praktores.com
 
 

Μετά από 20 έτη, εκτός ΟΠΑΠ η Intralot

Φεβ 02
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Νέα στρατηγική από τον ΟΠΑΠ στον τομέα της τεχνολογικής αναβάθμισης και υποστήριξης των παρεχόμενων υπηρεσιών του. Ο οργανισμός προτίθεται να διαθέσει πάνω από 100 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία επενδύοντας, όπως αναφέρουν τα στελέχη του, στους καλύτερους του είδους. Από αυτούς απουσιάζει η Intralot, η οποία επί μία 20ετία και πλέον ήταν ο βασικός τεχνολογικός προμηθευτής του ομίλου ΟΠΑΠ.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε χθες, η διοίκηση του ΟΠΑΠ επέλεξε τρεις τεχνολογικούς προμηθευτές για την υποστήριξη των παραδοσιακών του τυχερών παιγνίων. Πρόκειται για τις εταιρείες NovomaticLotterySystems (NLS), Playtech BGT Sports και Betgenius. Η πρώτη από τις τρεις αποτελεί τον νέο τεχνολογικό συνεργάτη του ΟΠΑΠ στον τομέα των αριθμολαχείων (KINO, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ και ΠΡΟΤΟ). Η μετάβαση του ΟΠΑΠ στην πλατφόρμα της NLS θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2018, με τη διαδικασία αυτή να περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των υπάρχουσών τερματικών μηχανών στα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Επίσης, η NLS θα παράσχει στον ΟΠΑΠ το σύστημα Player Account Management (PAM), το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες, αρχικά για τα ψηφιακά κανάλια.

Η Playtech αποτελεί τον στρατηγικό εταίρο του ΟΠΑΠ στη νέα δραστηριότητα που θα αναπτύξει με τα τερματικά αυτόματης εξυπηρέτησης των πελατών στα πρακτορεία του. Συγκεκριμένα η εταιρεία θα προσφέρει τις συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSΒΤs), καθώς και μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού για το δίκτυο πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Η εισαγωγή των τερματικών 58ΒΤς θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2017 και το 2018 θα ακολουθήσει η πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού (overthecounter) στα πρακτορεία.

Τέλος, η Betgenius θα προσφέρει την online πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού (integrated digital sportsbook service). Ο ΟΠΑΠ, βάσει της συμφωνίας, θα λάβει για τα επόμενα δύο χρόνια αποδόσεις για περίπου 130.000 αθλητικά γεγονότα ετησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ανακοινώνουμε αυτές τις νέες συμφωνίες με κορυφαίους παγκόσμιός παρόχους τεχνολογικών υπηρεσιών, με εξειδίκευση στον κλάδο, που θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας στον οργανισμό μας», σχολίασε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ. «Με τον τρόπο αυτό», πρόσθεσε το υψηλόβαθμο στέλεχος, «θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε τα υπάρχοντα προϊόντα μας, να εισαγάγουμε νέα και να ενισχύσουμε την παικτική εμπειρία των πελατών μας, τόσο στο δίκτυο των πρακτορείων μας όσο και διαδικτυακά».

Σημειώνεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ανακοινώσει τη συμφωνία του με την Inspired Entertainment για την παροχή ιδεατών (virtual) προϊόντων αθλητικού στοιχηματισμού και η εισαγωγή των προϊόντων αυτών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. Αρχικά, θα ξεκινήσει με το επιτυχημένο virtual ποδοσφαιρικό προϊόν. Επιπλέον αθλήματα αναμένεται να προστεθούν εντός του 2018.

Η μετάβαση στα νέα συστήματα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2018. Τότε λήγουν και τα συμβόλαια της Intralot. Η τελευταία χάνει ένα πολύ καλό πελάτη της, ο οποίος στη διάρκεια της 20ετίας της έχει αποφέρει έσοδα της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο ΟΠΑΠ άλλαξε και την τεχνολογική πλατφόρμα της Intralot στον Ιππόδρομο. Στελέχη ωστόσο του ΟΠΑΠ ανέφεραν χθες ότι οι δύο επιχειρήσεις παραμένουν συνεταίροι στον ιππόδρομο.

Διαβάστε το άρθρο "Μετά από 20 έτη, εκτός ΟΠΑΠ η Intralot" του Βαγγέλη Μανδραβέλη στην πηγή "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Κατηγορία Έντυπος Τύπος
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 14:36 Διαβάστηκε 28132 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΜετά από 20 έτη, εκτός ΟΠΑΠ η Intralot Top of Page