praktores.com
 
 

Στόχος το «Όραμα 2020»

Μαρ 28
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η έκδοση του νέου ομολόγου του ΟΠΑΠ ήταν πολύ επιτυχημένη, καθώς υπερκαλύφθηκε τουλάχιστον δύο φορές, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Damian Cope , επισημαίνοντας πως αυτό αντικατοπτρίζει το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης που δείχνουν τόσο οι θεσμικοί όσο και οι ιδιώτες επενδυτές στον Οργανισμό.

Το ομόλογο έχει πενταετή διάρκεια και επιτόκιο 3,5%, καθιστώντας το ιδιαίτερα ελκυστικό, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες και προκλήσεις της αγοράς», είπε «χτυπώντας το καμπανάκι», στην ειδική εκδήλωση έναρξης της συνεδρίασης, παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου του ΧΑ Σωκράτη Λαζαρίδη, του επικεφαλής Οικονομικής Διεύθυνσης ΟΠΑΠ MichalHoust, του επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων Οδυσσέα Χριστοφόρου , την Τετάρτη 22 Μαρτίου , ο κ. Cope , ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση της «Ε», στο περιθώριο της εκδήλωσης , μίλησε για τη δυναμική του «Οράματος 2020» , εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων που υπηρετούν τους στρατηγικούς στόχους του Ομίλου.

«Το ομόλογο αυτό υποστηρίζει τη σημαντική επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείων μας, την αναβάθμιση των βασικών τεχνολογικών συστημάτων και υποδομών μας, καθώς και την εισαγωγή νέων προϊόντων και υπηρεσιών», ανάφερε στο σύντομο χαιρετισμό του, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ, σημειώνοντας πως «Πιστεύουμε ότι όλα αυτά μαζί, θα δημιουργήσουν πραγματική αξία για την εταιρεία, τους πελάτες και τους συνεργάτες μας.» , για να καταλήξει ότι «Η έκδοση αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην Ελληνική αγορά εταιρικών ομολόγων, καθώς και μια ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική κεφαλαιαγορά και - συνεπώς - στην ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία».

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Λαζαρίδης, μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ευχαριστώ τη Διοίκηση του ΟΠΑΠ που είναι σήμερα εδώ μαζί μας με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου που εξέδωσε αλλά κυρίως για την ευκαιρία που έδωσε στην ελληνική κεφαλαιαγορά, να καταδείξει ότι λειτουργώντας συλλογικά, το δίκτυο της έχει απεριόριστες δυνατότητες για άντληση κεφαλαίων εφόσον το προσφερόμενο προϊόν αξιοποιεί τις προσφερόμενες υποδομές και κυρίως τις δεξιότητες του οικοσυστήματος του».

Κατόπιν , ο κ. Χουστ, υπογράμμισε : «Είναι σίγουρα ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, καθώς καταφέραμε να ανοίξουμε τις αγορές όχι μόνο για τον ΟΠΑΠ αλλά για άλλες ελληνικές εταιρείες και έλληνες επενδυτές. Ήταν μεγάλη επιτυχία και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό».

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφορου μεταξύ άλλων τόνισε: «Ευελπιστώ ότι αυτή η επιτυχημένη έκδοση της εταιρείας μας θα συνδράμει ακόμη περισσότερο στην εδραίωση της εμπιστοσύνης των Ελλήνων και ξένων επενδυτών προς την ελληνική οικονομία».

Η άντληση του ποσού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό πλάνο του ΟΠΑΠ, που θα ολοκληρωθεί σε βάθος τριετίας, έχοντας στο επίκεντρο το δίκτυο των πρακτορείων του.

Να σημειωθεί πως τα αντληθέντα κεφάλαια θα αξιοποιηθούν κατά 72,1 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και των πρακτορείων, κατά 25,2 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη του δικτύου παιγνιομηχανών (VLTs) και κατά 20,3 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση τερματικών στοιχηματισμού τύπου self-service (SSBTs) και VirtualSports στα πρακτορεία. Παράλληλα, δείγμα γραφής της σημαντικής αναβάθμισης του δικτύου πρακτορείων του ΟΠΑΠ δίνει η εταιρεία προχωρώντας χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση την υλοποίηση της στρατηγικής της.

Η επένδυση που υλοποιείται και θα ολοκληρωθεί εντός του 2018 θα αλλάξει ριζικά την εικόνα όχι απλά των πρακτορείων αλλά του Οργανισμού καθώς στόχος είναι να παρέχει ένα κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Όμιλος, έχει ήδη ξεκινήσει τις μεγάλες αλλαγές. Όσον αφορά στα VLTs, έχει ήδη ολοκληρωθεί η πιλοτική εγκατάσταση σε 10 πρακτορεία στην Αθήνα και συνεχίζεται το πλάνο εγκατάστασης τριών παιγνιομηχανημάτων ανά πρακτορείο σε 40 νομούς.

Διαβάστε το άρθρο "Στόχος το «Όραμα 2020»" στην πηγή "ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΣτόχος το «Όραμα 2020» Top of Page