεσό, λειτουργεί σύμφωνα με την κυπριακή νομοθεσία και τους σχετικούς κανονισμούς και στη βάση των υψηλών επαγγελματικών προδιαγραφών της Melco με έμφαση στο Υπεύθυνο Παίγνιο.

«Σε μια έκταση συνολικά 4.600 τ.μ. και συμπεριλαμβανομένου 1.300 τ.μ. χώρου παιγνίων, το προσωρινό καζίνο C2 φιλοξενεί 33 τραπέζια και 242 παιγνιομηχανές καθώς και  χώρο παιγνίου Salon Prive VIP. Το καζίνο είναι ανοικτό σε 24ωρη βάση και η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Η είσοδος στο Cyprus Casinos είναι δωρεάν».
 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : " Kαζίνο: 200 νέες θέσεις εργασίας προκήρυξε η Melco" στην  Πηγή: philenews

Έρχεται η Εβδομάδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού
Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων (ΕΑΣ), σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή Παιγνίων και Εποπτείας Καζίνο, διοργανώνουν εβδομάδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Υπεύθυνο Παιχνίδι με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018.

Η διοργάνωση, η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κύπρο, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το Υπεύθυνο Παιχνίδι, καθώς και στην εμπλοκή και κινητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας σε θέματα προώθησης του Υπεύθυνου Παιχνιδιού και προστασίας του κοινού από την προβληματική ενασχόληση με τα τυχερά παιχνίδια.

Η εβδομάδα 8-14 Οκτωβρίου 2018 σχεδιάστηκε έτσι ώστε να ενημερωθεί το κοινό για το τί σημαίνει υπεύθυνο παιχνίδι, τα μέτρα αυτοπροστασίας που μπορεί να θέσει ένας παίκτης, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης της προβληματικής ενασχόλησης και πως μπορεί το τυχερό παιχνίδι να παραμείνει διασκέδαση για τα άτομα που αποφασίζουν να ασχοληθούν με αυτό. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, θα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και ενέργειες από τους εμπλεκόμενους φορείς σε όλες τις επαρχίες της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το Πρόγραμμα της Εβδομάδας Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού 2018 βρίσκεται ΕΔΩ(link is external). Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιούνται παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια κ.ά. ούτως ώστε να ενημερωθεί το ευρύ κοινό για το Υπεύθυνο Παιχνίδι. Επιπρόσθετα, το κοινό μπορεί να λάβει περισσότερη πληροφόρηση για το Υπεύθυνο Παιχνίδι στην ιστοσελίδα www.responsiblegaming.gov.cy (link is external)

Απώτερος στόχος είναι η καθιέρωση της εβδομάδας ενημέρωσης ως μια πλατφόρμα ενημέρωσης και εποικοδομητικού διαλόγου για το Υπεύθυνο Παιχνίδι, καθώς και μια συνέργεια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών εμπλέκοντας ένα ευρύ φάσμα της κοινωνίας: εργαζόμενους στο κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, παίκτες, οικογένεια και φίλοι, ευρύ κοινό.

Το σλόγκαν της Εβδομάδας Ενημέρωσης Υπεύθυνου Παιχνιδιού για αυτή τη χρονιά είναι «Ενημερώσου για να παραμείνει το παιχνίδι διασκέδαση».

Διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο :"Έρχεται η Εβδομάδα Υπεύθυνου Παιχνιδιού" στην πηγή :https://capitaltoday.sigmalive.com 

Νέα υποχρέωση για τα πρακτορεία ΟΠΑΠ με την δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στην Εφορία

Εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν συνολικά 143 διαφορετικές δραστηριότητες λιανικών συναλλαγών εμπορίας αγαθών και παροχής υποχρεούνται το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να τηρούν στις τράπεζες Επαγγελματικούς Λογαριασμούς στους οποίους οφείλουν να συγκεντρώνουν αποκλειστικά όλες τις εισπράξεις λιανικών συναλλαγών που πραγματοποιούν στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Γράφει ο: 

Η θέσπιση του Επαγγελματικού Λογαριασμού δίνει την δυνατότητα στη Φορολογική Διοίκηση να λαμβάνει πιστότερη απεικόνιση των λιανικών συναλλαγών των επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής. Κι αυτό διότι στους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς θα μπορούν να έχουν ηλεκτρονική πρόσβαση οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι οποίες θα αντλούν πληροφορίες, μεταξύ άλλων, για το ύψος των συναλλαγών των επιχειρήσεων αυτών με τους πελάτες τους που είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ'επάγγελμα αγρότες προκειμένου να προσδιορίζουν αυτόματα εάν οι δαπάνες εκάστου εξ' αυτών των φορολογουμένων που πραγματοποιούνται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις καλύπτουν τα ποσοστά 10% - 18,75% επί των συνολικών ετησίων εισοδημάτων τους που απαιτούνται για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος των 8.636 -9.545 ευρώ.

Επιπλέον, οι φοροελεγκτικές υπηρεσίες θα έχουν αυτόματα στη διάθεσή τους αναλυτικά δεδομένα για το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες από τις συναλλαγές τους με το καταναλωτικό κοινό και θα μπορούν:

- να προσδιορίζουν αυτόματα και με αντικειμενικό τρόπο τα ελάχιστα όρια των φορολογητέων ακαθαρίστων εσόδων τους από τις συγκεκριμένες συναλλαγές καθώς και των αναλογούντων φόρων.

- να προχωρούν σε κατασχέσεις εισπράξεων σε περίπτωση ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σύμφωνα με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Ιωάννη Δραγασάκη και της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 12 Σεπτεμβρίου, οι επιχειρηματίες κι οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι υποχρεωμένοι να αποδέχονται πληρωμές με ηλεκτρονικά μέσα οφείλουν όλοι το αργότερο μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου να έχουν δηλώσει ηλεκτρονικά τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς τους στον διαδικτυακό τόπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (www.aade.gr) με τους κωδικούς που χρησιμοποιούν για την πρόσβασή τους στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.

Υποχρεωμένοι να έχουν δηλώσει έως τις 12 Δεκεμβρίου Επαγγελματικούς Λογαριασμούς στην Α.Α.Δ.Ε. είναι, συγκεκριμένα, όσοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες ασκούν μία ή περισσότερες από τις παρακάτω δραστηριότητες, κύριες ή δευτερεύουσες (οι δραστηριότητες καταχωρούνται ανά Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας –Κ.Α.Δ.):

ΚΑΔ (*)                                 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

33.12                                    Επισκευή μηχανημάτων

33.13                                    Επισκευή ηλεκτρονικού και οπτικού εξοπλισμού

33.14                                    Επισκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού

33.20                                    Εγκατάσταση βιομηχανικών μηχανημάτων και εξοπλισμού

35.11                                    Παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος

35.12                                    Μετάδοση ηλεκτρικού ρεύματος

35.13                                    Διανομή ηλεκτρικού ρεύματος

35.14                                    Εμπόριο ηλεκτρικού ρεύματος

35.21                                    Παραγωγή φυσικού αερίου

35.22                                    Διανομή αέριων καυσίμων μέσω αγωγών

35.23                                    Εμπόριο αέριων καυσίμων μέσω αγωγών

36.00                                    Συλλογή, επεξεργασία και παροχή νερού

41.10                                    Ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων

41.20                                    Κατασκευαστικές εργασίες κτιρίων για κατοικίες και μη

43.21                                    Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

43.22                                    Υδραυλικές και κλιματιστικές εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης

43.29                                    Αλλες κατασκευαστικές εγκαταστάσεις

43.31                                    Επιχρίσεις κονιαμάτων

43.32                                    Ξυλουργικές εργασίες

43.33                                    Επενδύσεις δαπέδων και τοίχων

43.34                                    Χρωματισμοί και τοποθέτηση υαλοπινάκων

43.39                                    Άλλες κατασκευαστικές εργασίες ολοκλήρωσης και τελειώματος

43.91                                    Δραστηριότητες κατασκευής στεγών

43.99                                    Άλλες εξειδικευμένες κατασκευαστικές δραστηριότητες π.δ.κ.α.

