praktores.com
 
 

Απόφαση για καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,60 ευρώ έλαβαν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ

Απρ 28
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την απόφαση για την καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,60 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση 2016 έλαβαν χθες οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ. Συγκεκριμένα, η ετήσια τακτική Γ.Σ. των μετόχων του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε χθες στα νέα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, ενέκρινε μέρισμα των 0,72 ευρώ ανά μετοχή, από το οποίο οι μέτοχοί του ήδη έχουν εισπράξει με τη μορφή προμερίσματος 0,12 ευρώ ανά μετοχή.

 Το συνολικό διανεμόμενο μέρισμα ανέρχεται σε 229 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 191 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν από τις 9 Μαΐου 2017 και μετά.
 Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζίγκλερ, χαρακτήρισε την περασμένη χρονιά ως έτος-σταθμό, όπου η εταιρεία έλυσε σημαντικά ζητήματα, όπως είναι το θέμα των παιγνιομηχανημάτων (VLTs). Όπως σημείωσε ο κ. Ζίγκλερ, «με σκληρή δουλειά, επιμονή, ισχυρή θέληση και τη δέσμευση των ανθρώπων μας, καταφέραμε να σημειώσουμε πρόοδο σε διάφορα ανοικτά θέματα και να προωθήσουμε επενδύσεις και έργα που θα δημιουργήσουν αξία για την εταιρεία μας, τους μετόχους μας, τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, την ελληνική οικονομία και κοινωνία». Η επανεκκίνηση και η υλοποίηση του έργου των VLTs, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ, «εκτός από σημαντική επιχειρηματική εξέλιξη για την εταιρεία μας, συνιστά αποφασιστική κίνηση κατά του παράνομου τζόγου, ένα διαχρονικό πρόβλημα στην Ελλάδα που μεταξύ άλλων στερεί σημαντικά έσοδα από το κράτος».
 Από την άλλη πλευρά, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ, τόνισε ότι η ανάπτυξη του δικτύου των VLTs προχωράει με εντατικούς ρυθμούς και ότι ο αριθμός τους αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 65. Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τα στελέχη του ΟΠΑΠ, συνέβαλε στη δημιουργία περίπου 400 μόνιμων νέων θέσεων εργασίας.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κόουπ, αυξάνονται προοδευτικά και τα πρακτορεία στα οποία λειτουργούν VLTs, με τον αριθμό τους σήμερα να φθάνει τα 30.
 Επίσης, περίπου 3.000 πρακτορεία προσφέρουν τα νέα παιχνίδια Virtual Sports της εταιρείας Insp ired Gaming και πολύ σύντομα αυτά θα είναι διαθέσιμα στο σύνολο του δικτύου. Το επόμενο διάστημα ξεκινάει και η εγκατάσταση των πρώτων συσκευών αυτόματου στοιχηματισμού (SSBTs) και σύμφωνα με το σχέδιο ο αριθμός τους θα ανέλθει στις 4.000 πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 στη Ρωσία.
 Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ σημείωσε ακόμη ότι η επένδυση στο δίκτυο, η επιτυχής έκδοση του εταιρικού ομολόγου ύψους 200 εκατ. ευρώ, η πρόοδος στα VLTs, τα νέα παιχνίδια με αιχμή τα virtualsports, σηματοδοτούν τη σημαντική εξέλιξη που σημειώνεται στην εταιρεία.
«Πιστεύω», είπε χαρακτηριστικά, «ότι πρόκειται για μια μοναδική περίοδο στην ιστορία του ΟΠΑΠ που περιλαμβάνει πολλές θετικές εξελίξεις, νέα έργα και βελτιώσεις, οι οποίες διαμορφώνουν το άμεσο μέλλον και τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας». Προς την κατεύθυνση αυτή χαρακτήρισε ως ψήφο εμπιστοσύνης τόσο την έκδοση του νέου ομολόγου ύψους 200 εκατ. ευρώ όσο και την υπογραφή του νέου πλαισίου συνεργασίας που συμφωνήθηκε από τη συντριπτική πλειονότητα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ.
 Σε ό,τι αφορά τη διανομή του πρόσθετου μερίσματος, ως ημερομηνία αποκοπής ορίστηκε η επόμενη Τρίτη 2 Μαΐου, ενώ η διανομή του θα ξεκινήσει από Τρίτη 9 Μαΐου. Πέρυσι ο ΟΠΑΠ είχε διανείμει 0,97 ευρώ ανά μετοχή ή 309 εκατ. ευρώ συνολικά.

 

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο ''Απόφαση για καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,60 ευρώ έλαβαν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ'' του Βαγγέλη Μανδραβέλη στη πηγή ''ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ''

Κατηγορία Έντυπος Τύπος
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΑπόφαση για καταβολή πρόσθετου μερίσματος 0,60 ευρώ έλαβαν οι μέτοχοι του ΟΠΑΠ Top of Page