praktores.com
 
 

«Πιστεύω πως οι καλύτερες μέρες για τον κλάδο μας είναι μπροστά»

Μαϊ 30
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέσα στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, πριν 2,5 περίπου χρόνια, ο κ.Προκοπής Πυλιώτης αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των πρακτορείων, ανοίγοντας το δικό του, στην οδό Βρυούλων 40, στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου και τον συναντήσαμε.

-Κύριε Πυλιώτη, είστε νέος στον χώρο, πότε μπήκατε και ποια ήταν τα κριτήρια;
«Διατηρώ το πρακτορείο τα δυόμιση τελευταία χρόνια και είναι το δεύτερο επάγγελμα, διότι η οικονομική κατάσταση μάς ανάγκασε πλέον να κάνουμε και δεύτερη δουλειά».

-Η οικονομική κατάσταση, έχει επηρεάσει και τον δικό σας χώρο ή ισχύει αυτό που λένε ότι σε δύσκολες οικονομικά εποχές «ανθίζει» ο τζόγος;
 «Όπως όλα τα επαγγέλματα, έτσι κι αυτός ο χώρος ακολουθεί την κατιούσα της αγοράς. Συνεπώς  δεν θα μπορούσε κι εδώ να μην υπάρχει κάποια πτώση».

-Λόγω των μεγάλων ωραρίων η καθημερινότητά σας πώς είναι;
 «Είναι κυρίως οικογενειακή επιχείρηση και προσπαθούμε να μοιραζόμαστε το ωράριο μαζί με τον αδελφό μου, τον Δημήτρη, ενώ παράλληλα διατηρούμε κι έναν υπάλληλο, διότι είναι τόσες πολλές οι ώρες, που κι αυτός κρίνεται πλέον απαραίτητος».

-Το γεγονός ότι κάνετε και δεύτερη δουλειά, σημαίνει ότι ένα πρακτορείο σήμερα δεν είναι ικανό να συντηρήσει δυο οικογένειες;
«Σαφώς και είναι δύσκολο, διότι με την καινούρια φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά κακά τα ψέματα και με τη νέα τιμολογιακή πολιτική της ΟΠΑΠ, όπου μείωσε το ποσοστό μας στο μισό όταν ποντάρουν σε μονά παιχνίδια, σαφώς και δημιουργεί πρόβλημα επιβίωσης».

-Πρόσφατα είχαμε και την επέκταση του ωραρίου στο ΚΙΝΟ μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, αυτό πιστεύετε ότι θα φέρει αύξηση του τζίρου, μια και μιλάμε για ένα από τα εμπορικότερα παιχνίδια της ΟΠΑΠ;
«Πιστεύω ότι αυτά τα χρήματα τα οποία είναι σε θέση να παίξει ο κάθε παίχτης, θα τα παίξει, είτε σε 12 ώρες, είτε σε 14. Δεν υπάρχει περίπτωση να διαθέσει περισσότερα με την αύξηση του ωραρίου, εκτός κι αν κάποιοι που παρακολουθούν ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι ποντάρουν και κάτι στο ΚΙΝΟ, αλλά σίγουρα θα είναι μια πολύ μικρή αύξηση. Αυτό είναι που πιστεύω, αλλά μένει να το δούμε και στη πράξη».

-Πλεονεκτήματα στον κλάδο σας έναντι των άλλων επαγγελμάτων υπάρχουν και ποια είναι αυτά;
 «Το πλεονέκτημα αυτού το κλάδου σε σχέση με τους άλλους είναι ότι δεν έχουμε τον ανταγωνισμό στο θέμα των τιμών κι αυτό που απομένει στον πράκτορα είναι καθαρά η παροχή υπηρεσιών προς τον πελάτη για να τον κερδίσει. Δηλαδή, το πλεονέκτημα ουσιαστικά είναι ότι είμαστε ένα μονοπώλιο».

-Για τις νέες συμβάσεις που πρόσφατα κληθήκατε να υπογράψετε, ποια είναι η θέση σας;
«Ούτως ή άλλως ήταν μονόδρομος η υπογραφή της σύμβασης. Πιστεύω, ότι η πολιτική που θέλει να κάνει η ΟΠΑΠ μετατρέποντας τα πρακτορεία σε κέντρα ψυχαγωγίας είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Σημασία έχει το πώς θα υλοποιηθεί όλο αυτό το πρόγραμμα και τι αποτέλεσμα θα φέρει».

-Στη συγκεκριμένη σύμβαση υπήρχαν σημεία για τα οποία προσωπικά διαφωνήσατε;
«Δεν υπάρχει σύμβαση που να μην έχει θετικά και αρνητικά. Σαφώς και υπάρχουν αρνητικά και εναπόκειται στην καλή θέληση και πίστη του παρόχου. Δηλαδή, ανά πάσα στιγμή ο ΟΠΑΠ μπορεί να σε κλείσει, χωρίς να υπάρξει κάποιος σοβαρός λόγος. Μπορεί για παράδειγμα να σου πει πήγαινε πιο πέρα και εάν δεν έχεις τη δυνατότητα αυτή, αναγκαστικά σε κλείνει! Η εξέλιξη των πραγμάτων πάλι θα δείξει τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία. Θα δούμε».