45.11                                    Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων

45.19                                    Πώληση άλλων μηχανοκίνητων οχημάτων

45.20                                    Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων

45.32                                    Λιανικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

45.40                                    Πώληση, συντήρηση και επισκευή μοτοσικλετών και των μερών και εξαρτημάτων τους

47.21                                    Λιανικό εμπόριο φρούτων και λαχανικών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.22                                    Λιανικό εμπόριο κρέατος και προϊόντων κρέατος σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.23                                    Λιανικό εμπόριο ψαριών, καρκινοειδών και μαλακίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.24                                    Λιανικό εμπόριο ψωμιού, αρτοσκευασμάτων και λοιπών ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.25                                    Λιανικό εμπόριο ποτών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.26                                    Λιανικό εμπόριο προϊόντων καπνού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.30                                    Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.41                                    Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.42                                    Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.43                                    Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.51                                    Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.52                                    Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.53                                    Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.54                                    Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.59                                    Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.61                                    Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.62                                    Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.63                                    Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.64                                    Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.65                                    Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.71                                    Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.72                                    Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.73                                    Λιανικό εμπόριο φαρμακευτικών ειδών (φαρμακεία)

47.74                                    Λιανικό εμπόριο ιατρικών και ορθοπεδικών ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.75                                    Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.76                                    Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.77                                    Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.78                                    Άλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα

47.79                                    Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα

47.91                                    Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου

49.10                                    Υπεραστικές σιδηροδρομικές μεταφορές επιβατών

49.31                                    Αστικές και προαστιακές χερσαίες μεταφορές επιβατών

49.39                                    Άλλες χερσαίες μεταφορές επιβατών π.δ.κ.α.

49.42                                    Υπηρεσίες μετακόμισης

50.10                                    Θαλάσσιες και ακτοπλοϊκές μεταφορές επιβατών

50.30                                    Εσωτερικές πλωτές μεταφορές επιβατών

51.10                                    Αεροπορικές μεταφορές επιβατών

52.21                                    Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές

52.22                                    Δραστηριότητες συναφείς με τις πλωτές μεταφορές

52.23                                    Δραστηριότητες συναφείς με τις αεροπορικές μεταφορές

52.24                                    Διακίνηση φορτίων

52.29                                    Άλλες υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες

55.10                                    Ξενοδοχεία και παρόμοια καταλύματα

55.20                                    Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής

55.30                                    Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα

55.90                                    Άλλα καταλύματα

56.10                                    Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης

56.21                                    Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις

56.29                                    Άλλες υπηρεσίες εστίασης (Εξαιρείται η υποκατηγορία του ΚΑΔ «56.29.20.04 Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)»)

56.30                                    Δραστηριότητες παροχής ποτών

59.14                                    Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών

61.10                                    Ενσύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες

61.20                                    Ασύρματες τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες

61.30                                    Δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες

62.01                                    Δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών συστημάτων

65.12                                    Ασφάλειες εκτός από τις ασφάλειες ζωής

68.20                                    Εκμίσθωση και διαχείριση ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων

68.31                                    Μεσιτικά γραφεία ακινήτων

68.32                                    Διαχείριση ακίνητης περιουσίας, έναντι αμοιβής ή βάσει σύμβασης

69.10                                    Νομικές δραστηριότητες

69.20                                    Δραστηριότητες λογιστικής, τήρησης βιβλίων και λογιστικού ελέγχου· παροχή φορολογικών συμβουλών

71.11                                    Δραστηριότητες αρχιτεκτόνων

71.12                                    Δραστηριότητες μηχανικών και συναφείς δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών

74.20                                    Φωτογραφικές δραστηριότητες

75.00                                    Κτηνιατρικές δραστηριότητες

77.11                                    Ενοικίαση και εκμίσθωση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων

77.12                                    Ενοικίαση και εκμίσθωση φορτηγών

77.21                                    Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών

77.22                                    Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων

77.29                                    Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης

79.11                                    Δραστηριότητες ταξιδιωτικών πρακτορείων

79.12                                    Δραστηριότητες γραφείων οργανωμένων ταξιδιών

79.90                                    Άλλες δραστηριότητες υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες

80.30                                    Δραστηριότητες έρευνας

81.21                                    Γενικός καθαρισμός κτιρίων

81.22                                    Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού κτιρίων και βιομηχανικού καθαρισμού

81.29                                    Άλλες δραστηριότητες καθαρισμού

85.20                                    Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

85.31                                    Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση

85.32                                    Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση

85.41                                    Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση

85.51                                    Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση

85.53                                    Δραστηριότητες σχολών οδηγών

85.59                                    Άλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α.

86.10                                    Νοσοκομειακές δραστηριότητες

86.21                                    Δραστηριότητες άσκησης γενικών ιατρικών επαγγελμάτων

86.22                                    Δραστηριότητες άσκησης ειδικών ιατρικών επαγγελμάτων

86.23                                    Δραστηριότητες άσκησης οδοντιατρικών επαγγελμάτων

86.90                                    Άλλες δραστηριότητες ανθρώπινης υγείας

87.10                                    Δραστηριότητες νοσοκομειακής φροντίδας με παροχή καταλύματος

87.20                                    Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών

87.30                                    Δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

87.90                                    Άλλες δραστηριότητες φροντίδας με παροχή καταλύματος

88.10                                    Δραστηριότητες κοινωνικής μέριμνας χωρίς παροχή καταλύματος για ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία

88.91                                    Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών

91.02                                    Δραστηριότητες μουσείων

91.03                                    Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών

92.00                                    Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα

93.11                                    Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων

93.12                                    Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων

93.13                                    Εγκαταστάσεις γυμναστικής

93.19                                    Άλλες αθλητικές δραστηριότητες

93.21                                    Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων

93.29                                    Άλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας

95.11                                    Επισκευή ηλεκτρονικών υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού

95.12                                    Επισκευή εξοπλισμού επικοινωνίας

95.21                                    Επισκευή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης

95.22                                    Επισκευή συσκευών οικιακής χρήσης και εξοπλισμού σπιτιού και κήπου

95.24                                    Επισκευή επίπλων και ειδών οικιακής επίπλωσης

95.25                                    Επισκευή ρολογιών και κοσμημάτων

96.01                                    Πλύσιμο και (στεγνό) καθάρισμα κλωστοϋφαντουργικών και γούνινων προϊόντων

96.02                                    Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής

96.03                                    Δραστηριότητες γραφείων κηδειών και συναφείς δραστηριότητες

96.04                                    Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία

(*) Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας

Οι νέοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες, που ασκούν μία ή περισσότερες από τις παραπάνω δραστηριότητες, υποχρεούνται να δηλώσουν Επαγγελματικούς Λογαριασμούς εντός ενός μηνός από την έναρξη της δραστηριότητάς τους.

