praktores.com
 
 

ΟΠΑΠ: «Πρέπει να μπει τάξη στα διαδικτυακά παιχνίδια»

Ιουν 01
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τις εκτιμήσεις του για το 2016 και τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης παρουσίασε στην τηλεδιάσκεψη με αναλυτές ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ. Ο κ. Ζίγκλερ εστίασε στο μακροπρόθεσμο σχέδιο του ΟΠΑΠ το οποίο, όπως είπε, θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία, ενώ έκανε λόγο για γκρίζες ζώνες στην αγορά των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών Επίσης σχολίασε πως παρότι η κατάργηση του ειδικού τέλους ήταν η πρέπουσα επιλογή, ο νέος συντελεστής φορολογίας 35% επί των μικτών εσόδων (GGR) είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη.

Όπως τόνισε, «το πρώτο τρίμηνο του 2016, όπως καταδεικνύουν τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας, σημαδεύτηκε από τη συνεχιζόμενη πίεση στο διαθέσιμο εισόδημα και την ιδιωτική κατανάλωση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σε ετήσια βάση μία πτωτική τάση και στα έσοδα από τα παιχνίδια μας. Επιπρόσθετα, η αυξημένη συμμετοχή του Δημοσίου στα ακαθάριστα έσοδα από 30% σε 3 5% έχει σοβαρή επίπτωση στα οικονομικά μας αποτελέσματα, παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειές μας για βελτιστοποίηση του κόστους, οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα οδηγούσαν σε σταθερή λειτουργική κερδοφορία σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Έχοντας καταβάλλει τα τελευταία τρία χρόνια σχεδόν 2 δισ. ευρώ σε φόρους και με τη συνεισφορά μας στα δημόσια έσοδα να διευρύνεται περαιτέρω, παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στο μακροπρόθεσμο σχέδιό μας, το οποίο θα ωφελήσει την ελληνική οικονομία και κοινωνία».

Αναφορικά με τις προοπτικές του 2016, ο κ. Ζίγκλερ επεσήμανε για μια ακόμη φορά ότι η ύφεση που καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο σε συνδυασμό με τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα που θα επηρεάσουν την ιδιωτική κατανάλωση, δεν επιτρέπουν μεγάλη αισιοδοξία για το σύνολο της χρονιάς.

Η φοροδιαφυγή

Σχετικά με την online αγορά τυχερών παιχνιδιών τόνισε πως όλες οι εκτιμήσεις των ανεξάρτητων αναλυτών ως προς το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς αναφέρουν διπλάσια μεγέθη συγκριτικά με αυτά που επισήμως δηλώνονται, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της φοροδιαφυγής. Συμπλήρωσε πως ο ΟΠΑΠ έχει ήδη πληρώσει πολλά χρήματα για όλες τις άδειες αποκλειστικών δικαιωμάτων που κατέχει και ποτέ δεν έλαβε κανένα «δώρο» από την πολιτεία, όπως συμβαίνει τώρα με τις επιχειρήσεις που λειτουργούν σε γκρίζες ζώνες. Επίσης, όπως είπε, ο ΟΠΑΠ δεν πρόκειται να παρέχει διαδικτυακά παιχνίδια πόκερ και καζίνο γιατί δεν υπάρχει καμία άδεια. Αυτές οι άδειες δεν έχουν δοθεί πουθενά και όποιος το κάνει αυτό λειτουργεί παράνομα. Αν το κράτος επιθυμεί να διαθέσει αυτές τις άδειες, ο ΟΠΑΠ έχει το δικαίωμα πρώτης προτίμησης.

Τα VLT's

Για τα VLT’s ο κ. Ζίγκλερ επεσήμανε πως πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός και επανέλαβε τη θέση του Οργανισμού πως θα ξεκινήσει τη δραστηριότητα των VLT’s μόνο αν αλλάξει ο κανονισμός σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές της διεθνούς αγοράς σε ένα ισορροπημένο και λογικό ρυθμιστικό περιβάλλον. Στην περίπτωση που συμβεί αυτό θα υπάρξουν σημαντικά έσοδα για το ελληνικό Δημόσιο και ταυτόχρονα θα διασφαλιστεί ο κατάλληλος έλεγχος και η προστασία των παικτών.

Διαβάστε το άρθρο "ΟΠΑΠ: «Πρέπει να μπει τάξη στα διαδικτυακά παιχνίδια»" της Λέττας Καλαμαρά στην πηγή "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

Κατηγορία ΟΠΑΠ
Business facebook Feed in store από τη Master Bet

Πρωτοσελιδα Εφημεριδων

ΨΙΘΥΡΟΙ, ΦΗΜΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

HomeΕΝΗΜΕΡΩΣΗΈντυπος τύποςΟΠΑΠΟΠΑΠ: «Πρέπει να μπει τάξη στα διαδικτυακά παιχνίδια» Top of Page