-Πρόσφατα υπήρξαν εκλογές στην ομοσπονδία, ποια είναι η άποψή σας για την πρώην και τι περιμένετε από τη νυν διοίκηση;
 «Δεν περίμενα και δεν περιμένω τίποτα κι από τη νέα διοίκηση.
 Αυτά και τέλος».

-Χρεώνετε αδυναμία στην προηγούμενη σε ό,τι αφορά τις νέες συμβάσεις και τις φορολογικές επιβαρύνσεις εκ μέρους της πολιτείας;
«Ναι κι αυτός είναι ο λόγος που δεν θέλω να μιλήσω καθόλου. Πραγματικά για μένα η όλη τους προσπάθεια, παρότι τονίζω ότι είμαι καινούριος πράκτορας και δεν έχω μεγάλη εμπειρία, τουλάχιστον αυτό που μπορώ να χαρακτηρίσω είναι ότι η προσπάθειά τους ήταν ανεπιτυχής. Τίποτα άλλο. Σε ό,τι αφορά τη νέα αναμένουμε, διότι άλλο τα προεκλογικά κι άλλο η πράξη».

-Μπήκαν πρόσφατα στη ζωή μας τα Virtual Sports, πόσο αγκαλιάστηκε από το παιχτικό κοινό και τι προσδοκάτε για τη συνέχεια;
 «Πιστεύω ότι είναι μια σωστή κίνηση της εταιρείας. Ο κόσμος έχει αρχίσει ήδη να ανταποκρίνεται θετικά στο όλο εγχείρημα. Τα γραφικά του είναι πολύ καλά που είναι σημαντικό αυτό το πράγμα, οι αποδόσεις είναι σχετικά καλές και πιστεύω ότι είναι από τα παιχνίδια που θα... περπατήσουν καλά!».

-Υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί ο τζίρος στο ΚΙΝΟ, μια και σε αυτό οι κληρώσεις είναι σε σύντομα χρονικά διαστήματα;
 «Δεν νομίζω ότι θα μειώσει το ΚΙΝΟ, διότι είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Πάντως, οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι οι παίχτες του ΚΙΝΟ παραμένουν και αυτοί του Virtual ίσως να προέρχονται από αυτούς που έπαιζαν live στοίχημα».

-Τη σχέση σας με την ΟΠΑΠ πώς θα την κρίνατε σήμερα;
 «Το γεγονός ότι ανταποκρίνεται σε κάποια από τα προβλήματα μας είναι πολύ θετικό. Εκεί που θεωρώ ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση ήταν στο θέμα της αύξησης της φορολογίας».

-Αυτό, όμως, δεν είναι αρμοδιότητα της πολιτείας;
 «Θα μπορούσε να βοηθήσει τα πρακτορεία. Οι τρόποι είναι πολλοί, δεν είναι ανάγκη να τους αναφέρω».

-Οι καλύτερες μέρες του κλάδου πιστεύετε ότι έρχονται ή έχουν μείνει πίσω;
 «Δύσκολη ερώτηση. Θέλω όμως να είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι οι καλές μέρες είναι μπροστά μας. Μάλιστα με τους καινούργιους σχεδιασμούς που έχει εξαγγείλει ο ΟΠΑΠ κι αν υλοποιηθούν αυτά τα οράματα και γίνουν με μια λογική, πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα για τον κλάδο μας».

-Πολλοί συνάδελφοί σας μιλούν για κίνδυνο βιωσιμότητας των πρακτορειών, μήπως υπερβάλουν;
 «Το θέμα είναι ότι επιχειρούμε κι εμείς σε ένα περιβάλλον στο οποίο πραγματικά υπάρχει πρόβλημα. Για τη συνέχεια δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να γίνει γενικότερα, αλλά για τον κλάδο είμαι αισιόδοξος. Έχουμε προβλήματα, αλλά όχι μόνο στο δικό μας κλάδο, γενικότερα».

-Υπάρχει το τελευταίο διάστημα έξαρση ληστειών στα πρακτορεία, σας προβληματίζει και ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν;
 «Δεν νομίζω ότι μπορείς να πάρεις προληπτικά κάποιο μέτρο και ιδιαίτερα για πρακτορεία όπως το δικό μου, που δεν είμαστε πολύ κεντρικά, με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες να αυξάνεται ο κίνδυνος για τη σωματική μας ακεραιότητα. Τώρα μέτρα με πόρτες χρονοκαθυστέρησης όπως στα κοσμηματοπωλεία ή στις τράπεζες είναι δύσκολο να εφαρμοστούν σε εμάς. Ωστόσο η ΟΠΑΠ προχώρησε τώρα τελευταία σε συμφωνία με μια ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να καλυφτούν οι απώλειες χρημάτων και οι υλικές ζημιές. Πιστεύω ότι ήταν μια πολύ σωστή κίνηση εκ μέρους της εταιρείας».

 

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο ''«Πιστεύω πως οι καλύτερες μέρες για τον κλάδο μας είναι μπροστά»'' του Τάσου Ζαφειράκη στη πηγή ''1-2-Χ''

Κατηγορία Έντυπος Τύπος
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύπος«Πιστεύω πως οι καλύτερες μέρες για τον κλάδο μας είναι μπροστά» Top of Page