Σε κάθε περίπτωση μη δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε., θα επιβάλλεται στον υπόχρεο διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ. Η μη υποβολή δήλωσης διόρθωσης, προς συμμόρφωση σε περίπτωση απενεργοποίησης Επαγγελματικού Λογαριασμού νοείται ως μη δήλωση Επαγγελματικού Λογαριασμού και επιφέρει το πρόστιμο του προηγούμενου εδαφίου.

Σε περίπτωση υποβολής δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού στον διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πέραν των προβλεπόμενων προθεσμιών επιβάλλεται στον υπόχρεο διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.

Στον Επαγγελματικό Λογαριασμό του, κάθε ένας από τους παραπάνω υπόχρεους οφείλει να αποδέχεται συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής όπως, ενδεικτικά, μέσα πληρωμής με κάρτα, εντολές άμεσης χρέωσης, μεταφορές πίστωσης, πάγιες εντολές, καθώς επίσης και συναλλαγές με μετρητά. Οι συναλλαγές που διενεργούνται μέσω του Επαγγελματικού Λογαριασμού πρέπει να αφορούν αποκλειστικά την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα των παραπάνω υπόχρεων.

Οι Επαγγελματικοί Λογαριασμοί πρέπει να δηλώνονται σε μορφή IBAN και να επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης Λογαριασμού, η Α.Α.Δ.Ε. θα προβαίνει σε απενεργοποίησή του.

Δήλωση ίδιου Επαγγελματικού Λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των Λογαριασμών.

Η Α.Α.Δ.Ε. δύναται να αξιοποιήσει τις πληροφορίες σχετικά με τους Επαγγελματικούς Λογαριασμούς για την υλοποίηση του άρθρου 16 του ν. 4172/2013 το οποίο προβλέπει την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου εισοδήματος των 8.636 -9.545 ευρώ από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους κατ’ επάγγελμα αγρότες μόνο εφόσον πραγματοποιήσουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής δαπάνες για αγορές αγαθών και παροχή υπηρεσιών αξίας από 10% έως και 18,75% των συνολικών ετησίων εισοδημάτων τους. Επιπλέον, η Α.Α.Δ.Ε. θα μπορεί πλέον ευκολότερα να διασταυρώνει τα δεδομένα για τις λιανικές συναλλαγές των επιχειρήσεων και να προσδιορίζει με αντικειμενικό τρόπο τις υποχρεώσεις τους στη φορολογία εισοδήματος και στον Φ.Π.Α. Ταυτόχρονα θα μπορεί να προβαίνει σε αυτόματες κατασχέσεις εισπράξεων από επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν εμπρόθεσμα τους φόρους τους!

Διαβαστε όλο το άρθρο με τίτλο :Οι 143 επιχειρηματικές δραστηριότητες με υποχρέωση δήλωσης επαγγελματικών λογαριασμών έως 12/12/2018 " στην πηγή :http://www.fmvoice.gr

 

Νέα παιχνίδια στο ΚΙΝΟ εισάγει η ΟΠΑΠ προκειμένου να ενισχύσει τις πωλήσεις του παιχνιδιού

Νέα δεδομένα έχει εισάγει εδώ και λίγους μήνες έναν νέο κόσμο στα τυχερά παίγνια στην χώρα μας ο ΟΠΑΠ. Το τελευταίο διάστημα ο Οργανισμός έχει «ρίξει» στην αγορά ένα νέο μοντέλο λειτουργίας τόσο στο Δίκτυο του όσο και στις υπηρεσίες του.

Μετά την τεχνολογική αναβάθμιση που είναι έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες όπως προείπαμε ο ΟΠΑΠ ξεκινάει και την αναβάθμιση στις υπηρεσίες του και εν προκειμένω στα παιχνίδια που προσφέρει στο κοινό.

Μετά την εισαγωγή των Opapbet τις ( Συσκευές Αυτόματης Εξυπηρέτησης Στοιχηματισμού μέσω των οποίων μπορείς να στοιχηματίσεις εύκολα και γρήγορα σε ψηφιακό περιβάλλον μέσα στο πρακτορείο) αλλά και μετά την εισαγωγή των Virtual Sports ( πρόκειται για τους εικονικούς αγώνες που σου δίνει τη δυνατότητα να στοιχηματίζεις, να παρακολουθείς τον αγώνα και να βλέπεις τα αποτελέσματα, κάθε 5 λεπτά) αλλάζουν και τα παλιά «παιχνίδια».

Μετά και την αλλαγή στην εμφάνιση του Πάμε Στοίχημα (την ναυαρχίδα των στοιχηματικών παιγνίων)  που έγινε λίγο πριν τον Σεπτέμβριο σειρά παίρνει και το δημοφιλές παιχνίδι ΚΙΝΟ.

Σύμφωνα με αποκλειστικέ πληροφορίες του EleftherosTypos.gr  στο παιχνίδι ετοιμάζεται να γίνει ακόμα μια σημαντική αλλαγή. Να υπενθυμίσουμε ότι τελευταία του αλλαγή ήταν η «είσοδος» του KINO Bonus.

Τώρα ο ΟΠΑΠ θα εισάγει ως επιλογή και το ΜΟΝΑ-ΖΥΓΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η νέα αυτή επιλογή θα «μπει» στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στα τέλη του τρέχοντος μήνα ή αρχές του Οκτωβρίου, καθώς ήδη τα γραφικά και οι στατιστικές απεικονίσεις είναι έτοιμα.

Η νέα επιλογή

Στον τύπο παιχνιδιού ΜΟΝΑ/ΖΥΓΑ, υπάρχουν τρεις κατηγορίες επιτυχιών. Ο παίκτης επιλέγει ΜΟΝΑ ή ΖΥΓΑ ή ΙΣΟΠΑΛΙΑ. Έτσι αν οι περισσότεροι αριθμοί από τους είκοσι που κληρώθηκαν είναι ΜΟΝΟΙ (δηλαδή λήγουν σε 1, 3, 5, 7, 9) τότε κερδίζει η κατηγορία επιτυχιών ΜΟΝΑ. Αν οι περισσότεροι αριθμοί από τους είκοσι που κληρώθηκαν είναι ΖΥΓΟΙ (δηλαδή λήγουν σε 2, 4, 6, 8, 0) τότε κερδίζει η κατηγορία επιτυχιών ΖΥΓΑ.

Τέλος, αν οι είκοσι  αριθμοί που κληρώθηκαν είναι μισοί ΜΟΝΟΙ και μισοί ΖΥΓΟΙ τότε κερδίζει η κατηγορία ΙΣΟΠΑΛΙΑ. Σε κάθε μία από τις εν λόγω κατηγορίες επιτυχιών αντιστοιχεί και ένας συντελεστής απόδοσης με βάση τους οποίους προκύπτει το κέρδος κάθε συμμετοχής. Η ελάχιστη συμμετοχή στον τύπο παιχνιδιού ΜΟΝΑ/ΖΥΓΑ είναι δύο στήλες.

