praktores.com
 
 

Καθυστερήσεις στο project της ΟΠΑΠ για τα vlts

Ιουν 15
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όσον αφορά την απόδοσή τους, «τους πρώτους μήνες τα έσοδα είναι κάτω από τους στόχους» αναφέρει πηγή κοντά στο project  φτάνοντας στα  40 ευρώ μικτού  κέρδους (ανά μηχανή, ανά ημέρα) αντί του στόχου των 60, ο οποίος  πιάνεται μόνο σε ορισμένα  παλιότερα κυρίως  Play.  

Η εταιρεία ταυτόχρονα προετοιμάζει τον σχεδιασμό της  σχετικά με το διαγωνισμό  για τους υποπαραχωρησιούχους, αν και όλοι αυτοί οι σχεδιασμοί επηρεάζονται από την ενδεχόμενη ανταπόκριση του υπουργείου στο αίτημα της εταιρείας, μέσω της ΕΕΕΠ, για μείωση του συνολικού αριθμού των μηχανών, με ταυτόχρονη αύξηση του επιτρεπόμενου αριθμού μηχανημάτων ανά κατάστημα, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχίες για ενδεχόμενη καζινοποίηση γειτονιών.

Ωστόσο σύμφωνα με την τελευταία δήλωση του επικεφαλής της εταιρείας Damian Cope μέχρι το 2018 θα έχουν τοποθετηθεί τα 16.500 vlts.

Το Πρώτο τρίμηνο

Εν τω μεταξύ η ΟΠΑΠ ΑΕ, ανακοίνωσε αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2017 κατά το οποίο τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε  39 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 78,5 εκατ.

Τα Καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) είναι αυξημένα κατά 5,3% στα €358,9εκ. (α’ τρίμηνο 2016: €340,7εκ.), παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς τάσεις μακροοικονομικά. Τόσο τα Αριθμολαχεία όσο και το Σκρατς & Λαχεία κινήθηκαν υψηλότερα κατά 10,9% και 3,7% αντίστοιχα, ενώ ο αθλητικός στοιχηματισμός σημείωσε πτώση κατά 6,9% σε ετήσια βάση.

Τα Κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στα €78,5εκ. παραμένοντας οριακά χαμηλότερα έναντι των προσαρμοσμένων για την εισφορά 35% επί του GGR στα €78,8εκ., παρά την έκτακτη επιβάρυνση από τις απεργίες των πρακτόρων και τα πρόσθετα έξοδα για την ανάπτυξη και υλοποίηση των νέων έργων.

Τα καθαρά κέρδη είναι στα €39,0εκ. (προσαρμοσμένα α’ τριμήνου 2016: €42,8εκ.) σημειώνοντας πτώση κατά 8,7%, που αποδίδεται στα υψηλότερα χρηματοοικονομικά έξοδα και τον αυξημένη ποσοστιαία φορολογική επιβάρυνση. Ο Καθαρός δανεισμός ανήλθε στα €82,6εκ.

Δήλωση του CEO Damian Cope

“Παρά τις προκλήσεις στο εγχώριο οικονομικό περιβάλλον, ο  ΟΠΑΠ κατά το πρώτο τρίμηνο σημείωσε ουσιαστική αύξηση των καθαρών εσόδων προ εισφορών (GGR). Σε αυτό συνέβαλαν ιδιαίτερα οι ισχυρές επιδόσεις των αριθμολαχείων και η συνεχής ανάπτυξη του Σκρατς.

Ταυτόχρονα, η λειτουργική κερδοφορία μας ήταν οριακά υψηλότερη, παρά τα πρόσθετα κόστη που συνδέονται με την υλοποίηση των νέων μας έργων. Ήδη έχει γίνει η εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών σε όλο το δίκτυο των πρακτορείων μας με τα πρώτα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά, η ανάπτυξη των παιγνιομηχανημάτων (VLTs) βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το πρόγραμμά για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας προχωράει με γοργούς ρυθμούς και η νέα δομή των προμηθειών των πρακτόρων είναι σε ισχύ από τον Απρίλιο.»

