praktores.com
 
 

Ανάπτυξη των VLT's εντός του 2017 για τον ΟΠΑΠ

Νοε 03
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον δρόμο για την άμεση υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης των VLT’s από τον ΟΠΑΠ ανοίγει ο νέος σχετικός κανονισμός, μετά και τις αλλαγές που έγιναν από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Από την άλλη πλευρά αναμένεται να τεθεί ένα τέλος στη δραστηριότητα των παράνομων παιχνιδομηχανών, που υπολογίζονται ότι φτάνουν τις 120.000.

Σύμφωνα με τον ΟΠΑΠ, ο νέος κανονισμός επιτρέπει την οικονομική βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας των VLT’s και ταυτόχρονα αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο το οποίο εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και τα δημόσια έσοδα από μια αγορά που υπολογίζεται ότι θα κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα τζίρου.

Παράλληλα αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας παιγνίων και χρησιμοποιεί με ολοκληρωμένο τρόπο όλα τα διαθέσιμα περιοριστικά μέτρα για την προστασία των παικτών.

Στο πλαίσιο αυτό ο Οργανισμός θα προχωρήσει αναλόγως στην προσαρμογή του ύψους των απαιτήσεων του έναντι του ελληνικού Δημοσίου (παραίτηση από το μεγαλύτερο μέρος των διεκδικήσεων), στο πλαίσιο της τρέχουσας διαδικασίας ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου του Λονδίνου για το συγκεκριμένο θέμα.

Πλέον στα σχέδια της διοίκησης του ΟΠΑΠ είναι να εκπονήσει ένα αποτελεσματικό επιχειρησιακό πλάνο δημιουργίας και λειτουργίας των καταστημάτων VLT’s ανά την επικράτεια με βάση τα δεδομένα του νέου κανονισμού.

Να σημειωθεί πως ήταν έντονο το ενδιαφέρον των υποψήφιων για την απόκτηση δικαιωμάτων καταστημάτων VLT’s, ενώ πλέον στο συγκεκριμένο project προβλέπεται ότι θα συμμετάσχουν και τα υπάρχοντα πρακτορεία ΟΠΑΠ, εφόσον πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στον κανονισμό.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδίασμά του ΟΠΑΠ, έφερνε επιπλέον έσοδα στην εταιρεία γύρω στο 1 δισ. ευρώ το χρόνο. Αντίστοιχα αυξημένες υπολογίζονταν πως θα ήταν οι εισφορές της προς το Δημόσιο, φτάνοντας τα 200 εκατ. ευρώ επιπλέον τον χρόνο.

Νόμιμη ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον DamianCope, διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΠΑΠ, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι ο νέος εγκεκριμένος κανονισμός είναι από τους αυστηρότερους διεθνώς, η απόφαση της ΕΕΕΠ θα επιτρέψει τη νόμιμη ανάπτυξη των VLT’s και η πλήρως ρυθμιζόμενη λειτουργία τους μπορεί να δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στην αγορά των τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα. Αυτή θα είναι επωφελής για την ευρύτερη οικονομία και θα συμβάλει στην πάταξη της παράνομης δραστηριότητας, δημιουργώντας σημαντικά οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τη χώρα. Έχοντας παραμείνει απολύτως προσηλωμένος στο έργο των VLT’s, ο ΟΠΑΠ εισέρχεται πλέον στη φάση υλοποίησης αυτής της επένδυσης και εργάζεται εντατικά για την πλήρη ανάπτυξή τους, που αποτελεί εταιρική προτεραιότητα για το έτος 2017».

Όπως τονίζεται από την πλευρά της ΕΕΕΠ, ο νέος κανονισμός στοχεύει στη συνεπή και συστηματική προστασία του δημόσιου συμφέροντος, την ελαχιστοποίηση των αρνητικών για το κοινωνικό σύνολο συνεπειών από τη μη λελογισμένη συμμετοχή στα τυχερά παίγνια, την προώθηση των αρχών (κανόνων) του υπεύθυνου παιχνιδιού, την καταπολέμηση της παράνομης διοργάνωσης και διεξαγωγής των παιγνίων, την αποτελεσματική άσκηση εκ μέρους της ΕΕΕΠ των εποπτικών και ελεγκτικών καθηκόντων και αρμοδιοτήτων της.

Διαβάστε το άρθρο "Ανάπτυξη των VLT's εντός του 2017 για τον ΟΠΑΠ" της Λέττας Καλαμαρά στην πηγή "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΑνάπτυξη των VLT's εντός του 2017 για τον ΟΠΑΠ Top of Page