Τύπος παιχνιδιού ΜΟΝΑ/ΖΥΓΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΩΝ  ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
ΜΟΝΑ                                                        2
ΖΥΓΑ                                                         2
ΙΣΟΠΑΛΙΑ                                                  4

Στον τύπο παιχνιδιού ΣΤΗΛΕΣ, υπάρχουν δέκα  κατηγορίες επιτυχιών ανάλογα με το ποια Στήλη από τις 10 περιλαμβάνει τους περισσότερους από τους είκοσι  αριθμούς που κληρώθηκαν. Σε περίπτωση που περισσότερες από μία Στήλες περιλαμβάνουν το ίδιο μέγιστο πλήθος αριθμών, νικητήρια είναι εκείνη η Στήλη που, με τη σειρά που κληρώθηκαν οι αριθμοί, συμπλήρωσε πρώτη το σύνολο των αριθμών που της αντιστοιχούν. Η ελάχιστη συμμετοχή στο τύπο παιχνιδιού ΣΤΗΛΕΣ είναι δύο (2) στήλες.

Η 1η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς: 1 11 21 31 41 51 61 71

Η 2η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς 2 12 22 32 42 52 62 72

Η 3η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς 3 13 23 33 43 53 63 73

Η 4η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς 4 14 24 34 44 54 64 74

Η 5η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς 5 15 25 35 45 55 65 75

Η 6η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς 6 16 26 36 46 56 66 76

Η 7η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς 7 17 27 37 47 57 67 77

Η 8η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς 8 18 28 38 48 58 68 78

Η 9η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς 9 19 29 39 49 59 69 79

Η 10η ΣΤΗΛΗ περιλαμβάνει τους αριθμούς 10 20 30 40 50 60 70 80

Σε κάθε μία από τις εν λόγω κατηγορίες επιτυχιών αντιστοιχεί και ένας συντελεστής απόδοσης με βάση τους οποίους προκύπτει το κέρδος κάθε συμμετοχής.

Τύπος παιχνιδιού ΣΤΗΛΕΣ

ΣΤΗΛΕΣ   ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ
1n                                        8
2η                                        8
3η                                        8
4η                                        8
5η                                        8
6η                                        8
7η                                        8
8η                                        8
9η                                        8
10η                                      8

Διαβάστε όλο το άρθρο με τιτλο :"Νέα αλλαγή στο ΚΙΝΟ από τον ΟΠΑΠ " στην πηγή : www.eordaialive.com/ 

Ξεκινά σύντομα η online στοιχηματική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ

Έπειτα από σημαντικό διάστημα προετοιμασίας, ο ΟΠΑΠ είναι έτοιμος να θέσει σε λειτουργία την νέα διαδικτυακή (online) πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Ντάμιαν Κόουπ, κατά την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 ανέφερε πως η έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η διοίκηση σε προγενέστερα conference call είχε αναφέρει πως η πλατφόρμα θα λειτουργούσε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, για λόγους στρατηγικής όμως αποφασίστηκε η έναρξη να πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο. Στο project αυτό ο ΟΠΑΠ είχε ανακοινώσει τη συνεργασία του με τη Betgenius.

Όλο αυτό το διάστημα στην νέα πλατφόρμα πραγματοποιούνταν εκτεταμένες δοκιμές ώστε όταν ξεκινήσει η λειτουργία της να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στους παίκτες και η εταιρεία να διεκδικήσει μερίδια από τον ανταγωνισμό στο online.

Ο CEO του ΟΠΑΠ σημείωσε επίσης στη τηλεδιάσκεψη ότι η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει ενισχυμένες αποδόσεις και θα βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η online αγορά. Σημείωσε επίσης ότι η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργεί σημαντικές προοπτικές και οικονομικά οφέλη και για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει η διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, η οποία ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου. Ήδη στο πλαίσιο της διαβούλευσης έχουν ξεκινήσει να αναρτώνται τα πρώτα σχόλια από τους ενδιαφερόμενους.

Ζητούμενο, ωστόσο, πέραν των τεχνικών αλλαγών που φέρνει το σχέδιο νόμου είναι και το φορολογικό σκέλος της επερχόμενης ρύθμισης. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως πολλές από τις φορολογικές εκκρεμότητες που δεν διευθετούνται από το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, θα ρυθμιστούν στο επόμενο διάστημα.

Η πιο σημαντική από αυτές είναι η επιβολή αναδρομικών φόρων σε παρόχους για τη δραστηριότητά τους τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να δικαιούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία ρύθμισης της αγοράς, κάτι που αποτελεί πρακτική που έχει καταγραφεί και σε πληθώρα ξένων αγορών προ της ρύθμισής τους.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών και διεργασιών από υφιστάμενους και μη "παίκτες" της αγοράς, εν όψει του νέο περιβάλλοντος που διαμορφώνεται. Οι προοπτικές της online αγοράς, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, παραμένουν υψηλές και στην ελληνική αγορά.

Στο σύνολο του 2017, ο συνολικός στοιχηματισμός που διαχειρίστηκαν οι Online πάροχοι έφθασε τα 5,3 δισ. ευρώ, με παράλληλη σημαντική αύξηση των εσόδων που εισπράττει το κράτος από το GGR tax, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης του εποπτικού ρόλου της ΕΕΕΠ στη συγκεκριμένη αγορά.

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο "Ξεκινά σύντομα η online στοιχηματική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ" του Νίκου Χρυσικόπουλου στη πηγή www.capital.gr

Η ΟΠΑΠ εξαγοράζει την STOIXIMAN και ο ΟΤΕ συμπράττει με την Ιντραλότ

Νέες επιχειρηματικές συμφωνίες φέρνει το νέο νομοσχέδιο για το Online τυχερά παιχνίδια που αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά από το 2020.

Δύο από αυτά τα μεγάλα deals που έρχονται, είναι η κοινοπραξία ΟΤΕ-Ιντραλότ για απόκτηση νέας μόνιμης άδειας στην αγορά του online και η εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου της stoiximan από τον ΟΠΑΠ. Για τον ΟΤΕ η επέκταση στα τυχερά παιχνίδια είναι στρατηγική, καθώς η εταιρεία πλέον προσδιορίζεται ως όμιλος τεχνολογίας και αναζητά διαρκώς νέες αγορές εκτός των τηλεπικοινωνιών που να έχουν προοπτική ανάπτυξης.

Η σύμπραξη του ΟΤΕ που έχει τη ρευστότητα και το Cosmote tv με την Ιντραλότ που έχει τεχνογνωσία και εμπειρία στο χώρο, και παρουσία σε 52 χώρες δίνει σημαντικές δυνατότητες στη νέα κοινή τους εταιρεία. O ΟΠΑΠ, που όπως λέγεται απέκτησε το μερίδιο Μπόμπολα στην εταιρεία Stoiximan, και συζητά με τους άλλους μετόχους της, αποκτώντας την εταιρεία εξασφαλίζει πρόσβαση στην αγορά on line όπου το μερίδιο της Stoiximan είναι 40%.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια αρχική συμφωνία έχει ολοκληρωθεί και το επόμενο διάστημα θα διαμορφωθεί η οριστική της δομή.

