praktores.com
 
 

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Θέλουμε ο ΟΠΑΠ να βρεθεί περισσότερο κοντά μας

Σεπ 27
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Από το 2003 ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Κώστας Μαυρίδης, διατηρεί το δικό του πρακτορείο ΟΠΑΠ στη Λεωφόρο Καρέα 9, στο Βύρωνα. Η καθημερινή επαφή με τους πελάτες, αλλά και η γενικότερη άποψη που έχει για το χώρο του ποδοσφαίρου κάνουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη συνομιλία μαζί του:

Κώστα, ξεκινώ από το απλό και ρωτώ πώς είναι η συνεργασία σας με την ΟΠΑΠ Α.Ε;

Εγώ θα μιλήσω προσωπικά για μένα. Από τη στιγμή που ιδιωτικοποιήθηκε ο Οργανισμός, τα πράγματα έγιναν χειρότερα.
Έχει δείξει άλλο πρόσωπο σε σχέση με πρώτα, που ήταν περισσότερο κοντά μας.
Σαφώς υπάρχουν και άλλα ζητήματα, που δεν βοηθούν τον παίκτη του στοιχήματος. Για παράδειγμα, οι αποδόσεις δεν είναι πλέον ανταγωνιστικές έναντι των εταιρειών στο διαδίκτυο και τουλάχιστον οι νέοι που έχουν καλή σχέση με το διαδίκτυο στρέφονται προς τα εκεί.
Άλλο ένα ζήτημα είναι οι μπερδεμένοι κωδικοί. Εκεί δηλαδή που είμαστε στο 2001, ξαφνικά ακολουθεί το 600 και αντίστροφα. Επίσης, σημαντικό γεγονός που βλάπτει εμάς τους πράκτορες είναι, ότι ενώ στο κουπόνι της Παρασκευής υπάρχουν αρχικά 150 παιχνίδια, ξαφνικά στη συνέχεια εμφανίζονται 300 στο διαδίκτυο!

 Όταν προκύπτουν προσωρινές οικονομικές δυσκολίες;

 Όταν μίλησα νωρίτερα για χειρότερη σχέση συγκριτικά με πριν, αναφερόμουν κυρίως σε οικονομικά και λειτουργικά ζητήματα. Για παράδειγμα, το πρώτο που συμβαίνει σε πολλούς από εμάς είναι πως όταν δεν βάλουμε ακριβώς τα χρήματα στην ώρα τους, έστω και για 5 ευρώ, υπάρχει το ενδεχόμενο να σου κλείσουν τη μηχανή! Πιστεύω πως σκοπός τους είναι να κλείσουν πολλά μικρά σε τετραγωνικά πρακτορεία, να τα κάνουν μεγαλύτερα και να βάλουν ίσως φρουτάκια, καθώς σε 40 τετραγωνικά μόνο δεν χωρούν.


Υπάρχει και το τεράστιο ζήτημα των ληστειών, οι πράκτορες θρήνησαν και θύματα στο παρελθόν, πώς το αντιμετωπίζετε;

Δόξα το Θεό, δεν μου έχει συμβεί μέχρι τώρα κάτι τέτοιο. Όμως, πράγματι είμαστε για πάρα πολλές ώρες εκτεθειμένοι στον κίνδυνο και ο καθένας από μόνος του προσπαθεί να πάρει, όσο μπορεί, τα απαραίτητα μέτρα.


Εάν έπρεπε να στείλεις ένα μήνυμα προς την εταιρεία, ποιο θα ήταν;

Θέλω να τονίσω ότι υπάρχουν 4.500 πρακτορεία σε όλη τη χώρα, και οι εργαζόμενοι, μαζί με τις οικογένειές τους ξεπερνούν τις 25.000 και πρέπει αυτό να το προσέξουν. Να γίνουν πιο ανθρώπινοι. Σε θέματα αποδόσεων πιο ανταγωνιστικοί για να τραβήξουν και πάλι στον κόσμο στο πρακτορείο. Κακά τα ψέματα, εάν δεν έρθει ο πελάτης να παίξει στο πρακτορείο της γειτονιάς του, θα έχουμε στο τέλος όλοι ζημιές.
Επίσης, υπάρχουν πολλά παράπονα πελατών, οι οποίοι διαμαρτύρονται ότι το ΚΙΝΟ δεν δίνει όσα έδινε παλιότερα. Δεν πιστεύουν πολύ στο Τζόκερ και στο ΛΟΤΤΟ.
Θα πρέπει να γίνουν τα παιχνίδια πιο αξιόπιστα προς τους παίκτες.


