praktores.com
 
 

Ποια είναι η νέα στρατηγική του ΟΠΑΠ

Σεπ 01
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο τρίπτυχο πελάτες, δίκτυο, προϊόντα και νέες τεχνολογίες θα βασιστεί η στρατηγική της διοίκησης του ΟΠΑΠ για τα επόμενα χρόνια, μέχρι το 2020, με στόχο την καθιέρωσή του ως παγκόσμιας εταιρείας ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ντάμιαν Κόουπ, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2016.

Σύμφωνα με τον κ. Κόουπ «παρά τις πολλές προκλήσεις του περιβάλλοντος που λειτουργούμε, ο ΟΠΑΠ έχει μπροστά του λαμπρό μέλλον. Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουν μπει γερά θεμέλια και έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος. Με την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου και τη συμβολή των ανθρώπων μας μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο κερδοφόρο και επιτυχημένο όμιλο ΟΠΑΠ».

Οκτώ προτεραιότητες

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ προσδιόρισε τις οκτώ στρατηγικές προτεραιότητες του Οργανισμού, που συνοψίζονται στην επικέντρωση στον πελάτη, στην επένδυση στο δίκτυο, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιων προδιαγραφών, στην αξιοποίηση των ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων, στην ισχυρή δέσμευση στην κοινωνία, στην ενίσχυση της δύναμης της εταιρικής εικόνας, καθώς και στη βελτίωση σχέσεων με το κράτος, τη ρυθμιστική αρχή και άλλους φορείς.

Αναλυτικά, ως εταιρεία ο ΟΠΑΠ θα επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στον πελάτη. Όπως σημείωσε ο κ. Κόουπ αυτό θα το επιτευχθεί «κατανοώντας τον πελάτη καλύτερα, αυξάνοντας εσωτερικά την εστίαση σε αυτόν και ανταποκρινόμενοι συνεχώς στις ανάγκες και απαιτήσεις του». Για το δίκτυο πρακτορείων ο κ. Κόουπ είπε πως αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Οργανισμού. «Θα επενδύσουμε στα καταστήματά μας, θα εισάγουμε σε αυτά νέα προϊόντα και υπηρεσίες, όπως συσκευές για αυτόματη εξυπηρέτηση πελατών, μια διαδεδομένη υπηρεσία σε ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, θα ευθυγραμμίσουμε τα συμφέροντά μας με εκείνα των πρακτόρων μας και θα αυξήσουμε την υποστήριξη που τους παρέχουμε. Παράλληλα επιδίωξή μας είναι να ενδυναμωθεί η σχέση και η συνεργασία με τους πράκτορες», τους οποίους ο ΟΠΑΠ συμπεριλαμβάνει μαζί με τους εργαζόμενους στους ανθρώπους της εταιρείας. Ειδικά για το ανθρώπινο δυναμικό ο κ. Κόουπ σημείωσε πως είναι ζωτικής σημασίας για την εταιρεία.

Στόχος είναι η προσέλκυση νέων ταλέντων, η περαιτέρω ανάπτυξη του υπάρχοντος δυναμικού μέσω της Ακαδημίας ΟΠΑΠ, η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνουν εντός της εταιρείας αλλά και η πιο τακτική αμφίδρομη εσωτερική επικοινωνία. Για τον τομέα των παιχνιδιών επισημάνθηκε πως είναι ένας τομέας στον οποίο ο ΟΠΑΠ μπορεί να βελτιωθεί. «Ο όμιλος έχει πολλά προϊόντα. Αυτό που μπορούμε να βελτιώσουμε είναι το επίπεδο έμφασης που δίνουμε σε αυτά. Έχω αποφασίσει ότι θα έχουμε μια νέα ομάδα προϊόντων, που θα καθοδηγείται από τον επικεφαλής προϊόντων.

