praktores.com
 
 

«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΒΑΛΑΝ 20 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

Μαρ 08
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Λουκέτο σε 900 πρακτορεία ΟΠΑΠ έβαλαν οι ιδιοκτήτες με βαριά καρδιά από τα 4.200 σε όλη την Ελλάδα

Έτσι και στον Ν. Πέλλας με την έλευση του 1ης Μαρτίου μπήκε λουκέτο σε 20 πρακτορεία του ΟΠΑΠ στον Ν. Πέλλας από τα συνολικά 58 

Ο λόγος είναι ο ίδιος για όλους. Όσοι ιδιοκτήτες τους δεν  υπέγραψαν  την νέα σύμβαση που τους απέστειλε προ μηνών ο ΟΠΑΠ, όπου με αποτέλεσμα να χάνουν τις άδειες τους.

Οι πράκτορες που αρνήθηκαν να υπογράψουν προέβησαν σε αυτή την πράξη επειδή θεωρούν ότι οι νέες συμβάσεις είναι δυσβάσταχτες και εν τέλει επιζήμιες για την επιχειρηματική τους δράση. Μάλιστα, πανελλαδικά έκλεισαν και αρκετά πρακτορεία γνωστών και δημοφιλών αθλητών ποδοσφαιριστών και ολυμπιονικών.

Πολλά χρόνια ολόκληρη ζωή σχεδόν πράκτορες αναγκάστηκαν να κλείσουν αναφέρει ένας πράκτορας της πόλης μας στην Έδεσσα Την ημέρα που έκλεισε ανέφερε:

"Σήμερα τελειώνουν όλα και δεν ξέρω αν πρέπει να χαρώ η να λυπηθώ.
Σίγουρα είμαι περήφανος για την αντίσταση και την μη υπογραφή αυτού του εκτρώματος που κάποιοι την υπέγραψαν με τόση ευκολία και αφέλεια. Και σίγουρα αν ήταν μαζική η αντίσταση θα είχε ΣΙΓΟΥΡΑ καλύτερη τύχη ο κάθε πράκτορας. Οι πράκτορες που έκλεισαν σήμερα θα συνεχίσουν την μάχη και δεν χρειάζονται κανένα "δεκανίκι" ( σωματεία κτλ.) για να βγουν νικητές. Νικητές είναι ήδη. Καλό δρόμο να έχουμε όλοι και καλά "κέρδη" στους υπόλοιπους πράκτορες."