Για τη Stoiximan πάλι ο ΟΠΑΠ έχει σημαντικά πλεονεκτήματα,( εκτός από τη ρευστότητά του) όπως ότι μπορεί να της δώσει πρόσβαση στην αγορά των RNG παιχνιδιών ( φρουτάκια online) που «κλείνουν» για όλους τους άλλους. Κι αυτό γιατί μπορεί ο νέος νόμος που είναι σε διαβούλευση να μη δίνει άδειες για φρουτάκια online  (RNG games) όμως ο ΟΠΑΠ, θεωρεί ότι ήδη έχει, με την απόφαση της ΕΕΕΠ του 2014 που του δίνει το δικαίωμα να έχει τα vlts και στο διαδίκτυο... Tην απόφαση αυτή απέκτησε χωρίς τίμημα, και γι αυτό οι καταγγελίες για κρατική ενίσχυση ήδη ετοιμάζονται...

Ομως ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγάλος κερδισμένος του νέου νόμου... γιατί αν τα καταφέρει να του τον περάσει αυτή η κυβέρνηση πριν τις εκλογές, αποκτά μια νέα αγορά στο διαδίκτυο, που σήμερα παρουσιάζει κέρδη 35-40 εκ. το χρόνο, μέχρι το 2030 χωρίς να έχει πληρώσει τίποτα....

Μεγάλος χαμένος του νέου νόμου είναι η πλειάδα των μικρών εταιρειών, καθώς το υψηλό κόστος της άδειας (4-5 εκ. για 5 χρόνια, το υψηλότερο στην Ευρώπη) δείχνει ότι μόνο μεγάλες εταιρείες θα μπορούν να διεκδικήσουν μερίδιο στα Online τυχερά παιχνίδια.

διαβάστε όλο το άρθρο με τίτλο : "Μεγάλες συμφωνίες στο on line gaming προ των πυλών" στην πηγή :http://www.fpress.gr

Νέος νόμος για το ιντερνετ. "Υψηλότερη γκανιότα ίσον χειρότερες αποδόσεις για όλους"

Επτά χρόνια πέρασαν μετά την πρώτη προσπάθεια για ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών και την εφαρμογή του καθεστώτος προσωρινών αδειοδοτήσεων. Επτά χρόνια που “ζήσαμε”24 blacklist και εκατομμύρια ευρώ προστίμων σε στοιχηματικές εταιρίες. Επτά χρόνια ατελείωτης κόντρας με τον ΟΠΑΠ, με μηνύσεις εκατέρωθεν, που κατέληξαν μέχρι το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Όλη αυτή η κατάσταση φαίνεται πως φθάνει προς το τέλος της, αφού η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να ρυθμίσει οριστικά την αγορά τυχερών παιγνίων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2018 ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο νόμου, με το οποίο γίνονται όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις του ν. 4002/2011. Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά, διότι οι αλλαγές είναι πραγματικά πολλές και μείζονος σημασίας.

Τι ίσχυε μέχρι σήμερα

Η πρώτη σοβαρή κίνηση έγινε το μακρινό 2011. Η ελληνική κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ελέγξει την κατάσταση υιοθετεί το καθεστώς προσωρινών αδειοδοτήσεων, με 24 εταιρίες να λαμβάνουν την σχετική άδεια. Την ίδια στιγμή, η ΕΕΕΠ εκδίδει την πρώτη Blacklist με τις παράνομες στοιχηματικές εταιρίες. Πλέον, νόμιμες θεωρούνται μόνο οι εταιρίες που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 52 του ν. 4002/2011. Το πως φτάσαμε να έχουμε παραπάνω ιστοσελίδες από τις άδειες που δόθηκαν είναι πάρα πολύ απλό. Ο νόμος όριζε πως η κάθε άδεια ανήκει σε μία εταιρία (νομικό πρόσωπο) και όχι σε domain. Έτσι, κάθε εταιρία μπορούσε να έχει στην “ομπρέλα” της άδειάς της περισσότερα από ένα domain στοιχηματικών εταιριών.

Τι αλλάζει με το νέο νόμο

Η μεγαλύτερη αλλαγή αφορά τον τρόπο αδειοδότησης. Για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, πλέον δεν θα αδειοδοτούνται εταιρίες, αλλά domains. Αυτό σημαίνει πως αν σε μία άδεια λειτουργούν αυτή τη στιγμή 4 στοιχηματικές, θα πρέπει η κάθε μία από αυτές να λάβει σχετική άδεια.

Αν φυσικά έχει την οικονομική δυνατότητα, καθώς σύμφωνα με το νέο νόμο το κόστος για κάθε άδεια θα κοστίζει:

 • 4 εκατομμύρια ευρώ για άδεια διεξαγωγής στοιχηματικών παιγνίων (ισχύει για 5 έτη)
 • 1 εκατομμύριο ευρώ για την άδεια διεξαγωγής λοιπών διαδικτυακών παιγνίων (ισχύει για 5 έτη) . Στα “λοιπά διαδικτυακά παίγνια” περιλαμβάνονται το Poker και τα παιχνίδια Live Casino. Δεν υπάρχει καμία αναφορά στα παιχνίδια RNG, δηλαδή στα φρουτάκια και στα υπόλοιπα παιχνίδια που λειτουργούν με γεννήτρια τυχαίων αριθμών (ηλεκτρονική ρουλέτα, Blackjack, Κίνο κλπ).

Ποιά είναι τα επόμενα βήματα

Έως τις 5 Οκτωβρίου το σχέδιο νόμου θα βρίσκεται σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης. Αυτό σημαίνει πως εντός αυτού του διαστήματος μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους ή να επιχειρηματολογήσουν για τα σημεία που διαφωνούν. Οπότε, είναι πιθανό να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαβούλευση, το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη βουλή προς ψήφιση. Από τη στιγμή που θα ψηφιστεί και έπειτα, οι στοιχηματικές εταιρίες που λειτουργούν ήδη στη χώρα μας θα διαθέτουν χρονικό περιθώριο 6 μηνών για να αιτηθούν νέα άδεια ή να παύσουν την λειτουργία τους.

Τι αλλάζει για τους παίκτες

Σχετικά με τη φορολογία, γίνεται σαφής διαχωρισμός ανά παιχνίδι.

 1. Τα κέρδη από τυχερά παίγνια που διεξάγονται με στήλες (στοίχημα κλπ), όπως αυτά ορίζονται στις περιπτώσεις β’ και δ της παρ. 1 του άρθρου 58 φορολογούνται ως εξής:
 • Αφορολόγητα έως 100€
 • 15% από 100,01€ έως 500€
 • 20% από 500,01€ και πάνω

     2. Τα τυχερά παίγνια που διεξάγονται με παικτικές συνεδρίες, υποβάλλονται σε φόρο συνεδρίας ως εξής:

 • Αφορολόγητα έως 100€
 • 15% από 100,01€ έως 500€
 • 20% από 500,01€ και πάνω

Ως παικτική συνεδρία νοείται το χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ο παίκτης εισάγει την ατομική κάρτα παίκτη σε παιγνιομηχάνημα έως ότου που εξάγει την ατομική κάρτα παίκτη από το παιγνιομηχάνημα. Σε κάθε περίπτωση, έκαστη παικτική συνεδρία λήγει με την πάροδο 24 ωρών από τη στιγμή που ο παίκτης εισάγει την ατομική κάρτα παίκτη σε παιγνιομηχάνημα

    3. Όσον αφορά το ΠΑΜΕ Στοίχημα του ΟΠΑΠ, ο φόρος είναι 10% εάν το ετήσιο αποτέλεσμα ηλεκτρονικού λογαριασμού παίκτη είναι θετικός αριθμός.