Τηλεδιάσκεψη

Στην επιτυχημένη εισαγωγή των Virtual παιχνιδιών και στις επενδύσεις που υλοποιούνται για την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας στον Οργανισμό, αναφέρθηκε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. , κ. Ντάμιαν Κόουπ, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2017. Η εισαγωγή των νέων Virtual παιχνιδιών στο δίκτυο πρακτορείων ΟΠΑΠ ξεκίνησε στα τέλη του πρώτου τριμήνου και η υλοποίηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Μάιο και τα πρώτα δείγματα για τις επιδόσεις του νέου προϊόντος είναι ενθαρρυντικά.

Ο CEO της ΟΠΑΠ Α.Ε. ανέφερε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην ανάπτυξη του δικτύου των Play και όπως είπε μέχρι το Μάρτιο του 2017, είχαν τεθεί σε λειτουργία 53 καταστήματα PLAY ενώ σημείωσε  ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του δικτύου αναμένεται να επιταχυνθεί στα τέλη του δεύτερου τριμήνου και εντός του δεύτερου μισού του 2017. Στόχος της εταιρείας είναι η πλήρης ανάπτυξη του δικτύου των 16.500 VLTs να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Πλειοψηφική πλέον η συμμετοχή  στη Neurosoft

Το ποσοστό της TWILLIN LIMITED  στη Νeurosoft  απέκτησε η ΟΠΑΠ Α.Ε., αυξάνοντας το ποσοστό του και κάνοντας τη συμμετοχή του πλέον πλειοψηφική. Ειδικότερα, υπεγράφη, στις 07 Ιουνίου, από την OPAP Investment Ltd. (100% θυγατρική) συμφωνία εξαγοράς ποσοστού 38,19% της Neurosoft A.E. έναντι συνολικού τιμήματος 34,2 εκατ. ευρώ, όπως ανακοίνωσε η ΟΠΑΠ.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η συνολική συμμετοχή του ΟΠΑΠ στην Neurosoft θα ανέρχεται σε 67,72%, συμπεριλαμβανομένου του υφιστάμενου ποσοστού συμμετοχής ύψους 29,53%, μέσω θυγατρικών εταιρειών.

Η Neurosoft παρέχει ήδη στον ΟΠΑΠ υπηρεσίες που υποστηρίζουν ευθέως την υλοποίηση της τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ. Η επένδυση αυτή θα ενισχύσει περαιτέρω τις σχέσεις μεταξύ των δύο εταιρειών και θα προσφέρει πρόσθετα οφέλη σε συνεργασία με την έμπειρη ομάδα ανάπτυξης λογισμικού της Neurosoft.

Οι μετοχές της Neurosoft διαπραγματεύονται στην αγορά AIM Italian/Mercato Alternativo del Capitale.

 Από το 2009 κύριος μέτοχος της Νeurosoft ήταν ο ΟΠΑΠ, έχοντας αποκτήσει ποσοστό 30% του μετοχικού κεφαλαίου (μέσω των ΟΠΑΠ International και OPAP Cyprus). Προ της συναλλαγής που ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ και με την οποία αυξάνει το ποσοστό του στο 67,72%, στο μετοχικό κεφάλαιο της Neurosoft μετείχαν οι Twillin Ltd (38%), IGT (16.3%), Μ. Αγγελόπουλος (2,02%) και με μικρότερα ποσοστά άλλα φυσικά πρόσωπα.

Το 2016 η Neurosoft πραγματοποίησε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 8,74 εκατ. ευρώ και EBITDA 3,47 εκατ. ευρώ με βασικό της πελάτη και κύρια πηγή εσόδων για αυτή να είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Σημειώνεται ότι η Τwillin LtD είναι εταιρεία συμφερόντων των Τσέχων μετόχων της ΟΠΑΠ Α.Ε. ενώ το τίμημα για την αγορά του ποσοστού είναι κατά 2 φορές μεγαλύτερο από αυτό της αρχικής αγοράς. Στελέχη της κεφαλαιαγοράς σχολίαζαν τη πιθανότητα εκκίνησης έρευνας για related party transaction για την εν λόγω αγοραπωλησία κάνοντας ταυτόχρονα λόγο ότι είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί κάτι τέτοιο την στιγμή που οι τσέχικων συμφερόντων μετοχές της ΟΠΑΠ Α.Ε. έχουν μεταβιβαστεί σε trust στον φορολογικό παράδεισο του Λιχτενστάιν. 

Διαβάστε το άρθρο "Καθυστερήσεις στο project της ΟΠΑΠ για τα vlts" στην  πηγή "www.newscast.gr"

 

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΚαθυστερήσεις στο project της ΟΠΑΠ για τα vlts Top of Page