Παρακάτω παραθέτουμε την δήλωση του πρώην Προέδρου των ΟΠΑΠ του Ν. Πέλλας

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ λοιπόν.
Είναι δύσκολο σε μερικές γραμμές να αποτυπωθούν τόσες αναμνήσεις κ τόσα γεγονότα. Απλά μερικά πράγματα που δεν θα ακούσετε κ δεν θα διαβάσετε πουθενά γιατί ο ΟΠΑΠ ελέγχει όλα τα μέσα με τις διαφημίσεις.
700 πρακτορεία κλείνουν σήμερα γιατί δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση του ΟΠΑΠ
Στο ν. Πέλλας κλείνουν 20 από τα 58 συνολικά πρακτορεία, ποσοστό 35% από τα μεγαλύτερα ποσοστά πανελλαδικά ανά νομό γιατί δεν υπέγραψαν τη νέα σύμβαση.
Μια σύμβαση που μας προσβάλλει κ ως ανθρώπους κ ως επιχειρηματίες. Μια σύμβαση που διαβάστηκε από εκατοντάδες κ καταξιωμένους νομικούς σε ολόκληρη την Ελλάδα κ όλοι αναφωνούσαν με μια φωνή ότι αυτό το πράγμα δεν υπογράφεται. Μια σύμβαση υποταγής.
«Αυτή τη Σύμβαση υποταγής δεν υπέγραψαν εκατοντάδες αντιστεκόμενοι πράκτορες, αρνούμενοι να υποκύψουν στο εκβιαστικό και απάνθρωπο δίλημμα που τούς έθεσε απροσχημάτιστα η Emma Delta, να υπερασπίσουν την αξιοπρέπεια και το επάγγελμά τους ή να συναινέσουν στην πλήρη αλλοίωση τής επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και στον αφανισμό τής επαγγελματικής τους υπόστασης, υπογράφοντας μία κραυγαλέα παράνομη σύμβαση προκειμένου να προστεθούν μηδενικά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αφεντικών του ΟΠΑΠ. Οι δικαστικοί αγώνες των εκατοντάδων αποφασισμένων να κονταροχτυπηθούν, δίχως συμβιβασμούς, με την κερδοσκοπική 100% πλέον ιδιωτική ΟΠΑΠ, ξεκίνησαν την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και θα κρατήσουν χρόνια.700 αγωγές που αξιώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κρέμονται πλέον πάνω από το κεφάλι της ΟΠΑΠ Α.Ε. Με την πρώτη κερδισμένη αγωγή, νομικά σίγουρη λόγω τής παρανομίας, η ΟΠΑΠ θα υποχρεωθεί να μη διανείμει μέρισμα για να δημιουργήσει το απαραίτητο αποθεματικό. Και τότε θα χτυπήσουν οι καμπάνες. Η συμπαράστασή των συμπολιτών ποθούμενη, αλλά όχι προαπαιτούμενο τού αγώνα. Ας επιλέξουν μόνοι τους "με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν"».
Μια σύμβαση που από κει που είμασταν συναγωνιστές με τους πελάτες μας στα παιχνίδια μας κάνει πλέον ανταγωνιστές. Τόσα χρόνια πληρωνόμασταν πάνω στο τζίρο των πελατών. Χαιρόμασταν κ συμμετείχαμε στη χαρά του παίκτη όταν κέρδιζε γιατί θα τζίραρε παραπάνω ή πιο εύκολα κ θα κερδίζαμε κ εμείς ως πράκτορες. Πλέον με τη νέα σύμβαση αλλάζει ο τρόπος πληρωμής μας κ γίνεται βάσει της κερδοφορίας κ όχι του τζίρου. Όσο κερδίζει ο πελάτης, χάνει ο πράκτορας . Όσο χάνει ο πελάτης, κερδίζει ο πράκτορας. Πόσο ηθικό είναι να παρακαλώ να χάνουν οι πελάτες μου για να βγάζω περισσότερα ;;;;
Ο κόσμος έχει τελείως λάθος αντίληψη για το επάγγελμα μας. Έξω από το χορό όλοι μιλάνε. Μόλις μπούνε μέσα ζαλίζονται. Ένα επάγγελμα που πάνω από το 80++% είναι (κατά) χρεωμένο (η λάθος αντίληψη που λέγαμε ) είναι απορίας άξιο πως πιστεύουν ότι θα αποσβέσουν αυτά τα χρέη με αυτή τη σύμβαση που έχει μειωμένες προμήθειες που στην επόμενη 3ετια θα αγγίξουν το 50%, όταν δεν απόσβεσαν αυτά τα χρέη την εποχή των παχιών αγελάδων Ήδη αρκετά πρακτορεία που υπέγραψαν τη νέα σύμβαση κλείσανε λόγω δυσβάστακτων χρεών. Τα ευχολόγια θα ήταν καλό κουράγιο, καλή δύναμη κτλ. Ρεαλιστικά θα πω μακριά από σχοινιά κ από κρεμάλες.
Κ πάλι ένα μεγάλο, τεράστιο ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια. Θα τα λέμε άλλωστε δε θα χαθούμε απο τη πόλη.
See you...

Πρώην Πρόεδρος Πρακτόρων ΟΠΑΠ Νομού Πέλλας

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο ''«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΒΑΛΑΝ 20 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ'' στη πηγή www.tastv.gr

Κατηγορία Έντυπος Τύπος
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύπος«ΛΟΥΚΕΤΟ» ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΕΒΑΛΑΝ 20 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΣΤΟΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ Top of Page