Ως ετήσιο αποτέλεσμα ηλεκτρονικού λογαριασμού παίκτη ορίζεται το αποτέλεσμα που προκύπτει όταν από το άθροισμα του υπολοίπου του λογαριασμού στις 21/12 και των πραγματοποιηθέντων αναλήψεων καθ’ όλη την διάρκεια του έτους αφαιρεθεί το άθροισμα των καταθέσεων και του υπόλοιπου του λογαριασμού την 1/1 του ίδιου έτους.

Δηλαδή αν ένας παίκτης παίζει στο ίντερνετ και κερδίσει 500€ ανά στήλη θα φορολογηθεί κανονικά, εάν όμως παίζει στον ΟΠΑΠ θα φορολογηθεί μόνο εάν στο τέλος του έτους υπάρχει θετικό πρόσημο συνολικά στο λογαριασμό του, εάν έχει δηλαδή κέρδος!!!

Ισχυροποιείται ο ρόλος της ΕΕΕΠ

Μέχρι σήμερα, η ΕΕΕΠ εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το Υπουργείο Οικονομικών. Με το νέο νόμο όμως γίνεται ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ. Πλέον, με τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν θα μπορεί να ελέγχει τα πάντα. Η κάθε εταιρία θα πρέπει να έχει σέρβερ στην Ελλάδα, ο οποίος θα είναι συνδεδεμένος με τα Κεντρικά Πληροφοριακά Συστήματα (Κ.Π.Σ) στα οποία έχει πλήρη πρόσβαση η ΕΕΕΠ και η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων).

Αυτό που κυρίως μας ενδιαφέρει σαν παίκτες είναι οι αλλαγές που γίνονται στο άρθρο 49, στο οποίο αναφέρεται:

“Ο κάτοχος της άδειας διατηρεί ίδιο λογαριασμό και ξεχωριστό λογαριασμό παικτών σε πιστωτικό ίδρυμα ή ίδρυμα πληρωμών ή ίδρυμα ηλεκτρονικού χρήματος που είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα. Τα ποσά που βρίσκονται κατατεθειμένα στο λογαριασμό παικτών πρέπει τουλάχιστον να εξισώνονται με το συνολικό ποσό με το οποίο είναι πιστωμένοι οι διαδικτυακοί λογαριασμοί των παικτών. Όταν το ποσό που βρίσκεται κατατεθειμένο στο λογαριασμό παικτών παρουσιάζει έλλειμμα σε σχέση με το συνολικό ποσό με το οποίο είναι πιστωμένοι οι διαδικτυακοί λογαριασμοί παικτών που διατηρεί ο κάτοχος της άδειας, ο κάτοχος της άδεια υποχρεούται να αναπληρώσει το έλλειμμα με δικά του ποσά, μέσα σε τρεις ημέρες”

Αρά, η ΕΕΕΠ θα μπορεί να ελέγχει ανά πάσα ώρα και στιγμή εάν οι εταιρίες διατηρούν τα ποσά που πρέπει και θα υπάρχει πλήρης ασφάλεια για τα χρήματα μας. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι θα  αυτόματως να βλέπει και ανά πάσα στιγμή τι χρήματα διαθέτει και ο κάθε παίκτης στο λογαριασμό του. Μένει να δούμε εάν θα δημιουργηθεί κάποιος μηχανισμός ώστε να μπορούν οι παίκτες να απευθυνθούν στην περίπτωση που υπάρχει κάποια διαφωνία με στοιχηματική εταιρία.

Μια ματιά στην κάθε πλευρά

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά το κράτος, τις στοιχηματικές εταιρίες και τους παίκτες. Ας ρίξουμε μια ματιά πως επηρεάζεται η κάθε πλευρά.

Το ελληνικό κράτος

Είναι προφανές πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μαζέψει ρευστό από την εκχώρηση αδειών, ωστόσο το προσχέδιο νόμου έχει πολλές ελλείψεις και θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Δεν είναι μόνο το μεγάλο κόστος απόκτησης της άδειας αλλά και η φορολογία στα μεικτά κέρδη που είναι υψηλότατη (35%). Επιπλέον έχουν μείνει εκτός νομοσχεδίου τα παιχνίδια το αποτέλεσμα των οποίων προκύπτει βάσει γεννήτριας τυχαίων αριθμών (RNG) όπως τα φρουτάκια, το μπλάκτζακ και η ρουλέτα, τα οποία αποφέρουν πάνω από το 40% των εσόδων των Bookmakers.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα πακέτο μη θελκτικό στο να μπουν νέες εταιρίες στην αγορά. Όπως έχουμε αναλύσει και στο παρελθόν αυτό το μοντέλο είναι καταδικασμένο να αποτύχει (κλικ εδώ). Οι μόνες εταιρίες που μπορούν να επιβιώσουν με αυτό το οικονομικό μοντέλο, είναι αυτές που έχουν ήδη κυριαρχήσει στην αγορά και διαθέτουν μεγάλη βάση παικτών – και κατ’επέκταση έσοδα- όπως ο Stoiximan, η Bet365 και η Sportingbet. Ποια σοβαρή εταιρεία θα επενδύσει σε μια σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα, γνωρίζοντας εξ αρχής ότι θα πρέπει να λειτουργήσει σε ένα ασύμφορο οικονομικά πλαίσιο;

Για τις εταιρίες

Εν έτη 2018 τα κέρδη των στοιχηματικών εταιριών προέρχονται κατά 40% από το αθλητικό στοίχημα, 20% από το live casino ή άλλα τυχερά παιχνίδια και 40% από τα RNG (φρουτάκια, μπλάκτζακ, ρουλέτα). Αν και εφόσον ψηφιστεί το σχέδιο νόμου το οποίο αφαιρεί την δυνατότητα να προσφέρουν οι εταιρείες RNG παιχνίδια, αυτόματα θα επιφέρει μείωση κατά 40% στα έσοδά τους. Αυτό θα σημάνει αυτόματα και πολύ λιγότερους ενδιαφερόμενους για να αποκτήσουν άδεια.

Σαν Bookmakers.gr, θα κατανοούσαμε το σκεπτικό της πρότασης, για κατάργηση των “εθιστικών” RNG παιχνιδιών τόσο διαδικτυακά όσο και επίγεια προς όφελος των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων. Χαρακτηριστικό ειναι το παράδειγμα της Κύπρου όπου προσφέρονται τα παιχνίδια μόνο στο καζίνο. Σκανδαλωδώς όμως, ο εν δυνάμει νόμος λειτουργεί κατά του ελεύθερου ανταγωνισμού και δίνει το μονοπωλιακό δικαίωμα στον ΟΠΑΠ να προσφέρει φρουτάκια μέσω των OPAP PLAY.

Για τους παίκτες

Μπορεί να μην φαίνεται με την πρώτη ματιά, αλλά οι παίκτες είναι αυτοί που θα δεχθούν το ισχυρότερο πλήγμα και λόγω των υπέρογκων οικονομικών απαιτήσεων της κυβέρνησης. Όπως συνέβη και σε Γαλλία, Ιταλία ή Πορτογαλία, οι εταιρίες για να είναι κερδοφόρες θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν το βάρος των εξόδων τους στην γκανιότα. Υψηλότερη γκανιότα ίσον χειρότερες αποδόσεις.