Βλέπω ότι το «12Χ» βρίσκεται επάνω στο τραπέζι. Πώς την αξιολογείς, κι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται κάποια βελτίωση στην ύλη της...


Στα 14 χρόνια που έχω το πρακτορείο, το “ 12Χ”, δεν έχει λείψει ποτέ!
Άλλωστε, και οι παίκτες βλέπω ότι εμπιστεύονται την εφημερίδα σας τυφλά. Ελπίζω να συνεχίσετε έτσι. Είναι πολύ σημαντικό τώρα που δίνετε σε όλους εμάς ένα βήμα να ακούγεται η φωνή μας, γιατί εμείς μιλάμε καθημερινά με τους παίκτες και γνωρίζουμε τις απόψεις τους και τι θέλουν. Εύχομαι να συνεχίσετε να είστε το ίδιο δημιουργικοί.


Να αλλάξουμε όμως κεφάλαιο και να γυρίσουμε λίγο στο παρελθόν. Για τον Κώστα Μαυρίδη υπάρχει μια πολύ πετυχημένη πορεία ως ποδοσφαιριστής, με 30 συμμετοχές στην εθνική ομάδα. Πώς βλέπεις, λοιπόν, σήμερα τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μέσα κι έξω από τον αγωνιστικό χώρο;

Η δική μου εποχή ήταν διαφορετική. Τότε δεν υπήρχε στοίχημα, αλλά μόνο ΠΡΟ-ΠΟ. Πολύς κόσμος είναι καχύποπτος όσον αφορά την πιθανότητα να υπάρχουν χειραγωγημένα παιχνίδια, όμως εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν στήνονται παιχνίδια.
Όσο για τα θέματα της ΕΠΟ και της διαιτησίας, όσα χρόνια έπαιζα ποδόσφαιρο δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτά, διότι εάν μπεις σε ένα τέτοιο τριπάκι, σίγουρα θα εκνευριστείς και δεν αξίζει τον κόπο.
Δεν με ένοιαζε ποιοι ήταν στην ΕΠΟ, ποιος διαιτητής σφύριζε! Εάν ήμουν καλός θα κέρδιζα, διαφορετικά θα έχανα.


Αυτός ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει για τη διαιτησία, θεωρείς ότι έχει κάποια βάση;

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια υπάρχουν παιχνίδια που είναι πάρα πολύ περίεργα και χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Αλλά ας τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη και να ασχοληθούμε με το αγωνιστικό μέρος.


Πώς βλέπεις, λοιπόν, το νέο πρωτάθλημα;

Πιστεύω ότι η χρονιά θα είναι όντως ανταγωνιστική και ο πρωταθλητής δεν θα αναδειχτεί από τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια.
Έχουν πράγματι ενισχυθεί οι ομάδες, η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός ενισχυμένος ήταν, πήρε κι άλλους και δεν έχει κανένα θέμα. Γ ια τον Παναθηναϊκό, πάντως θέλω να πω ότι ενισχύθηκε σημαντικά, αρκεί να βρει η ομάδα τη χημεία, την ηρεμία και να τη στηρίξει ο κόσμος, κι όλοι εμείς που είμαστε από δίπλα. Θέλω να πιστεύω ότι τη φετινή χρονιά μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω.


Με το ποδόσφαιρο ασχολείσαι καθόλου;

Είμαι τα τελευταία 8 χρόνια στο σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού, έχει τελειώσει όμως το συμβόλαιό μου και δεν ξέρω εάν θα με φωνάξουν να ανανεώσουμε.


Κι ένα σχόλιο για την εθνική ομάδα...


Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς πού ήταν η εθνική ομάδα και πού έφτασε με την κατάκτηση του Euro. Δεν ευθύνονται τα παιδιά, ήταν μια κακή συγκυρία όσα συνέβησαν την τελευταία διετία.
Το 2004 υπήρχε έστω κι ένας Έλληνας που να πίστευε ότι θα παίρναμε το Ευρωπαϊκό; Ήταν άσχημο που απομακρύνθηκε ο Φερνάντο Σάντος. Το κακό είναι πως όποιος δεν έχει ακουμπήσει το χορτάρι δεν γνωρίζει και πολλά για ποδόσφαιρο, αλλά ορισμένοι κάνουν πως τα ξέρουν όλα!

Κατηγορία Έντυπος Τύπος
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 16:56 Διαβάστηκε 1797 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟ ΠΡΩΗΝ ΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ: Θέλουμε ο ΟΠΑΠ να βρεθεί περισσότερο κοντά μας Top of Page