praktores.com
 
 

ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Ιουν 07
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ξεκινώντας το άρθρο νομίζω ότι πρέπει να σταθούμε στο φορολογικό και τη μεγάλη επιτυχία της απόσυρσης του ειδικού τέλους των 0,05 ευρώ. Αποσύρθηκε ένας νόμος έκτρωμα που έφερε η κυβέρνηση και θα είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει τα έσοδά της και όχι να τα αυξήσει όπως προσδοκούσε. Μια επιτυχία που προήλθε από ενέργειες του ΟΠΑΠ και κυρίως της ΠΟΕΠΠΠ με πολλές προσωπικές παρεμβάσεις αλλά και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Παρόλα αυτά ως ισοδύναμο προτάθηκε η αύξηση της ήδη υπερφορολόγησης του ΟΠΑΠ από 30% σε 35%. Μια φορολόγηση που πλήττει τόσο τον οργανισμό όσο και τους πράκτορες γιατί με τόσο μεγάλη φορολογία αναγκαστικά προσφέρεις χειρότερο προϊόν. ΟΠΑΠ και πράκτορες πληρώνουν κάθε χρόνο πάνω από 750.000.000 ευρώ στο κράτος, σε αντίθεση με τις 24 προσωρινά (;) αδειοδοτημένες ιντερνετικές εταιρείες, που όλες μαζί πλήρωσαν κοντά στα 37.000 ευρώ κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος!

Και αφού μιλάμε για φορολογία δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε τη φορολογική εξόντωση των πρακτόρων που είναι ο μοναδικός επαγγελματικός κλάδος που δεν μπορεί να κρύψει ούτε 1 ευρώ. Κάθε χρόνο πολεμάμε για να πάρουμε ένα τεκμαρτό για επισφάλειες που δικαιούμαστε και κάθε χρόνο θέλουν να το καταργήσουν. Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει και φέτος η λογική και η πολιτεία θα κάνει το αυτονόητο μη επιβαρύνοντας και άλλο την ήδη δυσβάστακτη φορολογία μας. ΟΠΑΠ και πράκτορες μπορούν ενωμένοι να καταφέρουν πολλά. Αλλά πόσο ενωμένα είμαστε τελικά;

Ο ΟΠΑΠ κατά το πρόσφατο παρελθόν με βιαστικές και σπασμωδικές κινήσεις και αγνοώντας επιδεικτικά τις προτάσεις και τις θέσεις των πρακτόρων υπέπεσε σε σωρεία λαθών (σκρατς, vlts, online στοίχημα, αλλαγές δελτίων, μπερδεμένο κουπόνι στοιχήματος) με αποτέλεσμα να δυσκολεύει την καθημερινότητά μας, κάτι που έχει αντίκτυπο στη δουλειά μας. Στον κλάδο υπάρχουν αρκετά έμπειρα και αξιόλογα στελέχη που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σε όλους τους τομείς με τη γνώση τους, αρκεί να τους ζητηθεί. Βέβαια δε γνωρίζω κατά πόσο έχουμε φτάσει στο σημείο να αναρωτιόμαστε αν ο ΟΠΑΠ αποφασίζει και διατάζει ή αν υπάρχει αδυναμία των δικών μας συνδικαλιστικών οργάνων.

Τελευταία έχουμε και την τήρηση ελάχιστων προδιαγραφών πρακτορείων με στόχο τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας των πρακτορείων. Υπάρχουν πολλά θετικά στη κίνηση αυτή όσον αφορά τα πρακτορεία αλλά από το να εναρμονιστούμε με την τήρηση των προδιαγραφών μέχρι να μας ελέγχουν και να μας καταγράφουν μυστικοί επιθεωρητές του ΟΠΑΠ για το αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, νομίζω φτάνουμε στα όρια του παραλογισμού. Και είναι απορίας άξιο πώς κάποιος που πιθανόν μπαίνει για πρώτη φορά μέσα σε ένα πρακτορείο μπορεί να ελέγξει και να υποδείξει στον πράκτορα που κάνει 30 χρόνια αυτή τη δουλειά αν την κάνει σωστά. Για να είναι 30 και 40 χρόνια πράκτορας μάλλον σωστά την κάνει. Οι πράκτορες σχεδόν έξι δεκαετίες γιγάντωσαν τον ΟΠΑΠ και τον φτάσανε εδώ που είναι σήμερα. ΓΙΑΤΙ ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ κι ας μην το ξεχνά κανένας αυτό. Επιδιώκουμε και θέλουμε τη καλή συνεργασία με την εταιρεία γιατί όπως προείπα, μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Αλλά την επιθυμία μας για συζήτηση, διάλογο και συνεργασία να μη την εκλαμβάνουν ως αδυναμία.

Η κίνηση του ΟΠΑΠ την τελευταία εβδομάδα να βγει με διαφορετικό κουπόνι στοιχήματος τόσο σε αποδόσεις όσο και σε γκάμα γεγονότων στο online σε σχέση με το πρακτορείο αποτελεί Casusbelli. Το θεωρούμε αντισυμβατικό και θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας. Άλλωστε στη γενική συνέλευση της ΠΟΕΠΠΠ, οι ίδιοι παραδεχτήκαν ότι απέτυχαν στο πρώτο εγχείρημα να βγουν στο online χωρίς τη συμμετοχή των πρακτόρων. Γιατί κακά τα ψέματα, ο κόσμος προτιμάει τα πρακτορεία έχοντας αναπτύξει αμοιβαία σχέση φιλίας και εμπιστοσύνης με τον πράκτορα κι επειδή τα πρακτορεία έχουν καθιερωθεί στη συνείδησή του ως χώροι ψυχαγωγίας που θα έρθουν θα πάρουν τον καφέ τους, θα καλαμπουρίσουν, θα κάνουν την καζούρα τους, θα πουν τα προγνωστικά τους, θα δουν τους αγώνες και θα περάσουν ευχάριστα την ώρα τους. Για αυτό σε κάθε εγχείρημα του ΟΠΑΠ η συμμετοχή των πρακτόρων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ με όρους που θα ικανοποιούν και ας δυο πλευρές. Είπαμε ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ!

Τέλος, να ευχηθώ καλό EURO 2016 τόσο για τους συναδέλφους όσο και για το παικτικό κοινό, με πολλές επιτυχίες. Ήδη στα πρακτορεία βρίσκεται το ειδικό κουπόνι στοιχήματος για το EURO2016 με πάρα πολλά ειδικά στοιχήματα και αμέτρητες επιλογές. Ένα κουπόνι στοιχήματος αντάξιο της φήμης και του ονόματος του ΟΠΑΠ.

Διαβάστε το άρθρο "ΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ" του Μπάμπη Χαρμάνα αντιπροσώπου Ν.ΠΕΛΛΑΣ στη ΠΟΕΠΠΠ και μέλους στο ΔΣ του ΣΕΠΠΠ στην πηγή "1-2-Χ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 07 Ιουνίου 2016 09:50 Διαβάστηκε 2565 φορές
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ Top of Page