Για όσους πάλι σκέφτονται να παίξουν σε παράνομες στοιχηματικές εταιρίες με VPN και άλλα παρόμοια λογισμικά, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι η ΕΕΕΠ έχει προνοήσει καθώς το σχέδιο νόμου είναι πολύ αυστηρό και υπάρχει πρόβλεψη για μπλοκάρισμα των συναλλαγών σε εταιρίες που δεν έχουν λάβει άδεια. “Οι Book της γειτονιάς” ήδη τρίβουν τα χέρια τους με αυτές τις πιθανές εξελίξεις, καθώς πλέον η πλειοψηφία των Ελλήνων παικτών είναι αρκετά “ψαγμένη” ώστε να προτιμήσει εταιρίες με τραγικές αποδόσεις.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι παίζοντας σε παράνομη εταιρία ή σε “καφενείο” αποτελεί ποινικό αδίκημα. Σαν Bookmakers.gr σας προτρέπουμε να παίζετε και να εμπιστεύεστε μόνο στοιχηματικές εταιρίες διαθέτουν νόμιμη άδεια στην Ελλάδα 

Διαβάστε όλο το άρθρο με τιτλο : "Νέες Στοιχηματικές Άδειες – Όλες οι λεπτομέρειες" στην πηγή : https://www.bookmakers.gr

Ντάμιαν Κόουπ:"Σημαντική πρόοδος στις στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ"

Eξελίξεις και στο Διαδικτυακό Στοίχημα του ΟΠΑΠ μέσα από μια νέα πλατφόρμα με “σούπερ” αποδόσεις για τους παίκτες και πολλαπλά οφέλη για τους πράκτορες προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ

Στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη των εσόδων και των κερδών στο δεύτερο τρίμηνο και τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ  εστίασε ο διευθύνων σύμβουλος, Ντάμιαν Κόουπ, κατά την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Όσον αφορά στις στρατηγικές προτεραιότητες, ο κύριος Κόουπ σημείωσε ότι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου των καταστημάτων συνεχίζεται και το πρόγραμμα του τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας υλοποιήθηκε έγκαιρα και με επιτυχία. Συγκεκριμένα για τα οικονομικά αποτελέσματα σχολίασε χαρακτηριστικά: «Tα αποτελέσματά μας εξακολουθούν να ενισχύονται από την αυξανόμενη συνεισφορά των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) και τη βελτίωση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου μας συνολικά. Το δεύτερο τρίμηνο ωφεληθήκαμε επίσης από τη δραστηριότητα των πρώτων εβδομάδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, με τη χρήση των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs) να αυξάνεται».

Εκσυγχρονισμός και η ποιοτική αναβάθμιση του Δικτύου

Η επένδυση του ΟΠAΠ στο δίκτυο των πρακτορείων του συνεχίζεται, με τη μέση προμήθεια για τους πράκτορες να αυξάνεται. Εντός του 2018, έχουν ήδη ανοίξει 300 νέα καταστήματα και έμφαση δίνεται στον εκσυγχρονισμό και τη συνολική ποιοτική αναβάθμισή τους, όπως τόνισε ο κύριος Κόουπ.

Ο κύριος Κόουπ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην έγκαιρη και επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας, την οποία χαρακτήρισε ως τεράστιο επίτευγμα. «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα αυτού του είδους που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ευρώπη, με την εγκατάσταση περισσότερων από 50.000 νέων διαφορετικών συσκευών. Το έργο αυτό θέτει γερά θεμέλια για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και για μελλοντικά οφέλη για τους πράκτορές μας».

Όσον αφορά στη νέα διαδικτυακή (online) πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του ΟΠAΠ, ο κύριος Κόουπ σημείωσε ότι η έναρξη της λειτουργίας της θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠAΠ, σχολίασε ότι η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει ενισχυμένες αποδόσεις και θα βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η online αγορά. Επίσης, σημείωσε ότι η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργεί σημαντικές προοπτικές και οικονομικά οφέλη και για τους πράκτορες του ΟΠAΠ.

Συνεχής ανάπτυξη για το δίκτυο των VLTs και τα στοιχηματικά προϊόντα

Η ανάπτυξη του δικτύου των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) προχωρά με βάση το σχεδιασμό της εταιρείας. Σήμερα, λειτουργούν 316 αποκλειστικά καταστήματα (gaming halls), που αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 350 έως το τέλος του έτους. Συνολικά, έχουν τεθεί σε λειτουργία περίπου 16.000 VLTs σε gaming halls και πρακτορεία ΟΠAΠ. Στόχος της εταιρείας είναι να έχουν εγκατασταθεί 19.000-20.000 παιγνιομηχανήματα μέχρι το τέλος του 2018. Επίσης, ο κύριος Κόουπ σημείωσε ότι η εταιρεία θα εστιάσει πλέον στην ανάπτυξη της πελατειακής βάσης των VLTs και την περαιτέρω βελτίωση της συνολικής παικτικής εμπειρίας.

Σε σχέση με το στοιχηματικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, ο κύριος Κόουπ ανέφερε ότι ο ΟΠAΠ ωφελήθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Όπως σχολίασε, η εισαγωγή της νέας πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού επέτρεψε στον ΟΠAΠ να αυξήσει σημαντικά τις επιλογές που προσφέρονταν στους παίκτες, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση του τζίρου ανά αγώνα, ειδικά στον τομέα του live στοιχήματος, σε σχέση με το Euro του 2016.

Ακόμη, έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Σήμερα, λειτουργούν περισσότερα από 4.000 SSBTs, σε περισσότερα από 2.000 πρακτορεία ΟΠAΠ. Τόσο οι πελάτες, όσο και οι πράκτορες, έχουν υποδεχθεί θερμά τα SSBTs και στόχος της εταιρείας είναι να έχει εγκαταστήσει περισσότερα από 5.000 μηχανήματα έως τα τέλη του έτους. Επίσης, η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσει τη νέα έκδοση των Virtual παιχνιδιών, από την Inspired Entertainment, μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τιτλο : " Ντάμιαν Κόουπ:"Σημαντική πρόοδος στις στρατηγικές προτεραιότητες του ΟΠΑΠ" στην πηγή :http://www.24betgr.com/

Ξεκινά σύντομα η online στοιχηματική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ

Έπειτα από σημαντικό διάστημα προετοιμασίας, ο ΟΠΑΠ είναι έτοιμος να θέσει σε λειτουργία την νέα διαδικτυακή (online) πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., Ντάμιαν Κόουπ, κατά την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2018 ανέφερε πως η έναρξη λειτουργίας της νέας πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Η διοίκηση σε προγενέστερα conference call είχε αναφέρει πως η πλατφόρμα θα λειτουργούσε μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018, ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, για λόγους στρατηγικής όμως αποφασίστηκε η έναρξη να πραγματοποιηθεί το τρίτο τρίμηνο. Στο project αυτό ο ΟΠΑΠ είχε ανακοινώσει τη συνεργασία του με τη Betgenius.

Όλο αυτό το διάστημα στην νέα πλατφόρμα πραγματοποιούνταν εκτεταμένες δοκιμές ώστε όταν ξεκινήσει η λειτουργία της να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στους παίκτες και η εταιρεία να διεκδικήσει μερίδια από τον ανταγωνισμό στο online.

