praktores.com
 
 

Για δες ποιος μιλάει για καζινοποίηση!

Δεκ 09
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με έναν μήνα καθυστέρησης από τις ευνοϊκές για τον ΟΠΑΠ αλλαγές που ψηφίστηκαν από το νέο Δ.Σ. της ανεξάρτητης εποπτικής αρχής (ΕΕΕΠ) για τα άκρως εθιστικά ηλεκτρονικά φρουτάκια (VLT), Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ανέβασαν τους τόνους τις τελευταίες δύο μέρες απέναντι στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, σε μια κίνηση που φανερώνει πλούσιο επιχειρηματικό παρασκήνιο σε έναν από τους λίγους τομείς της οικονομίας όπου το χρήμα ακόμα ρέει. Τα δύο κόμματα εγκαλούν την κυβέρνηση για την πρόσφατη τροποποίηση του κανονισμού υπέρ του ΟΠΑΠ, επισημαίνουν τον ορατό κίνδυνο καζινοποίησης της χώρας, ξεχνώντας βέβαια πως η ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου, άλλοτε δημόσιου οργανισμού υλοποιήθηκε επί ημερών κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά κυρίως πως η πρώτη τροποποίηση του κανονισμού για τα φρουτάκια (ανάλογη της τρέχουσας) είχε πραγματοποιηθεί επί προεδρίας στην ΕΕΕΠ του Ευγένιου Γιαννακόπουλου, εκλεκτού της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αναπαρήχθησαν χθες από μέσα ενημέρωσης, τα οποία με στοχευμένα δημοσιεύματα τον προηγούμενο χρόνο έβαλλαν εναντίον του πρώην προέδρου της Επιτροπής Παιγνίων, Αντώνη Στεργιώτη, ο οποίος είχε αυστηροποιήσει τον κανονισμό τον Ιούνιο του 2015. Ως γνωστόν, ο Στεργιώτης απομακρύνθηκε και στη θέση του τοποθετήθηκε με εισήγηση του Ευκλ. Τσακαλώτου και τις θετικές ψήφους Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Καραγρηγορίου.

Στην κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσαν τρεις βουλευτές της Ν.Δ. (Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Τσιάρας) προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ρωτούν: «Έχει ενημερωθεί σχετικά με τον νέο Κανονισμό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως είχε δεσμευθεί ο υπουργός Οικονομικών; Πόσες συνεδριάσεις απαιτήθηκαν στην ΕΕΠΠ προκειμένου να συνταχθεί ο νέος Κανονισμός για τα VLT και πότε αυτές ξεκίνησαν;»

«Ο νέος πρόεδρος της ΕΕΠΠ, που συμμετείχε πριν ως μέλος στην Ανεξάρτητη Αρχή, είχε δηλώσει στις 28.06.2016 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι “τα παιχνίδια VLT είναι πιο εθιστικά από οποιαδήποτε άλλα παιχνίδια και υπάρχει διεθνής εμπειρία σε αυτό. Η Επιτροπή τον Ιούνιο του 2015, στην οποία ήμουν μέλος και εγώ, προχώρησε σε αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση καθώς έκρινε ότι απαιτείται ιδιαίτερα αυξημένη προστασία της κοινωνίας από τα VLT» υπογραμμίζει η Όλγα Κεφαλογιάννη, υποστηρίζοντας σήμερα ένθερμα την αυστηροποίηση του κανονισμού επί προεδρίας Στεργιώτη. Υπενθυμίζεται πάντως πως η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε κάνει ολομέτωπη επίθεση προς τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Αντώνη Στεργιώτη, ακριβώς για το ίδιο θέμα, στις 30.4.2015, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή...

«Ο νέος κανονισμός των VLTs, που ανοίγει πλέον ορθάνοιχτα τον δρόμο δημιουργίας “χιλιάδων” καταστημάτων εντός του αστικού ιστού, οδήγησε διεθνείς οίκους αξιολόγησης, όπως η Morgan Stanley, να σχολιάζουν ότι “ο ΟΠΑΠ χτύπησε jackpot με τα VLT” καθώς μπορεί να προσθέσει από 1,8 έως 4 ευρώ στη μετοχή του και ότι το ύψος των ετήσιων εσόδων από τα VLT μπορεί να φτάσει και το 1 δισ. ευρώ» αναφέρεται στην προχθεσινή κοινοβουλευτική ερώτηση της Ν.Δ.

Το θέμα επανέφερε χθες στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδ. Κωνσταντινόπουλος μιλώντας για «καζινοποίηση της χώρας» και ανέφερε πως «βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτησή τους ζητούσαν περιορισμό στη διάδοση των VLT και καθιέρωση περιορισμών ανά πόλη και συνοικία. Ξέρετε τι έκανε ο υπουργός σας; Άλλαξε τον πρόεδρο της Επιτροπής και επί της ουσίας απελευθέρωσε τα φρουτάκια». Για διαφθορά κατηγόρησε την κυβέρνηση χθες και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Υπενθυμίζεται πως ο νόμος 4002 που άνοιξε τον δρόμο για την επένδυση στα ηλεκτρονικά φρουτάκια ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2011, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Η χρονική περίοδος στην οποία αντιδρούν τα δύο κόμματα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όλα τα θέματα του τζόγου, όπως το ζήτημα της αδειοδότησης του διαδικτυακού στοιχήματος, παραμένουν ανοιχτά.

Διαβάστε το άρθρο "Για δες ποιος μιλάει για καζινοποίηση!" του Κώστα Ζαφειρόπουλου στην πηγή "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΓια δες ποιος μιλάει για καζινοποίηση! Top of Page