praktores.com
 
 

Τα εκατομμύρια χάθηκαν στην... μπουγάδα!

Ιουν 14
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα ποσά ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και πολλά από αυτά προέρχονται μάλιστα και από τον Νομό Λάρισας, καθώς η περιοχή μας είναι επιρρεπής στον... τζόγο κατέχοντας μάλιστα και περίοπτη θέση στη λίστα του ΟΠΑΠ με τους τζίρους των τυχερών παιχνιδιών!

Είναι τα λεγάμενα ανείσπρακτα δελτία με ποσά που δεν εισπράττονται από τους παίκτες για διάφορους λόγους και που τελικά καταλήγουν στα ταμεία του Οργανισμού και με τη νέα νομοθεσία πάνε στο δημόσιο για να χρηματοδοτηθούν κοινωνικές πολιτικές.

Παλιότερα, και συγκεκριμένα πριν από το 2012 τα αζήτητα αυτά χρήματα που έφθαναν ακόμα και στα 60 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 15 μήνες επέστρεφαν στους παίκτες μέσω πριμοδότησης κερδών στα διάφορα παιχνίδια και μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν ένα μεγάλο ποσό είχε ανακυκλωθεί με τη μορφή δωρεάν παιχνιδιών και παροχών σε παίκτες και πράκτορες μέσω της «Άμεσης Νίκης».

Πολλά λοιπόν τα εκατομμύρια που κάθε χρόνο μένουν ξεχασμένα και το γιατί παραμένει ακόμα ένα μυστήριο ανεξήγητο καθώς έχει να κάνει κυρίως με τις ανθρώπινες αδυναμίες, αλλά και τα λάθη.

Οι υπεύθυνοι του ΟΠΑΠ εξηγούν ότι τις περισσότερες φορές πρόκειται μεν για κερδισμένα δελτία, στα οποία αντιστοιχούν μικροποσά που δεν εισπράττονται ποτέ, αλλά υπάρχουν όμως και περιπτώσεις όπου η τύχη χαμογέλασε στους παίκτες, αλλά εκείνοι μάλλον της γύρισαν την πλάτη! Ξεχωρίζει η περίπτωση ατόμου που -λίγα χρόνια πριν- ενώ αγόρασε λαχείο και κέρδισε περίπου 900.000 ευρώ, δεν εμφανίστηκε ποτέ για να εισπράξει τα χρήματα!

ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ... ΚΡΥΨΩΝΕΣ

«Πράγματι, θα μας πει ο πρόεδρος πρακτορείων ΟΠΑΠ Νομού Λάρισας κ. Νίκος Τσολάκης, πολλά εκατομμύρια από κάθε είδους λαχεία και δελτία διάφορων παιχνιδιών που κερδίζουν δεν εισπράττονται και παραμένουν στα αζήτητα και μάλιστα αρκετά από αυτά αντιστοιχούν σε Λαρισαίους παίκτες. Τα ποσά είναι αξιόλογα και κυμαίνονται ανάλογα με τη χρονιά.

Πολλοί καθυστερούν να τα εξαργυρώσουν και λήγουν έτσι οι προθεσμίες που ορίζονται και που συνήθως είναι τριών ή έξι μηνών ενώ άλλοι αμελούν να τα ελέγξουν, τα πετούν κατά λάθος ενώ ένα μεγάλο ποσοστό δελτίων ξεχνιέται σε τσέπες παντελονιών και πουκαμίσων και πλένεται στο πλυντήριο.

Μου έτυχε πελάτης που πέταξε δελτίο στοιχήματος που κέρδιζε ένα σεβαστό ποσό από το παράθυρο του αυτοκινήτου μπερδεύοντάς το με το απόκομμα των διοδίων, ενώ ένας άλλος πέρασε όλη τη νύχτα του μέσα στο κάδο απορριμμάτων της γειτονιάς αναζητώντας το Κίνο που πετάχτηκε κατά λάθος!

Πολλοί ακόμα κρύβουν τα δελτία τους σε διάφορα απίθανα σημεία καθώς δεν θέλουν να δίνουν στόχο στο σπίτι και να έχουν τη σχετική ...μουρμούρα από τη γυναίκα τους με αποτέλεσμα να μην θυμούνται έπειτα πού τα έχουν κρύψει!

Η διεκδίκηση ενός χαμένου δελτίου είναι δύσκολη υπόθεση και συνήθως δεν έχει αποτέλεσμα καθώς οι κανονισμοί προβλέπουν εξαργύρωση «επί τη εμφανίσει»...

ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΕΡΔΩΝ

Και επειδή υπάρχουν και αυτοί που δεν ξεχνούν ή δεν ...βάζουν στην μπουγάδα τα λαχεία τους τα κέρδη εισπράττονται ως εξής:

*             Για μικτό κέρδος προ φόρων άνω των 800 ευρώ, η είσπραξη γίνεται αποκλειστικά από συνεργαζόμενη τράπεζα με έκδοση ονομαστικής αίτησης πληρωμής και μπορεί να χορηγηθεί βεβαίωση κέρδους, εφόσον το επιθυμείτε. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ ή άλλο έγγραφο απόδειξης της ταυτότητάς.

*             Για μικτό κέρδος προ φόρων από 200 ευρώ έως 800 ευρώ η πληρωμή γίνεται σε σημείο πώλησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. ή της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε., εκτός αν κάποιος επιθυμεί βεβαίωση κέρδους, οπότε απαιτείται η πληρωμή του κέρδους να γίνει από συνεργαζόμενη τράπεζα.

* Για μικτό κέρδος προ φόρων κάτω από 200 ευρώ η πληρωμή γίνεται αποκλειστικά από σημείο πώλησης της ΟΠΑΠ Α.Ε. ή της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. και δεν χορηγείται βεβαίωση κέρδους. Σε περίπτωση δελτίων ή λαχνών που συμμετέχουν σε πολλαπλές κληρώσεις, η εξαργύρωση των κερδών πραγματοποιείται στα αντίστοιχα εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης (α) για τα παιχνίδια της ΟΠΑΠ Α.Ε. με την προσκόμιση του δελτίου συμμετοχής, και β) για τα παιχνίδια της Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. ανά λαχνό. Για όσες κληρώσεις έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τη στιγμή προσκόμισης του δελτίου πληρώνεται το σύνολο των κερδών.

Τα κέρδη πληρώνονται, είτε από το εξουσιοδοτημένο σημείο πώλησης με εκτύπωση απόδειξης πληρωμής είτε από συνεργαζόμενη τράπεζα, εφόσον σωρευτικά υπερβαίνουν τα προαναφερθέντα όρια και με την προσκόμιση της αίτησης πληρωμής που έχει εκτυπωθεί από το τερματικό του εξουσιοδοτημένου σημείου πώλησης.

Κατά την πληρωμή των κερδών, παρακρατείται άμεσα από την ΟΠΑΠ Α.Ε. ή την Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. ο αναλογών φόρος, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία.

Για την αποφυγή λαθών στην καταχώριση των στοιχείων, συνιστάται να ζητά ο ενδιαφερόμενος από τα εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης δοκιμαστική εκτύπωση για επιβεβαίωση.

Διαβάστε το άρθρο "Τα εκατομμύρια χάθηκαν στην... μπουγάδα!" του Δημήτρη Βάλλα στην πηγή "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΤα εκατομμύρια χάθηκαν στην... μπουγάδα! Top of Page