Ο CEO του ΟΠΑΠ σημείωσε επίσης στη τηλεδιάσκεψη ότι η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει ενισχυμένες αποδόσεις και θα βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η online αγορά. Σημείωσε επίσης ότι η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα δημιουργεί σημαντικές προοπτικές και οικονομικά οφέλη και για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει η διαβούλευση επί του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, η οποία ολοκληρώνεται στις 5 Οκτωβρίου. Ήδη στο πλαίσιο της διαβούλευσης έχουν ξεκινήσει να αναρτώνται τα πρώτα σχόλια από τους ενδιαφερόμενους.

Ζητούμενο, ωστόσο, πέραν των τεχνικών αλλαγών που φέρνει το σχέδιο νόμου είναι και το φορολογικό σκέλος της επερχόμενης ρύθμισης. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν πως πολλές από τις φορολογικές εκκρεμότητες που δεν διευθετούνται από το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε, θα ρυθμιστούν στο επόμενο διάστημα.

Η πιο σημαντική από αυτές είναι η επιβολή αναδρομικών φόρων σε παρόχους για τη δραστηριότητά τους τα προηγούμενα χρόνια, ώστε να δικαιούνται να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία ρύθμισης της αγοράς, κάτι που αποτελεί πρακτική που έχει καταγραφεί και σε πληθώρα ξένων αγορών προ της ρύθμισής τους.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών και διεργασιών από υφιστάμενους και μη "παίκτες" της αγοράς, εν όψει του νέο περιβάλλοντος που διαμορφώνεται. Οι προοπτικές της online αγοράς, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις, παραμένουν υψηλές και στην ελληνική αγορά.

Στο σύνολο του 2017, ο συνολικός στοιχηματισμός που διαχειρίστηκαν οι Online πάροχοι έφθασε τα 5,3 δισ. ευρώ, με παράλληλη σημαντική αύξηση των εσόδων που εισπράττει το κράτος από το GGR tax, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης του εποπτικού ρόλου της ΕΕΕΠ στη συγκεκριμένη αγορά.

Διαβάστε όλο το άρθρο με τιίτλο : "Ξεκινά σύντομα η online στοιχηματική πλατφόρμα του ΟΠΑΠ" στην πηγή :capital.gr Νίκος Χρυσικόπουλος

ΟΠΑΠ: Στις 12 Οκτωβρίου η αποκοπή προμερίσματος

Η Παρασκευή 12/10 ορίστηκε ως η ημερομηνία αποκοπής προμερίσματος χρήσης 2018 του ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το οικονομικό ημερολόγιο της εταιρείας για τη χρήση του 2018 έχει ως εξής:

Παρασκευή  12.10.2018:   Ημερομηνία αποκοπής προμερίσματος χρήσης 2018, δηλαδή πριν την 19.10.2018 που σηματοδοτεί την ημερομηνία λήξης των Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί της μετοχής της Εταιρείας και επί του δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap στον οποίο συμπεριλαμβάνεται

Δευτέρα       15.10.2018:   Ημερομηνία καθορισμού δικαιούχων προμερίσματος - Record Date

Παρασκευή  19.10.2018:   Έναρξη πληρωμής προμερίσματος χρήσης 2018

Η καταβολή του προμερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω πληρώτριας Τράπεζας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι λεπτομέρειες θα δοθούν με ξεχωριστή ανακοίνωση της Εταιρείας.

Διαβαστε όλο το άρθρο με τιτλο :"ΟΠΑΠ: Στις 12 Οκτωβρίου η αποκοπή προμερίσματος" στην πηγή : capital.gr

Mega καζίνο στο Ελληνικό με μικρό φορολογικό συντελεστή κερδών !

Ισχυρό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον προσελκύει ο διαγωνισμός για την κατασκευή καζίνο στο Ελληνικό, που αναμένεται να προκηρυχθεί τον Οκτώβριο. Μεγάλοι «παίκτες» από το εξωτερικό έκαναν τις πρώτες διερευνητικές κρούσεις, κυρίως προς την Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, η οποία θα διεξάγει το σχετικό διαγωνισμό. Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι, συμμετείχαν στην διαδικασία διαβούλευσης, αποστέλλοντας σε αυστηρά εμπιστευτική βάση, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά τους, αναφορικά με το επενδυτικό εγχείρημα.

Ο διαγωνισμός για το καζίνο αποτελεί το βασικό προαπαιτούμενο προκειμένου να «εκκινήσει» το mega-project του Ελληνικού, συνολικής επένδυσης 8 δισ.ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τις.. βολιδοσκοπήσεις έχουν κάνει αμερικανικοί όμιλοι όπως οι Ceasars Entertainment, Hard Rock International, καθώς επίσης και ο γαλλικός όμιλος Groupe Barriere που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη. Ως φαβορί για τον διαγωνισμό, εμφανίζεται η αμερικανική Ceasars, η οποία εκδηλώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την κατασκευή καζίνο στο Ελληνικό.

Mega καζίνο με μικρό φορολογικό συντελεστή κερδών

Όπως αναφέρεται  στο συνοπτικό πληροφοριακό δελτίο του διαγωνισμού που δημοσίευσε η Επιτροπή Παιγνίων στις 10 Αυγούστου,  το καζίνο θα στεγαστεί σε έναν από τους ουρανοξύστες-τοπόσημα που θα ανεγερθούν στην περιοχή του Ελληνικού. Το καζίνο θα λειτουργήσει σε έκταση 15.000 τ.μ, οι αίθουσες παιγνίων θα καταλαμβάνουν 8.000 τ.μ, ενώ η άδεια που θα χορηγηθεί θα έχει διάρκεια 20-30 έτη, με δυνατότητα ανανέωσης για 10-20 χρόνια. Επιπρόσθετα, θα περιλαμβάνει ξενοδοχεία, εκθεσιακές και συνεδριακές εγκαταστάσεις, θεματικά αξιοθέατα, χώρους διασκέδασης, καταστήματα, εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας, πολιτιστικά κέντρα και λοιπά τουριστικά αξιοθέατα.

Οι απόψεις των ενδιαφερομένων, πάντως, όπως αυτές κατατέθηκαν κατά την διαδικασία διαβούλευσης, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στον καθορισμό σημαντικών παραμέτρων  στη κατασκευή, δομή και λειτουργία του καζίνο.

Θέλγητρο για τους επενδυτές αποτελεί το γεγονός ο φορολογικός συντελεστής των κερδών- για ένα τέτοιο mega Καζίνο, προβλέπεται να είναι 8%-12%, βάση του σχετικά πρόσφατου νόμου που πέρασε η κυβέρνηση και με τον οποίο μειώθηκε δραστικά ο φόρος για τα νέα καζίνο.

Ο διαγωνισμός, όπως προαναφέρθηκε, αναμένεται να προκηρυχθεί τον Οκτώβριο, με απώτερο στόχο ο προτιμητέος επενδυτής να ανακηρυχθεί στο τέλος του 2018 ή στις αρχές του 2019.

Διαβαστε όλο το άρθρο με τίτλο : " Διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την κατασκευή καζίνο στο Ελληνικό " στην πηγή : https://www.sofokleousin.gr/

Σελίδα 1 από 211
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Top of Page