Τα καθήκοντα της ομάδας αυτής θα περιλαμβάνουν τη βελτίωση των υφιστάμενων προϊόντων, ειδικά του αθλητικού στοιχηματισμού, την εισαγωγή νέων προϊόντων, όπως καλύτερα προϊόντα Virtual, καθώς και τα VLT’s, εφόσον θεσπιστεί ένα λογικό και ισορροπημένο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο.

Επίσης θα προσφέρουμε νέες υπηρεσίες, πέραν των τυχερών παιχνιδιών, όπως αυτές της Payzone», σημείωσε ο κ. Κόουπ. Παράλληλα τόνισε πως «ο ρόλος της τεχνολογίας θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που παρέχει. Η σημερινή εικόνα θα πρέπει να αλλάξει με ενέργειες που θα δώσουν μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερο έλεγχο στην προσφορά των προϊόντων της εταιρείας». Πέραν όλων αυτών ο ΟΠΑΠ διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις κοινότητες όπου δραστηριοποιείται, τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο και ο κ. Κόουπ σημείωσε τη δέσμευσή του ότι «θα συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες αυτές στους τομείς της Υγείας, του Αθλητισμού, της Απασχόλησης και του Υπεύθυνου Παιχνιδιού».

Οι σχέσεις με τις αρχές

Στο κρίσιμο θέμα των σχέσεων του Οργανισμού με τη ρυθμιστική αρχή και την κυβέρνηση, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ τόνισε ότι είναι τομέας που πρέπει να βελτιωθεί. «Χρειάζεται στενή συνεργασία με όλους: την κυβέρνηση, τη ρυθμιστική αρχή και άλλους φορείς, διατηρώντας ανοιχτή επικοινωνία και επιτυγχάνοντας καλύτερη κατανόηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος» εξήγησε ο κ. Κόουπ και επεσήμανε ότι ήδη έκανε μια συνάντηση γνωριμίας με τον νέο επικεφαλής της ΕΕΕΠ σε πολύ καλό κλίμα. Επίσης σημείωσε ότι ο ΟΠΑΠ πρέπει να έχει συνεργασία με την κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές σε θέματα όπως η πάταξη του παράνομου τζόγου, μιας μάστιγας που ανθεί. Παράλληλα η βελτίωση της ποιότητας του αθλητισμού και η πάταξη της βίας στα γήπεδα είναι, μεταξύ άλλων, πεδία κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας. Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στον διαδικτυακό στοιχηματισμό, ο κ. Κόουπ είπε ότι αυτή είναι χαοτική και ότι η εταιρεία αντιμετωπίζει άνισο ανταγωνισμό. Η κατάσταση αυτή πρέπει να ρυθμιστεί με σεβασμό στα αποκλειστικά δικαιώματα του ΟΠΑΠ.

Tα VLT’s

Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των VLT’s ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Καμίλ Ζιγκλερ, συμπλήρωσε πως «υπήρξε επικοινωνία σε θετικό κλίμα με τον νέο πρόεδρο της ΕΕΕΠ, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν. Από κοινού είπαμε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για όλα τα θέματα και ότι θα έχουμε πιο συχνή επικοινωνία». Ο κ. Ζίγκλερ επανέλαβε τη γνωστή θέση της εταιρείας πως η δραστηριότητα θα ξεκινήσει μόνο εφόσον θεσπιστεί ένα λογικό και ισορροπημένο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που βασίζεται στις παγκόσμιες πρακτικές.

Η νέα ομάδα

Η νέα ομάδα που θα συμβάλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων του ΟΠΑΠ είναι ενδεκαμελής και αποτελεί τη νέα εκτελεστική επιτροπή του ομίλου. Πρόσφατα στην ομάδα προστέθηκαν ως νέος επικεφαλής τεχνολογίας του ΟΠΑΠ ο Michele Fusella και ως επικεφαλής της νέας ομάδας προϊόντων ο Ian Catchick.

Διαβάστε το άρθρο "Ποια είναι η νέα στρατηγική του ΟΠΑΠ" στην πηγή "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΠοια είναι η νέα στρατηγική του ΟΠΑΠ Top of Page